УИПЕТ малка английска хрътка
Публикувано: 29 September 2012 - 10:29 PM
Винаги съм харесвала силни,мощни кучета,но тази нежност, която излъчват....просто ме плени.
Благодаря.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 01 October 2012 - 03:15 PM

Бети, красавица е Чешката принцеса, а пък и е дъщеря на Adagio Love Supreme, той е дядо на тати Спенсър

Публикувано: 02 October 2012 - 07:34 PM
Още прекрасни новини от нас. Iberia's Pride Because I Said So (или за кратко Кийтън) също скоро ще се отправи в новото си семейство - отново в САЩ. Неговата бъдеща собственичка Sharon Pawlak, запленена от бебешките снимки, следи редовно прогреса на нашите кученца още от раждането им. Многократно сме си писали и тя все казваше, че е влюбена в бебетата, но за съжаление не е готова за нов член на уипетската си глутница в момента, за това се разбрахме, че тя ще бъде прехвърлена в списъка на чакащите за следващото ни кучило. Но преди няколко дни отново си писахме и тя каза, че просто не може да устои. И така прекрасният мини-Джеймс съвсем скоро ще бъде в Мисури. Шарън има няколко мъжки уипета, които й спят в леглото и имат щастието да изразходват енергия на голяма, зелена, оградена площ. Има регистриран развъдник, но никога не е имала кучила, не смята да се занимава с развъждане - нейната страст са изложбите. Изложбената кариера на Кийтън започва през януари.
Това е 3-тото ни кученце, което ще живее в САЩ. Не мога да ви опиша каква радост за нас е фактът, че две наши кученца вече са в Англия, а още 3 съвсем скоро заминават за Америка - места, на които живеят едни от най-добрите развъдчици по принцип. Също така, не мога да пренебрегна Германия, държава в която уипетът също е много разпространена порода и Норвегия (в скандинавските държави са едни от най-любимите ми развъдници за уипет)
Голям интерес към Кийтън проявяваше Ulrike Homer, развъдник Nine Lives (Германия), на развъдника принадлежи и бащата на Данте - Avalonia Jesta Rogue. Но за съжаление решихме да не им изпращаме кученцето, тъй като условията, в който отглеждат уипетите си не са тези, в които си представяме да живее наше "детенце". Въпреки това аз много уважавам дейността на развъдник Nine Lives, със собствениците доста си говорихме и ще запазим отлични отношения за в бъдеще.
От него се интересуваха Unto и Sampo Miettinen (известният развъдник Woodbrook's, Финландия), но те имат само женски и не успяха да намерят подходящ съсобственик за момчето.
Бебе Кийтън

Публикувано: 11 October 2012 - 08:00 PM

Двете ни принцеси Рина и София от няколко дни са при новите си семейства в Америка! Новите им хора вече много ги обичат, а глутниците са ги приели отлично. Това са уипетските им нашийници направени специално от Нели Чаворска за всичките ни мънички дечица.
Тези на двете принцеси

И тези на останалите бебешори

Хммм, танц или... борба

Iberia's Pride Born This Way

Следобедната почивка на маймунчетата в компанията на мама Дайра

Двете мами усещат застудяването и прекарват повече време под завивките

Какво ще стане ако изям това ухо? Той си има още едно, така че едва ли ще има нещо против.

И за финал бебе Бейли

и бебе Пейтън с новия си нашийник

Публикувано: 12 October 2012 - 07:13 AM

Радвам се че американките са пристигнали живи и здрави! Като знам пътя колко е дълъг, винаги съм се чудила как издържат душичките в самолетите... В крайна сметка съм виждала много кучета да пътуват, така че сигурно не е проблем, ама на мен ми се свива душата като си ги представя в тези клетки по 9, 10 часа.
Както и да е, поздравления за успешното присъединяване към американските семейства! Много късмет на всичките!

Публикувано: 12 October 2012 - 02:48 PM

vani6366, общо взето пътуването им до Америка е около два дни с преспиване във Франкфурт. Собствениците, които са си взимали кученцето от летището нямат впечатления то да е било стресирано. Специално двете принцеси са били много радостни, когато са пристигнали. Кийтън също е пристигнал успешно снощи, още като че ли не навлязъл в новата обстановка, но е добре приет от останалите уипети и съм сигурна, че скоро ще свикне с всичко ново. Честно казано, ако можехме да ги телепортираме до новите им домове щеше да е най-добре

Бети, за съжаление в България няма уипетски (и за хрътки като цяло) нашийници. Купуваме широки нашийници и други глезотийки за хрътлета-трътлета, когато сме на големи изложби в чужбина, а бебешките нашийници (би трябвало да им стават и след време) са домашна изработка.

Публикувано: 14 October 2012 - 12:10 PM
Здравейте приятели,
Ето една страница във Facebook за моята и вашата любима порода :), ще се радвам
да качвате снимки на вашите прекрасни любимци и всичко свързано с породата.
https://www.facebook.com/dogwhippet
Публикувано: 19 October 2012 - 09:46 PM
Кийтън (Iberia's Pride Because I Said So) с малка част от глутницата, САЩ. Втори от ляво на дясно.

София (Iberia's Pride A Nice Tan For Me) се изживява като малко шефче в офиса на новия си тати Харолд. Тексас, САЩ

Малката принцеса посещава и различни мероприятия като състезания (като за сега е само наблюдател) и хендлиндг клас, воден от новата й мама Дениз

Рина (Iberia's Pride A Day On The Beach), която се разбира чудесно с всички, като най-голямото й другарче е 16-месечната левретка Кора. Тексас, САЩ

ДжейДжей (Iberia's Pride Box Of Moonlight), до тук най-голямото диване, собственичката му Дебс разказва как задължително всички вкъщи трябва да имат очи на гърба.

И нашата глутница, която прекарва част от следобеда на двуетажното легло

Публикувано: 21 October 2012 - 08:38 PM

Публикувано: 24 October 2012 - 09:53 PM

За двете свободни момчета в момента няма сериозни желаещи. Към Iberia's Pride Bedtime Stories (или за кратко Брейди, както си го наричаме вкъщи) голям интерес има развъдчик и съдия от Япония, от около 6-тата седмица на уипетските дечица, но поради различни обстоятелства решихме да не го изпращаме там. Намирането на най-подходящите стопани не е лесно, изисква време. Вярвам, че перфектните хора за момчетата ще се появят скоро!

Лейси и Брейди

Уипетската муцунка (или клюнче/клюнчица, както ние й казваме

Ето нагледен пример с Бейли

Лейси не винаги одобрява това, което по-малките й братя и сестра правят и често изразява недоволството си

Я да видим какво ще стане ако връхлетя Бейли изневиделица (и виждате резултата на лицето на изненаданата сестричка)

Всички уипети вкъщи непременно трябва да участват в процеса на правене на нови уипетски легла. Дори и да е полуготово, те задължително трябва да го тестват.

Може ли малко тишина и спокойствие поне за 5 минути?

И новите легла, които както обикновено бяха затрупани с разни малки дЕца още докато ги пълнихме с вата

Щом и двете са свободни не е лесно да решиш на кое да легнеш.