Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#781 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 February 2011 - 07:32 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 02 February 2011 - 04:24 PM, написа:

Има ли значение кой при кого се учи...важното е да се забавлявате и да има резултат

боже започнах да си мисля,че на мен нещо не ми е Уред :ab_041: Така е Краси това е най-важното.А вие на какво се учите?Снимки?Видях,че си имате хамут как си го направихте и как започнахте да се учите да теглите?И ние искаме обаче не знаем как,с какви тежести...Ще се радвам да споделиш :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#782 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 07:52 PM

Трябва да тенираме за изпитите ВН и Защита,но тъй като тук в града няма инструктори или клубове ще пробваме сами по клипове и др.Можеш ли да направиш клипче,как вие тренирате-ще ми е от полза.

За тегленето на гуми - Барт си свикна много бързо.Като уших хамута му го сложих да поседи из вкъщи малко,за да свикне.Излезнахме навън и му вързах пъвоначално 2-литрова бутилка с пясък-не я усещаше.Постепенно минахме на 1 гума,миналата седмица сложихме две,и хамута взе ,че се скъса:)Още не съм го зашила:)Слагам му и една верига (върху кожен нашийник) имитация на това ....
за разпределение на тежестта,докато тренира

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#783 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:01 PM

Адашке, :) Барт не е ли много млад за такива натоварвания?
Знам, че трябва да навърши поне 2 години и тогава да.... разкрие пълния си потенциал, така да го нарека...

#784 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2011 - 08:10 PM

а запознат ли си с критериите на БХ и ИПО?Като за начало учи се на салам да стиска правилно не трябва да е с предните зъби и не трябва да ''джвака''
Пуснах ти на лични клипче :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 11:54 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 02 February 2011 - 06:57 PM, написа:

Трябва да тенираме за изпитите ВН и Защита,но тъй като тук в града няма инструктори или клубове ще пробваме сами по клипове и др.Можеш ли да направиш клипче,как вие тренирате-ще ми е от полза. За тегленето на гуми - Барт си свикна много бързо...Слагам му и една верига (върху кожен нашийник) имитация на това ....за разпределение на тежестта,докато тренира

Браво, Барт се развива добре. По този повод е добре да се вслушаш в съвета да не го претоварваш с тежести, преди да е навършил напълно растежа си. А що касае изпита ВН, ето ти едни много добри клипчета от Германия:

и тук:

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#786 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 February 2011 - 11:57 PM

чудя се ,да се смея ли ,да плача ли ..Шибуми само да попитам един въпрос,за какъв дявол ти е БХ за куче без родословие ? кучето или може или не може разни неща,документа има стойност ако смяташ да го ползваш за разплод... не схващаш ли че цялата жлъч по теб е заради това че кучето ти не е клубно,и че треньорът му не е от където трябва да е..та добре дошла в реалността...
останалия бълвоч от типа кой е по по най ,въобще не ми се коментира...
мила ,родна ,шуробаджанашка картинка..
п.п. айде изтрийте ми и това мнение ,то е ясно че така ще стане..но рано или късно всичко си излиза наяве..
не всичко е в софия,не всичко е пари ..

#787 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 12:13 AM

Показване на мнениетоnavar, в 02 February 2011 - 11:02 PM, написа:

чудя се ,да се смея ли ,да плача ли ..Шибуми само да попитам един въпрос,за какъв дявол ти е БХ за куче без родословие ? кучето или може или не може разни неща,документа има стойност ако смяташ да го ползваш за разплод... не схващаш ли че цялата жлъч по теб е заради това че кучето ти не е клубно,и че треньорът му не е от където трябва да е..та добре дошла в реалността...

И щото все всичко знаеш и щото все нещо страдаш на тема местоживеене и финансови средства, да ти кажа, че изпитът ВН ("Куче - ПРИДРУЖИТЕЛ" букв. превод) може да бъде държан от ВСЯКО КУЧЕ, без значение дали с документ за произход или без такъв. Расовите кучета най-често трябва да са го издържали като условие за явяване на Изпит за развъдна годност. Нищо повече ... този тест трябва да докаже, че кучето е годно безпроблемно да съжителства с хора и животни в градска среда.

Съвсем друго е положението с IPO u SchH изпитите. Там родословието е задължително и по ред причини достъпът на кучета без документ до явяване на тези тестове е забранен. Това не означава, че човек с мелез, пудел или кокер не може да тренира по тези изпитни правилници. И ако има солук да се яви, може да държи теста неофициално, без възможност да получи официален документ за това.

По този повод, @ ShiBumi_GirL , тренирай си смело, трупай опит и се забавлявай, само без опити за обобщаване и даване на съвети ... не тук поне.

И така, не всичко е в София и не всичко е пари ...

и тук:

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#788 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2011 - 11:34 AM

Качена снимка Когато човек тренира с някой-видиш ли не знае какво прави,но ако тренира сам даже получава похвала.(Краси нищо лично само ппример).А колкото до БХ ами наречи го прищявка,но засега имам желанието кучето официално дае издържало този изпит,за мой кеф.Няма конкретна причина или ако има има тя е да докажа нещо на себе си.Единствено като не съм член заплащам по висока такса,но ще го преживея. Качена снимка Независимо с или без родословие кучто няма да ббъде ползвано за разплод.
Радвайте се на кучетата си мелези,клубни и не търсете под вола теле Качена снимка
Едит:може би заради запазване на добрия тон поста ми е орязан.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#789 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 12:04 PM

Няма нищо лошо,даже е много добре кучето да има общо послушание и да може да те защити,ако бъдеш нападнат.За това не се изисква родословие.

#790 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 February 2011 - 03:08 PM

май някой не ме разбра ,не питах защо ти е обучение по БХ,а защо ти е изпита ..освен да внесеш лептата си ,за което г-на вечно компетентен,разбиращ ,и модериращ( няма да му показваме негативните страни) ще бъде благодарен..?
кучето или може някои неща ,или не може..е да ,възможно е да има сертификат за БХ пък реално да няма умения,което се случва чат пат,нали ??
но по лесно е да си показваш сертификата,отколкото уменията на кучето..пък и сертификата не може да покаже че всъщност нищо не може,докато кучето току виж се изложило...еееех,комерсиализъм,комерсиализъм...( за тези думи отивам да си посипя главата с пепел,всичко се прави от любов към породата,нищо че според компетентните в случая няма порода..) ама да,когато става дума да се плаща-породата(принадлежност или липса на такава) няма значение..а когато стане дума за друго-родословия ,сертификати,дисплазия..бабината му трънкина...
но живеем в пазарна икономика-училища ,сертификати,ПРОФЕСИОНАЛНО ОБЛЕКЛО( че къде без него) ..
и според новите месии в обучението,старата школа не става,инструкторите в полиция армия и гражданска защита нищо не разбират от обучение-друго си е нещо гръмко,кръстено я на съзвездие я на нещо друго ...
но да,всичко е от любов към породата,а сертификатът за БХ е задължителен( с или без порода) нали трябва да си платиш..
моят приятелски съвет е -работете си с кучето и инструктора,и не се занимавайте с измислени изпити и сертификати..сертификата няма да направи кучето ви по можещо..а в случая ,след като не е клубно е абсолютно безсмислен..
п.п. Краси и Барт,обучението си е обучение-със или без изпит

МОД.

В този форум категорично насърчаваме спорта с кучетата, а оттам и подготовката и явяването на изпити. Всякакви мнения отричащи смисъла на горното ще бъдат трити без предупреждение оттук насетне.

#791 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2011 - 03:52 PM

Показване на мнениетоnavar, в 03 February 2011 - 12:13 PM, написа:

моят приятелски съвет е -работете си с кучето и инструктора,и не се занимавайте с измислени изпити и сертификати..сертификата няма да направи кучето ви по можещо..а в случая ,след като не е клубно е абсолютно безсмислен..

благодаря за съвета :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#792 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2011 - 04:07 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 February 2011 - 02:57 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 03 February 2011 - 12:13 PM, написа:

благодаря за съвета Качена снимка

Единственото "измислено" нещо в горния " приятелски съвет" е самият съвет. Постоянно хленчещият на тема комерсиализъм господин не може да е критерий за никого, що касае отглеждане и спорт с кучета. Това, че той самият няма смелост да се подготви и яви на някой от тези толкова оплювани изпити, далеч още не означава, че са безсмислени. Всъщност, май няма особен смисъл да обяснявам ... да спориш с радиоточката никога не е било нещо сериозно...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#793 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 12:00 PM

Моля,помогнете ми със съвети!Как да науча моето леке да развива "злоба под команда"?С всичко друго се справяме,но сме толкова добрички,че лаем само при команда "глас!" или в случай,че на късната,вечерна разходка някой шум ни се стори твърде подозрителен....Далеч съм от мисълта да озлобявам Марк!...,но понякога се разминаваме с разни "дрогерии" или видимо подпийнали хорица и се налага да хващам кучо и да му казвам"тук",за да не отиде да ги разцелува и тях,както прави с всичко живо,което му е в периметъра.....:ud_009:....Направо сме резилни!...45 кг блондинка "пази" почти 40 кг ротвайлер.....:eg_033:
Само да допълня,че нямаме никакви проблеми с изпълняването на другите команди,последната,която се наложи да научим е "стъпи!",при която си стъпва на оперирания крак,въпрек и,че все още го боли.
Питането ми е съвсем сериозно!:rc_036:
User's Signature

Дори и най-гордите птици слизат на земята,за да пият вода!

#794 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 12:28 PM

Показване на мнениетоkristalina, в 04 February 2011 - 11:05 AM, написа:

... да го науча да развива "злоба под команда" .... "Далеч съм от мисълта да озлобявам Марк!"... за да не отиде да ги разцелува и тях,както прави с всичко живо,което му е в периметъра.....Качена снимка....Направо сме резилни!...45 кг блондинка "пази" почти 40 кг ротвайлер.....Качена снимка

Не, не сте резилни. Точно обратното! Радвай се, защото в случая кучето показва типични за работните породи качества. Това с удебелените букви е обикновен оксиморон. В света на кучетата няма "злоба под команда" , а ако съществуваше, нямаше начин как да ти се размине и озлобяването на кучето. Те са като нас хората. Няма добър зъл човек, както няма и такова куче!

Цитат

С ВСИЧКО ДРУГО СЕ СПРАВЯМЕ...
- това можеш да го твърдиш, само ако случайно умеееш да правиш нещата от горните четири клипчета ...

Изобщо цялото ти писание горе е крайно опасно по смисъла си, както за околния свят, така и за теб самата и кучето ти. Ротвайлерът доста късно узрява и става "сериозен" , но когато това се случи, няма как да не го разбереш. Лошото на едно такова разбиране е, че най-често става изведнъж, сварва ни неподготвени и е за сметка на сериозни травми, освен ако отрано не се бяхме опитвали да направим точно обратното: да социализираме животното и всячески да се опитаме да предотвратим злобата у него - било вродена или такава "под команда"...

Затова, ако искаш кучето ти да бъде твой телохранител се заеми сериозно с това, а не се опитвай да го комбинираш с "имам си домашен любимец дето е "злобен под команда" !Качена снимка

Моят съвет към теб е да тренираш сериозно общо послушание и когато напреднеш достатъчно, че да имаш едно овладяно животно, започни и работа с умел и опитен фигурант, който ще намери начин да научи животното правилно и по направление да ползва зъбите си. Всичко останало е игра с огъня и НИКОГА не е довело до нещо добро. Вие също няма да сте изключение.

Ако си от Варна, влез във връзка с малко пренапрегнатата по темата @ShiBumi_GirL и ако се окажеш достойна да те запознае с нейния тайнствен дресьор, опитай заедно с него да изградиш едно спокойно куче, което в сериозна ситуация няма да остане безучастно, повярвай ми ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#795 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 12:31 PM

Показване на мнениетоkristalina, в 04 February 2011 - 11:05 AM, написа:

...45 кг блондинка "пази" почти 40 кг ротвайлер....

Ако я закъса 40 кг ротвайлер моят съвет е да се "изпаряваш" и да го оставиш да се оправя сам :ab_041: ,да види хубаво ли е :ab_041:
А иначе сериозно: 99,99% от собствениците на пораснали ротвайлери нямат проблеми с прекалена добродушност на кучетата си.По скоро имат проблем с прекалената им резервираност кам всичко и всички.Така че,ако кучето ти е по-мако от 2г.,само чакай и ще видиш.А до тогава се радвай на спокойствие при разходките.
ps Мода ме е спреварил, и по необясними за мен причини, не те е "изял с парцалите".

#796 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 12:56 PM

Благодаря ти,Коко за бързия,точен и изчерпателен отговор!:rc_036:Разбрах те перфектно:ba_025:.....,За сега ще оставя нещата така и ще следя много внимателно за евентуални промени в характера,като "го перне пубертета"....Марк не е за телохранитер,а е за куче-другарче и компания и с това си предназначение се справя прекрасно.
Не ми трябва злобно куче,най-малкото пък и с ротвайлерска визия....,но Майк поне,когато кажех:"Дръж!" се ЗАБАВЛЯВАШЕ да лае,без да има и ни най-малко намерение да посяга да хапе.При същата думичка обаче кучо-беб се юрва,подскачайки като откачен заек,болен от шизофрения-с четирите лапи едновременно и ми носи пръчки...:ud_009:
Нищо!Ще преглътна и приема факта,че кучката в нашата двойка всява повече "шок и ужас" от кучето:md_064: и ще се надявам горещо да не бъдем нападнати.....,щото с повече от двама-трима едри мъжаги в ръкопашен бой трудно ще се справя....:db_046:.....оф,разлигавих се....сори...понякога се случва....
МЕРСИ!!!
User's Signature

#797 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 03:17 PM

Показване на мнениетоkristalina, в 04 February 2011 - 12:01 PM, написа:

... Нищо!Ще преглътна и приема факта,че кучката в нашата двойка всява повече "шок и ужас" от кучетоКачена снимка и ще се надявам горещо да не бъдем нападнати.....,щото с повече от двама-трима едри мъжаги в ръкопашен бой трудно ще се справя....Качена снимка.....оф,разлигавих се....сори...понякога се случва....МЕРСИ!!!

Качена снимка

По-добре така:

отколкото така:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#798 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 03:43 PM

Цитат

"....Марк не е за телохранитер,а е за куче-другарче и компания и с това си предназначение се справя прекрасно ...."

Eто тук можете да видите как действа обученото куче - телохранител.

И което е най-ценното в клипчето: вижте как "пуска" фигуранта и как влиза в колата по команда и насред якото меле!

Подобна дресура изисква много време и постоянство, а така обученото животно, попаднало в неподходящите ръце, може да нарани сериозно, че и да убие човек ...

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#799 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 04:27 PM

Мдаааа...........Марк определено е като игривия тип от първото клипче,само дето синът ми е доста по-груб в същата игра с бутилка от русата сладурка:wb_052:.Ами след всичко казано до тук,мисля да си се гледаме и лигавим в същия дух,а пък-каквото стане!:ba_025:Пак мерси и със здраве!!!:smile:
User's Signature

#800 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 04:35 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 February 2011 - 02:48 PM, написа:

Eто тук можете да видите как действа обученото куче - телохранител.

:ud_009: :ud_009:
Ей, това ме накефи максимално!!!

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема