Подарете ми кученце
Публикувано: 23 June 2009 - 01:04 PM
xrisi95, в Jun 23 2009, 02:01 PM, написа:
И тъй, казвам за последно - моля НЕ слагайте линкове, адреси и обяснения кой къде какво продава. В нашият форум е Забранено! Всеки следващ адрес или подобно ще се трие без обяснение!
Мод

Не сме ли сладури?
Публикувано: 25 June 2009 - 06:38 PM
Ще разпитам за кученцата -
1.родословие - за мен няма значение, но ще попитам.Искам само е здраво кутре.

2.тест за ДТБС (дисплазия на тазо-бедрената става),

3.ветеринарния паспорт на кученцето с нанесените ваксини и обезпаразитявания

4.електронния чип

5.храната , с която са хранени малките

6.паспорт

7.Ваксини ОТНОВО - по - добре да не лъжат и да ми кажат истината, защото кученцето може да умре.

Ако нещата са ОК ще си избера едно бяло - кафениково мъжко кученце.

Преди да избера:
1. ще им дам храна, за да видя кое е най - лакомо

2. ще видя мястото където живеят

3. ще помоля да ми се покажат родителите, за да видя как се държат - дали са добри, здрави или отслабнали

4. големина на клетките

5.преди да взема кучето ще замахна към него, за да видя реакцията и по този начин смятам да разбера дали е било малтретирано

АКО ИМАТЕ ПОВЕЧЕ ИДЕИ - МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ГИ!

Не сме ли сладури?
Публикувано: 25 June 2009 - 07:34 PM
За родословие отсега може да забравите, гарантираме ви, че нямат.
За останалото - можете само да се надявате да получитя някакво инфо изобщо, пък дали ще е вярно, силно се съмнявам.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 25 June 2009 - 08:18 PM
НО - трябва да признаем, че Иван е мислил доста сериозно и си личи, че е чел много. За съжаление българската действителност е друга, но... той сам ще види. Това, което не разбирам в ситуацията е, как човек, който явно се е интересувал, все пак избира този начин за взимане на кученце...

Публикувано: 25 June 2009 - 08:25 PM

И как да наричам мястото?

Не сме ли сладури?
Публикувано: 25 June 2009 - 08:28 PM
Blinki, в Jun 25 2009, 09:18 PM, написа:
НО - трябва да признаем, че Иван е мислил доста сериозно и си личи, че е чел много. За съжаление българската действителност е друга, но... той сам ще види. Това, което не разбирам в ситуацията е, как човек, който явно се е интересувал, все пак избира този начин за взимане на кученце...

Ако може изпратете ми на PM информация за другия начин (инф. за мястото)

Не сме ли сладури?
Публикувано: 25 June 2009 - 09:24 PM
Иване, теб може да не те интересува родословието, но САМО ТО доказва, че кучето е от съответната порода, и че няма наследствени болести /в повечето случаи, и че е гледано както трябва и че е здраво/.
Развъдник се нарича само и единствено място, където се развъждат кучета по правилата на FCI, БРФК и клуба по породата. Всичко останало си има най-различни имена - ферми за кучета, прекупвачи, търгаши... и какво ли не още, печелещо пари на гърба на кучетата.
За съжаление в Бг наистина положението не е добро, кокери няма родословни английски, а американските са малко. На хората не им се дават сума ти пари за куче, след като могат да си купят УЖ същото за много по-малко. Затова и не се правят връзки и няма поколения. И кръга е омагьосан, няма, когато се търси, а когато има няма кой да купи....

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 25 June 2009 - 09:56 PM
Има и още по-добър вариант. Осинови си безпородно куче. В крайна сметка ще имаш точно такова, така или иначе. Повярвай ми и аз съм мислил като теб дълги години.
Успех
Публикувано: 25 June 2009 - 10:25 PM
Публикувано: 25 June 2009 - 10:26 PM
Публикувано: 25 June 2009 - 10:39 PM
navar, в Jun 25 2009, 08:33 PM, написа: