Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#641 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 August 2009 - 04:50 PM

http://www.youtube.c...h?v=L7l-38VhwHY

#642 Потребителят е офлайн   bandit_ico Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 August 2009 - 08:00 PM

Строгия нашииник наранява ли кучето ?

#643 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 18 August 2009 - 08:08 AM

Теб би ли те наранил?
User's Signature

Качена снимка

#644 Потребителят е офлайн   красио Икона

Публикувано: 18 August 2009 - 09:52 PM

Здравеите и от мен имам род. на годинка вече стана до преди два месеца нямах никакви проблеми с него винаги си е играл с другите кучета в парка два пъти на ден социализиран перфектно без никаква агресия кам хора и кучета ОБАЧЕ от два месеца започна да хапе мъжките кучета и то наи брутално.Слуша ме много но при поява на куче не сам сигорен вече и го връзвам,бия го при такива прояви , не го размазвам да не се приеме погрешно то ми има респект и по силно му викам от колкото го удрям но ефекта е нулев ништо,продалжава да ги дебне за да ги захапи.Моля ако някои може да помогне със съвет да пише.Благодаря ви.

#645 Потребителят е офлайн   bandit_ico Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 06:29 PM

Цитат(ZviariK @ Aug 18 2009, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Теб би ли те наранил?

да , не тва очаквам като отговор не сам си слагал строг нашииник

#646 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 09:48 PM

Цитат(bandit_ico @ Aug 19 2009, 07:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ZviariK @ Aug 18 2009, 09:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Теб би ли те наранил?

да , не тва очаквам като отговор не сам си слагал строг нашииник

Не знам кой те е учил, че е нормално да получаваш точно такива отговори, каквито точно ти очакваш да получиш ... всъщност - много ясно ти бе отговорено!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#647 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 11:52 PM

Отново проблем с моя пакостник. От извстно време ако нямам някакво лакомство в ръката или някаква играчка (нещо което го интересува) не идва на команда. Повтарям му обученията с парченца кремвирш, на познато за него място без присъствие на други кучета и тогава търчи към мен веднага при подаване на команда "ела тук". Aко нямам лакомство и му подам командата ако въобще тръгне към мен се татрузи едвам едвам, а ако нещо по пътя към мен го разсее веднага забравя за подадената му команда... Някой знае ли защо прави така и как да се поправи тази грешка в поведението му? Благодаря предварително.

#648 Потребителят е офлайн   karina7555 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 09:33 AM

Здравейте имам проблем с моето куче, породата му е ротвайлер. На 10 мец. е, но е приел моят приятел за господар и дори само да го погледне, кучето знае какво иска от него и го прави на момента. При мен обаче нещата не стоят така, не иска да прави това което му казвам в повечето случаи, особено да пусне нещо, което е взел. Тогава е като магаре на мост - гледа ме, ръмжи и дори да го удрям не пуска. Приятелят ми като каже само тихо- пусни и той вече е пуснал, примерно топката и е щастлив дори от този факт. Помагайте какво да го правя? Може би стана така, защото бях прекалено добра и мила с него докато беше по - малък, докато приятелът ми го строяваше сериозно. eg_033.gif dry.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#649 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 10:29 AM

Цитат(karina7555 @ Sep 25 2009, 10:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...Може би стана така, защото бях прекалено добра и мила с него докато беше по - малък, докато приятелът ми го строяваше сериозно.

Ясно е, че сама знаеш отговора на своя въпрос...следващото което със сигурност знаеш е, че само ти можеш да помогнеш ... сама на себе си. За начало задължително в присъствието на по-големия "авторитет" ... и не забравяй да си добра и мила с кучето си...това няма нищо общо със задължителния свят от строги правила, в който е редно да живее кучето ти. Я виж колко отдавна са ти отговорили на същия въпрос ... хубаво е било да се поучиш от умните думи, които някой се е постарал да напише за теб :

Цитат(Lynx @ Jul 6 2009, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(karina7555 @ Jul 6 2009, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Блеки се дърпа страшно много,много е силен и аз не мога да го удържа...Моят приятел само с поглед го разбира, а при мен се прави че не чува.Как да променя положението, кажете ми моля ви?

Ако се държиш достатъчно твърдо и категорично с него и му показваш кой е господарят, той много бързо ще започне да слуша и теб. Ако му се "глезкаш" и се правиш на слаба пред него кучето много добре го разбира и повярвай ми, няма да има никакво уважение. Просто той е разбрал къде му минават номерата. Прави му правилни и резки корекции ВИНАГИ, когато се налага. Не може веднъж да му позволиш да прави едно, а друг път същото нещо да му го забраниш. Винаги трябва да го спираш още преди да си е помислил дори да направи неправилното нещо ;)

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#650 Потребителят е офлайн   vaseto_v Икона

Публикувано: 18 October 2009 - 10:39 PM

Здравейте на всичко почитатели на тази уникална порода !!! :))) Имам женски ротвайлер на 4 месеца, физически се развива прекрасно, много е умна и хитра, но имам следния проблем: кученцето е доста страхливо и плахо спрямо други кучета. Постоянно го социализирам, разходки на нови места среща с хора и други кучета. Никога не съм го удрял, за да стане страхливо и т.н. Та ето и конкретния проблем: всяка вечер го пускам на една полянка да си играе с други две кученца на същата възраст (лабрадори). Моето куче проявява интерес доколкото ги подушва, но не се вклучва в играта с тях. Те се борят, гонят по поляната, а моята "госпожица" стои на няколко метра от тях и души наоколо. Когато другите кученца понечат да си играят с моето, то побягва уплашено и се крие. В случаите, когато го настигне другото куче, моята започва да се бори и да хапе, но само защото няма избор вече. Не проявява никаква заинтересованост към игра с другите кучета, страх я е и избягва боричканията с тях. Бих искал да попитам, дали според вас това е проблем и въпрос на време да се отпусне? Моля за съвети и мнения! Благодаря предварително ! ;)

#651 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 07:15 AM

Цитат(vaseto_v @ Oct 18 2009, 11:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моля за съвети и мнения! Благодаря предварително ! ;)

Има много възможни причини за подобно поведение. Ще ти загатна за две от тях:

1. ГЕНЕТИЧНО слаба нервна система. Разбирай, че ако кучето е взето от случайни родители (междусъседско развъждане) този проблем е чисто и просто генетически заложен. В този случай нещата обикновено са доживот. Ако това е твоя случай, иди и прочети темата НИКОГА КУЧЕ ОТ МАГАЗИН ИЛИ СЛУЧАЙНИ РАЗВЪЖДАЧИ и най-вероятно ще разбереш какво ти се случва.

2. Прекалено ранно отделяне от кучилото (разбирай, преди малкото да е навършило 8 седмици) За този кратък за нашите разбирания интервал от време, малките кученца преминават през няколко етапа на психическо развитие, един от които включва игра със себеподобни, доминиране, подчинение и др. Тук нещата са много трудно поправими и то само под контрола на човек със задълбочени познания в областта на етологията при кучетата.

Без значение от причините: не е нужно да се чувстваш длъжен да караш кучето ти да "играе" с непознати кучета по градинките. Това само може да задълбочи проблема ти, ако не и друго ...

Пожелавам успех

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#652 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2009 - 11:02 AM

Здравейте, изкам да попитам: на скоро си взех кученце, вече е при мен 4 дни, та въпроса ми е следния, кога трябва да започне обучението след като го виждам че вече се е отпуснало тича си из градината вдигнало е опашчицата и тн. а иначе възръстта му е 2.5 месеца???? uc_029.gif Благодаря предварително.
User's Signature

Aleksandar

#653 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 11:37 AM

Цитат(Баката @ Oct 19 2009, 12:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, изкам да попитам: на скоро си взех кученце, вече е при мен 4 дни, та въпроса ми е следния, кога трябва да започне обучението след като го виждам че вече се е отпуснало тича си из градината вдигнало е опашчицата и тн. а иначе възръстта му е 2.5 месеца???? uc_029.gif Благодаря предварително.

Сега!!!!!

#654 Потребителят е офлайн   vaseto_v Икона

Публикувано: 19 October 2009 - 11:50 AM

Цитат(KOKO_ko @ Oct 19 2009, 08:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vaseto_v @ Oct 18 2009, 11:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моля за съвети и мнения! Благодаря предварително ! ;)

Има много възможни причини за подобно поведение. Ще ти загатна за две от тях:

1. ГЕНЕТИЧНО слаба нервна система. Разбирай, че ако кучето е взето от случайни родители (междусъседско развъждане) този проблем е чисто и просто генетически заложен. В този случай нещата обикновено са доживот. Ако това е твоя случай, иди и прочети темата НИКОГА КУЧЕ ОТ МАГАЗИН ИЛИ СЛУЧАЙНИ РАЗВЪЖДАЧИ и най-вероятно ще разбереш какво ти се случва.

2. Прекалено ранно отделяне от кучилото (разбирай, преди малкото да е навършило 8 седмици) За този кратък за нашите разбирания интервал от време, малките кученца преминават през няколко етапа на психическо развитие, един от които включва игра със себеподобни, доминиране, подчинение и др. Тук нещата са много трудно поправими и то само под контрола на човек със задълбочени познания в областта на етологията при кучетата.

Без значение от причините: не е нужно да се чувстваш длъжен да караш кучето ти да "играе" с непознати кучета по градинките. Това само може да задълбочи проблема ти, ако не и друго ...

Пожелавам успех

Благодаря за мнението!
Относно първото предположение: Кученцето наистина е от междусъседско развъждане, но познавам и майката и бащата.Определено са мн хубави кучета и мн своенравни характери, нямат нищо общо с моята плаха "госпожица". Също така съм виждал и сестричката на моето и въпреки,че сестричката физически се развива по бавно (доста по-дребна) е много игрива и не показва въобще страх. Може наистина моето кученце да е със слаба нервна с-ма.
Наистина може раничко да съм я взел - взех я, когато беше на 42 дена !
Започнах да я водя да си играе с кучнца, защото четох, че социализацията е много важна :)

Отново благодаря за мнението !! :)))))

#655 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 01:05 PM

Имам проблем dry.gif
От известно време насам кучето вече не ме слуша както преди (говоря за изпълняване на командите) Установих че главната причина е отношението на дядо ми към Тара dry.gif на всяко излизане по двора й дава нещо за хапване а мойта нали си е лакомия цял ден да й даваш да яде ще си хапва smile.gif днес дори не дойде като я викнах а ходеше по дядо ми и не ми обърна никакво внимание ud_009.gif направо бях бясна!! тренираме командите но не е същото
а преди исках да я науча да взима храна само от мен dry.gif вече е късно
с бабите и дядовците ще се оправя (някак) но какво да правя с кучето?!?!
да наблягаме ли повече или де да знам? дайте идеи smile.gif

п п предупреждавам че във форума нямам право на запетайки и точки ab_041.gif db_046.gif

#656 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2009 - 03:33 PM

Здравейте, имам един въпрос, тоест два:искам да попитам как да науча кучето да застава наперено в стойка, и другото което ме интересува е, как да го науча да дава глас. Благодаря предварително. rc_036.gif
User's Signature

Aleksandar

#657 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 02:58 PM

Цитат(Баката @ Oct 27 2009, 03:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, имам един въпрос, тоест два:искам да попитам как да науча кучето да застава наперено в стойка, и другото което ме интересува е, как да го науча да дава глас. Благодаря предварително. rc_036.gif

Помни :
1. Кучето пред съдията. Никога човек пред кучето и съдията.
2. Крачката ти е винаги в крачката на кучето. При по дребните породи - по малки крачки, ситни.
3. В ринга главата на кучето винаги гордо носена нагоре ! Не надолу.
4. Повода винаги спокоен, да не се тегли кучето. Хендлера управлява кучето.
5. Добрия хендлер е този, който мисли винаги една стъпка преди кучето си.

Любопитните кучета не трябва да минават първи, разсейват се. Хубаво е да познавате отлично кучето и да го разтичате преди изложба при нужда. Много трябва да се внимава за следи от други кучета, нищо не трябва да нарушава ритъма и синхрона. Ринга е квадратен - не разбрах има ли определени размери, за настилката от какво ли не - от трева до зелен килим в залите.

Движенията са в кръг, триъгълник и т-образно, напред назад. При триъгълника и т-образното завоите са с остри, не овални. И никога не се застава пред съдията. Тук на курса имаше интересни прехвърляния на повода, така и не ги разбрах, прехвърляне през гърба.

За всяка порода има определени движения. Добрия хендлер трябва да ги познава, за да подчертава достойнството на кучето. Кучето не трябва да спира движението си в ринга, ако има спрели кучета ги подминава. Малките кучета въртят малкия кръг, големите големия.

По кучето никакви аксесоари, допусат се единствено на породите, на които това влиза в стандарта като йорки териер или силки териер.Разбрах, че има 12 регламента как се прави панделка на йорки.

И това, което трябва да се помни - кучето трябва да е спокойно, хендлера усмихнат, движенията плавни - изложбата е шоу.

и ето този много ценен Линк

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#658 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 February 2010 - 07:22 PM

Много благодаря за ценната информация. Ще ми бъде много полезна.
User's Signature

Aleksandar

#659 Потребителят е офлайн   Stefanaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 03:59 PM

Моят Джак е на година и 8 месеца. По принцип винаги съм го възпитавал , с цел да потисна агресията в него и съм доволен от резултата. Не вярвам да ухапе човек или друго животно. Но толкова е добър, че чак се дразня. Няма никаква злоба към себеподобните си. И ако му налетят, вместо да се защитава се опитва да избяга. Наскоро му налетя едно пумиярче, десет пъти по-малко от него, но със такава злоба, че моя чак побягна с цел да избегне боя. Не искам да става звяр и да се хвърля на всяко куче, но и така позорно да отстъпва не ми харесва. какво мислите?

#660 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 04:13 PM

Цитат(Stefanaki @ Feb 18 2010, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...моят чак побягна с цел да избегне боя. Не искам да става звяр и да се хвърля на всяко куче, но и така позорно да отстъпва не ми харесва. какво мислите?

Приеми, че твоят Джак е благородна душа просто! Приеми, че са му чужди хорските понятия "ПОЗОР" и "ПУМИЯРЧЕ" (второто лично и на мен не харесва, щото знам, че от хората по-голями помияри няма) ... аз на твое място щях да се гордея с това, че имам такъв добряк за приятел, а ако поведението му толкова много ранява достойнството ти...гледам работиш на подходящото място за да се оборудваш заплашително-устрашително! ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »