ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 18 February 2010 - 06:40 PM

Публикувано: 01 March 2010 - 08:57 PM
Публикувано: 01 March 2010 - 08:57 PM
Публикувано: 01 March 2010 - 08:59 PM
как за какво та нали е куче
Публикувано: 01 March 2010 - 09:06 PM
кучето е домашен любимец,приятел примерно.Не те съветвам да го учиш да хапе особено хора и то без необходимата подготовка и със специалист.Първо се запитай дали това е необходимо на теб и какво рискуваш ако не овладееш кучето в дадена ситуация.Кучето ти не е служебно,според мен не ти трябва такова нещо,то само си вдъхва респект и без да хапе.Агресивно домашно куче ухапало човек подлежи на евтаназия ако не се лъжа от закона ако бъде подадена жалба.Мое скромно мнение,поздрави

Публикувано: 01 March 2010 - 10:20 PM
Ти определено не си в час - представи си следната картинка (дай Боже никому), разхождате се с кучето ти, но покрай вас минава младо семейство с малко дете, кучето се отскубва и почва да хапе !!!!
Мойто куче е на 7 месеца - идеята за хапането му е непозната и абсолютно далечна и ще направя всичко възможно да остане така, по-добре да съм спокоен когато някой му взима пръчка от устата, от колкото очите ми да са на 10 и да заобикалям хората от 5 метра разстояние. Съжалявам че така го пиша, но от такива като теб ми се повдига, защото някой ще пострада заради изкривеното мислене на собственици като теб. Кучето може (и) да е пазач и без да го учиш да хапе, така че съвет от мен - избий си идеята за хапането!!!! Освен ако нямаш излишни пари за обещитения за собственици на кучета, адвокати, дела и пострадали хора.
Ако хората нямат респект към теб, няма да имат дори Цербер да имаш до себе си!!!
Публикувано: 01 March 2010 - 10:25 PM
кучето е домашен любимец,приятел примерно.Не те съветвам да го учиш да хапе особено хора и то без необходимата подготовка и със специалист.Първо се запитай дали това е необходимо на теб и какво рискуваш ако не овладееш кучето в дадена ситуация.Кучето ти не е служебно,според мен не ти трябва такова нещо,то само си вдъхва респект и без да хапе.Агресивно домашно куче ухапало човек подлежи на евтаназия ако не се лъжа от закона ако бъде подадена жалба.Мое скромно мнение,поздрави

Не мисля че някъде съм споменал дали кучето ми е служебно или домашен любимец.И в крайна сметка питах ако някой знае кога тази порода проявява агресия и дали на тази възраст е нормално това смирено поведение.Също така мисля че много точно съм споменал че кучето ми слуша и испълнява почти всички основни команди , което за тази възраст не мисля че е малко.Така че ако може някой да ми даде отговор на това което ме интересува ще е добре ,защото не ми се слушат морални излеяния кое е добре и кое не е.Мисля че сме достатъчно големи хора за да преценим кое е правилно и кое не е.А това за евтаназията мисля че трябва да понамалиш филмите.
Публикувано: 01 March 2010 - 10:34 PM
Публикувано: 01 March 2010 - 10:49 PM
До колкото знам проявата на характер от страна на кучето започва междуду 8 и 15 месец - тогава реално започва да си показва "рогите".

Публикувано: 02 March 2010 - 12:32 AM
Добре де, сега като установи този безспорен факт, какво правим оттук насетне? Агресивен ротвайлер...ротвайлер който си хапе просто така, защото е куче или просто си правим каквото си ни хрумне, напук на лудите от този форум?
Публикувано: 02 March 2010 - 12:16 PM
Ами именно че не ти е служебно кучето ако беше нямаше да задаваш такъв въпрос.И какво точно искаш да хапе хора,кучета?А за евтаназията нека някои който познва закона каже дали има такова нещо ако бъде подадена жалба дори и да няма най малко ще ти бъде потърсено обезщетение.Ако толкова искаш кучето ти да е лошо така да го наречем научи го да дава глас хем няма да хапе хем ще изглежда страшно и най сетне ще си доволен от кучето си.Щом знае толкова команди научи го на нещо ново.
Публикувано: 02 March 2010 - 04:42 PM
vlaidmir79, ти май наистина си объркал форума. Незнам как ви учат в вашето село...че "нормално"-то куче трябва да хапе?!...но в нашето хората държат да СОЦИАЛИЗИРАТ кучетата, за да не проявяват агресия!
Айде хвани и попрочети малко повечко книжки или поне в интернет ...
Извинявам се за грубия тон,но ...знам,че повечето от вас ще ме разберат!
Публикувано: 02 March 2010 - 07:25 PM
vlaidmir79, щом искаш кучето ти да хапе, иди при специалист да го учи... С домашното обучение можеш само да "развалиш" кучето до неуправляема степен... после оправия няма... не при специалист ще трябва да го водиш, а при Господ!!!
Като цяло впечатлението ми от ротваилерите- супер добродушни кучета, страхотни и изпълнителни приятели на човека, големи лигльовци (тези, с които работя аз и съм работила), но стане ли дума да защитат дома или член от семейството... звяра в тях се пробужда. Без да са обучавани да хапат, без да е будена излишна агресия в тях... Рот-а си знае работата и не е нужно да се обучава специално кой знае колко за да защити нещо ценно за него!
Публикувано: 09 March 2010 - 09:32 AM
Публикувано: 11 March 2010 - 11:03 PM

Здрасти, добре дошла. Кажи нещо повече за твойто кученце, откъде произлиза?

Aleksandar
Публикувано: 16 March 2010 - 01:07 PM
Публикувано: 16 March 2010 - 01:22 PM
2. Приберете кучето от терасата и определете място, което си е само негово. За пишкането направете така - щом кучето е свикнало да пишка на терасата, то самО ще си подскаже кога му се пишка. Тогава сигурно ще почне да се върти, скимти пред вратата на терасата и т.н. В този момент му казвате думичка - например разходка, пишкане или нещо такова - слагате му повода и го извеждате. Не го пускате да играе, а го чакате да се изпишка и го прибирате - така го научавате да свързва думата с действието. Бъдете упорити и не се отказвайте. Когато се изпишка или изака навън го похвалете, дайте му награда. Не толерирайте пишкането вътре, но не бийте кучето. То ще разбере какво трябва и какво не трябва.
3. Пишете на кирилица

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?