Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 21 August 2008 - 09:49 PM
Най-важното е да ти е жива и здрава, а колко голяма ще стане зависи от гените, които са й предали предците. Ако й е заложено да е дребус или гигант с времето ще се проличи. Това, което зависи от теб е да й осигуриш добра храна, разходки и възпитание.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 21 August 2008 - 10:17 PM
Аз имах "дребус" 14 години. В най-добрата си форма беше 28 кг. Направо усещах с гърба си усмивките на хората. И все пак това е най-прекрасното куче, което съм имал. Така че, не се надявайте на чудо. И двете кученца няма да влязат в стандартно тегло.
Публикувано: 21 August 2008 - 10:29 PM
Оф-топик: Този "дребус" беше невероятен и помня как някои изпитваха респект към него - Ротвайлера. :wub:
boboleche, хайде тази тема да си остане за теглото и растежа.
Има тема за храненето. Всякакви такива въпроси с капризи в яденето да са за там. ;)
boboleche, хайде тази тема да си остане за теглото и растежа.
Има тема за храненето. Всякакви такива въпроси с капризи в яденето да са за там. ;)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 22 August 2008 - 03:44 AM
Ха,с моята се справихме много лесно с този проблем!Първия ден не искаше да ходи нито на повод,нито без,като твоето куче,но на следващия ден-ЧУДО,кучката си вървеше и слушаше,сякаш се беше научила отдавна :o!Сега,има-няма месец откакто я разхождам и,трябва да се похваля,че не ми прави особени проблеми-ходи на повод (макар че понякога се дърпа,но това ще го оправим...),както и без повод,идва при повикване (в повечето случаи),има още малко за доизкусоряване,но ще се оправим-малката схваща адски бързо,а още няма и 3 месеца :blink:!Съветвам те,като не иска да ходи,да го дърпаш,но не да го сецаш с всичка сила,а просто да го "теглиш",за да разбере,че трябва да ходи с теб.Така са ми казвали,че става,но не знам доколко е ефективно-моята като чели се научи от самосебе си :o!
Публикувано: 22 August 2008 - 06:34 PM
УСПЕХ!!!Започна да свиква с разходките.Вече ходи спокойно без да се налага да я придърпвам към себе си,но почти през цялото време души разни неща на земята и все още не се е научила да се изхожда само навън (за жалост :( ).А бихте ли ми казали,как точно да накарам кучето ми да се изхожда само и единствено НАВЪН и според вас нормално ли е да ходи по малка нужда във всяка стая,в която влезе :sos: :sos: :sos: ?Тук искам да кажа,че купихме кученцето този понеделник и все още всичко вкъщи му е ново.
Публикувано: 23 August 2008 - 12:28 PM
Някой може ли да ми каже колко време за сън приблизително е нужно на един 3 месечен ротвайлер всеки ден?Питам понеже моят ротвайлер спи или просто лежи през по-голямата част от деня и малко се притеснявам да не е болен от нещо.Нямам опит с гледането на ротвайлер и не знам някои неща за тази порода.
Публикувано: 24 August 2008 - 05:03 AM
[quote author=onl007 link=topic=18122.msg466684#msg466684 date=1219532954]
Имам малък женски ротвайлер.Тя е на 3 месеца и тежи 8 кг.Какво мислите?Дали е нормално това тегло за възрастта и?
[
/quote]
хих аз какво да кажа с моето малко съкровище :)
Имам малък женски ротвайлер.Тя е на 3 месеца и тежи 8 кг.Какво мислите?Дали е нормално това тегло за възрастта и?
[
/quote]
хих аз какво да кажа с моето малко съкровище :)
Публикувано: 24 August 2008 - 09:04 AM
Хора,за незнам кой път-тези въпроси защо не си ги задавахте ПРЕДИ да си изберете кученце.Щом поради една или друга причина ВЕчЕ сте взели точно това кутре си го гледайте и толкоз.Колко голямо ще стане,дали ще прилича на ротвайлер и дали бащата не е някой бигъл трябваше да се запитате когато си търсихте куче.И да-теглото,което казвате е твърде малко за едно добре отгледано ротвайлерче на тази възраст-моите са били около 7-9 кг на 2 месеца.
Публикувано: 24 August 2008 - 10:03 AM
izvinqvam se no mislq 4e tozi forum e syzdaden za tova da se pita i ako moje da se pomogne.mnogo qsno 4e 6te si go gledam dori da e nai golemiq i grozen melez,za men e nai sladkoto kutre.ako ne moga da preglytna 4e nqmam rasov rot i 4e ba6ta mu ne e rotvailer to togava dai da go izhvyrlq.prosto popitah ne o4akvah 4ak da mi se skarate...pitam za6toto go vodq na mn dobyr veterinar i toi mi kazva spokoino 6te porasne no iskah i mnenieto na hora koito gledat rotove i dobre znaqt kakvo e,kak e i taka li trqbva da izglejda kakvi sa mu nedostatycite.ne sam tyrsila rasov i skyp za6toto ne tova e tolkova vajnoto.iskah da razbera ot hora koito postoqno pi6at i otglejdat rotove kakvo mislqt za makoto kutre.