Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#321 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2008 - 02:17 PM

Цитат

Питах кой ли не какво ли не направих обаче това си е доста злобичка няколко човека ми казаха че не е на добре на 2 месеца така да налита да хапе и искам на време да се отучава от това какво ли не пробвах какво ли не правих консултирах се с ветеринания ми лекар и той ми каза че това не е нормално и че трябва да го наказвам по често което и правя но след наказанието много си отмъщава като например около 1-2 часа беше стискало да не се изпишка и както влезна в хола и така направи огромна локва и след това последва и друго сещате се какво..

мисля че на теб казах по телефона да дойдеш в събота на клубната ни изложба за да ти обясня как стават нещата. ако не по телефона - написал съм ти го в отговор на запитването ти в сайта ми. не е добре да третираш чуждото неразбираемо за теб мнение като ЗЛОБИЧКА. и както вече ти казах: ветеринарите лекуват. не дресират, нито разбират кой знае колко от поведението на животните...а това с отмъщението просто ще подмина като глупостта на деня...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#322 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 October 2008 - 02:19 PM

Честито, запознали сте се с реакцията на кучето със силен характер на корекция и насилие. Вече знаете, какво да не правите (шляпане, хващане за врата и прочие). Сега прочетете темата за поощрителните методи: http://dog.bg/forum/...ic,17231.0.html и за кликер дресурата:  http://dog.bg/forum/index.php/topic,2177.0.html и ще си говорим пак. ;)
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#323 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 02:26 PM

Цитат

Честито, запознали сте се с реакцията на кучето със силен характер на корекция и насилие. Вече знаете, какво да не правите (шляпане, хващане за врата и прочие).

Честито и на вас,но само с наградки при доминантен и агресивен Ротвайлер мисля, че няма да се справите !Хващането за врата и разтърсването не е насилие!

#324 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 02:26 PM

Цитат

Цитат

Честито, запознали сте се с реакцията на кучето със силен характер на корекция и насилие. Вече знаете, какво да не правите (шляпане, хващане за врата и прочие).

Честито и на вас,но само с наградки при доминантен и агресивен Ротвайлер мисля, че няма да се справите !Хващането за врата и разтърсването не е насилие!

Амин.  :palec:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 02:32 PM

Цитат

(шляпане, хващане за врата и прочие). Сега прочетете темата за поощрителните методи: http://dog.bg/forum/...ic,17231.0.html и за кликер дресурата:  http://dog.bg/forum/index.php/topic,2177.0.html и ще си говорим пак. ;)

аз не бих давал съвети за оправяне на труден характер на куче с помощта на кликер. особено на човек който си мисли че кучето му си отмъщава. аз самият работя ЕДИНСТВЕНО с кликер вече близо три години и ЕДИНСТВЕНО с ротвайлери...нека не вкарваме хората в беля само защото сме прочели нещо интересно или пък просто сме имали случаен ефект... при изпуснато куче мерките трябва да са НЕЗАБАВНИ и МНОГО ТВЪРДИ...особено когато говорим за ротвайлер няма място за спекулации и разтягане на локуми ... камо ли пък за загуба на ценно време в това да се научиш да работиш с кликер, а оттам и да научиш животното си кое е добре и кое - не е.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#326 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2008 - 02:36 PM

Доминантен и агресивен? На 2 месеца? Я стига бе хора
 ;Dсе.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#327 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 02:37 PM

Цитат

;Dсе.

защо пишеш тук?Явно е ,че не си никак в час,що се хабиш?Внимание ли си търсиш,какво?

#328 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 02:39 PM

Цитат

;Dсе.

заради такива смеещи се като теб се стига до инциденти като онзи в търново преди седмица. не знам с какви кучета си се срещала(л), не знам какъв опит имаш ... едно обаче знам...който се смее последен в случая ще се смее най-горчиво :huh:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#329 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 22 October 2008 - 02:44 PM

Ооо може да бъде доминантен и още как ... и някак неусетно човек допуска това да се случва точно защото си мисли, че е толкова малко кученцето. 
User's Signature

Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2008 - 02:52 PM

Цитат

Цитат

;Dсе.

заради такива смеещи се като теб се стига до инциденти като онзи в търново преди седмица. не знам с какви кучета си се срещала(л), не знам какъв опит имаш ... едно обаче знам...който се смее последен в случая ще се смее най-горчиво :huh:

Не, за съжаление стават заради хора като вас.  Двумесечно куче още не съм чувала да е разкъсало някого. А пък ротове, възпитавани по този начин срещан редовно на верига, с наморник и стопанинът пак не може да го удържи.
Съжалявам, че се намесих във форума ви. Няма да пиша повече.
User's Signature

#331 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 03:01 PM

Цитат

Съжалявам, че се намесих във форума ви. Няма да пиша повече.

правилно решение...защото аз освен някакви безпочвени обвинения и дрънкане на противоречиви глупости  не прочетох.Съжалявам,но наистина са глупости.Запознай се с породата,възпитанието и тогава пиши!!! Няма да сядам да те убеждавам в това какви са нашите кучета и какви са тези,които си "виждала".
Нищо лично!

#332 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 03:06 PM

Цитат

Не, за съжаление стават заради хора като вас.  Двумесечно куче още не съм чувала да е разкъсало някого.
- с риск да се повторя: за хора като мен няма особено значение какво са чували хора като теб. аз се занимавам с кучета от 1974 насам, а с ротвайлери в частност от 1992 година ... само за статистиката.

Цитат

А пък ротове, възпитавани по този начин срещан редовно на верига, с наморник и стопанинът пак не може да го удържи.Съжалявам, че се намесих във форума ви. Няма да пиша повече.
- и ние вече съжалихме че се намеси, но ако имаш да кажеш нещо извън сферата на това какво ти с богатия си опит си чула(л), ще се радваме да те изслушаме отново...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#333 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 03:14 PM

Моята Троя  беше същото зверче на 45 дена!Пробвах всичко-помогна само хващането за врата и натискането в земята.Даже първите 20 пъти когато я наказвах злобееше и се опитваше да хапе.Слава богу справих се със задачата да и покажа кой командва.Не искам и да си помисля какво щеше да направи сега/1год и 5 мес/

#334 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 02:09 PM

Цитат

мисля че на теб казах по телефона да дойдеш в събота на клубната ни изложба за да ти обясня как стават нещата. ако не по телефона - написал съм ти го в отговор на запитването ти в сайта ми. не е добре да третираш чуждото неразбираемо за теб мнение като ЗЛОБИЧКА. и както вече ти казах: ветеринарите лекуват. не дресират, нито разбират кой знае колко от поведението на животните...а това с отмъщението просто ще подмина като глупостта на деня...

трябва да ви кажа че след като разговаряхме по телефона и след като изпробвах метода който ми казахте кучето започна да се държи по-добре започва да си научава мястото и какво може да пипа и какво не според мен има напредък не е като преди да не мога да я пипна понякога

#335 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 02:17 PM

Цитат

трябва да ви кажа че след като разговаряхме по телефона и след като изпробвах метода който ми казахте кучето започна да се държи по-добре започва да си научава мястото и какво може да пипа и какво не според мен има напредък не е като преди да не мога да я пипна понякога

ти да видиш значи ... колко здравословен бил един шамар понякога  ;D ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#336 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 23 October 2008 - 02:34 PM

Шамарите и лакомствата оправят нещата  :blink: при мен имаше ефект  ;) кофти е само това, че като си вдигна ръката и тя ляга в краката ми (Очаква шамар по врата) Инъче си е О.К  :yahoo: на година и почти десет месеца е

#337 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 02:46 PM

Цитат

кофти е само това, че като си вдигна ръката и тя ляга в краката ми (Очаква шамар по врата)

чак пък толкоз... :huh:

#338 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 23 October 2008 - 02:48 PM

И аз това си казвам ''Чак пък толкова''  :o но явно съм попрекалил с шамарчетата но и това ще го оправим

#339 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 08:09 PM

Моя когато сгафи нещо много лошо и като вдигна ръка и свива уши и примижа, но чак да ляга не ми се е случвало  :blink: . А аватара ти е адския  B)

#340 Потребителят е офлайн   BlackQueen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 08:17 PM

Моята Сара е на 51 дена и е същата злоба...но аз си го обеснявам с това че е бебе , че й се играе и че понякога не съумява с каква сила ме хапи признавам си че често я шамаря къде с вестник къде с ръка ..но не мисля че има страх от мен всмисъл не се свива гогато посегна да я погаля но сега разбирам че не трябва да е такава злобичка или греша...охх да взема да прочета пак темата ли...

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни