Dog.bg Форуми : Пудел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пудел

#981 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 January 2010 - 03:17 PM

Балансът в груминга на пудел - Саша Райс
User's Signature

Качена снимка

#982 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2010 - 03:28 PM

(момиче от връзката, на 1м)

В развъдник JASENAK, Сърбия http://jasenak.com/ има прекрасно кучило бели пуделчета от:

Canmoy's White Pasha

Huffish Risky Business

Още снимки на финландеца татко Паша тук: http://justradiant.c...php?album=pasha
Брат на шведката мама Ана е Световния шампион Huffish Intensive Care: http://www.huffish.se/my_rocky.html

Паша е и баща на нашите Виви и Пени.

Развъдчиците са силно заинтересовани кутретата да останат в региона, както и търсят коректни и опитни хора за съ-собственици.
User's Signature

Качена снимка

#983 Потребителят е офлайн   ELLVIS Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2010 - 09:05 AM

Здравейте,

Казвам се Дени. Искам да ви представя младия Елвис. Елвис дойде при нас преди около месец благодарение на Стела. Момчето вече е на седем месеца, тежи 18,7кг. Голям разбойник е, с мноооого добро сърчице, стабилна доза инат ab_041.gif , много добър апетит и интересно чувство за хумор. Прекрасно кутре, в което всички се влюбихме от пръв поглед wub.gif
Стела, аз и цялото ми семейство ти благодарим от сърце.
Не ми се качват снимките, довечера ща пробвам да ги кача отново, май имаше и тема за това как се качват някъде тук?

Стеле, какво означава съсобственик?

#984 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2010 - 10:57 AM

Привет, Дени gl_165.gif !
ТУК ще намериш много за четене.
ТОВА е темата за съсобственост.
Как е Елвис? Пусни снимки! 18 кила е грамадно постижение за толкова кратко време - беше толкова слаб милия.
Как се качват снимки.

Да споделя едно клипче от получаването на НОВИ ИГРАЧКИ в милата ми глутница.
Както и две клипчета на Пени от Белград ТУК и ТУК.
ag_204.gif ag_204.gif ag_204.gif
User's Signature

Качена снимка

#985 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2010 - 09:15 AM

Едно весело клипче от нас: Андро, Jasenak Slavonika & Jasenak Soul Man

Добре дошъл на малкия JASENAK SOUL MAN (син на CANMOY'S OUTRAGEOUS и JASENAK ARIZONA DREAM)! Да е жив и здрав, да радва много стопаните си zz_232.gif

На CACIB-а в Събота малката Ния Toyway New Look стана 4-та на BIS-a! (Кога ли Пламен ще се сети да пусне нейни снимки, че и на кучилото си от Canmoy's Storm Warning и Фери... А!?)

Имахме и прекрасен дебютант - Jasenak Patriot, когото някаква варненска грумерка е ошмулила по чудовищен начин, та не успя да се представи в пълния си блясък dry.gif

Вчера на CACIB София 2-ри в групата, под съдийството на Антоан Хлебаров, стана Jasenak Star Force

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#986 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 January 2010 - 04:17 PM

ud_009.gif Ама вие сте били повече от голдъните на този ЦАЦИБ!?! Ле-ле-ле, браво! ba_025.gif

Честито за новите попъления и дебютите!
Пламене, похвали се де, да не те похваля със снимки аз ab_041.gif

#987 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 18 January 2010 - 11:30 PM

Цитат(insult @ Jan 18 2010, 08:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Едно весело клипче от нас: Андро, Jasenak Slavonika & Jasenak Soul Man

...

Имахме и прекрасен дебютант - Jasenak Patriot, когото някаква варненска грумерка е ошмулила по чудовищен начин, та не успя да се представи в пълния си блясък dry.gif...

Уникално е това твое детенце... smile.gif И много се радвам, че едното кутре ще е в София- хихихи- още един " модел" за мен!

А Патрик е страхотно кученце, което ще стане фантастичен пес! Варненската колежка не го беше чак пък " ошмулила", но наистина кучето имаше козина там, където не ми трябва и нямаше там, където адски ми трябваше, за да направя някакъв що- годе " Пъпи клип" . Но нищо, де- ще стане след 3 месеца...

#988 Потребителят е офлайн   Gene Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Българска литература<br />История на България<br />Музика<br />Спорт

Публикувано: 20 January 2010 - 12:18 PM

Здравейте на всички участници във форума.
Изключително съм щастлив да споделя,че от 17.01.2010 година съм горд собственик на животинка от тази прекрасна порода.Малкият 8-седмичен/и 1 ден/,чистопороден,мъжки,черен миниатюр/или дуорф/JASENAK SOUL MAN,или просто Джъсти,вече е в новия си дом в гр.София и се радва на денонощните грижи на стопаните си.Кученцето е очарователно-възхитително,не мога да намеря точните и пълни думи,но е красиво,сладко,игриво,умно,спокойно и с чудесен характер.Смятам,че се чувствува добре и вече започва да свиква с обстановката,а радостта на всички ни надмина многократно предварителните очаквания.Снабдих се и с всичко необходимо за грижите му на този етап.Още веднъж,много съм щастлив от чудестният малък Джъсти и от възможността да споделям преживяното във форума,който от месец септември до сега само разглеждах и четях.Много неща научих,но човек се учи докато е жив,така,че продължавам.
Благодаря за изказаните поздравления и пожелания,желая същото и на Вас.
Специално искам да благодаря на Стела,от мое име и от името на семейството ми,за всичко което направи-за съдействието,за съветите,за пожеланията,за клипчето,както и за цялостното и участие по проблемите разисквани във форума-сърдечно благодаря.
Сърдечно благодаря и на фантастичният Д-р Калин Костов,който ме насочи и препоръча породата,и под чието професионално наблюдение и грижи,ще расте и се развива Джъсти.
Когато се науча как,ще покажа и снимки,а за сега желая много успехи на всички Вас и вашите любими пуделчета.Поздрави.
User's Signature

"Long Live Rock"n"Roll" And "Justice For All"

#989 Потребителят е офлайн   Gene Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Българска литература<br />История на България<br />Музика<br />Спорт

Публикувано: 20 January 2010 - 01:15 PM

Цитат(Gene @ Jan 20 2010, 12:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички участници във форума.
Изключително съм щастлив да споделя,че от 17.01.2010 година съм горд собственик на животинка от тази прекрасна порода.Малкият 8-седмичен/и 1 ден/,чистопороден,мъжки,черен миниатюр/или дуорф/JASENAK SOUL MAN,или просто Джъсти,вече е в новия си дом в гр.София и се радва на денонощните грижи на стопаните си.Кученцето е очарователно-възхитително,не мога да намеря точните и пълни думи,но е красиво,сладко,игриво,умно,спокойно и с чудесен характер.Смятам,че се чувствува добре и вече започва да свиква с обстановката,а радостта на всички ни надмина многократно предварителните очаквания.Снабдих се и с всичко необходимо за грижите му на този етап.Още веднъж,много съм щастлив от чудестният малък Джъсти и от възможността да споделям преживяното във форума,който от месец септември до сега само разглеждах и четях.Много неща научих,но човек се учи докато е жив,така,че продължавам.
Благодаря за изказаните поздравления и пожелания,желая същото и на Вас.
Специално искам да благодаря на Стела,от мое име и от името на семейството ми,за всичко което направи-за съдействието,за съветите,за пожеланията,за клипчето,както и за цялостното и участие по проблемите разисквани във форума-сърдечно благодаря.
Сърдечно благодаря и на фантастичният Д-р Калин Костов,който ме насочи и препоръча породата,и под чието професионално наблюдение и грижи,ще расте и се развива Джъсти.
Когато се науча как,ще покажа и снимки,а за сега желая много успехи на всички Вас и вашите любими пуделчета.Поздрави.

User's Signature

#990 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2010 - 03:57 PM

Gene, fc_026.gif Добре дошли!
Много се радвам, че направихте тъкмо този избор - да имате един прекрасен пудел за приятел вкъщи през годините, в които децата ви растат. Сигурна съм, че няма да ви разочарова!

Ако нещо ви тревожи - пишете, питайте, помагаме с радост. Темата ни не е от най-оживените, но пък сме банда върли фенове и няма да останете без отговор. Изобщо този форум може да бъде много полезен - разгледайте различните сектори, има купища информация, която ще ви бъде интересна. За съжаление по-старите постове останаха без снимки след последната промяна на форума и малко се обезсмислиха, но информация има.

Ще чакаме снимки - на тази възраст маляците растат не с дни, а с часове! Сестричката на Джъсти от клипчето е вече при новите си стопани в Гърция, друга негова сестричка чака да я вземат новите и стопани от Финландия.

Waikikii, да се разчита на Пламен за снимки е като да се очаква голдън да откаже хапване... нереалистично.

totschica, колегиална както винаги. Позволявам се да не съм съгласна - не държа всеки грумър да познава изложбените стилове на пудела. Това, което не ми хареса в прическата на Патрик е пълната липса на логика, запазване на пропорциите и изтъкване на елегантността и красотата му. Беше си именно ошмулен, като че е било положено специално усилие да се загрози. Добре, че е толкова хубав, та е било неуспешно.

User's Signature

Качена снимка

#991 Потребителят е офлайн   Gene Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 05:29 PM

Здравейте на всички!
JASENAK SOUL MAN-JUSTICE,или както го наричаме Джъсти е повече от седмица при нас.За сега мога да кажа,че малкият "Душичко" е повече от добре.Премина лекото притеснение от смяната на обстановката и неувереността от новият дом и хора,и сега гордо крачи и тича из познатите му вече територии и владения.Джъсти се оказа много мило създание-редува лудешко тичане,радване,душене,облизване,скачане с краткотрайни почивки и гушкания у стопаните си.Отнася се изключително свойски и мило към всички в къщи,особено към женската част,която е абсолютно мнозинство-4:1.Много ни радва и забавлява и много го обикнахме,макар и за това кратко време.За тази първа седмица научи апартамента,в степен да ходи спокойно навсякъде,научи се къде са му чинийките за храна и вода,чинно се храни съгласно предписаната храна и почти изяжда дневната си дажба.Много мило и забавно си играе с играчките,като дори научи да разпознава една от тях-малко бодливо таралежче,към което ходи и взима при споменаването на думата "Ежко".Постарахме се,а и обективно така са нещата,че денят му преминава/поне до първите разходки,някъде началото на март/приблизително сходно и свикна на доста неща-редува хапване,тоалетна,игра,пиене на водичка,сън,малка тоалетна,пак игра и така до към 23.30 когато го слагаме да легне на легълцето си в детската за през нощта.Обикновено спинка до към 6 часа сутринта,с едно или две пробуждания,евентуално за тоалетна.От 6 сутринта вече започва лудуването и натам по сценарият от предишният ден.Това което ме впечетли силно и за което не знаех как ще се оправяме,беше въпроса с ходенето по нужда.Бях се примирил и няма проблем принципно да си върши работата не където трябва и го правеше първите 3-4 дни-но задължително голяма на голо- плочки или паркет,малка на плат-килим или мокет,когато дойде изненадата на малкият "Душичко".Забелязахме,че иска да е сам и по възможност на тъмно и започнахме да оставяме вратата на банята полуотворена и той започна да ходи в нея-първоначално с леко насочване,а от 6-ия-7-ия ден абсолютно сам.Грешки допуска при забравена затворена врата,отворена и друга врата,или когато има човек вътре или покрай него.Не съм започнал целенасочено с усвояване на командите/доколкото разбрах,редно е някъде от около 3-ия месец/,но при споменаване на думата "водичка" гледа и отива при водата си,също изпълнява и донасяне на гореспоменатия "Ежко" макар и не винаги.До момента не съм го къпал,макар,че имам необходимото за това.Просто много е студено,а и ми се струва,че е мъничък още и ме е страх да не се стресира.Може би идващата събота,ако е позволено,разбира се.Забравих,прави ми впечетление,че в играта си с нас,много обича да облизва и леко хапе,макар,че има доста играчки-нормално ли е,от зъбките ли е и следва ли да се прекъсва незабавно,или ще отмине.Ами общо взето това е за една седмица,ако има нещо което не е правилно,или направо погрешно,моля посъветвайте ни.Сигурно пропускам и още нещо,но това май са най-общите впечетления за сега.Хайде приятели на тази прекрасна порода,прочетете,укорете,похвалете,посъветвайте.Скоро ще пусна снимки и някое клипче.Чао за сега. re_037.gif rc_036.gif
User's Signature

#992 Потребителят е офлайн   cvetelina_1997 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2010 - 06:40 PM

тези пудели още от ранно детство са ми харесвали доно всички които имат такова сащесво до му се радват

#993 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 02 February 2010 - 10:41 AM

Gene! Честито за прекрания Джъсти!
Хапането по време на игра, те първа ще става все повече ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif Това е нормално- нищо лично! Важно е, ако ви е неприятно, да му го покажете- замествайте хапаните ръце с играчки. Мен никога не ме е притеснявало. Вивиан ни дъвчеше като крокодил на тази възраст, но това отшумя със смяната на зъбите- от 4- тия до 6- тия месец.
Аз също гледам куче от развъдник JASENAK и съм очарована от кучетата на Драгана- спокойни, уравновесени, със самочувствие. С почти изградени хигиенни навици още в развъдника- Виви на 3 месеца вече си вършеше работата изцяло на вън, а когато ми я докара Стела-2 м.,в повечето случаи ми сигнализираше, че има зор!
Не го къпете за сега, ако ви е страх, че може да настине, но разресвайте ежедневно с четката, за да свиква, подстригвайте козинката на муцунката и пръстите на крачетата, ако можете. Ако не се справяте, се обърнете към специалист.

#994 Потребителят е офлайн   Gene Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 12:41 PM

Привет Totschica и благодаря за споделеното.С хапането по време на игра започваме да се оправяме,а и Джъсти започва да разбира кой колко го боли,а и щом ще отшуми няма проблем.Аз лично когато започне да ме хапе на свой ред започвам да го галя по гърдичките и коремчето и той отслабва захапването,даже ляга по гръбче и...мога да го разгледам по-отблизо и по-внимателно.Използуваме и командите "Не" и "Не хапи",които също започват да вършат работа.Абе няма проблем с една дума.Хигиенните навици се стабилизират и "грешките" стават все по-малко.Съгласен съм,че явно Развъдника "Jasenak" си разбира от работата и кученцата им са прекрасни животинки и шампиони.Ние сега сме пред втора ваксинация,така,че няма да го къпем поне 15 дни след нея.Единствено му мия личицето около очичките,защото му се бяха образували гурелчета и доста re_037.gif се озорих докато ми позволи,но поне разбрах как става и се успокоих за бъдещите къпания.Още не съм го решил/за момента не е променен визуално/,но ще започна да опитвам още от днес.А за подстригването-смятам да се доверя изцяло на специалист и мисля,че знам към кого да се обърна,мисля,че пише във форума re_037.gif стига да се съгласи,разбира се,имам джи ес ема.И изобщо няма да пестя средства за да изглежда и се чувства малкият добре.Още веднъж поздрави!Поздрави и на прекрасната Виви. re_037.gif
User's Signature

#995 Потребителят е офлайн   ELLVIS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:18 PM

проба

#996 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 11:03 PM

Цитат(ELLVIS @ Feb 2 2010, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>

проба

Не става- иска парола ea_103.gif А така е адски мъничка и само се досещаме какво точно има ab_041.gif
Я пак smile.gif

#997 Потребителят е офлайн   ELLVIS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 11:09 PM

...май се получи нещо :)

И нашето момче хапе мнооого, най-вече когато се върнем в къщи. Толкова е радостен от срещата ни, че не престава да ни следва по петите и да ни хапе, ноооо нежно.
Вече храня с добра храна. Приятел ми докара от чужбина Ориджън, но открих, че дистрибутора е от Габрово и ще се снабдявам от там, цената е почти една и съща. Смело мога да кажа, че му се услажда на момчето, но ние и без това не страдаме от липса на апетит. Всичко, което е в купичката, се изяда на 99%.
Купихме козметика на Крис Кристенсен, другия месец и четки.
За запознатите с проблема на Елвис с радост ви уведомявам, че детето вече е ОК. В събота д-р Борисов махна кончето и сега сме без яка.
Тревожи ме факта, че козината му започна да придобива червеникав отенък. Възможно ли е да е от храната, която до сега ядеше. Прочетох, че така или иначе това се случва с черните кучета под възздействието на външни фактори и възрастта, но при него се прояви изведнъж.
Днес поръчах шампоан черно в/у черно и взех от Борисов- Петнил, но ако е необходимо да взема допълнетлно нещо, моля да споделите.
Другия проблем е, че колкото и да съм го сресала след баня, на другия ден сутринта е на фитили, не е заплетена, но не е и пухкава козината му, все едно не е ресан цяла седмица /но имайте впредвид че къпех единствено със детски шампоан и не съм използвала други продукти/
След баня обаче, която обикновенно е и след дълга, дълга разходка, задължително си почива завит около 30мин завит в хавлии и .....заспива, след това няма мърдане. Суша го легнал и така и го реша. Не му се стои прав, а на мен ми се схващат кръста и ддруги неща dry.gif
Друг проблем, с който не се справям, е че забравя всякаква дисциплина и команди, когато открие някой "странен деликатес". Скоро изяде умряла полска мишка и повръща два дни, въпреки активния въглен който му давахме. Какви ли не неща открива, вече го пускам да се разхожда без повода и обикновенно нямаме проблеми, но ако е намерил нещо интересно и дам команда НЕ, захапва здраво каквото си е харесал и тръгва да бяга dog.gif , а аз след него. Голям цирк, викам и го гоня eg_033.gif а той ме гледа от дистанция и примлясква доволно. ДИВАНЕ
Това е за сега от нас.
Ще кача още снимки, тази си беше само за проба.
Поздрави на всички re_037.gif

#998 Потребителят е офлайн   ELLVIS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 08:47 AM

Хора, моето момче нощес повърна, като че ли имаше някакви пластмасови частици от нещо и косми. Тази сутрин на два пъти имаше позиви, но само стомашен сок на пяна излезе, а втория път беше изключително слузесто съдържанието, светло.
Не пожела да закусва и му прибрах храната. ще го оставя гладен до обяд и ще видя дали ми е останал активен въглен. Нали не е възможно да е от смянната на хранат? Въпреки че на съпруга му е направило впечатление, че изпражненията му са по тъмни и по-големи от обичайно /не се смейте, винаги гледаме какво има на изхода, т.к. не е ясно какво е вкарал през деня /
До сега се хранехме 3 пъти на ден, но след като започнах с ориджъна изяжда си порцията, но на обед ако не го изведеп първо да потича доста, не я яде с апетит или пък въобще не я иска. Дали да не минем на 2 хранения с тази храна.

#999 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2010 - 03:31 PM

Цитат(ELLVIS @ Feb 3 2010, 07:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора, моето момче нощес повърна, като че ли имаше някакви пластмасови частици от нещо и косми. Тази сутрин на два пъти имаше позиви, но само стомашен сок на пяна излезе, а втория път беше изключително слузесто съдържанието, светло.
Не пожела да закусва и му прибрах храната. ще го оставя гладен до обяд и ще видя дали ми е останал активен въглен. Нали не е възможно да е от смянната на хранат? Въпреки че на съпруга му е направило впечатление, че изпражненията му са по тъмни и по-големи от обичайно /не се смейте, винаги гледаме какво има на изхода, т.к. не е ясно какво е вкарал през деня /
До сега се хранехме 3 пъти на ден, но след като започнах с ориджъна изяжда си порцията, но на обед ако не го изведеп първо да потича доста, не я яде с апетит или пък въобще не я иска. Дали да не минем на 2 хранения с тази храна.

Как е момчето? Внимавайте с яденето на боклуци, пластмаса, гума и др. Може голяма беля да си докара. Подбирайте му трудни за разкъсване играчки, защото често откъртват части от тях и ги гълтат.
За храненето: Опитът ми с Виви показа, че трябва да яде когато и колкото поиска, но никога не бива да и " пълня очите" с препълнена паница, защото явно количеството я отвращава ab_041.gif и спира изобщо да се храни.
Вашето момче трудно би станало дебело, така че го хранете два или три пъти дневно, в зависимост от неговото желание smile.gif
Кафеникавият оттенък е нормален за възрастта му и ще изчезне постепенно. Това, че днес е пухкав, а на другият ден- не, също е нормално: Косъма му е мек, бебешки. Разресвайте го редовно, къпете го с подходящите шампоани и след около 6-7-8 месеца- хихи, ще изглежда различно ab_041.gif . Радвайте се , че е черен, защото белите оправят козината си доста по- късно от черните! През месеците, докато Вивиан израстваше, съм стигала до отчаяние с нейната козина.

#1000 Потребителят е офлайн   ELLVIS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 09:38 PM

Здравейте,

Благодаря на Точица, че е писала. Детето ми каза, че днес пак е повръщал слуз. Започвам да се притеснявам сериозно. Ще звъня пак на Борисов за дистанционна консултация. Имам чуство, че е от храната dh_188.gif .

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни