ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 18 August 2009 - 09:52 PM
Публикувано: 19 August 2009 - 06:29 PM
да , не тва очаквам като отговор не сам си слагал строг нашииник
Публикувано: 19 August 2009 - 09:48 PM
да , не тва очаквам като отговор не сам си слагал строг нашииник
Не знам кой те е учил, че е нормално да получаваш точно такива отговори, каквито точно ти очакваш да получиш ... всъщност - много ясно ти бе отговорено!
Публикувано: 19 August 2009 - 11:52 PM
Публикувано: 25 September 2009 - 09:33 AM

Публикувано: 25 September 2009 - 10:29 AM
Ясно е, че сама знаеш отговора на своя въпрос...следващото което със сигурност знаеш е, че само ти можеш да помогнеш ... сама на себе си. За начало задължително в присъствието на по-големия "авторитет" ... и не забравяй да си добра и мила с кучето си...това няма нищо общо със задължителния свят от строги правила, в който е редно да живее кучето ти. Я виж колко отдавна са ти отговорили на същия въпрос ... хубаво е било да се поучиш от умните думи, които някой се е постарал да напише за теб :
Ако се държиш достатъчно твърдо и категорично с него и му показваш кой е господарят, той много бързо ще започне да слуша и теб. Ако му се "глезкаш" и се правиш на слаба пред него кучето много добре го разбира и повярвай ми, няма да има никакво уважение. Просто той е разбрал къде му минават номерата. Прави му правилни и резки корекции ВИНАГИ, когато се налага. Не може веднъж да му позволиш да прави едно, а друг път същото нещо да му го забраниш. Винаги трябва да го спираш още преди да си е помислил дори да направи неправилното нещо ;)
Публикувано: 18 October 2009 - 10:39 PM
Публикувано: 19 October 2009 - 07:15 AM
Има много възможни причини за подобно поведение. Ще ти загатна за две от тях:
1. ГЕНЕТИЧНО слаба нервна система. Разбирай, че ако кучето е взето от случайни родители (междусъседско развъждане) този проблем е чисто и просто генетически заложен. В този случай нещата обикновено са доживот. Ако това е твоя случай, иди и прочети темата НИКОГА КУЧЕ ОТ МАГАЗИН ИЛИ СЛУЧАЙНИ РАЗВЪЖДАЧИ и най-вероятно ще разбереш какво ти се случва.
2. Прекалено ранно отделяне от кучилото (разбирай, преди малкото да е навършило 8 седмици) За този кратък за нашите разбирания интервал от време, малките кученца преминават през няколко етапа на психическо развитие, един от които включва игра със себеподобни, доминиране, подчинение и др. Тук нещата са много трудно поправими и то само под контрола на човек със задълбочени познания в областта на етологията при кучетата.
Без значение от причините: не е нужно да се чувстваш длъжен да караш кучето ти да "играе" с непознати кучета по градинките. Това само може да задълбочи проблема ти, ако не и друго ...
Пожелавам успех
Публикувано: 19 October 2009 - 11:02 AM

Aleksandar
Публикувано: 19 October 2009 - 11:37 AM

Сега!!!!!
Публикувано: 19 October 2009 - 11:50 AM
Има много възможни причини за подобно поведение. Ще ти загатна за две от тях:
1. ГЕНЕТИЧНО слаба нервна система. Разбирай, че ако кучето е взето от случайни родители (междусъседско развъждане) този проблем е чисто и просто генетически заложен. В този случай нещата обикновено са доживот. Ако това е твоя случай, иди и прочети темата НИКОГА КУЧЕ ОТ МАГАЗИН ИЛИ СЛУЧАЙНИ РАЗВЪЖДАЧИ и най-вероятно ще разбереш какво ти се случва.
2. Прекалено ранно отделяне от кучилото (разбирай, преди малкото да е навършило 8 седмици) За този кратък за нашите разбирания интервал от време, малките кученца преминават през няколко етапа на психическо развитие, един от които включва игра със себеподобни, доминиране, подчинение и др. Тук нещата са много трудно поправими и то само под контрола на човек със задълбочени познания в областта на етологията при кучетата.
Без значение от причините: не е нужно да се чувстваш длъжен да караш кучето ти да "играе" с непознати кучета по градинките. Това само може да задълбочи проблема ти, ако не и друго ...
Пожелавам успех
Благодаря за мнението!
Относно първото предположение: Кученцето наистина е от междусъседско развъждане, но познавам и майката и бащата.Определено са мн хубави кучета и мн своенравни характери, нямат нищо общо с моята плаха "госпожица". Също така съм виждал и сестричката на моето и въпреки,че сестричката физически се развива по бавно (доста по-дребна) е много игрива и не показва въобще страх. Може наистина моето кученце да е със слаба нервна с-ма.
Наистина може раничко да съм я взел - взех я, когато беше на 42 дена !
Започнах да я водя да си играе с кучнца, защото четох, че социализацията е много важна :)
Отново благодаря за мнението !! :)))))
Публикувано: 27 October 2009 - 01:05 PM

От известно време насам кучето вече не ме слуша както преди (говоря за изпълняване на командите) Установих че главната причина е отношението на дядо ми към Тара

а преди исках да я науча да взима храна само от мен

с бабите и дядовците ще се оправя (някак) но какво да правя с кучето?!?!
да наблягаме ли повече или де да знам? дайте идеи

п п предупреждавам че във форума нямам право на запетайки и точки

Публикувано: 12 February 2010 - 02:58 PM

Помни :
1. Кучето пред съдията. Никога човек пред кучето и съдията.
2. Крачката ти е винаги в крачката на кучето. При по дребните породи - по малки крачки, ситни.
3. В ринга главата на кучето винаги гордо носена нагоре ! Не надолу.
4. Повода винаги спокоен, да не се тегли кучето. Хендлера управлява кучето.
5. Добрия хендлер е този, който мисли винаги една стъпка преди кучето си.
Любопитните кучета не трябва да минават първи, разсейват се. Хубаво е да познавате отлично кучето и да го разтичате преди изложба при нужда. Много трябва да се внимава за следи от други кучета, нищо не трябва да нарушава ритъма и синхрона. Ринга е квадратен - не разбрах има ли определени размери, за настилката от какво ли не - от трева до зелен килим в залите.
Движенията са в кръг, триъгълник и т-образно, напред назад. При триъгълника и т-образното завоите са с остри, не овални. И никога не се застава пред съдията. Тук на курса имаше интересни прехвърляния на повода, така и не ги разбрах, прехвърляне през гърба.
За всяка порода има определени движения. Добрия хендлер трябва да ги познава, за да подчертава достойнството на кучето. Кучето не трябва да спира движението си в ринга, ако има спрели кучета ги подминава. Малките кучета въртят малкия кръг, големите големия.
По кучето никакви аксесоари, допусат се единствено на породите, на които това влиза в стандарта като йорки териер или силки териер.Разбрах, че има 12 регламента как се прави панделка на йорки.
И това, което трябва да се помни - кучето трябва да е спокойно, хендлера усмихнат, движенията плавни - изложбата е шоу.
и ето този много ценен Линк
Публикувано: 18 February 2010 - 03:59 PM
Публикувано: 18 February 2010 - 04:13 PM
Приеми, че твоят Джак е благородна душа просто! Приеми, че са му чужди хорските понятия "ПОЗОР" и "ПУМИЯРЧЕ" (второто лично и на мен не харесва, щото знам, че от хората по-голями помияри няма) ... аз на твое място щях да се гордея с това, че имам такъв добряк за приятел, а ако поведението му толкова много ранява достойнството ти...гледам работиш на подходящото място за да се оборудваш заплашително-устрашително!