- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Дядо Найден "Радиатора" има 5 дни (дядото почина)
Публикувано: 26 June 2009 - 09:04 AM
Успяхме да убедим жената (браво за което на д-р Павлова и на д-р Стоилова), че няма да е честно за животинката здрав и прав да си отиде без време, така че тя се съгласи да го остави за 5 дни при нас на хотел. Подстригахме дядо ми, изкъпахме го, днес по някое време ще му вземат кръв и ще видим има ли му нещо "отвътре". По-вероятно - не.
Няма такова куче, хора, честно! Никой от цялата камара непознати не е срещал досега, но спокойно и с безкрайно доверие се отнесе към всякакво дърпане, бучкане, мачкане... Стоя търпеливо и съвършено спокоен, докато го бръснехме - дядо с достойнство. Обръщаше се при най-леко побутване да застане така, че да е по-удобно да го стрижат, не мръдна и не трепна нито на муцуната, нито на ушетата... Златен. В банята влезе също спокоен и с достойнство, търпеливо изчака да го мокрим, сапунисваме, плакнем (включая главата и муцуната), гък не каза и не мръдна...
После хапна културно - видимо е, че умира от глад и се нахвърли на храната, но ядеше спокойно, похапне малко - спре; позволи да му се пипа чинията и да бъде гален докато вечеря... Сякаш си знаеше, че ако излапа всичко набързо, ще повръща после. Абе, страхотен дядо!
Няма чип. Няма татуировка нито на ушите, нито на корема. Видима възраст - поне 10-ина годинки, макар че е трудно да се каже като е в такова ужасно състояние. Видимо хубаво куче. Кротък и послушен - ще го видим тия дни как е с изпълнението на команди, но явно изпитва абсолютно и безконечно доверие в хората, които го пипат: не възрази, не се стресна нито веднъж, а го мъкнахме по стълби, по хлъзгави повърхности, в "страшната" клиника, през тесни места...
Така че - ПОМОЩ, хора! Нуждаем се или от приемно семейство за него, или от финансова помощ за оставането му в хотела. При това СПЕШНО - вторник-сряда пак ще трябва да се решава какво да правим с горкия куч, а жената, която го доведе, надали ще се съгласи да му плаща още, ако няма надежда някаква за дядо Найден "Радиатора". Махането на туморчетата (има две-три доста големи), почистването на зъбите и т.н. ще си го поемем ние (поне аз... и д-р Павлова), мога да го уредя на "привилегирован" статут в хотела, но...
Пък ако се сетите за някой, изгубил стар шнауцер и това се окаже неговият човек...
Тъй де.
ПОМОЩ!!!!
Публикувано: 26 June 2009 - 02:20 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 26 June 2009 - 04:06 PM
Може и да е изгубен - възможно. Аз лично не намирам нищо за изгубени, откраднати и т.н. ризени и/или шнауцери, но ако някой напипа нещо, особено по-отдавнашно: насреща съм.
Намира се... на добро място. По стара традиция предпочитам да се въздържа от точните координати (в София е и стига толкоз), макар че това не е пит или стаф, та надали ще налазят 101 идиота. Подробности и уреждане на свиждания: на ЛС или ето един телефон: 0894623262.
Публикувано: 26 June 2009 - 05:33 PM
rodegunda, в Jun 26 2009, 08:14 AM, написа:
Откъдето идват и ротвайлерите и болонките, и дакелите, и питовете, и какви ли не в Сеславци и по улиците. От същото място, откъдето идват "синеоките кученца", и всякакви други кученца. Идват от неистовото желание на всеки собственик на породисто куче да го размножава, по-интелигентните - само по 1-2 пъти, но трябва да има "внучета", няма как. И се оказва като цяло, че кучетата се явяват повече от желаещите да си имат домашен любимец. И част от "внучетата" отиват или при неподходящи хора, или при такива, които когато в даден период от живота си нямат възможност вече да полагат грижи, не могат да намерят "свободни" стопани. И - хайде в Сеславци или на улицата. Ако вариантът е "на улицата", сериалът продължава.
Очаквайте след година-две големи порции мопсове и други дребосъци, да не изреждам.
Публикувано: 28 June 2009 - 05:23 PM
Чудо трябва да стане та до утре или най-късно другия ден някой да го пожелае и да му спаси живота-утре ще идва жената която го е намерила и ще се обсъжда съдбата му-което пък на мен честно да си кажа хич не ми изглежда розово,знам че хората които пишат тук са укучени и укотени до "ента"степен ама ако някой измисли нещо за дядката или пък се събере малко финансова хелп за престоя му в хотела пак ще е от полза-че се спрягаше нещо и за евтаназия

Сори още веднъж за спама ама се хващам като удавник за сламка,виждам че темата скоро ще е на втора страница а ситуацията е малко напечена.
Ако все пак някой може да помогне по какъвто и да е начин нека да звъне на по горе посочения телефон.
Публикувано: 28 June 2009 - 05:54 PM
Тя е съгласна те да се прехвърлят за дядо Найден.
Дано и някой друг да помогне поне да се отсрочи умъртвяването му и да има шанс някой да му подаде ръка и да изживее старините си добре, до хора, които го обичат.
Публикувано: 30 June 2009 - 10:45 AM
Публикувано: 01 July 2009 - 01:59 PM
Anuk, в Jun 30 2009, 09:34 AM, написа:
Да аз,вчера ходих и го наснимах горкия наложи му се стоически да издржи на дъжда докато го фотографирах-снимки ако иска може да качи-СМитрева пратих ги на нея.Иначе от това което аз видях да споделя че момчето е много дружелюбно и търпеливо перфектно обучен да върви на повод редом,тежи 26кг.не успях да измеря височината му поради липса на метър-само това нямам в колата

Публикувано: 01 July 2009 - 06:23 PM
rodegunda, в Jul 1 2009, 01:19 PM, написа:

Родегунда благодаря за цветенцата страхотни са,но ги заслужават хората които правят всичко възможно Найден да оцелее затова те са за тях!
И естествено понеже по закона на Мърфи трябва да ми е гадно днес не успях да стигна до Найден-сори за което ама се наложи да отводнявам магазин,после колата ми се превърна в лодка-жалко че нямах витла а когато най сетне тръгнах от центъра към Панчарево за капак и закъсах да не говорим че тук в Панчарево продължава да си вали

И за да не ви разочаровам напълно ще кача малко снимчици от вчера.
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »