Dog.bg Форуми : Чихигалерия

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (118 Страници) +
  • « Първа
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чихигалерия

#2201 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 17 August 2014 - 04:02 PM

:zz_212: :ab_041: чихита и анцитрус :dog: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2202 Потребителят е офлайн   Cherry_bomb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2014 - 04:41 PM

Показване на мнениетоAncheto, в 05 August 2014 - 03:26 PM, написа:

Cherry_bomb , какво стана с кученцето Ви? Дали се оправи и може да пътува?
Стискам палци :ba_025:

Здравейте,

След инцидента не съм посещавала форума..И днес, почти 2 месеца след това, изгледите не са добри. Пострадалото око е увредено, освен това остана и козметичен дефект - разногледа е. Преди седмица е настинала и я ще я лекуват две седмици. Отпаднала е, не е игрива, а на мен сърцето ми се къса. Бях си в БГ и й купих всичко необходимо, живях 2 месеца с идеята, че ще е при мен...и сега, като се прибрах във Виена и я видях, реших да търся друго кученце, защото с Рея ще сме само по лекари и не знам дали ще живее и дълго. :rf_011: Направо нямам думи какво изживях...И до ден днешен обвинявам до известна степен развъдчиците, че допуснаха такова нещо. Ето снимки на малкото мишле преди и сега....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

„Кучетата са връзката ни с рая. Те не знаят значението на думите “зло”, “ревност” и “недоволство”. Да седнеш в компанията на куче на хълм един прекрасен следобед е като да се върнеш във времето на райската градина, където правенето на нищо не е било скучно – било е спокойствие.“
- Милан Кундера

#2203 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 20 August 2014 - 04:53 PM

Здравейте. Много съжалявам. На снимката кученцето изглежда добре и не е чак толкова кривогледо. Очите му са с по-голямо разстояние и затова се създава това усещане за кривогледо. Понякога обаче това е признак за за някой сериозни наследствени проблеми. Може би не си личи от снимката, но ако това е "най-ужасната" снимка може да се подобри и няма да е чак толкова опулено когато израсне. То е слабичко и сигурно се е поизмъчило. Тези дребуси се нуждаят от много специални грижи и когато ми се роди мини кученце не го давам преди да стане на 5м, затова препоръчвах да поседи повече в развъдника преди да я вземете. Ако искате изчакайте още малко да видите как ще се развива пухчето и в същото време може да проверявате и в други развъдници. Някой месеци са критични и кученцето неизглежда добре, но както се казва "като прескочи трапа" после стават много хубавки и нямат много проблеми.
Дано скоро се похвалите с жив и здрав мечтан мъник :ba_025:

#2204 Потребителят е офлайн   Cherry_bomb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2014 - 05:34 PM

Благодаря Ви за милите думи! Да си призная, нямам амбиции за изложби, така че и да й останат леки физически дефекти, това не ме безпокои, но ако здравословно не е добре, това ще ме съсипе. Ще изчакам още малко. На 1-ви септември ще я водят на очен лекар. Но тази настинка, която лекуват 2 седмици, ме притеснява. Отделно има много малка муцунка и при тичане 20 секунди спира и получава ужасни хрипове. Развъдчиците ми казаха, че няма да е от игривите и дейни кученца...Спряла съм се на едно мъниче, което е късокосместо, но имам чувството, че съм се параноясала и то ми се струва кривогледо. Знам, че като са бебенца понякога изглеждат така, пък и все пак говорим за снимки, но...Снимка не мога да кача, само линк към развъдника, но не знам дали е позволено, имам предвид да не се изтълкува като реклама...
User's Signature

„Кучетата са връзката ни с рая. Те не знаят значението на думите “зло”, “ревност” и “недоволство”. Да седнеш в компанията на куче на хълм един прекрасен следобед е като да се върнеш във времето на райската градина, където правенето на нищо не е било скучно – било е спокойствие.“
- Милан Кундера

#2205 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 20 August 2014 - 07:59 PM

Това кученце не го взимайте преди да стане на повече от 5м особено като има такива премеждия. Има заболяване, което се среща понякога при кучетата с кръгли глави и прекалено голяма фонтанела, не само при чихуахуа, това е хидроцефалията. Не съм виждала наживо такива и информацията ми е само от прочетеното в нета. Тези кучета в началото изглеждат добре, но започват изведнъж да се влошават. Рядко доживяват 5-8м. Хриповете няма да са само от късата муцунка, това е оправдание според мен. Нормално е понякога да получава такива хрипове, но не и като се затича малко и веднага да се задушава. Настинката може да не е само настинка, а да е вирусно заболяване и преди да вземете кученце от този развъдник трябва да се убедите, че е напълно здраво.

#2206 Потребителят е офлайн   Tsvetik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2014 - 10:45 PM

Съжалявам, че размивам темата с въпроси извън нея, но ми направи впечатление това, че кученцето се задъхва и започва да прави пристъпи на обратно кихане от най-малкото нещо.

Моята Йоли е така непрекъснато (стана на годинка и 2 месеца). С всеки изминал ден пристъпите стават по-продължителни до степен, че ляга на земята и се дави и трепери по няколко минути. Това се случва задължително всяка сутрин като се събуди от радост и през другото време като се въодушеви от нещо, но минимум поне 3 пъти на ден.

Аз го отдавам на това, че е с много къса муцунка, но ме плаши това, че става по-зле. Като премине все едно нищо не е било, но по време на пристъпите е ужасяващо и не помага отварянето на устата й и галене по гушката...

Анче, спомена някакво заболяване. Можеш ли да ми кажеш за какво става въпрос и дали има връзка?

#2207 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 20 August 2014 - 11:26 PM

Аз говорех за хидроцефалията.
А хриповете понякога се усложняват от нашийник или недобър нагръдник. Чихуахуа и други дребни породи имат много нежна трахея и има опаснаст от нараняване. Също може да се случи влошаване след някаква простуда, но трябва доктор да прецени.
Ето малко инфо за Колапс на трахеята
http://www.eskovet.c...pse.Trachea.php

Пробвала ли си с запушване на носа?

#2208 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 August 2014 - 01:56 AM

Но е възможно това да е алергична реакция към препарат (против хлебарки, бълхи, почистващи, цветя или съчетание от няколко фактора)

#2209 Потребителят е офлайн   Tsvetik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2014 - 12:35 PM

Ами аз й слагам нашийник, но само на тренировки 2 пъти в седмицата и тя е на отпуснат повод, така че едва ли е от това. На ежедневните разкодки си я водя пусната без нищо. Пък и колапса на трахеята в повечето случаи май е генетичен.

Ветеринарката ми казва, че няма нищо страшно и подозрително при прегледите. Може би си е до куче, тъй като Кая почти никога не е правила пристъпи. Обаче аз нали съм паника...

Пусти страх :) прочетох и се притесних. Наистина по-добре е да не се взима кученце с установен проблем още от бебе, защото после ходенето по мъките много натоварва психически :( и чувството на съжаление от стопанина съвсем не влияе добре и на кученцата :(

За препаратите, чистя през 2 дни и ползвам само Фрош и само няколко капки, превантивно за да не стане драма :)

#2210 Потребителят е офлайн   Cherry_bomb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2014 - 01:41 PM

Първото ми чихи Чери и до ден днешен, когато е силно превъзбудена, има хрипове и я успокоявам с галене и гушкане. Но тя не се задъхва като тича, много е игрива и затова не съм се и притеснявала за нея. Но случаят с Рея е съвсем различен. :dh_188: Тази седмица ще посетя едно бебче, дано всичко е наред и скоро едно мъниче ми изпълни къщата с много любов! :wub:
User's Signature

- Милан Кундера

#2211 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 August 2014 - 02:04 PM

Цвети, щом доктора я наблюдава вероятно не е нещо сериозно. Нека периодично да и прави прегледи и да следи положението.

Cherry_bomb, дано се харесате и да случиш на прекрасно, живо и здраво дребосъче :ba_025:

#2212 Потребителят е офлайн   Cherry_bomb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2014 - 10:54 AM

Ancheto, след дълги дискусии с моя мъж решихме да изчакаме малко. Обмислям вариант да си взема кученце от български развъдник. В тази връзка, искам да попитам нещо. Ще си взема Чери във Виена, обаче изпитвам страх от транспортирането й, защото тя е изключително малка. До този момент е пътувала само от Пловдив до Созопол и не й беше комфортно. Според вас ще има ли проблем да лети със самолет, има ли вероятност да колабира и т. н. Или е по-добре с автобус, но пък пътуването трае 16 часа...? Съжалявам за профанските въпроси, но в това отношение съм абсолютно "боса", както се казва...Ще съм благодарна, ако споделите опит и мнения.
User's Signature

- Милан Кундера

#2213 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 22 August 2014 - 12:08 PM

Пътуването със самолет е възможно да и създаде малък дискомфорт, но според мен е по-леко от пътуването с автобус.
Всичко се състои в приучването и да стои в бокса(чантата).
Опитайте да и вземете една хубава и удобна транспортна чанта. Чантата не трябва да е огромна, но не и прекалено тясна. Задължително е затварянето да е с цип от всички страни и да няма отвор за показване на главичката. Чантата не трябва да е много отворена(мрежеста) или съвсем затворена. Важно е да прецените температурата когато ще пътува и в помещението където ще бъде. Ако пътувате лятото естествено гледате да е по възможност "по-дишаща" чантата, а зимата по-затворена(но пак с мрежичка отпред), за да задържа топлината.
Започнете приучването и да стои в чантата при всяко пътуване с кола, излизане на гости и каквото се сетите. Нека свързва само с положителни емоции чантата. В началото може да е свита и притеснена, но опитайте с лакомство, гушнете чантата, за да сте по-близо. Дано привикне бързо, за да не се притеснявате за нея. Някой като ги затворят в бокса плачат, други от страх почват да се лигавят, трети повръщат/акат пак от страх, а има и такива, които изобщо не се притесняват и се чувстват защитени в бокса.
Например ако пътувате с кола и Чери започне много да се лигави или плаче оставете е мялко вътре като се опитвате да я успокоявате, да опирате ръка в мрежата, за да се чувства по-спокойна. Ако това не я успокои я извадете малко и я гушнете, спрете ако се налага да се поразтъпче и после пак я приберете в чантата. Редувайте и така ще и стане ясно, че бокса не е страшно място. Даже може да започнете да я храните там като първоначално само слагате купичката вътре и да стои отворена чантата когато сте у дома. Ако си я хареса за креватче още по-добре.
За пътуването е важно ако пътувате сутрин предната вечер да е яла много добре. Сутринта и дайте да хапне, но не прекалено. Течности не и давайте много, но пак е важно в какво време пътува и дали е жега. Поне час-два преди пътуването нека не пие вода, за да не повърне лесно.
Когато пристигнете и дайте Nutri-plus gel или мед, след 10-15 мин водичка или ако иска да хапне още по-добре. Вземете и любими неща за хапване или вкусно месце, консервичка, каквото прецените.
В самолета вероятно ще пътува като ръчен багаж и ще сте заедно в салона. Вземете мокри кърпички и памперс ако изцапа да я почистите. Мисля, че всичко ще мине нормално и лесно. Само трябва предварително да проверите дали авиокомпанията превозва кучета и да запазите място и за Чери.
Дано съм била изчерпателна, аз все дълги обяснения правя и дано не е досадно, но ако имате още въпроси питайте.

#2214 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 22 August 2014 - 12:18 PM

Показване на мнениетоCherry_bomb, в 21 August 2014 - 01:41 PM, написа:

Първото ми чихи Чери и до ден днешен, когато е силно превъзбудена, има хрипове и я успокоявам с галене и гушкане. Но тя не се задъхва като тича, много е игрива и затова не съм се и притеснявала за нея. Но случаят с Рея е съвсем различен. :dh_188: Тази седмица ще посетя едно бебче, дано всичко е наред и скоро едно мъниче ми изпълни къщата с много любов! :wub:

Понеже казвате, че Чери е игрива може да се възползвате от това като и метвате някоя играчка, кокалче или друг забавен за нея предмет вътре в бокса/чантата и Чери да влиза и да си го взима. Може да и слагате всички играчки все едно ги прибирате там и Чери може да и хареса много бързо новата траспортна къщичка :). Даже като вземете чантата първо я оставете да свикне като къщичка у дома, а после започнете да опитвате да я ползвате за траспортна чанта.

#2215 Потребителят е офлайн   Cherry_bomb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2014 - 12:56 PM

Страхотна идея, ще опитам задължително! Тя има афинитет към моите дамски чанти, в които влиза всеки път, когато усети, че ще излизам без нея - пълни сме с номера :biggrin: И аз мисля, че със самолет е по-добре, заради продължителността...Иначе с автобус дори за мен е мъчително, какво остава за мъничето, пък и с тези граници - ужас! А по отношение на играчките, тя си има плюшено "гадже" - един жираф, с който се спи и се ходи навсякъде :ac_007:
Благодаря за съветите, информацията ми е много полезна! Ще пиша как се адаптира и дано всичко мине добре. Поздрави от мен и момата :biggrin:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

- Милан Кундера

#2216 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 22 August 2014 - 09:20 PM

:wub: Супер сте :wub: Щом обича чантите като и вземете една хубава чанта даже ще се бута сама да влиза да не я забравите случайно :ab_041: . Моите само чакат да ме видят с чанта или бокс и със скок влизат и се бутат като в трабанче :ab_041:

#2217 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 22 August 2014 - 09:57 PM

Как са вашите чихита? Моите и в най-мъчителната жега се завиват под одеало или даже под губера :ab_041: Луда работа, за тях всеки сезон е "кучи студ" :ab_041: :ab_041: . Щерката се шегува, че не се завивали от студ, а си правели сянка :ab_041: :r_181:

#2218 Потребителят е офлайн   Cherry_bomb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2014 - 04:03 PM

И при мен е така. Навън може да е 37 градуса, а тя се завива през глава и така се оматова под одеалото...и като искам да я отвия почва да ръмжи...Един приятел ми каза: "Стига си мъчила животинчето с тези дрехи!" А аз му обясних, че тя иска да е облечена като излизаме. Като види, че й изкравам някоя рокля, идва самичка при мен и мушка главичката, за да й сложа дрешката...Много е смешна :D
User's Signature

- Милан Кундера

#2219 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 23 August 2014 - 08:34 PM

:ab_041: Този номер с обличането при нас е с руската тойка. Лапетата събличат куклите и я обличат, а тя ходи като паун и само се бута пред другите кучета да я гледат и ... да и завиждат :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Суетнички са ни :wub:

#2220 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 August 2014 - 12:45 PM

Качена снимка
:wub: щурата Блажка и Борко :dog: :ab_041:

• (118 Страници) +
  • « Първа
  • 109