Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#561 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2009 - 12:10 PM

винету има разлика дали ще те гризе по ръцете 4-5 месечно куче или рот на година.Разбирам какво искаш да кажеш,но мисля,че специалистите си знаят работата,защото изтървеш ли го един път няма управия после.Имам един приятел който подцени тези действия на питбула си и после като ходеше да го храни си носеше и лопата.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#562 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 June 2009 - 03:10 PM

Човекът ще идва у нас всеки ден и ще се обучава мен и Неро едновременно. Така ще мога да науча някои похвати и ще ми посочи грешките, които правя. Нямам намерение да си захвърля кучето в някой т.нар. хотел с обучение, където ще го смажат от бой или в най-добрия случай ще го научат да се подчинява на тях, не на стопаните си.

#563 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 10:01 PM

Показване на мнениетоnemooo, в Jun 5 2009, 01:10 PM, написа:

винету има разлика дали ще те гризе по ръцете 4-5 месечно куче или рот на година.Разбирам какво искаш да кажеш,но мисля,че специалистите си знаят работата,защото изтървеш ли го един път няма управия после.Имам един приятел който подцени тези действия на питбула си и после като ходеше да го храни си носеше и лопата.

хапеше ме(макар и не с цялата си сила) 8 годишен ротвайлер с тегло 60 кг......но това вече са само спомени....много тъжни спомени....търпях всичко...само и само да остане още малко на тоя свят с мен....Уви!!!!

#564 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2009 - 03:29 PM

Показване на мнениетоFrancesca, в Jun 5 2009, 04:10 PM, написа:

Човекът ще идва у нас всеки ден и ще се обучава мен и Неро едновременно. Така ще мога да науча някои похвати и ще ми посочи грешките, които правя. Нямам намерение да си захвърля кучето в някой т.нар. хотел с обучение, където ще го смажат от бой или в най-добрия случай ще го научат да се подчинява на тях, не на стопаните си.

вземам си думите назад.....ти си съвсем наясно какво се прави и какво не!!!!Успех....!!!!мисля,че ще успееш да решиш проблема...само бъди по търпелива....

#565 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 11:01 PM

Показване на мнениетоnavar, в May 20 2009, 09:24 AM, написа:

хахахахха..не сме се разбрали,това което си показал е фабричен повод,тип пунта мара....самото въже е всичко друго само не и алпинистко,пластмасата е за декорация,а под нея сиджимката е вързана с тел-всичко българско се прави с тел..
като казвам повод от алпинистко въже имам предвид-купуваш си въже от магазина-най добре от такъв за алпийска екипировка,но става и от строителен магазин,купуваш си и карабина с вирбел,правиш един възел 8-мица на карабината,мисля че се казва в алпинизма,ако греша да ме поправят...в моя случай от другия край слагам още един такъв възел и една голяма метална халка,или просто го оставям свободно..тва е с дебело въже
другия начин е с по тънко въже,на два ката като карабината с вирбела се прекарва по средата а накрая връзвам двата края с възел 9-ка..
нямам апарат в момента а с телефона снимките не станаха..дано си ме разбрал ,че понякога и аз не се разбирам

естествено има и други начини и варианто за връзване но споделям това което правя аз...
лек ден на всички

Описал си го много подробно и изчепателно ! Чудя се сега да го направя написаното от теб или да пробвам ето това http://www.zoomagazi...&...62&start=20 или http://www.zoomagazi...&...770&start=0 ? Някой пробвал ли е от този вид повод ? Аз си мисля че още при първата ни разходка този повод ще се счупи ако Тори се дръпне ! Вие какво мислите ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#566 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 11:07 PM

аз мисля, че тази, която е LARGE-ДО 50кг. ,би трябвало да издържа куче, което е някъде около 40кг. за повече не бих експериментирала :ab_041:
това първото въже, което си показал, го гледах и определено е слабо и няма да издържи дълго, освен това е и вкусно :ab_041:
алпинисткото въже май е най-здравия вариант, но както прецениш.

#567 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 11:17 PM

Ами това: http://www.zoomagazi...&...41&start=10 ? Просто тази пластмасовите не ми се струват много здрави,но пише че има 2 години гаранция ! Все пак щом пише до 65 кг би трябвало да издържи 40-45кг нали ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#568 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 11:37 PM

там пише 65кг,но долу пише до 50кг.
Размер № 3 LARGE е подходящ за едри породи, като боксер, коли, голдън ретрийвър и др.
тези нямат нищо общо с рот...аз не бих се доверила.за спокойна разходка-да, но не винаги всичко е спокойно, тогава флекси-то надали ще издържи...

#569 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 06:40 PM

Здравейте колеги! Вчера ми докараха кученце. На година и 6 месеца е.. вече е голям, но въпреки това искам да го дресирам малко тъй като е малко непослушен :ab_041: . Преди е живял при 1 семейство с още 2 кучета и са се грижили добре за него и до колкото знам са го дресирали. Научен е да дава лапа, сяда , ляга, да си влиза в къщичката да "напада" да стои на място.. поне по думите на предишния собственик, но наистина когато той беше в нас и му каза да седни въпреки ,че кучето беше много изплашено си изпълняваше. Но сега когато е с мен не ме слуша найстина е много рано да очаквам каквото и да било, но все пак. Човекът ми каза да не го лигавим и да не го галим поне 5 дена за да свикни с нас.. а ние с баща ми още вчера започнахме да си играим с него и днес дори го разхождах. Та проблема както казах е ,че не ме слуша като ме види жече се радва скача към мен, лигави се, много е гальовен, но въпреки това не изпълнява "нарежданията ми" И най-големия проблем който видях е ,че когато види кола.. в движение .. и ако мини покрай него (или мотор) и направо полудява налита скача ръмжи лай.. просто едва го спирам. Как да му обясня ,че няма от какво да се страхува и ,че не трябва да скача така срещу колите?
Също и като види други кучета отново налите много. Ако са в двор изобщо не им обръща внимание.. но ако ги вижда и са отвън направо полудява.
Също и се втурва към малки деца.. общо взето всичко което е по-малко от него е "плячка"..
По какъв начин да го отуча от тези вредни навици .. ?

Също се чудя с какви лакомства да го поощрявам когато направи нещо което съм искал от него.. защото понякога .. било то рядко когато му кажа да седни или долу и го направи си заслужава награда :af_089:

Благодаря ви предварително!

П.П. Ако има значение .. когато го взех предишния му собственик каза ,че имало 2 вида ротвайлери .. 1 по-едри и по "лигави" и 2рите по-дребни с по-малки глави и предимно се използвали за бой (по-малките) та моя е от този вид по-дребните и е мъжки.

#570 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 09:44 PM

Показване на мнениетоDARGON, в Jun 20 2009, 07:40 PM, написа:

П.П. Ако има значение .. когато го взех предишния му собственик каза ,че имало 2 вида ротвайлери .. 1 по-едри и по "лигави" и 2рите по-дребни с по-малки глави и предимно се използвали за бой (по-малките) та моя е от този вид по-дребните и е мъжки.

Това повежда тазгодишната класация за най-голяма глупост! З а м инава директно за "бисери"!!!!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#571 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 10:06 PM

Показване на мнениетоnavar, в Jun 20 2009, 08:53 PM, написа:

има и още един вид ротвайлери-те се ползват за космонавти...

:wc_055: :wc_055: :wc_055: :z_174: :z_174: :z_174: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#572 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 10:58 PM

Показване на мнениетоnavar, в Jun 20 2009, 08:53 PM, написа:

има и още един вид ротвайлери-те се ползват за космонавти...
сега сериозно-надрънкали са ти врели некипели,не знам в какво положение е кучето но..прочети внимателно темите за възпитание,и започни по ред без да бързаш...с каквото можем ще помагаме....като за начало е необходимо да се изгради контакт между ва,и мястото на всеки в йерархията на глутницата...

Ок де.. за първи път имам куче и се доверявам на думите на хората. Видях темите за дресура, но в тях пиши ,че дресирането трябва да стани докато е още малко кученце а моето е на годинка и половина и затова реших да напиша тема.

А това за йерархията.. как точно ще стане ?

#573 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 11:39 PM

Хмм.. прочетох за тази йерархия.. май иска да ям кокали на 1 сант от него.. :ab_041: ще видя какво мога да направя относно съветите които са дадени, но все пак.. как мога да го накрам да не налита на други кучета и на коли ?

#574 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 June 2009 - 11:57 PM

С търпение!
На първо време най-важното е да се опознаете взаимно, като успоредно с приемствеността помежду ви, му показваш кое е правилно и кое не. По никакъв начин не толерирай лаене, ръмжене, агресия. Бъди добронамерен, но много твърд и постоянен в отношението си към кучето. Наказвай и поущрявай според ситуацията. Така се извоюва йерархията.
И много четене, ако не ти е ясно. :md_064:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#575 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 12:01 AM

а можеш ли да ми обясниш по какъв начин да му покажа ,че дадено нещо не е правилно ? Например като започни да лай срещу някоя кола ? Или да лай друго куче.. ? Как се "Наказва" ?

За поущрението, ясно галене, лигавене, хапване.. :)

#576 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 June 2009 - 12:16 AM

Научи се да предусещаш ситуациите преди него. Т.е. оглеждай се за други кучета и коли - гледай да ги виждаш преди него и когато ги видиш, накарай го да седне, преди да ги е видял той. Носи си лакомства. Препоръчвам ти да е нещо месно - колбас, за предпочитане кремвирш, нарязан на много малки парчета, за да го възнаграждаваш. Кремвирша е с най-малко подправки и затова те насочвам към него. Наградата е за поущрение на желаното от теб негово действие. То не е за наяждане. Награждавай само, когато си доволен от действията му. Така допълнително привличаш вниманието му и ставаш неговия кръгозор. Така се гради връзка. Опитай се да го научиш да се интересува само от теб. Много трябва да дадеш, но с постоянство от твоя страна, бъди сигурен, че всичко ще бъде овъздезмено.
Тръгни от тук, предвид това, че и двамата сте непознати все още.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#577 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 08:00 AM

dmm@ благодаря ти много !! Днес ще пробвам :)

Аз вчера когато го разхождах и когато видя кола.. го дърпах към тротоара.. и го хващах за каишката и го държах и него направо го прегръщах.. и само "стой , не , стой , не..." но на него погледа му беше само към колите.. и така.. ама днес ще пробвам с кремвирш :) Колкото и да е "възрастен" все пак няма как да не разбере ,че трябва да прави дадено нещо..

#578 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 09:28 AM

Ахх.. тийнейджър.. дано да не е с моя акъл ,че нз ко ще го правя ако видим женска :ab_041:

Ей сега пробвах... с малко луканка.. виках му "седни" "седни""седни" и .. като го бутнах да седни и седна му дадох малко :) мн се зарадва.. и мисля ,че ще започним да се разбираме с него.. 1вия път започна да търси от каде я изкарвам да хапни.. но след това се отказа и започна само да чака да му дам :af_089:

#579 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 09:37 AM

Колеги имам още 1 малко проблемче.. Вчера преди да излезна.. вече се смръчаваше и реших да го снимам защото му нямам снимки.. 1вия път.. със светкавица и той се уплаши и се драпна назад.. но аз като доста нахален .. отидох пак да го снимам :ab_041: и тогава той започна да ме лай и скочи към мен.. и го оставих..

Тази сутрин.. отново излизам на терасата .. (от 1вия етаж) и го гледам.. и той започна отново да ме лай.. помислих си ,че е зариди парфюмът.. изкъпах се.. излезнах долу до него.. и както казах вс беше ок.. дадох му да хапни лигавехме се.. и ей сега излизам отново на терасата.. и пак ме ръмжи.. защо така..

#580 Потребителят е офлайн   DARGON Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 10:13 AM

аз само за тест с нея :) иначе с кремвирш :) след обед ще го пробвам :)

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни