УИПЕТ малка английска хрътка
Публикувано: 15 April 2011 - 10:51 AM
Публикувано: 15 April 2011 - 01:27 PM
Пьотр,не знам откога гледаш хрътки,и колко си запознат с особеностите на тяхната конструкция.
При тях дълбокия гръден кош е необходим,тъй като са бегачи на кратки разстояния,но с висока скорост.Така имат достатъчно въздух,за да издържат.
А този гръден кош се постига с много и редовно тичане,не е задължително кучето да се роди с такъв,даже напротив.Мога да ти покажа при желание от твоя страна няколко кучета със страхотна кръв,но поради лошо гледане,и по-скоро недостатъчни тренировки,с плитък гръден кош.
А двете момичета са страхотни,аз също съм фен на сиво-тигровото.Лейси има невероятно женствено излъчване.Желая и страхотна шоу-кариера,и винаги да е така обичана !
Публикувано: 15 April 2011 - 02:00 PM
И само да добавя ,по-големия гръден кош не е важен защото кучето съхранява повече въздух , а защото при животните бегачи гръдното дишане е равно на диафрагменото и дори доминира.Това определя по-малък дихателен буфер ,което води до по-ефективно дишане.Дихателния буфер е онази част от въздуха ,която остава остатъчна при пълното издишване по въздушните пътища и реално е неефективна за обмяната на газовете.
Публикувано: 15 April 2011 - 03:53 PM
Пьотр, обожавам еднакво и двете си момичета и много се гордея с тях. Определено не пренебрегвам Дайра, не знам защо си останал с такова впечатление. Преди създаването на клубния форум на хрътките, имаше обща тема "Хрътки" в подфорум Породи. Там беше преставянето на Дайра, заедно с цялото й родословие, сравнителна част от изложбените й постижения и доста снимки. След създаването на клубния форум тази информация не беше пренесена тук. Предполагам, че не си видял това. Освен това не мисля, че двете ми кучета трябва да се съпоставят. Първо, защото Лейси още няма годинка и има много време докато се развие напълно, а Дайра е почти на 3 години. Второ, двете са различни типове уипети.
Виждала съм снимки на много уипети, голяма част от тях на възраст около 11-15 месеца са с недостатъчно дълбок гръден кош, но по-късно се развиват доста добре. Както и да е.
Публикувано: 15 April 2011 - 05:17 PM
Публикувано: 15 April 2011 - 07:41 PM
Важно е гръдният кош да е дълбок

Ето как трябва да изглежда тялото по стандарт:
Горна линия: Показва елегантна извивка, но кучето не е изгърбено.
Гръб: Широк, добре замускулен, здрав, леко издължен.
Слабини: Дават впечатление за сила и мощ.
Гръден кош: Много дълбок, широк, гърдите са дълбоки, добре изразени. Ребрата са добре извити.
Корем: Добре прибран.
Скоро ще публикувам и илюстрован стандарт.

Лейси тича с пълна скорост навън през голяма част от деня, доволна съм от развитието й дотук и нямам абсолютно никакви притеснения за това как ще се развие!

Ето една госпожица Ch. Boxing Helena's Coral Jem (Собственост на развъдник Dominija) Обърнете внимание как се развива гръдният й кош (а и телосложението като цяло) с нарастване на възрастта.
На 11 месеца

На 17 месеца

На 22 месеца

На 4 години

На 7 години

Публикувано: 16 April 2011 - 08:06 PM

Публикувано: 16 April 2011 - 08:49 PM
Няма куче без поне един кусур, в това число и уипет. Лично за мен е важно един уипет да е добре замускулен (релефен, но не прекалено), да не е слаб и най-вече изобщо да не е изгърбен.

Публикувано: 30 April 2011 - 11:52 AM
4x Ecxellent 1st, 4x JCAC, 4x Best Junior
Junior Champion of Bulgaria
Junior Champion of Moldova
Junior Champion of Georgia
Junior Balkan Winner 2011
Junior Balkan Champion
Junior Grand Bulgarian Champion

Дайра беше там само за компания и падаше голяма игра в почивките

Дайра и Еден - Eden-Elfe De L'Orlyne De Standerling

Публикувано: 30 April 2011 - 03:28 PM
Прекрасни сте и трите:))))))))))))))))))))