Правилно са ти казали, по-добре да те стреснат и кученцето да е добре ,отколкото като незнаеш да го оставиш да яде много.
 Правилно са ти казали, по-добре да те стреснат и кученцето да е добре ,отколкото като незнаеш да го оставиш да яде много.

Хранене За злоядковци и дебелачета

Публикувано: 14 July 2009 - 07:45 PM

Публикувано: 27 July 2009 - 02:49 PM
Расте на дължина като че ли. Много странно. Те нали женските са по-издължени като цяло?

Публикувано: 27 July 2009 - 03:40 PM
 Но ако както казваш откакто е при теб е качила само 100гр,то най-вероятно кучето ти е завършило растежа си на височина.Ако си я взела на 4мес и от тогава са минали два,три че не помня това е сигурно.Сега ще се налива само на широко.
 Но ако както казваш откакто е при теб е качила само 100гр,то най-вероятно кучето ти е завършило растежа си на височина.Ако си я взела на 4мес и от тогава са минали два,три че не помня това е сигурно.Сега ще се налива само на широко. 
А за това,че женските били по-издължени като цяло говорихме точно тези дни.Пак е въпрос на селекция.Може и да е квадрат което не е особено желателно,може и да е правоъгълник.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

Публикувано: 28 July 2009 - 08:06 PM

Публикувано: 28 July 2009 - 08:27 PM
 Обикновено това което пише на опаковката като количество е много повече от необходимото на практика,особено когато става дума за консерви.Не гледайте опаковката,а това как изглежда кученцето ви.Ако не е склонно към пълнеене му давайте на корем.В началото ще яде по повече,но после само ще се регулира.Не за първи път казвам,че аз храня бебетата си на корем докато растат на височина,по това време не могат да надебелеят.Ако въобще ще е склонно към дебелеене вашето мъниче това ще го забележите почти веднага,а това и ще означава че му е спрял растежът на височена.Преди 6 месец няма как да се случи.Не ограничавайте нормалното развитие на кученцето си измислени диети докато расте.От това нама  да  остане по-дребно,но вероятността да навредите на правилното развитие на умствените му възможности се увеличава и други такива неприятни последици.Може да ви звучи малко пресилено,но си е вярно.
 Обикновено това което пише на опаковката като количество е много повече от необходимото на практика,особено когато става дума за консерви.Не гледайте опаковката,а това как изглежда кученцето ви.Ако не е склонно към пълнеене му давайте на корем.В началото ще яде по повече,но после само ще се регулира.Не за първи път казвам,че аз храня бебетата си на корем докато растат на височина,по това време не могат да надебелеят.Ако въобще ще е склонно към дебелеене вашето мъниче това ще го забележите почти веднага,а това и ще означава че му е спрял растежът на височена.Преди 6 месец няма как да се случи.Не ограничавайте нормалното развитие на кученцето си измислени диети докато расте.От това нама  да  остане по-дребно,но вероятността да навредите на правилното развитие на умствените му възможности се увеличава и други такива неприятни последици.Може да ви звучи малко пресилено,но си е вярно.  

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

Публикувано: 03 August 2009 - 12:46 PM
 днес ходих до един зооцентър да разгледам какво предлагат за тези мънички красавци,едно от момичетат в магазина ми каза,че щтом са пораснали зъбките на кученцето,въпреки че само върховете им се виждат,трябва да уча кученцето и на по-твърда храна,за да може да му паднат млечните зъбк, в противен случай иначе зъбките не падали и кучето ставало с 2 реда зъби. Това вярно ли е? и какво друго освен гранули и пастет мога да давам на кученцето,вече е на 2 месеца и 2 седмици и тежи около 600грама. Солетите за кучета,които се предлагат добри ли са за малки кученца?
  днес ходих до един зооцентър да разгледам какво предлагат за тези мънички красавци,едно от момичетат в магазина ми каза,че щтом са пораснали зъбките на кученцето,въпреки че само върховете им се виждат,трябва да уча кученцето и на по-твърда храна,за да може да му паднат млечните зъбк, в противен случай иначе зъбките не падали и кучето ставало с 2 реда зъби. Това вярно ли е? и какво друго освен гранули и пастет мога да давам на кученцето,вече е на 2 месеца и 2 седмици и тежи около 600грама. Солетите за кучета,които се предлагат добри ли са за малки кученца?

Публикувано: 03 August 2009 - 01:32 PM
  днес ходих до един зооцентър да разгледам какво предлагат за тези мънички красавци,едно от момичетат в магазина ми каза,че щтом са пораснали зъбките на кученцето,въпреки че само върховете им се виждат,трябва да уча кученцето и на по-твърда храна,за да може да му паднат млечните зъбк, в противен случай иначе зъбките не падали и кучето ставало с 2 реда зъби. Това вярно ли е? и какво друго освен гранули и пастет мога да давам на кученцето,вече е на 2 месеца и 2 седмици и тежи около 600грама. Солетите за кучета,които се предлагат добри ли са за малки кученца?Много странно?!Казвате,че кученцето Ви е на 2мес и две седмици и зъбките му едва се подават?!За мен или страшно бавно се развива или сте поредната на която са Ви продали куче с невярна дата на раждане.Май ще изляза права,че може да стигне тройката на кг.Много съжалявам.Хранете си кучето само с кучешка храна,това е правилно.Когато започне да сменя зъбки обикновено има и такива на които се налага да им се помогне с клещи или пръсти.Не разчитайте на играчки и природа.Особено за горните кучешки.Сега веднага ще се намерят хора които да ме оборят,аз говоря от собствен доста богат опит.Решението си е ваше.
 А солети има много вида,зависи за кои говорите.
 А солети има много вида,зависи за кои говорите.  

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

Публикувано: 03 August 2009 - 01:40 PM

Публикувано: 03 August 2009 - 03:54 PM

Публикувано: 04 August 2009 - 11:31 AM
 Докторите обикновено обичат да се правят на велики гадатели и да твърдят накаква възраст за дадено куче пред хора които не са добре запознати с такива кученца.Случаи такива много в практиката ми,че и за много други смешни небивалици.Те много обичат да очернят които могат,за да се издигнат /
 Докторите обикновено обичат да се правят на велики гадатели и да твърдят накаква възраст за дадено куче пред хора които не са добре запознати с такива кученца.Случаи такива много в практиката ми,че и за много други смешни небивалици.Те много обичат да очернят които могат,за да се издигнат /  в очите на слепите/ама това е друга тема.
 в очите на слепите/ама това е друга тема.  Обичай си кучето и му се радвай!
 Обичай си кучето и му се радвай!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

Публикувано: 04 August 2009 - 05:29 PM

Днес водих кученцето на лекар и хубаво и видяха зъбките, сега вече и аз ги видях и разбрах някои неща.
Имала си е всичките зъбки с нормален размер просто аз съм си мислила, че трябва да са по големи. според лекарката кученцето е на 2 месеца според зъбите които има, някаква таблица ми показа която определяла възръстта на котките и кечетата

Публикувано: 04 August 2009 - 05:49 PM
 Лично аз никога не съм одобрявала каквито и да е таблици,тъй като те са много общи на каквато и да е тема.Всяко куче се развива по различен начин в даденият момент от живота си и има доста външни факторе които влияят на търсеният отговор.Мини породите по принцип са с много лоши зъби и бързо се развалят,особено ако не се полагат нужните навреме грижи.Те нямат нищо общо с едрите породи.Много рядко има кучета от нашите размери, които например не натрупват зъбен камък дори до две годишна възраст.Но най-често въпросният зъбен камък се лепва до месец-два след смяната на зъбите.Дори съм виждала кучета с млечни зъби,още не сменени вече имащи зъбен камък.Две родни сестри например могат да имат съвършенно различни по качество зъби.Едната на 4 години например може да е с прекрасни зъбки,а на другата вече да са окапали няколко и да са с ужасна склонност към натрупване на камък.Случай всякакви.ще дам един пример отново.Моя клиентка,която е от любимите ми абсурдни,след години взела от мен куче продължава да вярва на доктора си,който упорито я убеждава,че кучето и било на 5 години според зъбите,а то е на три.Имам доказателства за това,но тя е от тези които смятат докторите за богове,а всички останали за идиоти.Да не говорим,че аз отглеждам майката на това куче и прекрасно познавам зъбките и,а то е наследило нейните.
 Лично аз никога не съм одобрявала каквито и да е таблици,тъй като те са много общи на каквато и да е тема.Всяко куче се развива по различен начин в даденият момент от живота си и има доста външни факторе които влияят на търсеният отговор.Мини породите по принцип са с много лоши зъби и бързо се развалят,особено ако не се полагат нужните навреме грижи.Те нямат нищо общо с едрите породи.Много рядко има кучета от нашите размери, които например не натрупват зъбен камък дори до две годишна възраст.Но най-често въпросният зъбен камък се лепва до месец-два след смяната на зъбите.Дори съм виждала кучета с млечни зъби,още не сменени вече имащи зъбен камък.Две родни сестри например могат да имат съвършенно различни по качество зъби.Едната на 4 години например може да е с прекрасни зъбки,а на другата вече да са окапали няколко и да са с ужасна склонност към натрупване на камък.Случай всякакви.ще дам един пример отново.Моя клиентка,която е от любимите ми абсурдни,след години взела от мен куче продължава да вярва на доктора си,който упорито я убеждава,че кучето и било на 5 години според зъбите,а то е на три.Имам доказателства за това,но тя е от тези които смятат докторите за богове,а всички останали за идиоти.Да не говорим,че аз отглеждам майката на това куче и прекрасно познавам зъбките и,а то е наследило нейните.Чихуахуа до към десетата си година вече е с много малък брой зъби,но това не се знае от,,докторите с таблиците,,и стават неприятни сцени и усещания.Е,разбира се има и изключения и дай боже на всеки с чихуа да е от това изключение.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

Публикувано: 05 August 2009 - 08:30 PM
 Според теб на колко месеца е кученцето ми и по какво съдиш за възръстта му?
 Според теб на колко месеца е кученцето ми и по какво съдиш за възръстта му?Интересувам се,защотот искам да съм наясно, а също тъка според това да знам колко да го храня, с каква храна,, кога да го изведа за първи път навън и горе доло до съм наясно колко кг ще стане

Ако качас нимки на зъбките му ще е от значение ли за теб?
В тази таблица на лекарката пишеше, че щтом са пораснали всички млечни зъби кученцето е на около б 8 или 9 седмици
 ти какво мислиш?
  ти какво мислиш?

Публикувано: 05 August 2009 - 09:54 PM
 Преди всичко всяко кучило се развива по определен темп.Но като цяло зъбките на чихуато избиват на около 30-35 ден.Предкътниците и кътниците после.Обаче може и да речем 5 дни по-рано или 5 дни по-късно.Това се отнася за кучешките и резците.На 40 дни трябва да са поникнали много видимо и осезаемо и то само да желае да дъвче гранулите.От това ти сама можеш да прецениш приблизително възраста му.Никой не може да каже точно какво е.Съгласна съм,че ветовете си имат таблица,но мини породите се развиват по-бавно.На йорките например зъбките избиват към 40 ден,по-рядко малко по-рано.На шпицовете около 30 ден и т.н.Обаче съм наблюдавала на нюфаундленд зъбки да избият на 13 ден,така че всичко е относителнона средните породи поникват на около 20 ден.
 Преди всичко всяко кучило се развива по определен темп.Но като цяло зъбките на чихуато избиват на около 30-35 ден.Предкътниците и кътниците после.Обаче може и да речем 5 дни по-рано или 5 дни по-късно.Това се отнася за кучешките и резците.На 40 дни трябва да са поникнали много видимо и осезаемо и то само да желае да дъвче гранулите.От това ти сама можеш да прецениш приблизително възраста му.Никой не може да каже точно какво е.Съгласна съм,че ветовете си имат таблица,но мини породите се развиват по-бавно.На йорките например зъбките избиват към 40 ден,по-рядко малко по-рано.На шпицовете около 30 ден и т.н.Обаче съм наблюдавала на нюфаундленд зъбки да избият на 13 ден,така че всичко е относителнона средните породи поникват на около 20 ден.По въпросът с каква храна да го храниш,кога да го извеждаш и други е писано много и не е лошо да изчетеш предишен материал.Но на кратко-храни с възможно най-качествената гранулирана храна която намериш.Достатъчно пъти съм казвала също,че аз си храня растящите кучета на корем по три пъти на ден.Когато спрат да растат на височина ги слагам по два пъти на ден.И само ако има склонни към затлъстяване си определям някакъв грамаж на око и наблюдавам дали пасва на кучето,съответно с времето намалявам или увеличавам.Не се притеснявай твоето куче няма да стане слон ,ще си е под три килограма,а може и по-малко.За извеждането е просто-най-рано 10 дни след поставянето на третата ваксина.Но по-добре 14дни.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

Публикувано: 05 August 2009 - 10:57 PM
 !Чак се учудвам като чуя че някой иска кучето му да е колкото се може по-миниатюрно.
 !Чак се учудвам като чуя че някой иска кучето му да е колкото се може по-миниатюрно.

Публикувано: 05 August 2009 - 11:34 PM
 Най-сетне се появихте!
 Най-сетне се появихте!  Е аз реших,че нещо се сърдите.Ако е на мен добре,но на другите недей
 Е аз реших,че нещо се сърдите.Ако е на мен добре,но на другите недей  Късметлийка е тази принцеса да попадне във вашето семейство
 Късметлийка е тази принцеса да попадне във вашето семейство  На всяко куче пожелавам такъв късмет!
 На всяко куче пожелавам такъв късмет!  

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

Публикувано: 06 August 2009 - 12:06 AM
 За мен тя е равноправен член на семейството и даже с повече привилегии ,че е бебе още... Много ангажименти ми излязоха тия дни,затова се поизгубих....а и нали почнахме разходките
 За мен тя е равноправен член на семейството и даже с повече привилегии ,че е бебе още... Много ангажименти ми излязоха тия дни,затова се поизгубих....а и нали почнахме разходките  
 Ама и ти нещо се скатаваш....пък имаш доста повече хубавци за показване

И накрая да не изневеря на традицията си да задавам въпроси да попитам-вярно ли че едрите породи кучета са по-умни от дребосъците(спорим тук с едни приятели)

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +