Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 22 June 2008 - 11:19 AM
Благодаря!
И аз така си мисля, че ще стане - вечер манджа, през деня гранули. Тъкмо като нас ще бъде :))) Може би на първо време ще се прибирам в обедната почивка да го храня, после ще редуцирам до 3 пъти.
Верно е, че съм се вманиачила леко... :rolleyes: и приятеля ми така вика!.. Ще му свикна ;)
И аз така си мисля, че ще стане - вечер манджа, през деня гранули. Тъкмо като нас ще бъде :))) Може би на първо време ще се прибирам в обедната почивка да го храня, после ще редуцирам до 3 пъти.
Верно е, че съм се вманиачила леко... :rolleyes: и приятеля ми така вика!.. Ще му свикна ;)
Публикувано: 30 June 2008 - 04:05 PM
Цитат
ПП а от прясното млякото до колкото знам може да хване глисти :-
И лактозата в млякото може да доведе до стомашно-чревни проблеми.
Публикувано: 01 July 2008 - 09:50 AM
Здравейте.
От 3 месеца само чета разни постове в този форум и чакам удобен момент да си взема и аз Ротвайлерче :)
И ето преди една седмица си купих кученце чистокръвен рот.
Но се притеснявам за някой неща. Имам и котка на 3 месеца а кучето е на 2. Непрекъснато си играят. Борят се и се гонят из къщата. Кученцето обаче яде доста. Има голям корем, направо е като топка в стомаха. Въпросат ми е - ще се отрази ли това по-нататък в развитието на кучето, факта че е дебеличко. И ако Да. Какво да сторя за да предотвратя това?
П.П.
Храня го с Pedigree Junior
От 3 месеца само чета разни постове в този форум и чакам удобен момент да си взема и аз Ротвайлерче :)
И ето преди една седмица си купих кученце чистокръвен рот.
Но се притеснявам за някой неща. Имам и котка на 3 месеца а кучето е на 2. Непрекъснато си играят. Борят се и се гонят из къщата. Кученцето обаче яде доста. Има голям корем, направо е като топка в стомаха. Въпросат ми е - ще се отрази ли това по-нататък в развитието на кучето, факта че е дебеличко. И ако Да. Какво да сторя за да предотвратя това?
П.П.
Публикувано: 01 July 2008 - 10:02 AM
Цитат
"топка в стомаха"

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 July 2008 - 10:15 AM
Цитат
З........Кученцето обаче яде доста...... Въпросат ми е - ще се отрази ли това по-нататък в развитието на кучето, факта че е дебеличко. И ако Да. Какво да сторя за да предотвратя това?
П.П.
П.П.
[glow=red,2,300]1[/glow].Смени си задължително храната- само целулоза е!В темата за хранене сме писали кой с какво храни!
[glow=red,2,300]2[/glow].как така кучето яде много? Бебетата се хранят на няколко пъти по ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ГРАМАЖ ! Не се дава в никакъв случай повече от това,което трябва.Ако си вземеш свястна храна,на чувала пише по колко грама на ден трябва да даваш!
[glow=red,2,300]3[/glow].Естествено,че ще му се отрази това ядене на кучето/Ротвайлера е едра порода,бебетата израстват по бързо и дори е необходимо да се дава допълнително калции,за да не си изкриви краката и да накуцва после цял живот !За това е по-добре бебето да е леко слабо ,отколкото дебело!
Публикувано: 01 July 2008 - 10:30 AM
За храната благодаря. Ще я сменя обезателно.
Когато купих кученцето ми казаха че му е направено вътрешно обезпаразитяване. Но несъм много сигурен в това имайки предвид условията в които ги отглеждаха тия кученца. Хранени са само с попара от хляб и вода ДВА пъти на ден. Бяха доста изпоцапани. Утре ще го заведа на първата ваксина, и за всеки случей ще му дадем хапче и за глисти. А за калциите вета предложи същото. Ще му давам каквото трябва, ако има други проблеми ще пиша. Благодаря ви!
Когато купих кученцето ми казаха че му е направено вътрешно обезпаразитяване. Но несъм много сигурен в това имайки предвид условията в които ги отглеждаха тия кученца. Хранени са само с попара от хляб и вода ДВА пъти на ден. Бяха доста изпоцапани. Утре ще го заведа на първата ваксина, и за всеки случей ще му дадем хапче и за глисти. А за калциите вета предложи същото. Ще му давам каквото трябва, ако има други проблеми ще пиша. Благодаря ви!
Публикувано: 01 July 2008 - 12:04 PM
Кучето е чистокръвно. В това съм убеден, но не е от развъдник. Имах възможност да видя майката и бащата на кученцата. За съжалени хората които ги гледат са от село и явно нямат никаква представа как да се грижат за тях (дори не се интересуват)
Бяха 11 кученца, изобщо си нямам и представа как са оцелели. Аз взех едно, но незнам другите кученца каква съдба ще имат. :'(
Бяха 11 кученца, изобщо си нямам и представа как са оцелели. Аз взех едно, но незнам другите кученца каква съдба ще имат. :'(
Публикувано: 01 July 2008 - 12:57 PM
Необезпаразитено куче не се ваксинира. Най-вероятно твоето има глисти. Кажи това на вета - той ТРЯБВА сам да каже, че първо се обезпаразитява, ако изкара глисти - още поне веднъж и чак тогава се слага ваксина.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 July 2008 - 01:01 PM
Куче с доказан произход се взима не за да се фукаш,а именно за лично удоволствие-удоволствието да знаеш кои са родителите му,какъв характер имат,дали са изследвани за наследствени заболявания и много много други неща,като съвсем не на последно място и това дали тези,които са отгледали бебетата са имали някаква представа какво правят и са ги хранили с натопен във вода хляб...Ако знаеш само колко е важно за кучето именно този период до втория му месец изобщо няма да си помислиш да си вземеш "чистокръвен ротвайлер от кошарата на село"...дано кутрето ти е живо и здраво и вземи го обезпаразити наново,че явно не е много читава работата-това всичкото го написах не,за да се заяждам с теб-просто поредната информация за жалост отново СЛЕД като сте взели бебето...