ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 06 November 2008 - 08:05 AM
Чаро го хваща тинейджерлъка и знам, че точно сега трябва да "му стъпя на врата", но това се оказа доста трудно... Плясванията през муцуната и строгият тон вече нямат ефект! :huh:Той не изпитва никаква болка изобщо - вече съм убедена! Сега опитвам да го наказвам със наказване да го затворя сам или да не му обръщам внимание, но и това няма достатъчен ефект. Наново започва да пробва наистина ли са забранени забранените неща, а аз не успявам сякаш да отриагирам винаги. Често когато му давам команда, която не иска да изпълни или започва да ми говори и той - сяда и "жужи", или свежда погледа и ми дава лапа, с цел да се разтопя и да не искам това от него..., а да си играем и да го галя...
А най-шантавото е, че приятелят ми изобщо не е толкова строг с него, а го слуша повече..., а той дори не му говори толкова с командите които си знае, а само му обяснява "като на човек", с нещо като "чули какво ти казвам, ще те завържа..."' и той чува! :huh: Шантава работа! :rolleyes:
Дайте съвет! Как да го наказвам ефективно?
Публикувано: 06 November 2008 - 01:18 PM
само мога да кажа, че ако ти нямаш вид, че си строга и мислиш това, което искаш от него ще си вика: ааа тая нещо се е**ва ;D и пак няма да те слуша :-
Публикувано: 06 November 2008 - 05:35 PM
Цитат
така - така...важното е да сме строги, но справедливи...
Публикувано: 06 November 2008 - 06:40 PM
Публикувано: 06 November 2008 - 06:42 PM
Цитат
Цитат
и между другото - вече грам не го боли като го перна и се тревожа, че ще изтърва контрола! Преди да излезем на разходка ми се качва на главата, буквално, с двете лапи :huh:
А другите кучета, с които си играе толкова ли са пасивни, че му дават да прави каквото си иска? Я го срещнете с някой, например друг ротвайлер да му покажат как стават нещата ;) . Моя няколко пъти се среща с Dred v. Bosilek и отначалото понеже и двамата са големи инати не можаха даже да се разберат, кой да подуши пръв и се стигна до лека схватка, която обаче след навременна намеса от мен и другото момче беше бързо потушена ;D
Ами няма наоколо други ротове - или поне не се виждат... В говорилнята попитах, но явно не искат съфорумците среща, защото едва ли няма никой от центъра на София...:)
Публикувано: 06 November 2008 - 06:46 PM
Цитат
и да има такива...защо смяташ че "запознаването" на кучето ти с други себеподобни ще доведе до нещо много положително за него?
Публикувано: 06 November 2008 - 09:25 PM
Публикувано: 08 November 2008 - 04:47 PM
Публикувано: 08 November 2008 - 05:51 PM
Цитат
Ние за 10-тина минути научихме дай лапа и седни+дай лапа и двете команди за около 10 минути и си ги помни още :->) е понякога като й кажа дай лапа директно сяда и си дава лапата ;D обаче още не можем да се научим да лягаме по команда или аз незнам как да я науча пробвам да й кажа ''Легни'' и се опитвам да я съборя на земята но не успявам. :blink:
Публикувано: 08 November 2008 - 05:55 PM
Единствените други неща, които изпълнява той, са "седни" и "не", понякога и "чакай". Сега тренираме усилено "легни" и "до мен". В една книга прочетох, че е добре да ляга от прав стоеж, но не разбрах много добре защо... по-лесно успявам да го подведа от седнало положение да ляга. Как мислите, има ли някакво особено значение това?
Публикувано: 08 November 2008 - 07:35 PM
и все пак не смятам, че една команда се научава с точност за 10 минути,да куч си добива представа за какво става на въпрос, но не я изпълнява както трябва, за това са нужни тренировки и постепенно да се прави всичко-да се маха лакомството,без повтраяне на командата,да се включват дразнители и т.н. и т.н.
Марка и аз си мислех, че тази команда е безначителна, но като се закача нали ме побутва така с лапичка и реших да я науча да го прави по команда, също мисля, че е мноого чаровно и сладко :wub:
Публикувано: 10 November 2008 - 09:56 AM
Ама лапата ... си беше лесна и си му остана! оказа се, че каквото си е научил на 2-3 месеца си е много трайно, но трябва да му се повтаря редовно докато тренираме новите работи де... Въпреки всичките пакосничества, Чаро е мнооого умен дявола! ;D
Публикувано: 17 November 2008 - 08:24 PM
Публикувано: 17 November 2008 - 09:47 PM
Публикувано: 18 November 2008 - 01:10 PM
Обаче като се поуспокоих и му обясних кой е шефа, сега е мааалко по-добре! Трябва най-вече постоянство! Сега всъщност е доста послушен... има и нещо друго - когато е изтрещял и му се играе супер много и му пада пердето и нищо не чува - тогава ако не мога да го изведа за по-дълго, го оставям насаме с няколко играчки и след 30 мин. е ок :) Успех с Цезар!
Публикувано: 24 November 2008 - 03:28 PM