Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 02 April 2008 - 08:38 PM
Калций, ако храните с премиум марка, какъвто е Вашия случай се дава след предписание от ветеринар. Важно е това да стане на базата на задълбочени изследвания - кръвни проби.
Относно количеството храна: Може кучето да си има такъв апетит, а и има индивидуални специфики, все пак. Предлагам Ви два подхода - намалете храната с около 10% и увеличете броя на даванията на 4 или пробвайте друга марка, може животното да хареса повече другия вкус. Последното Ви съвервам да не се прави често и ако изберете заедно храна да се придържате към нея. Сещам се още нещо. Кучето яде ли нещо друго - бисквитки, остатъци от трапезата или каквото и да било друго освен сухата храна? Ако е така дажбата му трябва да се преразгледа.
Публикувано: 03 April 2008 - 09:32 AM
с апетита вече нямаме никакъв проблем (сякаш усети какво съм ви писал и се притесни да не му намаля дажбата ;D )
Относно калция, водя кучето си в една клиника на ул. Нишава (няма да казвам името за да не стане реклама) и го гледа само 1 определен доктор за които смятам, че е добър, но ме притеснява, че първо ни каза да му даваме калции когато стане на 3 месеца а когато стана и го попитахме пак първо каза давайте му а след това като му казахме с какво го храним каза да не му даваме. Какви изследвания трябва да се направят за да се установи дали има нужда от калции и наистина ли е необходимо да се притеснявам толкова за този калции?
Публикувано: 03 April 2008 - 10:16 AM
Можеш да направиш кръвни проби за калций и фосфор, когато кучето стане на 4-4,5 месеца, но това го обсъди с лекаря, при който ходите, дали изобщо има нужда.
Ето една тема, където и специалисти са изказали мнение. ЦЪК

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 15 April 2008 - 10:22 AM
Цитат
Цитат
Точно щях да напиша,че има нужда от малко диетка :zaek:
Публикувано: 15 April 2008 - 11:31 AM
Цитат
Публикувано: 15 April 2008 - 12:18 PM
Публикувано: 28 April 2008 - 03:09 PM
МОД: Моля, пишете на кирилица.
Публикувано: 30 April 2008 - 08:10 PM
Публикувано: 30 April 2008 - 08:13 PM
Цитат
Не го учи на команда "дъвчи", "гълтай", че като е толкова схватлив - ще умре от глад ако не го командваш: "дъвчи", "гълтай", "дъвчи", "гълтай", "дъвчи", "гълтай" ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 May 2008 - 09:43 AM
Публикувано: 06 May 2008 - 12:27 PM
Цитат
Здравей,
Спри с млякото (предполагам е прясно). На кучетата прясното мляко не им понася. Може кисело мляко, но рядко и като "десерт", това не е основна храна за тях. Започни с готова гранулирана храна. Има храни, специално за кученца до 2 месечна възраст. Формата им е по-дребна (съобразена за бебета), но можеш да залееш гранулките с малко вода, за да омекнат. Пробвай първо без да ги мокриш, но ако му е трудно да ги дъвче, тогава ги намокри, малко преди да му ги дадеш. Слагай толкова в купичката, колкото е предписано от фирмата производител. Ако са 200гр. ги разделяш на примерно 5 хранения, т.е х40гр. на дажба. Изчакай го да се нахрани и прибери купичката. Ако не иска да се храни, изчакай 15-20 мин. и ял-неял прибери храната. Храната се дава в определени часове, не трябва непрекъснато да има оставена купичка с храна. Купа с вода трябва да има винаги.
Препоръчвам ти храната да е от суперпремиум клас. Всяка храна е с различен грамаж за дневната доза, спрямо тегло и възраст на кучето. Марка няма да споменавам, защото кучето трябва да си я хареса. Вземи първо примерно 1-2 кг. от дадена марка и ако я яде с охота, останете с нея. Не е хубаво храната да се сменя. Затова изберете една и бъдете само с нея.
Успех!!!
П.п. Няма порода "канадси вълк" ;)

Публикувано: 06 May 2008 - 06:03 PM
Офф:А за "канадски вълк" не е ли това >>http://www.ci.eau-cl...ce/epsn0052.jpg
Публикувано: 06 May 2008 - 06:47 PM
Цитат
ако има канадско гражданство ,значи наистина вълка е канадски ;D ;D ;D
Публикувано: 06 May 2008 - 07:16 PM
Цитат
Кучето е хищник. Варен ориз може, но с варено чисто месо (без кожа, кокали или тлъсто), щом не можеш засега да вземеш гранули.
В прясното мляко има лактоза, която кучетата не усвояват. Получават неприятности със стомаха и разстройство. Едно, че не му правиш добро с това прясно мляко, и второ - само се заблуждаваш, че го храниш. От него НИЩО полезно не получава.
П.п. Канадския вълк, канадска лисица и др. подобни са бълг. измишльотина. Справка

Публикувано: 06 May 2008 - 07:18 PM
Цитат
Цитат
ако има канадско гражданство ,значи наистина вълка е канадски ;D ;D ;D
;D ;D ;D
stan71, много си духовит ;)