Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#681 Потребителят е офлайн   va4e Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2010 - 01:37 PM

Цитат(Fi_Re @ Mar 16 2010, 12:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1. Какво значи пердах?...
2. Приберете кучето от терасата и ...

ами по принцип сум я удрял с вестник при което се напикава на няколко пати!един два пъти я ударих с ръка което в никакъв слу4ай не трябва да се прави !!сега се наплаши страшно много

#682 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 March 2010 - 03:04 PM

Цитат(va4e @ Mar 16 2010, 12:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...един два пъти я ударих с ръка което в никакъв слу4ай не трябва да се прави !!

Добре е да задаваш въпроси, а не да правиш предположения, особено грешни. Прочети темата от самото начало и със сигурност ще добиеш някаква яснота по темата, която те интересува...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#683 Потребителят е офлайн   Stefanaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 12:23 PM

Моето куче тъкмо го научих да ходи само на терасата и изведнъж започна да ходи само навън. От самосебе си стана. Не че не съм пробвал разни неща, но без успех и затова реших да го уча поне на терасата да е, но нещата се наредиха.

#684 Потребителят е офлайн   DJRASTA_BG Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 11:27 PM

Днес към 9 когато решихме да се прибираме с Лина я извиках за да и сложа повода но тя отказа да дойде ,след като се гонихме около 15 мин и изминахме над 1-2 километра през които аз се пребих 2 пати подхлъзвайки се на пясък я хванах буквално я пребих > тя е на 6 месеца и обикновено е много послушна и се чудех дали след този ПОБОЙ ще има някакви последствия :) + някакви съвети

#685 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 March 2010 - 03:27 AM

Цитат(DJRASTA_BG @ Mar 17 2010, 10:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...тя отказа да дойде ,след като се гонихме около 15 мин я хванах буквално я пребих ... и се чудех дали след този ПОБОЙ ще има някакви последствия :) + някакви съвети

Да, естествено, че ще има последствия. И те ще са тези, че си я накарал да разбере следното: "...след дългата и забавна игра на гоненица, уж милото стопанче, взе , че ме преби! Ще гледам друг път да не се оставям да ме хване"

+ някакви съвети:
при заучаване на командата "ТУК", особено при неизпълнението и, никога и по никакъв повод не ползваме насилие или негативни корекции. "Мислите" на кучето протичат по много различен начин, от този при хората.

Кучето свързва своите ПОСЛЕДНИ действия с ВАШИТЕ последни действия. За него са непостижими сложните причинно-следствени връзки от рода на: "гонихме се дълго - стопанчето много ядосано - преби се и стана още по-ядосано - хвана ме незнайно как - преби ме щото е много ядосано като ме хвана - издаде гневната команда: "Абе аз на кого говоря" - от всичко това РАЗБРАХ, че трябва да не бягам и да идвам когато ме викат..."

По този повод: ако ти се наложи следващия път да гониш кучето си (което НИКОГА не бива да правиш, защото най-малкото то има 4 крака насреща на твоите два) никога не го пребивай, ако случайно пак се остави за бъде хванато от теб. Вземи дълбоко въздух, успокой се колкото можеш, издишай, брой бавно до десет поне,пак вдишай, дай наградка, издишай, ПУСНИ кучето, пак дай наградка, пак вдишай, тръгни си, подмамвайки го ВЕСЕЛО, издишай, пак дай наградка и така докато се помъкне след теб, а не след всяко друго въображаемо нещо, което може да му е по-интересно или забавно от теб...

Ето и любимата на всички кучета песен, с която можеш да ги хипнотизираш, ако си я пееш на висок глас, гонейки ги:

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#686 Потребителят е офлайн   DJRASTA_BG Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 09:34 AM

командата "ела" не ли 1:1 с "тук" защото "ела" я изпълнява 90 % от пътите в които я казвам + някъде в този форум четох че ако оставям кучето да прави каквото си поиска то ще види че номерата му минават при мен или нещо от сорта на това + имам още 1 проблем мисля че тя свикна да пика и ака на терасата и сега не винаги когато я изкарам навън си варши работата.

#687 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:08 AM

Цитат(DJRASTA_BG @ Mar 18 2010, 08:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
командата "ела" не ли 1:1 с "тук" защото "ела" я изпълнява 90 % от пътите в които я казвам ...

90% си е сериозен процент от пътите...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#688 Потребителят е офлайн   DJRASTA_BG Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:31 AM

Цитат(KOKO_ko @ Mar 18 2010, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(DJRASTA_BG @ Mar 18 2010, 08:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
командата "ела" не ли 1:1 с "тук" защото "ела" я изпълнява 90 % от пътите в които я казвам ...

90% си е сериозен процент от пътите...

ценя сарказма ти , но не мисля че с него ми помагаш .
И все пак това е форум ако не искаш да ми помогнеш не го прави , но не си мисли че като пускаш дебилни отговори ставаш по "готин" или помагаш на някого .

#689 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 March 2010 - 11:48 AM

Цитат(DJRASTA_BG @ Mar 18 2010, 10:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
... ценя сърказма ти , но не мисля че с него ми помагаш ...И все пак това е форум ако не искаш да ми помогнеш не го прави , но не си мисли че като пускаш дебилни отговори ставаш по "готин" или помагаш на някого ...

Искам да те помоля да се въздържаш от квалификации, ако искаш да продължиш да пишеш тук и да задаваш въпроси от рода на "ТУК същото ли е като ЕЛА" ... ако сам не си даваш сметка какво питаш, твой проблем, не очаквай всички да се втурнат да ти "помагат" . Има определена категория хора, на които трудно може да им помогне човек, без значение какви усилия полага. Написах много подробно какво НЕ Е ТРЯБВАЛО и КАКВО Е ТРЯБВАЛО да правиш с кучето си и се надявах да го прочетеш, мислейки върху написаното, а не върху това дали не засягам скъпоценното ти АЗ...

+ НЯКАКВИ СЪВЕТИ: съвсем между другото ще ти напомня, че в DOG.BG има няколко безценни теми, свързани с дресурата, в частност и в нашето клубно форумче. Ако вземеш и прочетеш нещата предварително, може да се окаже, че там има готови отговори за питанията ти...

Намирам темата за изчерпана и ти пожелавам усмихнат ден и ползотворно четене!

МИР - ЛЮБОВ - СЪСТРАДАНИЕ
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#690 Потребителят е офлайн   DJRASTA_BG Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:52 AM

Цитат

Цитат(KOKO_ko @ Mar 18 2010, 11:53 AM)
МИР - ЛЮБОВ - СЪСТРАДАНИЕ

"+ имам още 1 проблем мисля че тя свикна да пика и ака на терасата и сега не винаги когато я изкарам навън си варши работата. " можеше да отговориш на това + знам , че има хубави теми в този форум , но има и такива които могат да са написани от деца като мен и не мога да подбера коя да прочета ,а не искам да взимам лош пример

#691 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 12:02 PM

Цитат(DJRASTA_BG @ Mar 18 2010, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
"+ имам още 1 проблем мисля че тя свикна да пика и ака на терасата и сега не винаги когато я изкарам навън си варши работата. "

можеше да отговориш на това + знам , че има хубави теми в този форум , но има и такива които могат да са написани от деца като мен и не мога да подбера коя да прочета ,а не искам да взимам лош пример

Така е, можеше, но се улисах нещо, за което те моля да ми простиш. + разгледай многото написано за аканото и пиканото по форумите. Модераторите със сигурност сме се погрижили, да няма лош пример, който да следваш .... чакай, сега ще помоля един специалист по акането и пикането да ти разкаже как се отърва от този вреден навик на кучето ...

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#692 Потребителят е офлайн   Gutzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2010 - 12:53 PM

Не знам колко голям специалист по пикането и акането съм, но определено си бях станала Повелителят на парцала и белината! ab_041.gif

Като начало е нужно да уточня, че ние си имаме голяма и хубава клетка, което уж трябваше да е предимство с хигиенния проблем. Да, ама не. Първоначално, докато още не можеше да излиза навън, я научих да си ходи в банята по нужда. Това става относително лесно: седиш и не изпускаш хайванчено от очи и като го видиш, че кляка или се назландисва нещо, грабваш го и търчиш към банята. После изпадаш в бясна еуфория, когато свърши белята и така. Ако го изпуснеш, не го видиш, а забележиш чак готовата беля - нищо, пълно мълчание, парцала, белината... zz_020.gif
По-късно обаче при нас всичко се обърка, когато решихме, че вече трябва навън да ги прави тия неща. Малката калпазанка реши, че мястото за нужди е ... клетката! И настана страшен ад. Не просто се изпускаше, докато е затворена, а и когато си щъка из къщи и й се доходи, директно сама си влиза в собствената "къща" и свършва белята. После пак там си ляга и си спи. Ужасно. Аз, разбира се, викам и крещя, като обезумяла. Тя почна да ги прави тия работи, когато не я виждам. Навън въобще не иска нищичко да свърши, седя с часове на двора (имаме си двор, което доста помага, но не и тогава) и нищо и нищо. Едва се устисква да си влезе в къщи и бегом към клетката.
Как си решихме проблема. Първо тотална дезинфекция на клетката(в твоя случай балкона) и въобще всичко с белина или някакъв доволно силен препарат, който да убие всякаква миризма. Трябва де и добре измито след това с вода, за да не се натрови нещо. Второ преместихме вътре купата с водата и купата с храната - кучетата не си правят белите там, където се хранят. При твоя случай с терасата те съветвам да направиш същото, като обаче преградиш с нещо самата тераса, тъй че на кучо да му остане съвсем мъничко място, колкото за двете купикчи и той да може да се завърти. След това много търпение, викове и крясъци САМО ако го видиш в момента на извършване, никога в последсвие. Много дълги разходки и много БРАВО и наградки, когато свърши нещо навън.
Успех ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#693 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 01:01 PM

Цитат(Gutzi @ Mar 18 2010, 11:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам колко голям специалист по пикането и акането съм, но определено си бях станала Повелителят на парцала и белината! ab_041.gif ... Много дълги разходи и много БРАВО и наградки, когато свърши нещо навън.
Успех ae_085.gif

Сериозен принос по темата ! ab_041.gif + Благодаря от името на детето!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#694 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 March 2010 - 01:38 PM

Но не забравяй да пееш песничката иначе нищо няма да се получи ab_041.gif

#695 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 03:12 PM

Да подкрепим колегите!

http://www.dog-events.be/keepipoalive

#696 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 03:33 PM

Цитат(geriat @ Mar 18 2010, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да подкрепим колегите!

http://www.dog-events.be/keepipoalive

E, аз подкрепих, що не виждам и други от БГ да са подписали петицията?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#697 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 March 2010 - 03:59 PM

Ако може пояснение какво е IPO? Предполагам, че любителите-кучкари не са наясно ( в т.ч. и аз), затова липсват повече подписи

#698 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 04:19 PM

Цитат(Francesca @ Mar 18 2010, 03:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако може пояснение какво е IPO?

IPO (Internationale Pruefungsordnung)

Това е основната спортна дисциплина, която тренират повечето любители на спорта с кучета по света. В Белгия се надигат гласове СРЕЩУ спортната дресура, защото "водела до агресия" при кучетата ...

Случи ли се това там, нищо добро не очаква Европа в това отношение.

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#699 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 04:41 PM

Цитат(KOKO_ko @ Mar 18 2010, 03:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Francesca @ Mar 18 2010, 03:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако може пояснение какво е IPO?

IPO (Internationale Pruefungsordnung)

Това е основната спортна дисциплина, която тренират повечето любители на спорта с кучета по света. В Белгия се надигат гласове СРЕЩУ спортната дресура, защото "водела до агресия" при кучетата ...

Случи ли се това там, нищо добро не очаква Европа в това отношение.

Аз лично нито видях, нито мога да се сетя какво би довело до тази т.нар. агресия от това което съм виждал на полигона!!!
А още по-забавното е това, че всички полицейски и гранични кучета минават през такова обучение!!!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#700 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 March 2010 - 11:38 AM

имам въпрос за тези от вас които знаят нещо по въпроса за кучешките училища.препоръчаха ми да заведа моя рот на училище,но още незнам какво да правя,учителя ми каза че трябва кучето да седи 1 месец там а аз да ходя само събота и неделя и това доста ме притеснява

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни