Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#381 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2008 - 05:04 PM

Малееееееееее..........
С вас не може да се говори бе хора! Съвсем сте се увлекли. :huh: Кучето все пак е другарче и е кеф да му угаждаш понякога. а и е малко моето да гладува - на 2 месеца е.
Педигри е ужасна храна - мисля, че и аз това казах - дори кучето го знае!!! Но аз първите дни, като го взех не знаех, защото все пак съм потребител и рекламите ми влияят  :blink:
Храня си го редовно с хубави гранули (точно сега ПропПлан) и се развива прекрасно, да не му и уруки! Но не мисля, че един морков, с който той си играе по 2 дни докато изяде или пък коричка хляб за награда ще го направи по-малко куче или ще го разглези...
Исках само да кажа, че като пропусне едно ядене, ще си прояде гранулите, но не е добре според мен да седи дълго гладен...и също не трябва веднага щом не си изяде яденето, да му се предлага ново!

Искам да ви попитам, като опитни кучкари, къде в София мога да си купя гранули на едро - Роял Канин или Проплан - чували?

Благодаря предварително!

#382 Потребителят е офлайн   evilpower Икона

Публикувано: 24 July 2008 - 11:19 PM

понеже за парви пат ште си зимам кученце,то 6те е на 2 месеца и незнам дали има някакви ваксини и ме интересува какви ваксини трябва да му слагам прес колко време и как да разбера ако вече му е слагана някаква ваксина, и след колко време ште мога да си го разкарвам благодаря ви предварително :):)

#383 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 July 2008 - 11:37 PM

За двумесечно, би трябвало да има бити вече две ваксини. Последната (трета) се слага приблизително на 3-тия месец (един месец след втората). Разпитай подробно хората, от които ще го вземеш колко ваксини са му бити до момента, обезпаразитено ли е, с какво е хранено досега, къде е живяло, какво обича и т.н.. Изобщо питай всичко което се сетиш, дори и да ти се стори глупаво.
Разходките започват 2 седмици след като се бие третата бебешка ваксина. За това време бебешора изгражда имунитет и след това можеш спокойно да го изкарваш по "необятната" шир. ;)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#384 Потребителят е офлайн   bach Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 07:21 PM

Някой може ли да ми препоръча витамини за осем месечен ротайлер, които е хубаво да му давам към гранулите. И още едно въпросче вярноли е, и на 8 несец се бие някаква ваксина против парвовироза и други боести?

#385 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 27 July 2008 - 07:56 PM

Здравей bach,
Витамини има много. Знам, че добри са SA 37 и на Canina, но по-важното е с каква храна храниш кучето. Ако му даваш готвено е добре да добавяш витамини. Това е най-добре да го обсъдиш с вета ви и той да те насочи какви да вземеш и как да ги даваш. Дажби, почивки - всичко решете с вета. Не предприемай на своя глава, как да даваш на кучето си от тях.
По-добрият вариант е да даваш гранулирана храна. В нея има витамини и не е нужно да добавяш такива. Храната, естествено, да е от висок клас. Друг съвет - купувай на чувал, не насипно, защото в насипно състояние не се знае кога е отворен чувала, т.е. може храната да е изветряла. ;)
Спомням си, че куч не беше добре преди време и имаше съмнения за панкреатит. Ето ти още една причина да се стремиш да даваш качествена гранулирана храна на куч.

Цитат

.... И още едно въпросче вярноли е, и на 8 несец се бие някаква ваксина против парвовироза и други боести?

Това от кой го чу?
User's Signature

#386 Потребителят е офлайн   bach Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2008 - 09:40 PM

Мерси !!! Да небеше добре ама се опрви  :yahoo: давам му Cannin (но насипно го вземам) не мислех че има проблем ама вече ще знам. А това за ваксината го четох тука някъде като беше болно кучу.  А да те питам от каде мога да видя таблица за стандартните размери на породата по месеци, да видя моя как се движи?

#387 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 27 July 2008 - 10:06 PM

Много се радвам, че кучето се е оправило. Като се сетя, че беше много зле и не се знаеше какво му е, а сега е добре .... супер. :->)
Щом храниш с тази храна, тя е висок клас, не давай допълнително витамини. ;)
Аз също от форума научих, че някои ветове препоръчват 4-та ваксина срещу парвовироза на 20-22 седмична възраст, но незнам дали това е масова практика.
Моето куче е вече зряло и едно време ветовете са й слагали само три ваксини - бебешките. Следващата беше 12 месеца след последната.
Сега може да се е променила схемата.
Дано и някой, минал скоро по този път и по-знаещ се включи с по-конкретен отговор.

Ето една ориентировъчна таблица: http://dog.bg/forum/index.php/topic,10864.....html#msg331708
User's Signature

#388 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 08:32 PM

Цитат

Ето го и моя Цезар на 2м.и 6дни. :blink:Току що окъпан с неговата любима шарена хавлийка. ;D

Хах да ти е жив и здрав и много да те слуша   ;) , но доколкото знам докато е съвсем малък не е хубаво да се къпе, преди ваксините ли как точно беше, някои казват, че може да се забърсва със влажна кърпа, за да се убие миризмата, но не и да се къпе да знае от тук нататък  :blink:

#389 Потребителят е офлайн   bach Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 09:57 PM

Мерси много за изчерпателните ти отговорите  :blink:

#390 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 06:13 AM

Мерси за пожеланията.И може да е малък ама се вслушва в думите ми и изпълнява понякога. ;DА за къпането няма значение дали е малък.Хигиената трябва да я има с подбран шампоан против паразити.Знам за котките,че не е хубаво да се къпят често,но за кучета няма проблем.И на топлата вода да знаеш как се кефи. :blink:Стои мирно и върти опашка от време на време. ;D
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 06:20 AM

Гранулките взе да си ги хрупа вече. :blink:Явно е трябвало време за да привикне към храната. ;)Сутрин примерно му давам консерва омешана с гранулки и после само гранули.Или обратното.Каквото му сипя нищо не оставя в купата.Може на момента да не го изяде наведнъж,но когато му скимне наобикаля купата и си хапва по малко.Колкото на него му е сладко.В интерес на истината се научи да ги прояжда с помоща на консервата.Радвам се,че доволно си ги хапва вече :blink:.
User's Signature

Качена снимка

#392 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 09:42 AM

Цитат

Мерси за пожеланията.И може да е малък ама се вслушва в думите ми и изпълнява понякога. ;DА за къпането няма значение дали е малък.Хигиената трябва да я има с подбран шампоан против паразити.Знам за котките,че не е хубаво да се къпят често,но за кучета няма проблем.И на топлата вода да знаеш как се кефи. :blink:Стои мирно и върти опашка от време на време. ;D

Грешиш!
За голямо куче е хубаво да се къпе колкото може по-рядко, да не говорим за малко, което още не си е изградило имунитет.
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#393 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 04:23 PM

Не трябва купичката с храната да стои постоянно, сипваш му и колкото изяде изяде и взимаш купата до следващото ядене, трябва да има изграден режим. Иначе е добре, че лесно е прояло гранулите  ;)

#394 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 July 2008 - 10:28 PM

Надявам се, да са ти от помощ. :blink:
User's Signature

#395 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 July 2008 - 10:30 PM

Цитат

Не трябва купичката с храната да стои постоянно, сипваш му и колкото изяде изяде и взимаш купата до следващото ядене, трябва да има изграден режим.....)

Съвсем вярно. :blink:
User's Signature

#396 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2008 - 11:13 PM

Цитат

Цитат

Не трябва купичката с храната да стои постоянно, сипваш му и колкото изяде изяде и взимаш купата до следващото ядене, трябва да има изграден режим.....)

Съвсем вярно. :blink:

Даже е меко казано. Това е от екзистенциално значение. Не само за храненето. Но и за поведението изобщо.
User's Signature

Качена снимка

#397 Потребителят е офлайн   ерик Икона

Публикувано: 01 August 2008 - 02:36 PM

имам куче Ротвайлер на 42 дни, мога ли да го къпа

#398 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 03:38 PM

Цитат

имам куче Ротвайлер на 42 дни, мога ли да го къпа

куче ротвайлер на 42 дни НЕ СЕ КЪПЕ...и така докато не стане поне на 4 - 5 месеца...мен ако питаш - изобщо НЕ КЪПЕШ. един два влажни парцала и всичко е ОК.(не броим екстрените ситуации като: омазване в човешки или друг вид фекалии, омазване наяждане и отъркване в умряла риба, таралеж, заек, котка, мишка и всяка друга твар...разливите от машинно масло също за съжаление не са рядко срещано явление по улиците ни. не препоръчвам бензин или каквито и да е разтворители... )  :'( :'( :'(
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#399 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 08:10 PM

Малко офтопик: Орлине, нали нямаш предвид да не плува например. Разбирам, че става дума за къпане с препарати. С това съм съгласен. А пък "сухите шампоани" са перфектни направо.
User's Signature

Качена снимка

#400 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 03 August 2008 - 01:19 AM

Уфф, как са вашите кучовци в тия жеги с козината?
Мойта се скубе яко. Никога дасега не си е сменяла козината по това време на годината. :( :mazohist:
От собствениците на кучетата в градинката, където се разхождаме, чувам същия проблем. :blink:
При вас какво е положението?
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема