Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#961 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2010 - 01:02 PM

Moже да пробваш да му даваш от ръката си..лакомства,гранулки.Барт например умира за кремвирш(всичко научава с него и много слуша:).Давай му така постоянно и след това може да му пускаш в купичката лакомствата и пак да ги взимаш от там..целта е кучето да свързва ръката ти и жестовете ти с нещо приятно...а не като заплаха.Пробвай,дано се получи.

п.с не разбирам много,просто аз така бих постъпила

#962 Потребителят е офлайн   nadia990109 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2010 - 10:11 PM

Много благодаря за отговорите!Лошото е ,че показва агресия най-вече към детето ни-на 11 години е.Тя много го обича и май Роки е разбрал,че при нея минават номерата му-ръмжи я ,хапе я .Притеснявам се да не проявява агресия и когато порасне -или това ще е за периода само.Ако може да дадете и други съвети-как да постъпя.Сега я карам тя да го храни-дано помогне.

#963 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 10:34 PM

Показване на мнениетоnadia990109, в 21 July 2010 - 10:16 PM, написа:

показва агресия най-вече към детето ни-на 11 години е.Тя много го обича и май Роки е разбрал,че при нея минават номерата му-ръмжи я ,хапе я .Притеснявам се да не проявява агресия и когато порасне -или това ще е за периода само.

Не, не е "само за периода" . Тепърва ще става по-лошо и по-лошо ако не вземете мерки. Ако си направите труда да изчетете темата от самото начало ще можете да си отговорите на въпросите, а ако не успеете да разберете за какво иде реч, наистина ще е по-добре за здравето на семейството ви, да се лишите от животното, което не сте подготвени да гледате. Единствената ви алтернатива е да се обърнете към професионалист за помощ. В момента имам на обучение два точно такива случая. И двете кучета са над едногодишна възраст и "към момента" представляват сериозна заплаха за семействата си и околния свят. Освен да се вайкат, че преди година не са слушали съветите ни и да харчат сериозни пари, на стопаните не им остава друг избор...

С най-добри чувства

ом
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#964 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 04:33 PM

Показване на мнениетоnadia990109, в 19 July 2010 - 07:37 PM, написа:

Здравейте ,приятели на ротвайлерите!Скоро си взехме ротвайлерче и го взехме на шега,,но се привързахме силно към него и като порода вече много ни харесва.То е на 4 месеца ,но започва да показва характер и не слуша.Не го храним с кокали-така ни казахаи когато се опитах да изтръгна един от устата му-се обърна и ме захапа.Кка да го възпитам най-добре-моля ,помогнете
.Изчетох доста статии и книгиза възпитанието на кучетата,но не се получава!Ще чакам отговор-благодаря!

Мдааааа така...
1.Взехте си "Ротвайлерче" на шега?! :ud_009:
2.Някога си в последствие ,започна да ви харесва даже?! :ud_009:

Лошо ,че е форум и има правила,които колкото и да ме сърбят пръстчетата,ще се опитам да не наруша и да овладея инстинкта да Ви кажа точно какво мисля по вашият случаи...
Иначе е простичко обеснението...
Вие преди да го вземете на шега този ротвайлер,не се ли поинтересувахте,не прочетохте ли малко повече?! :ud_009:
Живо ме интересува кой малоумник Ви продаде кучето ,и всъщност откъде го взехте?! :eg_033:
Хапе казвате.....Еми цялото ви семейство(с отявлени лидерски качества) е Нищо за него,защото просто явно сте избрали неподходящо куче,за неподходящ дом.. Или по точно казано, ЧЕСТИТО имате си нов глава на семейството,които ще определя правилата, и ако не вземете в най скоро време мерки,със сигурност ще ви четем по вестниците... и пак някои ограничен мозък, ще нададе вой за забрана на породи и защо?!.....Защото НИКOЙ от властимащите и гениални закономислители :zz_020: ,досега неможе да си набие в главицата,че истинските проблеми не идват от кучетата,а от двукраки неориентирани индивиди,които... :eg_033: ....Хайде ще се спра дотук.....Няма смисъл.... :dh_188:
Съвет от сърце.....По най бързият начин проявете характер,покажете на кучето кой е Водача на глутницата и какви са правилата(Спешно се свържете с компетентен човек или училище),но запомнете,че ротвайлерът е куче,което цял живот ще опитва да ви подчини,ако усети,че има мегдан :ud_009: ....Или по най бързият начин ,намерете достоен стопанин за това куче.....

P.с...Всички въпроси и запитвания са риторични... :wb_052:
И точно тук е мястото да вметна,Защо според мен са така наложителни някои законови норми,като психотест на един евентуален бъдещ стопанин,разпитване до 9-то коляно в стил... Дали,кога,как,какво,защо и т.н и т.н...
И при грешка злобно наказание,да служи за пример....Така само ще се тръгне в правилната посока.
Извинявам се на всички,но щях да гръмна ,ако не си бях казала... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#965 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2010 - 10:08 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 01 August 2010 - 04:38 PM, написа:

И при грешка злобно наказание,да служи за пример...Извинявам се на всички,но щях да гръмна ,ако не си бях казала... :rc_036:

Предлагам смяна на успокоителните! :tb_195: :ab_041: :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#966 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 09:56 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 01 August 2010 - 09:13 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 01 August 2010 - 04:38 PM, написа:

И при грешка злобно наказание,да служи за пример...Извинявам се на всички,но щях да гръмна ,ако не си бях казала... :rc_036:

Предлагам смяна на успокоителните! :tb_195: :ab_041: :tb_195:

:ab_041: Мдааааа вчера май ме беше напекло много слънцето, чак и аз се втрещих,как успях да се вбеся от две изречения...
Както и да е....Броих до 10,ма не ми се получи,даже се влоши ситуацията....Днес ще пробвам с валериан или валидол,че не е на добре работата...и ще видим... :db_046:
User's Signature

#967 Потребителят е офлайн   tedi1231 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2010 - 10:29 PM

Здравей те на всички любите ли на тази порода кучета .
Бих искала да науча как най-добре да отгледам моята малка Кари която скоро ще навърши 40 дена ище си я взема в къщи .
Искам да знам ако има някой от Варна да ми препоръча добър ветеринар при който да се съветвам за всичко свързано с нея.
Ще съм ви благодарна за указаната помощ.

#968 Потребителят е офлайн   tedi1231 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2010 - 10:53 PM

Благодаря за съветите от това имах нужда да прочета и препрочитам тази информация мн мие ценна :smile:

#969 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 09:47 AM

Показване на мнениетоtedi1231, в 11 August 2010 - 10:34 PM, написа:

Здравей те на всички любите ли на тази порода кучета .
Бих искала да науча как най-добре да отгледам моята малка Кари която скоро ще навърши 40 дена ище си я взема в къщи .
Искам да знам ако има някой от Варна да ми препоръча добър ветеринар при който да се съветвам за всичко свързано с нея.
Ще съм ви благодарна за указаната помощ.

Добрата практика предполага малкото куче да се взима от новите си стопани след навършване поне на 60 дневна възраст. В комплект с животното ти се полага поне ветеринарен паспорт, в който да са отразени направените досега ПОНЕ 3 ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНИЯ и минимум ЕДНА ВАКСИНА (срещу гана и парвовироза).

Ако в твоя случай има неспазено което и да е от горните условия, те съветвам да преосмислиш вземането на малката сладка Кари ... всичко това може да бъде предпоставка за едно нелеко начало на живота на това животинче.

Успех!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#970 Потребителят е офлайн   tedi1231 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2010 - 12:26 PM

Всичко това което изредих те като паспорт, обеспаразитяване ще бъде направено и така ще си я вема . благодаря за съвета

#971 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 12:46 PM

Здравейте
Барт от скоро си е харесал всички котки в квартала и където види котка започва да я гони...обаче пада луда гонитба...даже скимти след нея защото неможе да я хване.
С котките който не бягат и не ги е старах-няма проблем...души ги и скача аколо тях за да си играят.Но по никакъв начин немога да го спра като тръгне да гони някоя ...проблема е ,че хората се плашат като го видят засилен,а и пресича улиците без да го интересува нищо друго.

Ако аз видя първа котката му давам команда "на място" и той се спира и ме чака да дойда да го вържа...но ако котката тръгне да бяга и той тръгва след нея и вече не чува и не изпълнява нищо.

Моля за съвет как да се справя.

#972 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 01:55 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 12 August 2010 - 12:51 PM, написа:

Здравейте
Барт от скоро си е харесал всички котки в квартала и където види котка започва да я гони...обаче пада луда гонитба...даже скимти след нея защото неможе да я хване...С котките който не бягат и не ги е старах-няма проблем...души ги и скача аколо тях за да си играят.Но по никакъв начин немога да го спра като тръгне да гони някоя ...проблема е ,че хората се плашат като го видят засилен,а и пресича улиците без да го интересува нищо друго.

Никак не е далеч времето, когато тази на пръв поглед забавна игра ще се превърне в безмилостен лов на котки, които за секунди ще губят живота си в челюстите на сладкия Барт. Още по-интересно ще стане, когато гоненето на плячка ще се е превърнало във фатална страст, водеща кучето под гумите на случайно профучаващата наблизо кола, което пък от своя страна ни води до това да пишем преждевременно в темата за това, как любимците ни чакали под мостовете на дъгите ... такива ми ти работи ... всякакви съвети освен " ГОНЕНЕТО НА КОТКИ Е СТРОГО ЗАБРАНЕНО!" са преливане от пусто в празно ... простичко правило и толкоз!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#973 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 02:47 PM

Този Барт бой яде ли?Ако яде, един хубав бой, повторен няколко пъти, ще свърши работа.
Ако пък не яде, лакомства със сигурност яде.Всеки път навън с лакомства и за всяка изпълнена команда награда.
....а най си е добре да ги съчетаеш двете... :ab_041: :ab_041:

#974 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 03:09 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 12 August 2010 - 01:00 PM, написа:

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 12 August 2010 - 12:51 PM, написа:

Здравейте
Барт от скоро си е харесал всички котки в квартала и където види котка започва да я гони...обаче пада луда гонитба...даже скимти след нея защото неможе да я хване...С котките който не бягат и не ги е старах-няма проблем...души ги и скача аколо тях за да си играят.Но по никакъв начин немога да го спра като тръгне да гони някоя ...проблема е ,че хората се плашат като го видят засилен,а и пресича улиците без да го интересува нищо друго.

Никак не е далеч времето, когато тази на пръв поглед забавна игра ще се превърне в безмилостен лов на котки, които за секунди ще губят живота си в челюстите на сладкия Барт. Още по-интересно ще стане, когато гоненето на плячка ще се е превърнало във фатална страст, водеща кучето под гумите на случайно профучаващата наблизо кола, което пък от своя страна ни води до това да пишем преждевременно в темата за това, как любимците ни чакали под мостовете на дъгите ... такива ми ти работи ... всякакви съвети освен " ГОНЕНЕТО НА КОТКИ Е СТРОГО ЗАБРАНЕНО!" са преливане от пусто в празно ... простичко правило и толкоз!

:rc_036: :rc_036: :rc_036:

P.S....Иначе Krasi i Bart ,супер готино си разказалa случката....Чак забавно звучи....Осъзнай се навреме и гледай,ако можеш ,обаче да не се превръщаш в Новия Стивън King....
User's Signature

#975 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 04:03 PM

Знам,че ще става по зле...защото по никакъв начин немога да му привлека вниманието,а камоли да го спра.
Купих си дълго и здраво въже и ще го разхождам с него и като засечем котка ще му подавам командата"на място" и ще го дърпам рязко ако се засили да я гони.След това лакомство и така...дано да се получи.Но както бях написала дори да настигне някоя котка нищо не и прави...върти и опашка и скача около нея.

Ако някой има идея за друг подход,моля да пише.

#976 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 04:31 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 12 August 2010 - 04:08 PM, написа:

..Но както бях написала дори да настигне някоя котка нищо не и прави...върти и опашка и скача около нея...Ако някой има идея за друг подход,моля да пише.

Проблемът с такива "вечно търсещи" като теб е, че всъщност си имате своя си си стройна теория, а задавате въпроси ей така за спорта. На мен лично не ми е нито забавно, нито интересно да чета, как точно твоето куче настигало котката и нищо не и правело. Нито ще си първата, нито последната, която в скоро време с изненада ще гледа в безжизнените очички на удушеното от кучето и коте.... Или вземи предвид добронамерените съвети, които ти дадохме, или бягай на детската площадка да разискваш и философстваш по темата ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#977 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 04:37 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 12 August 2010 - 03:08 PM, написа:

Знам,че ще става по зле...защото по никакъв начин немога да му привлека вниманието,а камоли да го спра...Но както бях написала дори да настигне някоя котка нищо не и прави...върти и опашка и скача около нея...Ако някой има идея за друг подход,моля да пише.

На мен лично ми идва все по силно желание да се гръмна ,или да подбера най големия възможен камък и право към езерото...
Sory....Днес много си личи ,че не съм си взела успокоителните....Има и такива моменти в живота... :wb_052:
Хайде успех иначе с приключението наречено ротвайлер...

P.S...Моля от сърце,някои ,който е по устойчив психически,да даде адекватно решение на така описаният и учудващ казус :ae_085:
User's Signature

#978 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 07:51 PM

Добре,нали затова искам съвет...за да предотвратя някоя лоша случка в бъдеще.Това,че обяснявам как стоят нещата и,че Барт не е агресивен към животните,а си играе с тях..(имам и плъхче в къщи което му се катери по главата и на село котката го поставя на мястото му)смятам,че като обясня ситуацията ще получа по адекватен отговор и ще разберете по точно проблема...на който не му се чете,нека не чете.Но който има мнение с което да ми помогне с възпитанието на кучето по поставения въпрос,нека пише.Но засега никой не даде съвет как точно да го отуча...някой щели да се самоубват,други незнам си какво.

#979 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 07:59 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 12 August 2010 - 06:56 PM, написа:

Добре,нали затова искам съвет...за да предотвратя някоя лоша случка в бъдеще.Това,че обяснявам как стоят нещата и,че Барт не е агресивен към животните,а си играе с тях..(имам и плъхче в къщи което му се катери по главата и на село котката го поставя на мястото му)смятам,че като обясня ситуацията ще получа по адекватен отговор и ще разберете по точно проблема...на който не му се чете,нека не чете.Но който има мнение с което да ми помогне с възпитанието на кучето по поставения въпрос,нека пише.Но засега никой не даде съвет как точно да го отуча...някой щели да се самоубват,други незнам си какво.

:ud_009:

Мдаааа след това послание,отправено от някои ,които има и е поел грижа 3a....
Спокоооо промених си мнението...Не е вече склонност към самоубийство....Много усилено за тебе мисля... :ab_041: :ae_085:
Остави шегата настрана...
Еми осъзнай се бе човек...Задаваш тъпи и неформулирани конкретно въпроси...Как да ти отговори някои адекватно....Чак и претендираш....Ужас.... :ud_009:
User's Signature

#980 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 08:22 PM

Решението ти е нашийник тип душач (какъвто трябва да има всеки уважаващ се рот )))) здрав повод и здрава ръка ,деистваи бързо ,защото като стане 50 кила и това не помага.Успех
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема