Пудел
Публикувано: 30 October 2006 - 02:23 PM
Jasenak Back Off - Junior BOB, BOB, Junior BIS #4 1super
Много се гордея с моето малко момиче, това е нейната може да се каже първа изложба /първиярт път беше пролетта, когато тя беше на 3 месеца и това беше първата и разходка l) /
Публикувано: 30 October 2006 - 02:49 PM
В момента го храня с Royal Canin - Poodle и много я харесва.Мога ли да го храня постоянно с нея или трябва от време на време да сменям марката храна?Вие с какво си храните пуделите?
Публикувано: 30 October 2006 - 03:14 PM
Аз давам Nutra Gold - Lamb & Rice.
Ако храната, която даваш на Макс е добра за него - т.е. не е нито слаб, нито дебел, а в добра форма, ако козината е лъскава, зъбите чисти, дъхът ОК - значи храната е подходяща за него. Само че аз съм чела за този пуделски R.К., че е за по-дребните разновидности пудел, не за нашата (въз основа на количеството протеин). Моето лично мнение за храните по породи е, че са добра маркетингова приумица, която с не огрява с нищо особено кучетата ни, но пък олекотява джоба.
Аз съм се спряла на Nutra Gold защото ме устройва и като цена и като качество, а и Градо беше започнал много да пожълтява от Pro Plan - Chicken & Rice. Дълго рових да намеря на кого да благодарим за жълти уши и гръб (като кутре Градо пристигна снежнобял), та се оказа, че белият пудел понася много зле храните на пилешка основа. Сега след половин година без пилешка гранула почти сме се избавили от жълтото, но има още.
Разказвам ти всичко това, защото виждам, че и Макс започва да жълтее по ушичките. Ако искаш да имаш по-бяло куче трябва да избягваш пилешките гранули и да преминеш на агнешки. Най-добре е а се дава Pro Plan - Lamb & Rice, но за жалост той не се внася у нас. Pro Plan - Lamb & Rice е единствената известна ми храна, която няма никакъв пилешки протеин.
Повечето марки, които продават нещо със заглавие Lamb слагат вътре поне 10-тина % пиле. А пилетата, отглеждани във ферми получават нечовешки количества каротин и биотин, който се отлага в месото и остава в него и след преработката. Не са вредни, но оцветяват косъма. Иначе има и Eucanuba - Lamb & Rice, той също е с мазнини от пиле.
Иначе за изложба - започвай да тренираш - поставяй го в стойка, учи го да тича до теб, ако отделяш по 10-тина минути на разходка за това, той бързо ще схване. В крайна сметка не случайно сме ги взели тези умници!
Публикувано: 30 October 2006 - 03:28 PM
Цитат
Да, тук в Русе има два големи пудела.
Вие сте от Русе??? Че и сте близо до малкия парк??? Не съм виждала такива пудели в Русе. То не че си ходя често, но ... b)
Непременно трябва да се видим някой път, като си дивам и като нося Шели с мен. Тя е дакел, но обожава големите кучета l)
insult, честити победи и от нас!!! victoryVVV

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 30 October 2006 - 03:44 PM
HERZ, ние живеем до големия парк.На ул."Доростол", ако ти говори нещо.Но и двата парка са ми близко.Ходим и в малкия и в големия.Когато си в Русе непременно се обади.Макс е много дружелюбен и играе с всички кучета, които му се връзват на лудото бягане.
Публикувано: 30 October 2006 - 03:55 PM
viki05, според мен няма смисъл да се поръчва храна. Излиза прекалено скъпо заради транспорта. За тия пари ти можеш да си му даваш чисто агнешко месо. Иначе сърбите я внасят - може да се купува от там, но си е трудно. Както ти казах - най-лесно ще е да се спреш на някоя от Lamb&Rice храните с най-малко пиле - Eucanuba или Nutra Gold.
А пудрата не знам защо няма кой да я внесе тука - и ние я купуваме от Pet Edge - колко му е да внесеш такова нещо. Препоръчвам ти да я ползваш заедно с Epi-Otic на Virbac за най-добри резултати, ако кучето е със склонност да зацапва ушите. Моята малката е направо ужасна в това отношение.
BTW - такава стойка и такова легло можеше да си купиш и от тук. Моята стойка беше 40лв. от Борсата на Иво. Като идваш в София непременно мини от там! Всичко има, а е на много по-добри цени от магазините - храни, поводи, легла, паници... Каквото се сетиш. ако ти трябва нещо по-специално можеш да им звъннеш и те да поръчат.
Този Plamen - нещо му става! Толкова лаконично, да не изнесе поне 5-минутки реч за това колко прекрасно се е справила малката... Добре, че съм любопитна и разпитвам, та знам, че е била истинска фурия, ако трябваше да разчитаме на него така и щехме да си останем с пръст в устата.
Публикувано: 30 October 2006 - 03:57 PM
Виж си бележките относно храната!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 30 October 2006 - 06:24 PM
Прикачени файлове
-
rodoslovie.JPG (48.47K)
Брой сваляния: 94
Публикувано: 30 October 2006 - 06:38 PM
Тази пудра кога точно се слага - преди къпане, след къпане, колко често?Epi-Otic на Virbac какво е това? Капки? Как точно се комбинира с пудрата?Макс има наклоности да ми създава проблеми с ушите и за това питам толкова подробно.
Относно обучението - бих казала, че напредваме.Аз не ходя на работа, така че имам много време за него.По цял ден сме заедно.Просто ни трябва малко време.
Публикувано: 30 October 2006 - 06:49 PM
viki05, чети сега внимателно, това е магическа формула - моята малка има уши, от които направо да ти се дореве, а с тази грижа ги поддържаме чудесно.
Коя пудра си поръча ти от Pet Edge? Аз чистя с Pro-Ear Powder

Сипваш стабилно количество пудра в ухото, зареждаш се с търпение и почваш да скубеш космите, които растат вътре в ушния канал. Не и се плаши, че е много пудра - тя е антисептична. Не се плаши и ако падне на другата козина - тя не е епилатоар, а просто изсушава косъма, за да можеш ти по-лесно да го изскубеш. Не се плаши и че го боли кучето - не са много чувствителни там, но може да се нервира ако не успееш да действаш бързо и ефикасно.
Не позволявай на ухото да обрасне с косми. Дори отгоре да не виждаш върху космите мръсотия - в основата си те се слепват и разяждат от сярата в ушната кал и предизвикват възпаления. Ден след изскубването третираш с Virbac-a.
Epi-Otic е нещо като балсам за уши, от който се капят по няколко капки в ухото, разтрива се в основата и после с памуче се обира ушната кал. Това можеш да го правиш по 2-3 пъти седмично докато не закрепиш положението до 1 път на 7 дни.

Поръчай го в магазина в по-голямата разфасофка. Имай предвид, че не би трябвало да ти вземат повече от 20 лева. Моят доктор ми го купува за 15. Тази бутилчица ми стига за 5 кучета за цяла година.
Публикувано: 30 October 2006 - 06:55 PM
А това другото ми го предлага моя ветеринар, но аз не го взех.
В момента ушите му са идеално почистени от тази жена, която го постригва.
Аз не мога да ги чистя тези косми, много ми е жал.
Още утре ще му купя този балсам.
Благодаря за съветите.
Публикувано: 31 October 2006 - 12:37 PM
Прикачени файлове
-
___________2.JPG (11.72K)
Брой сваляния: 90
Публикувано: 31 October 2006 - 12:45 PM
Прикачени файлове
-
___________.JPG (7.18K)
Брой сваляния: 95
Публикувано: 31 October 2006 - 01:07 PM
Така се засмях и стоплих, че порових и аз за бебшки снимки на Градун и намерих какво ли не!
Чакай, че се разтопих от кеф. Ще ти пусна някои, но пусни и ти още!

Тук Градо е току-що дошъл при нас. Да речем 20-тина дни се познаваме. На 4 месеца.

С него сме дупе и гащи още от първия ден!

Няма по лоялно куче от пудела...

По-хубаво от един пудел са само два пудела! b) Обърни внимание на физиономиите им - и двамата се прозяват адски смешно.

А тук сме на миналата Нова Година с цялата тайфа. Тогава все още Скъли я нямаше.

А тука Градо лежи като отсечен! l)
Леле, какви неща изнамерих! Намерих едно много смешно филмче как си играе, ще го кача някъде и ще пусна линк. Пускай още снимки на твоя човек, жалко че нямаш негови снимки като мъничък...
Публикувано: 31 October 2006 - 01:15 PM
Тая новогодишната и с 2-те прозявки са.... l) 1super Чак и котака на заден план. b)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 31 October 2006 - 01:24 PM
Пращам снимки на първия ден на Макс вкъщи.Жената от развъдника ме попита дали да го постриже, ама аз се направих на велика и окепазих кученцето с моите прически.Ама нищо, то козина, ще израсте.
Прикачени файлове
-
_________.JPG (13.69K)
Брой сваляния: 91
Публикувано: 31 October 2006 - 01:32 PM
Прикачени файлове
-
_________.JPG (13.08K)
Брой сваляния: 85
Публикувано: 31 October 2006 - 01:34 PM
...
Не ми приема снимката с гонещите се пудели.
MOD: може да е друг формат - не .jpg - форумът само тях приема.
а най-лесно е да качиш снимките директно тук и направо да пускаш линкове. така можеш колкото си искаш да слагаш снимки в едно съобщение!