Пудел
Публикувано: 24 June 2007 - 11:49 AM
Публикувано: 24 June 2007 - 03:32 PM
Публикувано: 24 June 2007 - 09:56 PM
Публикувано: 24 June 2007 - 10:27 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0326.jpg (29.52K)
Брой сваляния: 79
Публикувано: 24 June 2007 - 10:27 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0331.jpg (17.36K)
Брой сваляния: 82
Публикувано: 25 June 2007 - 01:37 AM
Ами да ви честитя с огромно удоволствие и радост успехите , които сте постигнали на изложбата. Браво и следващият път да се разходите из ринга за БИС 1super
Публикувано: 04 July 2007 - 03:10 PM
ще си вземам той пудел от Одеса и ми се иска да ми помогнити при избора, Ще бъде уж с всички нужни дакументир родословие е т.н. но на братята руснаци не може много да им се вярва. Та казаха ми, че имало сиви, черни, кайсиеви и/или кафеви /некщо не можем да се разберем за цвета/.....чесно да си призная не съм виждала нито кафяв , нито кайсиев цвят пудели.
Моля да ми помогнете на какво да обърна внимани при покупката на кучето, приятелят ми в Одеса ще се съобрази с всичките ми изискванияр но аз чесно казано не знам какво да изисквам.
Благодаря Ви предварително.
Имала съм куче, което почена на 18 години, така че несъм съвсем невежа :)
Публикувано: 04 July 2007 - 11:04 PM
В нета е пълно със снимки на различни цветове пудели - потърси, за да видиш какво ти харесва най-много. В началните страници на темата има линкове, които можеш да използваш за улеснение.
Поздрав r)
Публикувано: 06 July 2007 - 05:46 PM
Казва, че развъниците са много и има голям избор но и аз и той не знаем дали има някой специфични неща които трябва да знаем предварително при избора на куче. Ще разгледам тези линкове. Благодаря r)
Кученцето ще ми го донесат в края на месеца, защото тогава ще идва човек от там, но все още не е купено.
Публикувано: 06 July 2007 - 10:02 PM
Това, което мога да ти предложа да направиш е следното: имам една приятелка украинка, която развъжда средни пудели. Тя със сигурност познава по-добрите пуделисти в Украина и би могла да препоръча конкретна връзка, от която си струва да се вземе кученце. Доколкото знам тя ще идва за летните изложби в Кранево в края на този месец и евентуално срещу някакви малки пари бихме могли да я помолим да го донесе с нея. За да се направи всичко това ще трябва обаче ти да знаеш първо - какъв цвят и пол куче търсиш, колко пари можеш да отделиш за най-добрия си приятел през следващите петнайсетина години...
Относно цвета - (пише по-напред в темата, затова ще го кажа накратко) има класически цветове - черен, бял и кафяв, и модерни - сив, прасковени червен.
Не си избирай куче по цвят - потърси го по развъдник. Цветът не е най-важното нещо в едно пуделче. Имай също предвид, че пуделите се различават по характер според цвета. Най-уравновесени са черните и след тях белите... Но ти не се ограничавай само до Одеса, ако наистина искаш да имаш хубаво куче (а при той-пуделите често има голям брак поради миниатюрния размер) - потърси по-дълго. Имай също предвид, че тойчетата усреднено са най-скъпата разновидност поради голямото търсене...
ТУК и ТУК развъдници от цяла европа публикуват обявите си за кутрета -огледай.
Все пак, не забравяй - кучето не е пица да си го поръчаш. Камо ли по цвят... Надявам се да не направиш грешка от нетърпение. Поздрави!
Публикувано: 07 July 2007 - 01:26 AM
Цитат
Стриган пудел l)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 July 2007 - 10:44 PM
Аз съм от Варна и със сигурност ще дойда на изложбата в Каварна.
Как и на каква възраст на кучето бих мога да разбера някъде в България дали кученцето влиза в някакви стандарти?
Мисля, че се спрях на мъж b) прасковен, ако не стане- здраве да е, каквото ми донесът...важното е да е здраво, защото се наплаших от някой писания тук.
Поздрави и сърдечни благодарности.
Публикувано: 08 July 2007 - 11:09 AM
shemet, това

е португалско водно куче. r)
Публикувано: 08 July 2007 - 11:13 AM

В приятелството няма породи!