Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 23 July 2008 - 05:04 PM
С вас не може да се говори бе хора! Съвсем сте се увлекли. :huh: Кучето все пак е другарче и е кеф да му угаждаш понякога. а и е малко моето да гладува - на 2 месеца е.
Педигри е ужасна храна - мисля, че и аз това казах - дори кучето го знае!!! Но аз първите дни, като го взех не знаех, защото все пак съм потребител и рекламите ми влияят :blink:
Храня си го редовно с хубави гранули (точно сега ПропПлан) и се развива прекрасно, да не му и уруки! Но не мисля, че един морков, с който той си играе по 2 дни докато изяде или пък коричка хляб за награда ще го направи по-малко куче или ще го разглези...
Исках само да кажа, че като пропусне едно ядене, ще си прояде гранулите, но не е добре според мен да седи дълго гладен...и също не трябва веднага щом не си изяде яденето, да му се предлага ново!
Искам да ви попитам, като опитни кучкари, къде в София мога да си купя гранули на едро - Роял Канин или Проплан - чували?
Благодаря предварително!
Публикувано: 24 July 2008 - 11:19 PM
Публикувано: 24 July 2008 - 11:37 PM
Разходките започват 2 седмици след като се бие третата бебешка ваксина. За това време бебешора изгражда имунитет и след това можеш спокойно да го изкарваш по "необятната" шир. ;)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 27 July 2008 - 07:56 PM
Витамини има много. Знам, че добри са SA 37 и на Canina, но по-важното е с каква храна храниш кучето. Ако му даваш готвено е добре да добавяш витамини. Това е най-добре да го обсъдиш с вета ви и той да те насочи какви да вземеш и как да ги даваш. Дажби, почивки - всичко решете с вета. Не предприемай на своя глава, как да даваш на кучето си от тях.
По-добрият вариант е да даваш гранулирана храна. В нея има витамини и не е нужно да добавяш такива. Храната, естествено, да е от висок клас. Друг съвет - купувай на чувал, не насипно, защото в насипно състояние не се знае кога е отворен чувала, т.е. може храната да е изветряла. ;)
Спомням си, че куч не беше добре преди време и имаше съмнения за панкреатит. Ето ти още една причина да се стремиш да даваш качествена гранулирана храна на куч.
Цитат
Това от кой го чу?

Публикувано: 27 July 2008 - 09:40 PM
Публикувано: 27 July 2008 - 10:06 PM
Щом храниш с тази храна, тя е висок клас, не давай допълнително витамини. ;)
Аз също от форума научих, че някои ветове препоръчват 4-та ваксина срещу парвовироза на 20-22 седмична възраст, но незнам дали това е масова практика.
Моето куче е вече зряло и едно време ветовете са й слагали само три ваксини - бебешките. Следващата беше 12 месеца след последната.
Сега може да се е променила схемата.
Дано и някой, минал скоро по този път и по-знаещ се включи с по-конкретен отговор.
Ето една ориентировъчна таблица: http://dog.bg/forum/index.php/topic,10864.....html#msg331708

Публикувано: 29 July 2008 - 08:32 PM
Цитат
Хах да ти е жив и здрав и много да те слуша ;) , но доколкото знам докато е съвсем малък не е хубаво да се къпе, преди ваксините ли как точно беше, някои казват, че може да се забърсва със влажна кърпа, за да се убие миризмата, но не и да се къпе да знае от тук нататък :blink:
Публикувано: 30 July 2008 - 06:13 AM
Публикувано: 30 July 2008 - 06:20 AM
Публикувано: 30 July 2008 - 09:42 AM
Цитат
Грешиш!
За голямо куче е хубаво да се къпе колкото може по-рядко, да не говорим за малко, което още не си е изградило имунитет.

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !
Публикувано: 30 July 2008 - 11:13 PM
Цитат
Цитат
Съвсем вярно. :blink:
Даже е меко казано. Това е от екзистенциално значение. Не само за храненето. Но и за поведението изобщо.
Публикувано: 01 August 2008 - 03:38 PM
Цитат
куче ротвайлер на 42 дни НЕ СЕ КЪПЕ...и така докато не стане поне на 4 - 5 месеца...мен ако питаш - изобщо НЕ КЪПЕШ. един два влажни парцала и всичко е ОК.(не броим екстрените ситуации като: омазване в човешки или друг вид фекалии, омазване наяждане и отъркване в умряла риба, таралеж, заек, котка, мишка и всяка друга твар...разливите от машинно масло също за съжаление не са рядко срещано явление по улиците ни. не препоръчвам бензин или каквито и да е разтворители... ) :'( :'( :'(
Публикувано: 03 August 2008 - 01:19 AM
Мойта се скубе яко. Никога дасега не си е сменяла козината по това време на годината. :( :mazohist:
От собствениците на кучетата в градинката, където се разхождаме, чувам същия проблем. :blink:
При вас какво е положението?