Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#341 Потребителят е офлайн   des1slav Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2008 - 01:17 PM

Цитат

Куче с доказан произход се взима не за да се фукаш,а именно за лично удоволствие-удоволствието да знаеш кои са родителите му,какъв характер имат,дали са изследвани за наследствени заболявания и много много други неща,като съвсем не на последно място и това дали тези,които са  отгледали бебетата са имали някаква представа какво правят и са ги хранили с натопен във вода хляб...Ако знаеш само колко е важно за кучето именно този период до втория му месец изобщо няма да си помислиш да си вземеш "чистокръвен ротвайлер от кошарата на село"...дано кутрето ти е живо и здраво и вземи го обезпаразити наново,че явно не е много читава работата-това всичкото го написах не,за да се заяждам с теб-просто поредната информация за жалост отново СЛЕД като сте взели бебето...

Аз несъм си и помислял че се заяжда някой! Приемам всякъкви критики и се опитвам да извлека някъква полза от тях. Благодаря на всички за съветите. Това за родословието го казах защото има адски-много хора които си вземат Хубави коли, дрешки и дори Елитни кучета единственно с цел да покрият комлексите си за малоценност и желанието да се изфукат с притежанието си. Мисълта ми беше че не ме интересува родословието на самото куче, а това то да бъде здраво, добро и възпитано.
Аз обичам животните независимо каква е породата и произхода им.

#342 Потребителят е офлайн   I.Voykov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 July 2008 - 01:44 PM

Ясно и просто по ред на номерата ти пиша и моето мнение -
1- Смени храната ако имаш финансова възможност с Роял Канин Макси Джуниър и следи на чувала колко пъти на ден и какъв грамаж да му даваш
2- Не му давай калций допълнително защото в Роял Канина има, като стане на 4.5 месеца му направи изследване и ако се налага ще му добавиш калций.
3- Заведи го на ветеринарен доктор спешно (ако си от София аз лично ти препоръчвам д-р Веско Цветанов от клиника БестВет на Нишава а и има тема по въпроса кои клиники са добри) за да го обезпаразитят вътрешно и те да ти кажат кога и какви ваксини ще му сложите.
4- От 3-тия месец започни да полагаш сериозни грижи за обучението му (аз пак от личен опит ти препоръчвам Клуб за спортна дресура Сириус, но можеш и сам да се занимаваш с него има достатъчно информация и по книги и в интернет) за да имаш добро куче защото Ротовете са много доминантни кучета.

Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#343 Потребителят е офлайн   des1slav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2008 - 01:58 PM

Цитат

Ясно и просто по ред на номерата ти пиша и моето мнение -
1- Смени храната ако имаш финансова възможност .........................Поздрави.

Благодаря за ценните съвети. Единственно ветеринаря ще бъде проблем защото съм от гр. Елена (Великотърновска област) Днес го преглежда един ветеринар и каза че нямало глисти НО той попринцип ми гледа конете за езда и му нямам доверие. Тези дни ще го заведа в Търново при един който гледа на баща ми ловджийските кучета. Надявам се той да помогне.
Благодаря на всички за помоща и ценните съвети :)

#344 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 July 2008 - 02:11 PM

Цитат

ПП а от прясното млякото до колкото знам може да хване глисти  :-
;D Митове и легенди.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#345 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2008 - 02:48 PM

Аз неразбран мъжко или женско е и но колко дни е и как се казва... качи снимки да се похвалиш  :kuchence:
User's Signature

Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 July 2008 - 02:56 PM

Не е задължително да го прегледа вет за глисти. Купи му хапчета и още тези дни му дай смело. Добре е да го направиш преди поредното хранене, изчакай 15-20 минути и дай храната. Оттам нататък следиш в изпражнението дали има гадини. Гадно е, но рови с пръчка за по-сигурно. Може в първото да няма, но във второто, третото да се види бяло-прозрачно 1-2 или повече "червейчета". Ако ги има, повтаряш задължително след 14 дни, защото сега бебо е изхвърлил глисти, но те са снесли яйца, които са останали в него. Затова се повтаря или потретя докато не се убедиш, че изпражнението е чисто. И оттам нататък даваш периодично на 2-3 месеца, до живот.
Потърси добър вет, защото има доста "окапазинили" някое куче.

За ти е живо и здраво ротчето!

Поздрави и успех!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#347 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2008 - 03:32 PM

Цитат

Цитат

ПП а от прясното млякото до колкото знам може да хване глисти  :-
;D Митове и легенди.

няма идея дали е мит,така съм чувала:)не съм давала мляко и нямам наблюдения :meche:

#348 Потребителят е офлайн   r0twailer4et0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 03:03 PM

Здравейте, мноо ме е срам да съобщя че една котка влиза в нашия двор и краде храната и бие моето куче което е на 2 месеца. Моля даите савет :sos: :sos: :sos: :sos:

#349 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 July 2008 - 04:21 PM

Не оставяй храната на кучето постоянно. Каквото не изяде - прибирай.  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#350 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 04:25 PM

Не е ли много мъничко да седи само на двор???
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   r0twailer4et0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 05:17 PM

to ne sedi samo na dvora a samo prez denya. Ve4er spi v specialno naprvena za nego staq a prez denya si bqga navyn.................. B)

#352 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 07:50 PM

електронна хранилка с таймер ;D...

#353 Потребителят е офлайн   des1slav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2008 - 09:20 AM

w0w на 2 месеца и котката го бие? Моето е на почти 2 и редовно се борят с котката ми. Но често тя си остава надвитата. Малките кученца се хранят под определен режим (поне 3-4 пъти на ден).
Докато се храни стойте при кученцето си а после прибирайте останалата храна. След месец-два тази котка вече няма да е проблем :)

#354 Потребителят е офлайн   Enterfaith Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 07:23 AM

Здравейте ,хора! :)
Извинявам се на потребителя ,чиято тема е това ,но ще я използвам да задам въпрос свързан с проблем и с моето бебе рот ,за да не запълвам форума с излишни теми.
Бебенцето е на 2 месеца ,супер енергично и игриво както всяко ротвайлерче ...Обаче имаме малък проблем със съня.Не знам дали е нормално ,но не иска да спи никъде другаде освен на леглото до мен. Когато я сваля на пода и я заведа на местенцето направено за нея ,тя притичва до леглото почва да скимти и да се мъчи да скочи на него.През деня спи абсолютно навсякъде ,където се чувства удобно ,но през нощта не иска.Сигурно въпросът ми е леко тъп и наивен ,но...
Как ще се чувства ротвайлер в кучешка клетка? Винаги ми е звучала жестока думата "клетка" и затова не и се доверявам много ...Компетентни и не чак толкова компетентни хора ми повтарят да и взема такава ,но на мен ми е жал за животинчето. Добър вариант ли е или как да я науча да спи където трябва?
Благодаря предварително. :)

#355 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 10:51 AM

Цитат

Здравейте ,хора! :)
Извинявам се на потребителя ,чиято тема е това ,но ще я използвам да задам въпрос свързан с проблем и с моето бебе рот ,за да не запълвам форума с излишни теми.
Бебенцето е на 2 месеца ,супер енергично и игриво както всяко ротвайлерче ...Обаче имаме малък проблем със съня.Не знам дали е нормално ,но не иска да спи никъде другаде освен на леглото до мен. Когато я сваля на пода и я заведа на местенцето направено за нея ,тя притичва до леглото почва да скимти и да се мъчи да скочи на него.През деня спи абсолютно навсякъде ,където се чувства удобно ,но през нощта не иска.Сигурно въпросът ми е леко тъп и наивен ,но...
Как ще се чувства ротвайлер в кучешка клетка? Винаги ми е звучала жестока думата "клетка" и затова не и се доверявам много ...Компетентни и не чак толкова компетентни хора ми повтарят да и взема такава ,но на мен ми е жал за животинчето. Добър вариант ли е или как да я науча да спи където трябва?
Благодаря предварително. :)

Не се притеснявай, всички малки бебенца искат да не са сами.Сигурно, защото е малка и иска да се гушне при теб, отколкото да стои в "тъмното самотно легълце".Поне моята писана така правеше, когато беше на 2 мес.В клетката няма нищо лошо, даже доста форумци така са обучава кучетата им да слушат, стига да направиш кледката "добра"(т.е.да влиза с желание и тма да има играчки, лакомства и т.н.).Но, понеже то е малко няма ли да е по-добре когато идва при теб да гослагаш в легълцето му-така няколко дена,докато се научи.Знам че ти е жал за това малко сладурче, но то трябва да си знае мястото, освен ако му даваш да спи при теб.

#356 Потребителят е офлайн   Enterfaith Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 04:19 PM

Мерси за отговорите. :)
princessdidi, как отучи твоето ротвайлерче?
Малко нахално се чувствам ,обаче изпадам в ужас като се сетя ,че след някой друг месец ще стане 20кг. и пак ще иска да спи в леглото. А за момента е много упорита и като ме погледне с тези влажни големи кафеви очи и ми става много мило ,вземам я при мен. ;)

#357 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 06:42 PM

Не само 20 и 40 ще стане, но това е друга тема  :P ...
Точно това, че като те погледне с миличките си очета и я взимаш ти създава проблеми, следващия път когато се опита по този начин и кажи едно твърдо НЕ и я занеси да си легне на мястото и така докато не схване, че това е нейното място. Моя въпреки, че е вече на 2 години и месеци знае, че като започне да ми скимти и почва да ми става жал и докато беше на 5 месеца му огаждах, но започна да ми се качва на главата и си казах, че трябва малко по-твърдо отношение и сега си се разбираме без особенни глезотии...  ;)

#358 Потребителят е офлайн   Enterfaith Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2008 - 09:40 AM

Е ,за 40 вече не ми се мисли... какъвто е разрушител в момента ,представям си тогава. :P
Мерси за съветите ,вече усещам как като и кажа "Не!" ,не ме гледа с недоумение ,а разбира какво и говоря. ;) Изглежда човек наистина трябва да има търпение и здрав характер. :)

#359 Потребителят е офлайн   Enterfaith Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2008 - 09:52 AM

Хей ,хей ,имам въпросче.
Бебока е на 2 месеца ,вечно е гладно ,но това е друг въпрос... :)
Та ,как Ви звучи Maxi Babydog на Royal Canin - с тази храна я храня в момента.
Пробвахме с Hill's - Science Plan Puppy обаче изглежда не и се нрави. И двете храни се водят първокласни (до колко е вярно не знам). А и знам ,че не е хубаво да се смесват или да се променят често ..Добър избор за рот ли е тази храна?

#360 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2008 - 11:42 AM

Твърдост и постоянство! Кучето трябва да знае кой е шефът,така че всеки момент на слабост от твоя страна е добре дошъл за него да се налага!Не забравай,че те са много хитри създания и дори да знае,че не трябва да прави нещо,то пак ще се пробва.Трябва да осъзнае-аз съм кучето и мястото ми е долу,той е стопанинът и той е на леглото и т.н.Ротвайлерът е много сериозно куче и изобщо не се подлъгвай по влажните му кафяви очички. Може да ти е трудно да се отнасяш строго,да изпитваш жал и т.н ,но помни : всичко това може да направи така,че кучето ти да те ръководи,а не ти него.Не е важно какво иска то,а ти  :sedni!:
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни