Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#1081 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 February 2012 - 09:23 AM

Здравейте някакви отзиви за Белкандо или Бенто Кронен? Изядохме едно чувалче Нутра Профешънъл и като цяло сме доволни само,че се случваше да повръща доста често.Ветеринаря ни каза,че най-вероятно е от храната.Спряхме я за малко и мина на Карокрок Диет за 1 седмица .След като свърши с нея подновихме храненето с Нутра и повръщането се върна.Не винаги след ядене,но понякога.Най-вероятно лапа много лакомо и ги поглъща цели,затова му дразни или и аз не знам. :dh_188:
Дори се чудя дали да не минем на Роял Гигант-за да ги дъвче поне....
Някакъв съвет?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1082 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2012 - 10:36 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 February 2012 - 09:23 AM, написа:

Здравейте някакви отзиви за Белкандо или Бенто Кронен? Изядохме едно чувалче Нутра Профешънъл и като цяло сме доволни само,че се случваше да повръща доста често.Ветеринаря ни каза,че най-вероятно е от храната.Спряхме я за малко и мина на Карокрок Диет за 1 седмица .След като свърши с нея подновихме храненето с Нутра и повръщането се върна.Не винаги след ядене,но понякога.Най-вероятно лапа много лакомо и ги поглъща цели,затова му дразни или и аз не знам. :dh_188:
Дори се чудя дали да не минем на Роял Гигант-за да ги дъвче поне....
Някакъв съвет?

Моят съвет е да спреш да прескачаш от мярка на марка като една пчеличка. Умните хора спират да се лутат, когато видят, че един или друг вариант е добър. То не беше повръщане, то не беше "акане", входни и изходни материали...ако ти е скучно или няма къде да си чешеш езика, не е нужно да го правиш непременно тук.

И сега в любимия ми шизофреничен стил:

МОД.

Смятам темата за марките храни за изчерпана. Ако имате още въпроси - потърсете производителите и вносителите на съответните продукти.

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1083 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2012 - 10:43 PM

Нали за това е темата за хранене всеки да сподели от коя храна е доволен и как се отразява на кучето му.Не желая да се ограничаваме с една марка храна.Все едно всеки ден с месеци да ядете едно и също....
Какво да се публикува в темата тогава за да знам предварително вече да не пиша в нея.В Хъски подфорума спокойно и свободно всеки си коментриа с какво храни и как се отразява на животното му.Ккаъв е проблема това да се случва и тук?То нали и за това е форума за съвети и взаимопомощ!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1084 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2012 - 11:03 PM

Показване на мнениетоdmm, в 09 November 2007 - 10:13 PM, написа:

Смятам, че храненето е основен фактор, поддържащ здравето и добрата форма на нашите любимц. Затова и трябва да има отделна тема по въпроса. Моля, отправяйте въпросите си и споделяйте опит. На това място, без да го смятаме за реклама, ще се търпи споменаването на марки храна, естествено ако имаме пряко впечатление от тях...

МОД.

Въздържай се тук да пишеш с големи червени букви. Не нарушавай правилата, ако искаш да продължиш да флудиш в този форум.

Второ предупреждение

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1085 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 01:49 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 February 2012 - 09:43 PM, написа:

Нали за това е темата за хранене всеки да сподели от коя храна е доволен и как се отразява на кучето му.Не желая да се ограничаваме с една марка храна.Все едно всеки ден с месеци да ядете едно и също....
Какво да се публикува в темата тогава за да знам предварително вече да не пиша в нея.В Хъски подфорума спокойно и свободно всеки си коментриа с какво храни и как се отразява на животното му.Ккаъв е проблема това да се случва и тук?То нали и за това е форума за съвети и взаимопомощ!

Да, но теб лично не успявам да те разбера, колкото и да се старая...В смисъл нищо лично, но побърка ги тез кучовци с тези смени и проби...
Де да знам и аз дали е правилно(бе някой и друг ветеринар ме е посъветвал и е успял да ми влее необходимото явно), но моите..и кучета и котки си ядат едно и също откак ги помня и са си в перфектна форма...Уточни си една храна и ако си доволна следвай този път...Избий си от акъла, че животинки имат нужда от разнообразие и каквото може подобно да ти дойде на акъла човешки :md_064: ..Единствените неща, които са важни са...Цялостното състояние и изходния продукт на кучовци.Точка.

п.п..Понякога чета ей така за информация темата за храненето и да ти призная ти ме втрещяваш понякога :ud_009: .Лично ми е трудно да ги изброя, за колко вида храни си питала...ако е за информация Ок бих разбрала, но ако сменяш храната с тези темпове и пробваш всичко, което се появи на пазара...Ми не съм съгласна (не, че ти давам наклон де, всеки си знае най добре).
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#1086 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2012 - 08:55 AM

Да сменям я често.Не толкова колкото пиша за други храни,защото се интересувам как влияе на други кучета...

МОД.

Разбрахме те. Беше ти казано, че темата е изчерпана. Тук. Ако в хъски форума не им е писнало от твоите безсмислия по темата с храните и цените им - прав ти път. Считай се за трети и последен път предупредена.:ba_025:

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1087 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 11:05 AM

Замисъла на всяка една храна, поне на по сериозните е да се изгради хранителен план за здравословен живот на твоето куче ,но това не може да стане с един чувал за един месец.Помисли!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1088 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 12:04 PM

Разнообразието се диктува от емоциите. Животните нямат нужда от разнообразно, а от балансирано хранене. Същото важи и за хората, между другото, но това е друга тема. :tb_195:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1089 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 February 2012 - 01:37 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 February 2012 - 09:03 PM, написа:

Показване на мнениетоdmm, в 09 November 2007 - 10:13 PM, написа:

Смятам, че храненето е основен фактор, поддържащ здравето и добрата форма на нашите любимц. Затова и трябва да има отделна тема по въпроса. Моля, отправяйте въпросите си и споделяйте опит. На това място, без да го смятаме за реклама, ще се търпи споменаването на марки храна, естествено ако имаме пряко впечатление от тях...

МОД.

Въздържай се тук да пишеш с големи червени букви. Не нарушавай правилата, ако искаш да продължиш да флудиш в този форум.

Второ предупреждение

Аз не пиша с големи червени букви,а цитирам друг потребител.
Благодаря за съвета сергееврот. :rc_036: Винаги си ни помагал със съвети и си обяснявал добре.Което е и главната идея на форума.
Жалко,че почти никой вече не пише тук...защо ли?
Както и да е разбрах ти намека.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1090 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2012 - 10:12 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 February 2012 - 02:37 PM, написа:

Защото хората не са като теб - по цял ден да кибичат у форумите и да се хвалят с каква храна си хранят кученцето и да се правят, че помагат на бездомни животни с мишка в ръка. Ако нямаш работа - намери си.... навън има доста сняг за ринене, а и действа доста разтоварващо. Помогни на закъсал човечец - бутни му малко колата да излезе от пряспата.... и т.н :)))
А, нас отпускарите не ни мисли. :beer: :beer:

#1091 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2012 - 10:21 AM

Показване на мнениетоPlayers, в 16 February 2012 - 08:12 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 February 2012 - 02:37 PM, написа:

Защото хората не са като теб - по цял ден да кибичат у форумите и да се хвалят с каква храна си хранят кученцето и да се правят, че помагат на бездомни животни с мишка в ръка. Ако нямаш работа - намери си.... навън има доста сняг за ринене, а и действа доста разтоварващо. Помогни на закъсал човечец - бутни му малко колата да излезе от пряспата.... и т.н :)))
А, нас отпускарите не ни мисли. :beer: :beer:

Ако имаш да ми казваш нещо направи го на ЛС да видим колко си отворен там.Щото то тука всеки може да лае особено сега да се опитваш да ме провокираш щото нали да ми лепнат бан.
Работа си имам ама то май ти нямаш та си намери,а не се заяждай с хора,които даже не познаваш.Пък и какво и как правя в свободното си време не те засяга,така,че не ми казвай как да го оползотворявам,а?Нямам какво да доказвам на теб или на някой друг.А за бездомните помагам толкова колкото са ми възможностите-порарови се в без дом ще ти стане ясно.
Сняг на село може и да имате ние тука У градО немаме!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1092 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2012 - 10:57 AM

Варната малко по голему село от Русету, а ? :ab_041: Иначе гьола е замръзнал, та съм едни шарени отпуски :ab_041: И по цял ден псувам снегорините, като заседна някъде. :ab_041:

#1093 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 08:14 PM

Добър вечер,
от една седмица се подготвям за кученцето, което евентуално трябва да е при мен по Великден. За това време, изчетох всички общи теми включващи възпитание, отглеждане, хранене, както и всички теми в този раздел. Направих му голяма дървена къща, и му разчистих една бетонна площадка 2х3м, която допълнително трябва да ограда с мрежа. Но в едно не съм сигурен. Мога ли от малко да го оставя вън в отреденото му място, защото навсякъде пише, че не трябва да се разхожда до 3-тата ваксина. Но от разходка до седяне на стационарно място без външни намеси за мен има разлика. Принципно не смятам да спи там, все пак вечер е все още хладно, но поне докато съм на работа през деня. Също така не отхвърлям и вариянт и през деня да е в къщи, но не искам да привиква прекалено много в къщна обстановка, защото все пак смятам да си живее вънка на двора. Благодаря предварително :)

Edit: Явно отговора винаги се крие там, където не го търсиш. Позачетох се във подфорума "Кучета, пазачи на стада" и в една от темите некасаеща отглеждането на открито открих отговор на моя въпрос. Във въпросната тема от няколко човека се казва, че ако кучето няма пряк контакт с други кучета, изпражнения от други животни и липсва наличие на кърлежи и бълхи, няма проблем животинчето да си живее на открито. Смятам, че покривам тези условия. Все пак няма да откажа на идеи и насоки, как на 140% да е сигурно безпроблемното му пребиваване под звездите и дали е удачно всяка вечер да го прибирам и да се занимаваме с него.

#1094 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 09:09 PM

Аз съм оставял малките кученца на двора и проблеми не е имало. Естествено, единствения обитател в двора беше майка им..... и някоя друга заблудена котка. :) Интересното беше, че в клиника Албейтар в Русе (малко антиреклама ще им направя, но си я заслужават до някъде) когато отидох да им правя първа ваксина и ме попитаха дали стоят навън и дали имат контакт с други кучета, казах, че единствения им контакт е с майка им.... и ми казаха, че трябва да ги отделя от нея. :ab_041: :ab_041: Винаги са ме изумявали с дебилността им.

Малко се отплеснах. Според мен не е проблем да стои в двора. Но пък разходките по улиците - след като направи 3.5-4 месеца.

#1095 Потребителят е офлайн   Wiktor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 March 2012 - 05:20 PM

и моят от 2-4 месец откара на двора без проблеми - нямаше допир с други кучета. на няколко пъти само се стрясках, че става нещо с него през ноща, но проблема беше в комшийските котки, че събаряха разни неща из градината. според мен наистина е по-добре да го гледаш първите месеци навън тъй като примерно моя не съм го учил да ходи по нужда, първите месеци явно свикна навън и не съм имал проблеми в апартамента... колкото до албейтар и аз мога да се оплаквам цял ден от тях :D

#1096 Потребителят е офлайн   TRAICHO Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 02:13 PM

Показване на мнениетоorchid, в 09 November 2007 - 11:27 AM, написа:

За превъртането на стомаха

След като dmm ми обясни за опасността за превъртането на стомаха, ние попитахме и ветеринаря ни. Той ни каза да не извеждаме бебока поне до един час след ядене и после да не я храним поне 30-40 минути след прибиране от разходката....

Ето повече за превъртането на стомах дискутирано във форума:

http://dog.bg/forum/...pic,3019.0.html

и това

Разширение и превъртане на стомаха

Това е сериозно състояние, което се счита за застрашаващо живота на вашия любимец. Без намесата на ветеринарен лекар кучето може да почине за няколко часа, а дори при своевременна медицинска помощ до 33 % от пациентите умират. Причините за това заболяване не са напълно известни. Смята се, че големи кучета с широк гръден кош са по-предразположени към това състояние. Често има данни за физическо натоварване след приемането на големи количества храна, но това не е потвърдено в контролирани експерименти. Голяма роля при развитието на заболяването се отдава на променения мотилитет (движения) на стомаха. Първоначално поради различни причини в стомаха на животното се събира голямо количество газ, който го разширява и по този начин притиска близките органи и диафрагмата. Животното започва да диша тежко, стомахът притиска и коремните вени и така пречи на кръвта да достигне до сърцето. Следващата фаза на заболяването се явява превъртането на стомаха. Поради голямото количество газове, стомахът се превърта. Така стомашното съдържание не може да го напусне и процесът допълнително се утежнява. Съдовете, изхранващи стомаха, се прегъват и стомашната тъкан започва да умира, самият стомах може да се разкъса и съдържанието да се излее в стомашната празнина, което да доведе до силен перитонит. Трябва да отбележим, че не всички кучета, които получат разширение на стомаха, задължително преминават и през втората фаза на превъртане, но почти всички кучета, които имат превъртане, го получават като следствие от разширяването. Това е едно много сериозно и животозастрашаващо състояние и познаването на симпотомите и превенцията му ще намали риска за вашето куче. Така като отговорни стопани вие трябва да знаете дали вашето куче е застрашено от това заболяване. Породите, които са с най-голям риск по отношение на това заболяване са: договете, сан бернар, ваймаранер, ирландски сетер, гордън сетер и пуделите. При кучетата над 7 години шансът за появата на разширение и превъртане на стомаха са два пъти по-големи от тези при кучетата между 2 и 4 години. При мъжките кучета е два пъти по-вероятно да развият това състояние спрямо женските. Кучетата, които ядат веднъж на ден, са също в категорията на застрашени от разширяван е и превъртане на стомаха. Установена е пряка корелация между скоростта, с която се хранят и вероятността от развитие на това заболяване. Към стомашното разширение има и генетична предразположеност. Дълбочината на гръдния кош и неговата ширина се определят от няколко гена. Ако и двамата родители са притежавали тези гени, то тогава те ще предадат този белег на поколението си, а с него и проблемите, които той обуславя.

Какви са признаците?

Ранните признаци на стомашно разширение и превъртане са гадене и повръщане. При повръщането обаче не се изхвърля нищо. Кучето се чувства дискомфортно постоянно ляга и става и не може да си намери място. Такива животни, ако се опитат да пият вода, незабавно повръщат. Наблюдава се силно отделяне на слюнка от една част поради болката и от друга поради невъзможността да я преглътнат. Наблюдава се също така разширение на коремната стена, но то може да е слабо изразено. Животните дишат тежко, пулсът им е слаб, но ускорен. Ако се отложи ветеринарната помощ, животното изпада в шок и  умира. Ако има само разширение без превъртане, симптомите са същите, но са по-слабо изразени.

Превенция на стомашно разширение и превъртане:

Въпреки спазването на всички препоръки, отбелязани по-долу, вашият любимец може да получи стомашно разширение и превъртане. Поради генетичната предразположеност на кучетата към това заболяване, когато си избирате кученцето трябва да разпитате собствениците дали родителите или някои от кучетата от предишни котила са страдали от това заболяване.

* Големите кучета трябва да се хранят по два или три пъти на ден.
    * Стопаните на кучета от породите, предразположени на това заболяване, трябва да са наясно със симптомите му.
    * Стопаните на такива кучета трябва да изградят добра връзка с ветеринарния лекар в случай, че се наложи спешна медицинска помощ.
    * Водата за пиене трябва да е на разположение на кучето по всяко време, но трябва да се ограничи точно след ядене.
    * Изтощителни упражнения, стрес и вълнуване трябва да се ограничат до един час преди и два часа след ядене. Подрастващите кучета са много игриви, така че в този период е най-добре да не се извеждат защото както знаете е трудно да опазиш едно малко куче да не тича и подскача когато излиза навън.
    * Промени в диетата трябва да се правят постепенно в продължение на 3-5 дни.
    * Кучета, прекарали веднъж това заболяване са подложени на голям риск от рецидиви. Така че профилактика под формата на хирургически манипулации и на подобряване условията на отглеждане трябва да бъдат обсъдени с вашия ветеринарен лекар.

източник: http://www.hironbg.o...p;subarticle=26

Как мога да му помогна в домашни условия, ако знам че кучето е в такова състояние и има всичките признаци за това ... Благодаря !!

#1097 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 08 April 2012 - 03:55 PM

Не можеш да му помогнеш по никакъв начин!!! Ако не се действа бързо-операция, изхода е само един - фатален и то за часове :dh_188:

Имам предвид превъртането!
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#1098 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2012 - 03:59 PM

Някъде тук във форума пишеше до 15 мин кучето да се изправи на задни крака и да му се притисне стомаха.Но в момента не мога да го намеря,мисля беше в темата за първа помощ.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#1099 Потребителят е офлайн   TRAICHO Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 04:44 PM

Благодаря много за одговорите.. И все пак си мислех че има някакъв начин но...... НЯМА :sad:

#1100 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 08 April 2012 - 05:23 PM

Какво се случи.... :dh_188:
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема