ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 05 June 2009 - 12:10 PM

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 05 June 2009 - 03:10 PM
Публикувано: 05 June 2009 - 10:01 PM
nemooo, в Jun 5 2009, 01:10 PM, написа:
хапеше ме(макар и не с цялата си сила) 8 годишен ротвайлер с тегло 60 кг......но това вече са само спомени....много тъжни спомени....търпях всичко...само и само да остане още малко на тоя свят с мен....Уви!!!!
Публикувано: 07 June 2009 - 03:29 PM
Francesca, в Jun 5 2009, 04:10 PM, написа:
вземам си думите назад.....ти си съвсем наясно какво се прави и какво не!!!!Успех....!!!!мисля,че ще успееш да решиш проблема...само бъди по търпелива....
Публикувано: 13 June 2009 - 11:01 PM
navar, в May 20 2009, 09:24 AM, написа:
като казвам повод от алпинистко въже имам предвид-купуваш си въже от магазина-най добре от такъв за алпийска екипировка,но става и от строителен магазин,купуваш си и карабина с вирбел,правиш един възел 8-мица на карабината,мисля че се казва в алпинизма,ако греша да ме поправят...в моя случай от другия край слагам още един такъв възел и една голяма метална халка,или просто го оставям свободно..тва е с дебело въже
другия начин е с по тънко въже,на два ката като карабината с вирбела се прекарва по средата а накрая връзвам двата края с възел 9-ка..
нямам апарат в момента а с телефона снимките не станаха..дано си ме разбрал ,че понякога и аз не се разбирам
естествено има и други начини и варианто за връзване но споделям това което правя аз...
лек ден на всички
Описал си го много подробно и изчепателно ! Чудя се сега да го направя написаното от теб или да пробвам ето това http://www.zoomagazi...&...62&start=20 или http://www.zoomagazi...&...770&start=0 ? Някой пробвал ли е от този вид повод ? Аз си мисля че още при първата ни разходка този повод ще се счупи ако Тори се дръпне ! Вие какво мислите ?

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 13 June 2009 - 11:07 PM

това първото въже, което си показал, го гледах и определено е слабо и няма да издържи дълго, освен това е и вкусно

алпинисткото въже май е най-здравия вариант, но както прецениш.
Публикувано: 13 June 2009 - 11:17 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 13 June 2009 - 11:37 PM
Размер № 3 LARGE е подходящ за едри породи, като боксер, коли, голдън ретрийвър и др.
тези нямат нищо общо с рот...аз не бих се доверила.за спокойна разходка-да, но не винаги всичко е спокойно, тогава флекси-то надали ще издържи...
Публикувано: 20 June 2009 - 06:40 PM

Също и като види други кучета отново налите много. Ако са в двор изобщо не им обръща внимание.. но ако ги вижда и са отвън направо полудява.
Също и се втурва към малки деца.. общо взето всичко което е по-малко от него е "плячка"..
По какъв начин да го отуча от тези вредни навици .. ?
Също се чудя с какви лакомства да го поощрявам когато направи нещо което съм искал от него.. защото понякога .. било то рядко когато му кажа да седни или долу и го направи си заслужава награда

Благодаря ви предварително!
П.П. Ако има значение .. когато го взех предишния му собственик каза ,че имало 2 вида ротвайлери .. 1 по-едри и по "лигави" и 2рите по-дребни с по-малки глави и предимно се използвали за бой (по-малките) та моя е от този вид по-дребните и е мъжки.
Публикувано: 20 June 2009 - 09:44 PM
DARGON, в Jun 20 2009, 07:40 PM, написа:
Това повежда тазгодишната класация за най-голяма глупост! З а м инава директно за "бисери"!!!!
Публикувано: 20 June 2009 - 10:58 PM
navar, в Jun 20 2009, 08:53 PM, написа:
сега сериозно-надрънкали са ти врели некипели,не знам в какво положение е кучето но..прочети внимателно темите за възпитание,и започни по ред без да бързаш...с каквото можем ще помагаме....като за начало е необходимо да се изгради контакт между ва,и мястото на всеки в йерархията на глутницата...
Ок де.. за първи път имам куче и се доверявам на думите на хората. Видях темите за дресура, но в тях пиши ,че дресирането трябва да стани докато е още малко кученце а моето е на годинка и половина и затова реших да напиша тема.
А това за йерархията.. как точно ще стане ?
Публикувано: 20 June 2009 - 11:57 PM
На първо време най-важното е да се опознаете взаимно, като успоредно с приемствеността помежду ви, му показваш кое е правилно и кое не. По никакъв начин не толерирай лаене, ръмжене, агресия. Бъди добронамерен, но много твърд и постоянен в отношението си към кучето. Наказвай и поущрявай според ситуацията. Така се извоюва йерархията.
И много четене, ако не ти е ясно.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 21 June 2009 - 12:16 AM
Тръгни от тук, предвид това, че и двамата сте непознати все още.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 21 June 2009 - 08:00 AM
Аз вчера когато го разхождах и когато видя кола.. го дърпах към тротоара.. и го хващах за каишката и го държах и него направо го прегръщах.. и само "стой , не , стой , не..." но на него погледа му беше само към колите.. и така.. ама днес ще пробвам с кремвирш :) Колкото и да е "възрастен" все пак няма как да не разбере ,че трябва да прави дадено нещо..
Публикувано: 21 June 2009 - 09:28 AM

Ей сега пробвах... с малко луканка.. виках му "седни" "седни""седни" и .. като го бутнах да седни и седна му дадох малко :) мн се зарадва.. и мисля ,че ще започним да се разбираме с него.. 1вия път започна да търси от каде я изкарвам да хапни.. но след това се отказа и започна само да чака да му дам

Публикувано: 21 June 2009 - 09:37 AM

Тази сутрин.. отново излизам на терасата .. (от 1вия етаж) и го гледам.. и той започна отново да ме лай.. помислих си ,че е зариди парфюмът.. изкъпах се.. излезнах долу до него.. и както казах вс беше ок.. дадох му да хапни лигавехме се.. и ей сега излизам отново на терасата.. и пак ме ръмжи.. защо така..