Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#541 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2008 - 09:38 AM

Взех си на Трикси един комплект-паста, двустранна четка и 2 накрайника(аз на пръст си ги слагам). Аз съм много доволна, куч-не толкова ;D.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#542 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 09:38 AM

Много ти е сладко кученцето.Не го затваряй в банята!Хигиенните навици ще му ги създадеш ти когато започнете да излизате на разходка.А с белите ще бъде трудно/все още е бебе и му се играе/.Моята госпожица е на 1г. и 4мес. и още си прави бели.Просто пръщи от енергия и трябва да я изразходва някак.

#543 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 11:27 AM

Цитат

Много ти е сладко кученцето.Не го затваряй в банята!Хигиенните навици ще му ги създадеш ти когато започнете да излизате на разходка.А с белите ще бъде трудно/все още е бебе и му се играе/.Моята госпожица е на 1г. и 4мес. и още си прави бели.Просто пръщи от енергия и трябва да я изразходва някак.

Е да де аз съм в къща и си имам голям двор мисля да живее на вънка след около 1-2 месеца след като и се бие последната имунизация а и не мисля да я оставям да съсипва новите мебели :)

#544 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 02:52 PM

Аз да си призная  на моят ротт му давах по-малки пилешки кокалчета :huh:Но като прочетох тук,че не е желателно веднага спрях :wub:А иначе познавам хора,които дават на кучетата си кокали още от малки и в момента са си едри песове в отлично здраве :blink:Искам да уточня обаче,че става въпрос за мелези ;) 

#545 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 02:56 PM

Цитат

Искам да уточня обаче,че става въпрос за мелези ;) 

:rolleyes: Че кво значение има, че са мелези. Всички са кучета.
Това е руска рулетка- може и 10 години да гледаш куче и да му даваш кокали, а на 11тата да стане белята.  :huh:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#546 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 06:11 PM

Когато реша да наградя кучо,а понякога и без повод разбира се му давам сварен част от телешки или свински джолан така както си е с коста. Ефекта е страхотен накрая остава едно малко парченце около 4-5 см по средата на кокала. Всичко друго изчезва в пастта на кучо. Много се радва на такава вечеря и такава добра разтривка на венците и зъбите си прави, че е неизмеримо щастлив. Определено обаче избягвам за му давам пилешки кости особенно ако не са сварени. Според мен когато коста се обработва термично тя става по мека и няма такъв голям проблем за кучетата.
User's Signature

Качена снимка

#547 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 06:32 PM

Няма да имаш проблем с това, че е навън - аз лично си гледам моето куче навън и съм нямал никакви проблеми.

Отначало като беше съвсем малко бебе направих грешка - оставих го навън цял ден, а времето беше облачно в края на април и кученцето се простуди. Заведох го на доктор и той ми каза просто да го прибера, че нищо му няма и ако не се оправи да му дал една таблетка витамин С . За щастие се оправи, просто не бях гледал до тогава толкова малко куче, и не бях подготвен. След като стоя 2-3 седмици вкъщи почнах да го изкарвам навън през деня отначало за по 1-2 часа, след това и за цял ден от сутрин до вечер, като вечерта беше на топло вкъщи. След това вече беше станало май месец, къщичката му беше готова и вече го изкарах напълно навън, и от тогава да пази господ, но сме нямали никакви здравословни проблеми  ;) ...  :blink:

#548 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 06:34 PM

Някаде по форумите четох за някакъв джолан но незнам какъв е точно който се вари в тенджера под налягане няколко часа за да омекне или нещо от сорта и бил голяма лакомство. Ако някой знае за нещо такова моля да напише какъв точно е.
User's Signature

Качена снимка

#549 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 06:34 PM

Като цена колко е  ;)

#550 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 11:13 PM

Цезар, всъщност по-безопасни са суровите кости! Когато се сварят се чупят на трески и белята може да се случи по-лесно. Аз сурови кости давам рядко- телешки ребра с месото по тях или телешки джолан.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#551 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 11:17 PM

Цитат

Няма да имаш проблем с това, че е навън - аз лично си гледам моето куче навън и съм нямал никакви проблеми.

Отначало като беше съвсем малко бебе направих грешка - оставих го навън цял ден, а времето беше облачно в края на април и кученцето се простуди. Заведох го на доктор и той ми каза просто да го прибера, че нищо му няма и ако не се оправи да му дал една таблетка витамин С . За щастие се оправи, просто не бях гледал до тогава толкова малко куче, и не бях подготвен. След като стоя 2-3 седмици вкъщи почнах да го изкарвам навън през деня отначало за по 1-2 часа, след това и за цял ден от сутрин до вечер, като вечерта беше на топло вкъщи. След това вече беше станало май месец, къщичката му беше готова и вече го изкарах напълно навън, и от тогава да пази господ, но сме нямали никакви здравословни проблеми  ;) ...   :blink:

И аз мисля че няма проблем да е на вън не мога да разбера чак пък толкова ли са кекави тия кучета тия пумярчетата не знаят какво е да си вътре на топло братче пък си живуркат здравата :)

#552 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 08:10 AM

Приятелю,не сравнявай твоето куче с безпризорните.Знаеш ли колко от тях са измрели.Ако виждаш 1 живо бездомно знай че поне 10 са умрели от студ и глад.Не е проблем да го гледаш навън но не и на 2 месеца.Каквато и колибка да му направиш пак ще му е студено-все пак идва зима.Щом искаш да го гледаш навън защо не си взе куче май месец за да може да укрепне през лятото и да се климатизира?Ако сега го изкараш навън ще е чист късмет ако преживее зимата.Ако имаш въэможност гледай го в къщи няколко месеца докато минат студовете и тогава го изкарай навън.

#553 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 08:47 AM

Да съгласен съм с Ирена, защото както казах моето куче е родено средата на март, и до зимата беше на вече 9 месеца... Така, че ако имаш възможност не бързай да го изкарваш в най-големия студ  :blink:

#554 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 08:50 AM

Аз гледам моето зверче навън,наложи се да го взема още,когато беше на 40 дни,защото собственика искаше да се отърве от него и от майка му :(Но това беше още преди повече от 2 месеца.Искам да кажа ,че нямаше абсолютно никакъв проблем,даже самото кученце не исакше да стои вътре и  постоянно искаше да стои в двора,в момента е на повече от 3 месеца и студовете въобще не го притесняват,според мен ,ако кучето има хубава колибка и  го храниш добре и с,каквото трябва,няма от какво да се притесняваш :blink:разбира се не трябва да пускаш други кучета при него,поне докато не мине третата ваксина.Това е моето мнение.Успех

#555 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 09:26 AM

Честито да ви е живо и здраво кутрето, много е сладичко !Незнам в кой край на България сте,и колко е студено при вас, но мисля че не бива да го изнежвате палейки му камина, особено ако мислите зимата да прекара навън.
Относно хигиената основната ви задача е да го изкарвате по-често, но да няма допир с други кучета докато не го имунизирате. Даже бих ви посъветвала когато направи "ако" в къщи го съберете с вестник и го оставете навън, за да може когато го изведете да намери миризмата си и да се отпусне. 
Успех...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#556 Потребителят е офлайн   m15hO Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 10:30 AM

не си го взех лятото защото тогава все още имах куче както казах откраднаха ми овчарката а няма начин да останем без пазач в София съм кв. Враждебна съседите ги обираха вече 7 пъти докато имах куче нямаше проблем нищо че беше кротко пак лаеше и имаше визия много добра няма да бързам да го извеждам много много

#557 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 11:28 AM

Ех тази плюшена играчка докато почне да вдъхва респект, много манджа има да яде, ама ще стане убавица  :P

#558 Потребителят е офлайн   danissa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 02:22 PM

Десет лева е комлекта.
User's Signature

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.

#559 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 05:54 AM

Цитат

Цезар, всъщност по-безопасни са суровите кости! Когато се сварят се чупят на трески и белята може да се случи по-лесно. Аз сурови кости давам рядко- телешки ребра с месото по тях или телешки джолан.

Според мен е точно обратното, когато са сурови са доста по здрави и гъвкави и се отделят на части като игли, докато когато са термично обработени им се изменя частично структурата и се чупят на всички места. Да не говорим, че зъбите на кучо ги правят почти на каша, както са омекнали. Със сурови кости това едва ли би станало.
Личното ми мнение подкрепено с практиката ми говори, че е хубаво да се дават от време на време меса с кости, пак казвам сварени. Така се подържат зъбите в добра кондиция, помага за пададнето по естествен път на зъбния камък и отделно от това не се налага да се прибягва до изкуственно изтискване на аналната жлеза при проблем. Моят кучо е вече на 26 месеца и до сега при използването на тази тактика не сме имали никакви проблеми. Все пак винаги на дневен ред е уговорката, че както при хората всичко е индивидуално.
Съвсем друг е въпроса, че винаги трябва да се внимава според мен с вида на костите, които се дават. Както казах вече аз давам само част от телешки или свински джолан. Избягвам пилешки кости. Там давам само месата. И никога не ги давам сурови. Знам, че може да ме критикува някой за това, но не искам да ги давам в този им вид без обработка. Имам си своите аргументи.
User's Signature

Качена снимка

#560 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 07:11 AM

Мисля, че се бъркат и смесват няколко отделни проблема с даването на кокали.
Първият: раздробяването им на остри частици (основно при тръбните кости и при тези от патица, гъска, заек, дивеч...) - въпросните "иглички" могат да се забият на произволно място по пътя, от хранопровод през стомах или някъде в червата. И хоп - станала белята...
Вторият: меки, твърди или някъде в средата, разгризаните на дребни парчета кокали се "натъпкват" в червата и, тъй като не подлежат на смилане от организма, си минават в почти "девствен" вид. По която причина възниква шанс в някоя чревна врътка да се "пресоват" и да образуват тапа. Оттам - ни напред, ни назад... червото не може да се разшири, за да мине нататък тапата и тя засяда. И хоп - станала белята...
Третият: кучето да глътне по-голямо парче кокал, което изобщо не може да влезе в червата и/или засяда някъде по пътя, понеже е голямо. И хоп - станала белята... а ако парчето е и по-ръбесто, може да съчетае запушването с разкъсване на черво, за да стане картинката по-хубава.
Подчертавам - няма значение дали кокалът е суров или сварен/печен и т.н. Рано или късно белята може да се случи, като колкото по-малко трениран е организмът на кучето да "прекарва" кокал през храносмилателната система, толкова по-голяма е вероятността да стане беля. Което е и причината кучета, които цял живот да папкали кокалена диета, да са живи и здрави - организмът е изумително нещо, може да прекара през червата какво ли не, включително чорапогащници, найлонови торби в количества и т.н.
НО: От такива неща се УМИРА.
С други думи: при всеки кокал влязъл в устата на кучето все едно хуквате да пресичате средно-натоварена улица, без да се огледате. Може да ви бутне кола, може и да не ви бутне. Ако ви бутне, може да се отървете само с натъртване и уплах, може и да влезете в болница... може и да останете на място.
Така и с кокала: може да не причини неприятности. Ако причини, може да се размине само с повръщане, може да се стигне до операция... може и да не изкара кучето до операцията.

Впрочем: РАЗРЕШЕН е само онзи кокал, който е "играчка" и кучето не може да си отхапе от него. Тоест: огромен телешки кокалак примерно, за стъргане и лигавене. Друг е въпросът, че подобен кокал прави невероятно мазало из къщи, все едно дали е суров или сварен.
И пак впрочем: градска легенда е, че яденето на кокали (т.е. втвърдяването на изпражненията до "болезнено акане") е начин да си изцеди кучето аналните жлези. Истината е, че те или са разположени "правилно" и се изцеждат сами при изхождане, емоционално напрежение и т.н., в резултат от свиването и отпускането на мускулите на ректума и твърдостта на изпражненията няма общо с това... или са разположени "неправилно" (дълбоко) и движението на мускулите не спомага за изхвърлянето на съдържанието им, в който случай ПОНЯКОГА се натрупва повечко вещество в жлезата. Има и кучета с "плитки" жлези, които "цвъкат" при най-лекото движение на мускула, но това е отделен случай.
Самото възпаление на аналната жлеза е съвсем друга песен - то се получава, ако в торбичката на жлезата попаднат бактерии; разположението на торбичката и изхода на жлезата няма нищо общо с това, жлезите могат да се възпалят дори и при кучета с много "плитък" изход... макар че, разбира се, "дълбоките" жлези, които се самоизцеждат по-трудно, дават по-голям шанс за развитието на зловредните бактерии.
Тъй или иначе, "запичането" от кокали освен болка при изхождане и дори разраняване на ануса, полезен ефект не може да предизвика.

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни