Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#361 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2008 - 08:05 AM

Здравейте!
Чаро го хваща тинейджерлъка и знам, че точно сега трябва да "му стъпя на врата", но това се оказа доста трудно... Плясванията през муцуната и строгият тон вече нямат ефект!  :huh:Той не изпитва никаква болка изобщо - вече съм убедена! Сега опитвам да го наказвам със наказване да го затворя сам или да не му обръщам внимание, но и това няма достатъчен ефект. Наново започва да пробва наистина ли са забранени забранените неща, а аз не успявам сякаш да отриагирам винаги. Често когато му давам команда, която не иска да изпълни или започва да ми говори и той - сяда и "жужи", или свежда погледа и ми дава лапа, с цел да се разтопя и да не искам това от него..., а да си играем и да го галя...
А най-шантавото е, че приятелят ми изобщо не е толкова строг с него, а го слуша повече..., а той дори не му говори толкова с командите които си знае, а само му обяснява "като на човек", с нещо като "чули какво ти казвам, ще те завържа..."' и той чува! :huh: Шантава работа!  :rolleyes:
Дайте съвет! Как да го наказвам ефективно?

#362 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 01:18 PM

явно си е и до куче...Тара и се учудвам колко бързо схваща :o както каза един приятел: за това куче няма изкушение ;D обачеее...естествено си имаме и ние такива моменти, в които се мазни и се "оплаква" ;D
само мога да кажа, че ако ти нямаш вид, че си строга и мислиш това, което искаш от него ще си вика: ааа тая нещо се е**ва  ;D и пак няма да те слуша :-

#363 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 05:35 PM

Цитат

че ако ти нямаш вид, че си строга и мислиш това, което искаш от него ще си вика: ааа тая нещо се е**ва  ;D и пак няма да те слуша :-

така - така...важното е да сме строги, но справедливи...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#364 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 06:40 PM

Абе вчера като се заигра и заскача от легло на легло - нещо, което му е забранено и никога досега не е правил, толкова се ядосах, че не съм мислила какъв вид имам - натупах го с една кърпа и му се скарах, а ефекта беше голям отскок и после още един и още и още :) явно съм попаднала на чишит и ще трябва да търся алтернативни подходи. Взела съм 3-4 книги, сега чета, дано открия добър подход... Благодаря ви все пак!

#365 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 06:42 PM

Цитат

Цитат

Благодаря за съвета! Тъкмо се прибираме от разходка и случката се повтори... :( тъкмо хубаво се заигра с едно по-едро и по-космато куче, и като го стигне почва да го хапе... Стопаните си го отвеждат, естествено ... Не знам колко точно силно го хапе, но може би и защото е рот и хората се стряскат! много тъпо! Карам му се, но той изтрещява, защото според мен си мисли, че се карам задето си играе, как да направи разликата милия... скоро никой няма да иска да играе с него! :( а аз немога да му насмогна на енергията  :huh:
и между другото - вече грам не го боли като го перна и се тревожа, че ще изтърва контрола! Преди да излезем на разходка ми се качва на главата, буквално, с двете лапи  :huh:

А другите кучета, с които си играе толкова ли са пасивни, че му дават да прави каквото си иска? Я го срещнете с някой, например друг ротвайлер да му покажат как стават нещата  ;) . Моя няколко пъти се среща с Dred v. Bosilek и отначалото понеже и двамата са големи инати не можаха даже да се разберат, кой да подуши пръв и се стигна до лека схватка, която обаче след навременна намеса от мен и другото момче беше бързо потушена  ;D

Ами няма наоколо други ротове - или поне не се виждат... В говорилнята попитах, но явно не искат съфорумците среща, защото едва ли няма никой от центъра на София...:)

#366 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 06:46 PM

Цитат

Ами няма наоколо други ротове - или поне не се виждат... В говорилнята попитах, но явно не искат съфорумците среща, защото едва ли няма никой от центъра на София...:)

и да има такива...защо смяташ че "запознаването" на кучето ти с други себеподобни ще доведе до нещо много положително за него?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#367 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 09:25 PM

М, не че е задължително да е рот, но някой, който да не му позволява големи своеволия и да го научи да играе по-внимателно. Много е груб в игрите и самонадеян - дори да му се скара някой (кучето на брат ми , например), той се вре в него и го заиграва. Шантав е, но сега съм много доволна- преди малко за първи път драскаше по вратата, за да излезе навън да пишка... вече се бях отчаяла  :yahoo:

#368 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 04:47 PM

айде аз да си се похваля, че съм мноого радостна!! - досега не бях учила Тара да ми дава лапа, но на една разходка след като я поуморих и си го поставих за цел :blink: та тя го научи за 15 минути?!?! :o и си го запомни  :yahoo: сега само малко го тренираме, че тя започна да ми дава за щяло и нещяло ;D а и понакога вместо една ми даде две лапи ;D но за няколко тренировки ще му свикне... аз съм вери хепиии :yahoo: за 15 минути :huh: мойто злато :wub:

#369 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 08 November 2008 - 05:51 PM

Цитат

айде аз да си се похваля, че съм мноого радостна!! - досега не бях учила Тара да ми дава лапа, но на една разходка след като я поуморих и си го поставих за цел :blink: та тя го научи за 15 минути?!?! :o и си го запомни  :yahoo: сега само малко го тренираме, че тя започна да ми дава за щяло и нещяло ;D а и понакога вместо една ми даде две лапи ;D но за няколко тренировки ще му свикне... аз съм вери хепиии :yahoo: за 15 минути :huh: мойто злато :wub:

Ние за 10-тина минути научихме дай лапа и седни+дай лапа и двете команди за около 10 минути и си ги помни още  :->) е понякога като й кажа дай лапа директно сяда и си дава лапата  ;D обаче още не можем да се научим да лягаме по команда или аз незнам как да я науча пробвам да й кажа ''Легни'' и се опитвам да я съборя на земята но не успявам. :blink:

#370 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 05:55 PM

Чаро го научих за също толкова още на 45 дена, когато го взехме :) Сега използва лапата за да ме умилостиви, когато му се карам или го гоня ... Тази команда е може би най-незначителната, но пък е толкова чаровно  :wub:
Единствените други неща, които изпълнява той, са "седни" и "не", понякога и "чакай". Сега тренираме усилено "легни" и "до мен". В една книга прочетох, че е добре да ляга от прав стоеж, но не разбрах много добре защо... по-лесно успявам да го подведа от седнало положение да ляга. Как мислите, има ли някакво особено значение това?

#371 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 07:35 PM

аз лично искам всяка една команда да се изпълнява много стриктно :rolleyes:

и все пак не смятам, че една команда се научава с точност за 10 минути,да куч си добива представа за какво става на въпрос, но не я изпълнява както трябва, за това са нужни тренировки и постепенно да се прави всичко-да се маха лакомството,без повтраяне на командата,да се включват дразнители и т.н. и т.н.

Марка и аз си мислех, че тази команда е безначителна, но като се закача нали ме побутва така с лапичка и реших да я науча да го прави по команда, също мисля, че е мноого чаровно и сладко :wub:

#372 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 09 November 2008 - 01:36 AM

Цитат

все пак не смятам, че една команда се научава с точност за 10 минути,да куч си добива представа за какво става на въпрос, но не я изпълнява както трябва
  :palec:

#373 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 09:56 AM

Съгласна съм и аз за това, че не се научава за 10 мин сериозна команда! С легни се озорвам доста ;D той е толкова буен в момента, че къде ти ще ляга... докато улучим достатъчно спокойно настроение за работа.... :angry:
Ама лапата ... си беше лесна и си му остана! оказа се, че каквото си е научил на 2-3 месеца си е много трайно, но трябва да му се повтаря редовно докато тренираме новите работи де... Въпреки всичките пакосничества, Чаро е мнооого умен дявола! ;D

#374 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 01:46 PM

ооуу и ние си имаме проблеми с легни :rolleyes: толкова ходене по мъките и още не може да му свикне....тя предпочита да ме гледа на нивото на мойте очи, не да ми гледа краката ;D ;D ;D

#375 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 08:24 PM

Толкова ми е кофти. :(Моя Цезар въобще не ме слуша.Прави си каквото знае и това си е.От както започнах 2-ра работа и не ми остава толкова свободно време както преди и го изкарвам по рядко на разходки.Вярно е,че е на двора,но времето прекарано заедно е много малко.Незнам направо по какъв начин да подходя към него та да ме слуша малко от малко. :( :'( 
User's Signature

Качена снимка

#376 Потребителят е офлайн   vvww Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 09:47 PM

Привет, моят ротчо е на почти 3 месеца, сяда замалко само като разбере че ще яде...., хапе се постоянно и ми се струва че е и леко агресивен, дали всичко е заради смяната на зъбките или..??? и  тича по всички минаващи хора, качва се на проходилката ако случайно го изпусна при бебето и му ближе ръчичките, а като е в мен иска да му хваща краката, той вече тежи 13 кг. и ще ме бутне с детето някой път недай си Боже ...та как да го науча да е по внимателен поне с бебето, като и той самия е бебе?????????? а и постоянно му краде играчките,а и той си има 

#377 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2008 - 01:10 PM

Цезар е точно колкото Чаро:) в пубертетската възраст - нормално е да не те слуша и точно сега трябва да го накараш да те слуша!!! Чаро имаше един период от няколко дни, в които ме поооодлуууди! :huh: пробваше всякакви лудории, които не са минавали преди, дали ще успее да ги направи...
Обаче като се поуспокоих и му обясних кой е шефа, сега е мааалко по-добре! Трябва най-вече постоянство! Сега всъщност е доста послушен... има и нещо друго - когато е изтрещял и му се играе супер много и му пада пердето и нищо не чува - тогава ако не мога да го изведа за по-дълго, го оставям насаме с няколко играчки и след 30 мин. е ок :)  Успех с Цезар!

#378 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 24 November 2008 - 10:47 AM

Има тест за характер/за вкарване в развъдна дейност/и защита/ако кучето е в спортен клуб.В противен случай всички техники за нападение/кой и за какво?/са излишни.
User's Signature

Качена снимка

#379 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 24 November 2008 - 03:28 PM

Сигурно и този  от Велико Търново,който е учил кучето да напада/както Вие се изразихте/е бил на същото мнение като Вас.Остана като инцидент в историята и никой не се замисли защо това се случва.Кой решава,че може да превърне куче в оръжие?Повтарям,че в защита би следвало да се обучават клубни  и кучета за спорт.
User's Signature

Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 24 November 2008 - 10:34 PM

Не ми се води спор по интернет.Само казвам,че не трябва всеки сам да решава,въпреки че е невъзможно на този етап.Служебните кучета изобщо нямат връзка с това.
User's Signature

Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема