Dog.bg Форуми : Дядо Найден "Радиатора" има 5 дни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дядо Найден "Радиатора" има 5 дни (дядото почина)

#81 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 08 September 2009 - 07:45 PM

Имам писмо за Найден от Австрия, за сега отлагат пътуването му. Трябва спокойно да се обезпаразити и да се ваксинира и кастрира.... Хората си имат изисквания и аз се съобразявам с тях. Така, че почваме всичко по редът си и се надявам скоро да е готов и да може да пътува.

#82 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 09 September 2009 - 06:39 PM

Напоследък в тази тема само аз си пиша, но така се стичат обстоятелствата. Разбирам днес,че Найден е крастав!!!!
Вижте това надхвърли представи те ми за гледане на куче в стационар и срещу заплащане. Сега открито и направо питам Синия кръст - Как не ви е неудобно???? Какво е това безобразие след престой от над 2 месеца кучето да излезе от вашата КЛИНИКА!!!! опаразитен, също и крастав?
За какво вие взехте парите, които се събраха тук за престоя на Найден? Само да го храните ли? Никога няма да изпратя куче при вас, по какъвто и да е повод. Та това надхвърля всякакви безобразия. Пък и ако не платим ще го евтаназирате....... все пак всичко се върти около парите, нямате отношение към животните, които престояват при вас???

#83 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 07:45 AM

Признавам си, че тук някъде вече ми изкипя, но ще се постарая да се сдържа, както и да не бъркам моето си лично мнение с каквото и да било друго.
Първо и преди всичко - Вашето отношение към "Син кръст", SMitreva, се знае отдавна и не е тайна. Не е като да сте водили в клиниката някакви животни поне в последните няколко години. По-скоро обратното. Не бих посмяла да изказвам мнение от името на собствениците, най-малкото защото не знам и не искам да знам какво е тяхното мнение, но имам известни съмнения, че няма да се трогнат особено нито от оплюване, нито от Вашите заплахи. Най-много, понеже все пак съм длъжна да им кажа за развитието по случая, да се трупнат камъните на моята глава и аз да изляза виновна (няма да ме учуди). Тъй или иначе ситуацията с Найден вече ми е коствала достатъчно.
Второ, любезно ще отбележа - макар да не възнамерявах да се обаждам за момента, след като това, което можех да направя за Найден се изчерпи със закарването му до Лъчезар - че при постъпването си кучето е било обезпаразитено външно и вътрешно (два пъти през две седмици); направен му е цялостен преглед, включително ПКК и биохимия; беше подстригано и изкъпано. Установено е наличие на няколко туморни образувания и кожен проблем, дължащ се на системно недохранване и авитаминоза - на първите снимки мисля, че се виждат обезкосмените участъци. В последствие кучето се окосми прекрасно. Установено е също наличие на сериозен зъбен камък, износване на зъбите, счупени зъби (между които и един кучешки, ако правилно си спомням). ДРУГИ проблеми не е имал (слепотата не я броим), с изключение на декубитална рана отдясно на таза - явно лежи повече на тази страна и въпреки дюшечето се е протрил поради липса на мускулна маса, и един участък над опашката, където козината е по-обезцветена и кожата е в лошо състояние отново заради наличие на туморче. Тя не, че кожата му като цяло е прекрасна ab_041.gif , но за да се възстанови след неизвестно колко продължило системно недохранване два месеца не са му особено достатъчни.
Преди да мине на "нормален" режим кучето е било внимателно захранвано и щателно следено - дали наддава, как се чувства и т.н. И до последно не е било като да е бил оставен на самотек. Именно защото е много вероятно точно след като "стресовото" за организма и психиката състояние отмине, е най-вероятно да цъфнат същинските му здравословни проблеми, ако има такива. А поне аз лично до последно не съм губила надежда, че ще му намерим свестни собственици, въпреки историята с германците, дето си биха камшика.
От тази гледна точка търпеливо преглътнах обвиненията по-горе, които де факто са камъни в моята градинка, нищо, че скоро не ми се е случвало да работя хотел и по стечение на графика други хора се грижат за животните. Добре, напълно възможно е ВСЕ ПАК кучето да има вътрешни паразити, та дори много. Вярвам, че е така и се чувствам лично виновна за което, въпреки че по график не му беше дошло време за следващо обезпаразитяване.
Но... краста? Кой точно го е установил и с какво изследване, каква точно "краста" е това (саркоптоза? демодекоза?) и къде се намират засегнатите участъци? Доколкото схващам, Найден е в "Добро хрумване", така че ще се обадя днес да получа информация от източника - това твърдение вече силно ме притесни, да не говорим, че съм си общувала с кучето достатъчно често и ще е леко странно да не забележа, че има някакъв нов кожен проблем в развитие. О, не казвам, че е невъзможно - напротив, ВСИЧКО е възможно. Но... Ако е дошъл в клиниката с този проблем - какъвто и да е - за два месеца подобно нелекувано състояние всички сме наясно колко щеше да се влоши. Ако пък е станал "крастав" след като е дошъл при нас, това вече Е сериозен повод за притеснение и от лична гледна точка, и за собствениците на клиниката, тъй като друго да не е, но за животните на хотел и за самия хотел - все ми е тая дали SMitreva, Лъчезар и т.н. вярват или не - се полагат щателни грижи и появата на някакъв тип зараза е... кофти, да речем.
Третото, което много държа да кажа: абе, хора, вие наистина не сте добре! Вместо да се възмущавате от подписаната смъртна присъда на Найден и да се радвате, че със съвместни усилия успяхме да го махнем навреме... Аз лично се радвам. И съм благодарна до сълзи. Друг е въпросът, че цялата случка от началото до края ми е поредната обица на ухото. Тъй или иначе - абсолютно егоистично благодаря на Лъчезар, Илит, Родегунда и SMitreva, също и на mil_, че не изоставиха куч в момента, когато вече бях убедена, че ще ми се наложи да му държа лапичката, докато го приспиват. Благодаря и от името на Найден на всички, които му предоставиха и предоставят трети пореден шанс и дай Боже момчето да се уреди със спокойни старини накрая.

#84 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2009 - 08:10 AM

Много...странна насока пое темата. Изненадана съм от казаното. Вярно, дума дупка не прави, но нека не забравяме, че Найден отиде в Син кръст с подписана смъртна присъда. Сега е жив, относително здрав и дай Боже SMitreva да успее да му осигури спокойни старини. Дето се казва, всичко е на 6. Нека гледаме напред, в бъдещето на Найден:)
Редовен клиент на Син кръст съм. Там заведох и Марта, когато я извадих от Сеславци. Оставих я с висока температура, пълна с глисти и бълхи. Няколко дни по-късно си я взех чистичка, всячески обезпаразитена и с излекувана инфекция. И определено не беше паникьосаната бъзла, която извадих от една купчина лайна в изолатора. Отношението към нея и към домашните ми кучета не е било различно, напротив -Марта даже беше по-техен човек.
Така де -аз съм доволна и благодарна на Син кръст -и за моите си зверoве, и за Марта, но и за факта, че дядо Найден има някакво бъдеще. А можеше и да няма.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2009 - 08:45 AM

грозна работа

ако не бяха Син кръст
Найден сега щеше да е нейде под дъгата

ако има някой недоволен
вдига телефона и се оплаква
това което се случва в моменат е меко казано грозно

все пак Син кръст
са подали лапа на много кучета в нужда
местата където могат да се настанят бездомни са кът

аз несъм им редовен клиент, но
това което направиха за Лора съм им много Балгодарна
shifter rc_036.gif

#86 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 11:44 AM

Между другото днес Найден трябва да бъде взет от Добро Хрумване преди 14.00 - току що ми потвърдиха, а някой е казал на д-р Станкова че ще й го закара в събота - та не ми е ясна ситуацията - къде ще е Найден между днес и събота???? ud_009.gif
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#87 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 September 2009 - 12:20 PM

Аз съм "някой" който е казал,че може в събота да закара Найден. Нямам транспорт за днес или утре. Съжалявам. Ако някой може да вземе днес Найден от клиника Добро хрумване и да го закара до Перник, да пише в темата.

#88 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 01:33 PM

Понеже се появиха прекалено много емоции нека да напиша:

БРАВО на Shifter, благодарение на нея Найден е жив!

Но в "Син Кръст" /досега гледах да не пиша поименно ама.../ са си "оставили ръчичките".

Всичко по диагнозите е вярно. Навява ме на мисълта да изкрещя: "Хора не водете намерени и бездомни кучета там!".

Не знам каква е причината, може да е единичен случай, но не ми се вярва. За кожата на Найден - дайте пълен размер на снимките - особено на последната и разгледайте внимателно "опашката" - видяхте ли "слонската кожа"? А "пърхута"?

Сигурно на някой хора и някой кучета се обръща внимание. Повече внимание. И сигурно на повечето хора и кучета. Обаче Найден не е бил в тази категория. Възможно е да е бил много по-зле, но за толкова време би трябвало да е по-добре. И който не вярва да се обади в "Добро Хрумване". Половин София се изреди да види в какво състояние е ризена. И който го е видял няма да си мисли нищо хубаво за "Син Кръст". Съжалявам че позицийте на Shifter там не позволяват по-интензивно внимание към такива като Найден, но това са вътрешно-фирмени отношения и никой от нас няма право да се меси.

Още един път БЛАГОДАРЯ на Shifter.

И пожелавам на "Син Кръст" да се стегнат.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#89 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2009 - 02:02 PM

да се обади в Добро хрумване за какво?
И стига плюхте по Син кръст!!!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 September 2009 - 04:40 PM

Моля, имам въпрос към д-р Бобадова. Трябва да знаем какво е направено и какво да продължим да правим с Найден. Лечението във всички насоки трябва да продължи. Моля, който го вземе да вземе и тази информация, важно е за кучето.
Също държа да подчертая, че към Shifter нямам никакви забележки, напротив зная,че Найден е жив именно благодарение на нея. Жалко, че послушах Мина и се отказах първият път от представянето на Найден, до сега да е заминал, но всяко зло за добро.......надявам се. Сега да го излекуваме и ще има дом и той. Моля ви да помагате за неговото лечение и пребиваване до заминаването му.

#91 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 September 2009 - 05:01 PM

Даден е списък с лечението по дати и дози на Лъчо.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 September 2009 - 05:05 PM

Благодаря д-р Бобадова. Найден е закаран от Лъчераз в Перник.

#93 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 September 2009 - 06:51 AM

А в крайна сметка обезпаразитен ли е, след като е докаран в Перник?
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#94 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2009 - 09:54 AM

Обезпаразитен е преди това - в неделя, т.е. преди седмица
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 September 2009 - 10:49 AM

Благодаря.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#96 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 14 September 2009 - 01:59 PM

Повдигам темата на Найденчо.
Той все още има нужда от финансова помощ, много неща трябва да се направят за да бъде готов за пътуването.
Благодаря на всички които помагат!

#97 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2009 - 09:52 AM

освен за пътуването което се отложи
предполагам се трупа сметка и за престоя му
едва ли от някъде е изникнал таен кучешки меценат
който да покрива сметката му

п.с
може ли някой да даде точно инфо
как седят нещата със средставата за Найден
колко пари не достигат и за какво ?

#98 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 September 2009 - 10:27 AM

Аз за парите не мога да кажа, мога да кажа само какво трябва да се направи. Предстои му кастрация и едновременно опериране на 2 /до колкото ми е известно/ тумора. След това възстановителен период и следва обезпаразитяване отново и ваксина. След това има чипиране и изготвяне на междунордия паспорт. Едновременно с всичко това се лекува кожния проблем. За цялото това време трябва да се плаща и престоя му - естествено. Едва тогава той ще е готов за пътуване. Трябва да се съберат доста парички за да го приведем в изправност за пътуването му. Точно сумата може да каже докторката, която ще го оперира и лекува. А престоя зависи от възстановяването му и от намиране бързо на приемен дом, което се търси много активно.
За събирането на пари за Найден решихме да отговаря rodegunda. Аз ще следя развитието на другите неща,които изброих тук.
От банковата сметка се вижда, че 360 лв. за Найден са предадени на shifter на 02.09.2009. и отделно още 100 лв за престоя му в клиника "Добро хрумване". Мисля,че няма неплатени сметки до тук.

Найден е операрин днес и е премахнат течащият тумор на врата, както и е кастриран. Всичко е минало много добре.

#99 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 18 September 2009 - 10:23 AM

Напомням за дядката!
Не го забравяйте, моля.... Че в края на втората страница го намерих dh_188.gif

#100 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 September 2009 - 12:30 PM

Вчера на дядото са му платени - кастрацията, премахване на няколко тумора и престой до 30 септември.

Оттук нататък няма нищо за него.
Моля който може да помогне на Найден, че го чака и път, но това пак зависи он финикийските знаци (нямаха си работа финикийците ...).

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни