Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#661 Потребителят е офлайн   Stefanaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2010 - 06:40 PM

Казват, че кучето приличало на стопаните си smile.gif Не искам да става "звяр" и да се хвърля на всяко куче, просто да не отстъпва и ако трябва да се сбие. Иначе аз се радвам, че е добряк, щото като си играем някой път и той се унесе се усеща че има сериозна сила и страшно е пъргав. Познавам едни хора, техния рот е започнал да хапе стопаните си от 8-9 месечна възраст и сега е неуправляем.

#662 Потребителят е офлайн   vlaidmir79 Икона

Публикувано: 01 March 2010 - 08:57 PM

Вече сме на девет месеца а въобще не показва признаци на злоба.Викнах приятел да го подразни, ми той не му обръща внимание,с триста зора и с малко щипане го накарахме да го лае като го види.Интересува ме дали не прибързвам,всмисъл дали не е още много малък.Досега съм гледал само немски овчарки но тук нещата са доста различни.Иначе се слушаме много в смисъл стандартните команди - на място ,седни, легни, наред, ги правим безпогрешно но не хапем.Моля за съвет как да постъпя.

#663 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 March 2010 - 08:57 PM

За какво ти е да хапе?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   vlaidmir79 Икона

Публикувано: 01 March 2010 - 08:59 PM

Цитат(ShiBumi_GirL @ Mar 1 2010, 08:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За какво ти е да хапе?

как за какво та нали е куче

#665 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2010 - 09:06 PM

Цитат(vlaidmir79 @ Mar 1 2010, 07:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За какво ти е да хапе?

кучето е домашен любимец,приятел примерно.Не те съветвам да го учиш да хапе особено хора и то без необходимата подготовка и със специалист.Първо се запитай дали това е необходимо на теб и какво рискуваш ако не овладееш кучето в дадена ситуация.Кучето ти не е служебно,според мен не ти трябва такова нещо,то само си вдъхва респект и без да хапе.Агресивно домашно куче ухапало човек подлежи на евтаназия ако не се лъжа от закона ако бъде подадена жалба.Мое скромно мнение,поздрави smile.gif
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#666 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 10:20 PM

vlaidmir79,

Ти определено не си в час - представи си следната картинка (дай Боже никому), разхождате се с кучето ти, но покрай вас минава младо семейство с малко дете, кучето се отскубва и почва да хапе !!!!

Мойто куче е на 7 месеца - идеята за хапането му е непозната и абсолютно далечна и ще направя всичко възможно да остане така, по-добре да съм спокоен когато някой му взима пръчка от устата, от колкото очите ми да са на 10 и да заобикалям хората от 5 метра разстояние. Съжалявам че така го пиша, но от такива като теб ми се повдига, защото някой ще пострада заради изкривеното мислене на собственици като теб. Кучето може (и) да е пазач и без да го учиш да хапе, така че съвет от мен - избий си идеята за хапането!!!! Освен ако нямаш излишни пари за обещитения за собственици на кучета, адвокати, дела и пострадали хора.

Ако хората нямат респект към теб, няма да имат дори Цербер да имаш до себе си!!!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#667 Потребителят е офлайн   vlaidmir79 Икона

Публикувано: 01 March 2010 - 10:25 PM

Цитат(ShiBumi_GirL @ Mar 1 2010, 09:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vlaidmir79 @ Mar 1 2010, 07:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За какво ти е да хапе?

кучето е домашен любимец,приятел примерно.Не те съветвам да го учиш да хапе особено хора и то без необходимата подготовка и със специалист.Първо се запитай дали това е необходимо на теб и какво рискуваш ако не овладееш кучето в дадена ситуация.Кучето ти не е служебно,според мен не ти трябва такова нещо,то само си вдъхва респект и без да хапе.Агресивно домашно куче ухапало човек подлежи на евтаназия ако не се лъжа от закона ако бъде подадена жалба.Мое скромно мнение,поздрави smile.gif

Не мисля че някъде съм споменал дали кучето ми е служебно или домашен любимец.И в крайна сметка питах ако някой знае кога тази порода проявява агресия и дали на тази възраст е нормално това смирено поведение.Също така мисля че много точно съм споменал че кучето ми слуша и испълнява почти всички основни команди , което за тази възраст не мисля че е малко.Така че ако може някой да ми даде отговор на това което ме интересува ще е добре ,защото не ми се слушат морални излеяния кое е добре и кое не е.Мисля че сме достатъчно големи хора за да преценим кое е правилно и кое не е.А това за евтаназията мисля че трябва да понамалиш филмите.

#668 Потребителят е офлайн   vlaidmir79 Икона

Публикувано: 01 March 2010 - 10:34 PM

Извинявам се на всички , явно съм попаднал в грешния форум .Никъде не съм споменал че искам да правя цербер ,направо незнам какво ви става .Ако не е нормално едно куче да хапе то какво .Като казвам да хапе това не значи че искам да го храня с хора.Просто искам да си имам нормално куче а не плюшена играчка така че не виждам какво толкова има та чак да ви се гади от мен.Вие сте луди.

#669 Потребителят е офлайн   Di-Do Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 10:49 PM

Грешката ти е във формулировката на въпроса, ако беше конкретизирал и задал въпроса по съответният начин - щеше да получиш отговора, който търсиш, без каквито и да е моралистични и тем подобни насоки.

До колкото знам проявата на характер от страна на кучето започва междуду 8 и 15 месец - тогава реално започва да си показва "рогите".
smile.gif ae_085.gif

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#670 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 12:32 AM

Цитат(vlaidmir79 @ Mar 1 2010, 10:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се на всички , явно съм попаднал в грешния форум ... Вие сте луди.

Добре де, сега като установи този безспорен факт, какво правим оттук насетне? Агресивен ротвайлер...ротвайлер който си хапе просто така, защото е куче или просто си правим каквото си ни хрумне, напук на лудите от този форум?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#671 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 12:16 PM

Цитат
Така че ако може някой да ми даде отговор на това което ме интересува ще е добре ,защото не ми се слушат морални излеяния кое е добре и кое не е.А това за евтаназията мисля че трябва да понамалиш филмите.

Ами именно че не ти е служебно кучето ако беше нямаше да задаваш такъв въпрос.И какво точно искаш да хапе хора,кучета?А за евтаназията нека някои който познва закона каже дали има такова нещо ако бъде подадена жалба дори и да няма най малко ще ти бъде потърсено обезщетение.Ако толкова искаш кучето ти да е лошо така да го наречем научи го да дава глас хем няма да хапе хем ще изглежда страшно и най сетне ще си доволен от кучето си.Щом знае толкова команди научи го на нещо ново.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#672 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 04:42 PM

Цитат(vlaidmir79 @ Mar 1 2010, 11:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се на всички , явно съм попаднал в грешния форум .Никъде не съм споменал че искам да правя цербер ,направо незнам какво ви става .Ако не е нормално едно куче да хапе то какво .Като казвам да хапе това не значи че искам да го храня с хора.Просто искам да си имам нормално куче а не плюшена играчка така че не виждам какво толкова има та чак да ви се гади от мен.Вие сте луди.

vlaidmir79, ти май наистина си объркал форума. Незнам как ви учат в вашето село...че "нормално"-то куче трябва да хапе?!...но в нашето хората държат да СОЦИАЛИЗИРАТ кучетата, за да не проявяват агресия!
Айде хвани и попрочети малко повечко книжки или поне в интернет ...
Извинявам се за грубия тон,но ...знам,че повечето от вас ще ме разберат!

User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#673 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2010 - 07:07 PM

Еиииииии аз си мислех че само аз сам луд в този форум, но явно не е било така. Явно всички са луди. Хахахахаха af_089.gif
User's Signature

Aleksandar

#674 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 March 2010 - 07:25 PM

Баката, не е смешно, трагично е!!!
vlaidmir79, щом искаш кучето ти да хапе, иди при специалист да го учи... С домашното обучение можеш само да "развалиш" кучето до неуправляема степен... после оправия няма... не при специалист ще трябва да го водиш, а при Господ!!!
Като цяло впечатлението ми от ротваилерите- супер добродушни кучета, страхотни и изпълнителни приятели на човека, големи лигльовци (тези, с които работя аз и съм работила), но стане ли дума да защитат дома или член от семейството... звяра в тях се пробужда. Без да са обучавани да хапат, без да е будена излишна агресия в тях... Рот-а си знае работата и не е нужно да се обучава специално кой знае колко за да защити нещо ценно за него!

#675 Потребителят е офлайн   Stefanaki Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 March 2010 - 09:32 AM

@vlaidmir79 , Ако все още влизаш във форума да те успокоя малко- моя е на година и 8 месеца и още не иска да хапе. и по-добре, защото понякога като се заиграем, той усеща че с мен може да се отпусне в играта и започва да хапе доста силно и страшно бързо. Хем е наигра, но като си представя какво ще стане ако се ядоса наистина и започне да хапе.... няма спиране.

#676 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2010 - 07:01 PM

здравейте на всички :) преди малко се регистрирах защото скоро си взех малка ротвайлерка :) и ще ми е приятно да си пи6а с други собственици на тази порода ae_085.gif

#677 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 11:03 PM

Цитат(kari__ @ Mar 10 2010, 07:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте на всички :) преди малко се регистрирах защото скоро си взех малка ротвайлерка :) и ще ми е приятно да си пи6а с други собственици на тази порода ae_085.gif

Здрасти, добре дошла. Кажи нещо повече за твойто кученце, откъде произлиза? ab_041.gif
User's Signature

Aleksandar

#678 Потребителят е офлайн   va4e Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 01:07 PM

priqteli.moete rot4e kora e ve4e na 5 meseca.izpadnal sum v ujas za6toto se okaza 4e sum pravil to4no tova koeto ne trqbva.natrivane na nosa,perdah,vikane.i sega za pruv put pro4etoh tozi forum.napravih gre6kata da q ostavq izcqlo na terasata i se svikna da se izhojda tam.kogato q izveda si misli 4e e za igra samo du6ka i ni6to ne pravi.a puk q durja navun s 4asove.qsno e 4e gre6kata e izcqlo moq no kak da q popravq!!!molq pomognete

#679 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 March 2010 - 01:20 PM

Моля, пишете на български !

Темата ви ще бъде преместена в рот форума, дано ви помогнат именно хората, отглеждащи тази порода.

#680 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 01:22 PM

1. Какво значи пердах? С какво, как и кога сте удряли кучето? Каква е била неговата реакция след "пердаха"? Какво прави в момента, в който усеща, че му предстои "пердах"? Отговорите на тези въпроси са важни, за да разберете дали сте деформирали психиката на кучето си.
2. Приберете кучето от терасата и определете място, което си е само негово. За пишкането направете така - щом кучето е свикнало да пишка на терасата, то самО ще си подскаже кога му се пишка. Тогава сигурно ще почне да се върти, скимти пред вратата на терасата и т.н. В този момент му казвате думичка - например разходка, пишкане или нещо такова - слагате му повода и го извеждате. Не го пускате да играе, а го чакате да се изпишка и го прибирате - така го научавате да свързва думата с действието. Бъдете упорити и не се отказвайте. Когато се изпишка или изака навън го похвалете, дайте му награда. Не толерирайте пишкането вътре, но не бийте кучето. То ще разбере какво трябва и какво не трябва.
3. Пишете на кирилица
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема