Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#761 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 April 2009 - 09:24 AM

Показване на мнениетовинету, в Apr 2 2009, 01:11 PM, написа:

[color="#000000"]опитвал съм и двата метода...но първо шамарът трябва да е точно по темето(по гърба и особено по таза или дупето рискувате да осакатите животно!..тазът на ротвайра е изкрючително крехък!) и второ ефектът е далеч по-малко запомнящ се....нещо повече при силно доминиращо животинче това предизвиква ответен отговор и ефектът е индуциране на агресия...

индуцираш изключително интересни лични впечатления. особено съм впечатлен от "точно по темето" ... и да, два ротвайлера с а си сериозен опит. не се заяждам. само свеждам глава пред толкова много опит и желание за споделянето му...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#762 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 09:26 AM

Показване на мнениетовинету, в Apr 3 2009, 08:15 AM, написа:

Продължавай да го наказваш по същия начин при всяко провинение,но използвай и точно определена дума(нека да съдържа повече букви "Р")....

защо ли написаното ми напомня руските глупости писани на тема дресура през седемдесетте години на миналия век?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#763 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 09:53 AM

Показване на мнениетоToHu_MeTaHa, в Apr 2 2009, 09:18 PM, написа:

Моя ветеринар каза, че кучето трябва да се къпе не по- често от веднъж месечно. И също така каза, че си има специални шампоани за кучета ;)

аз пък без да съм ветеринар ти препоръчвам да къпеш кучето не по-често от веднъж годишно (изключая случаите когато е омазано до ушите с мръсотия) Ротвайлерът се поддържа в идеална форма с редовно разресване и изтриване с мокра кърпа!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#764 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 10:07 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 3 2009, 10:53 AM, написа:

Показване на мнениетоToHu_MeTaHa, в Apr 2 2009, 09:18 PM, написа:

Моя ветеринар каза, че кучето трябва да се къпе не по- често от веднъж месечно. И също така каза, че си има специални шампоани за кучета ;)

аз пък без да съм ветеринар ти препоръчвам да къпеш кучето не по-често от веднъж годишно (изключая случаите когато е омазано до ушите с мръсотия) Ротвайлерът се поддържа в идеална форма с редовно разресване и изтриване с мокра кърпа!

Ще послушам преопръката ти :)

#765 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 10:16 AM

Съвсем се обърках :wacko:

#766 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 10:44 AM

Ще се опитам да ти обясня простичко.
Ротвайлера е куче на което трябва ясно да му се "обясни"кой командва!С Троя постигнах успех със силно и ясно "не"придружено с хващане за врата и притискане към земята докато изскимти и се укроти.Не става с първия опит.При всяко неподчинение натискане към земята и НЕ.
Това с многото букви р е малкооо...все пак не сме кучета за да ръмжим.
Представете си-излиате на разходка,кучето не се подчинява и вие започвате да му ръмжите...хората около вас доста ще се посмеят и/или ще ви помислят за луд

#767 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 05:41 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в Apr 3 2009, 11:44 AM, написа:

Ротвайлера е куче на което трябва ясно да му се "обясни"кой командва!С Троя постигнах успех със силно и ясно "не"придружено с хващане за врата и притискане към земята докато изскимти и се укроти.Не става с първия опит.При всяко неподчинение натискане към земята и НЕ.
Това с многото букви р е малкооо...все пак не сме кучета за да ръмжим.
Представете си-излиате на разходка,кучето не се подчинява и вие започвате да му ръмжите...хората около вас доста ще се посмеят и/или ще ви помислят за луд

Евала! Жива и здрава да си, irena_ig! Мерси много :rc_036: Все пак мерси на всички, които ми отговориха :)

#768 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 01:31 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в Apr 3 2009, 11:44 AM, написа:

Това с многото букви р е малкооо...все пак не сме кучета за да ръмжим.Представете си-излиате на разходка,кучето не се подчинява и вие започвате да му ръмжите...хората около вас доста ще се посмеят и/или ще ви помислят за луд

Не са руски глупости(дори и не съм виждал руска наръчници за кучета) и не е необходимо да ръмжим....кучето разбира и запомня и съчетанието на звуци!И колкото звукосъчетанията са по-близки са до звуците които то издава при дадена ситуация толкова по-лесно заучава командите .....ето това е смисъла на твърдите съгласни при забрана и наказание и меките съгласни заедно с тонове от високите честоти при похвала....Това са съвети които ми е давал професионален водач на кучета от спецчастите.....и работят безпогрешно...И пак казвам...преди да започнеш обучение трябва внимателно да наблюдаваш и да идентифицираш специфичните характерови особености на твоя любимец...

#769 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 01:36 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 3 2009, 10:26 AM, написа:

Продължавай да го наказваш по същия начин при всяко провинение,но използвай и точно определена дума(нека да съдържа повече букви "Р")....

защо ли написаното ми напомня руските глупости писани на тема дресура през седемдесетте години на миналия век?

Въпреки немотивирано пренебрежителното ти отношение ,ако дойдеш някога във Варна с удоволствие бих ти показал как 7 месечен ротвайлер изпълнява команди (някои от които вече само със знаци) и то в присъствие на други кучета....а ако споменеш за "доктора с ротвайлера" почти няма човек с куче в Морската градина,който да не ме познава....и да знае какво представляваше моя покоен и непрежалим Бъки №1 и какво е сега Бъки №2...

#770 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 07:01 PM

Показване на мнениетовинету, в Apr 6 2009, 12:36 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 3 2009, 10:26 AM, написа:

Въпреки немотивирано пренебрежителното ти отношение ,ако дойдеш някога във Варна с удоволствие бих ти показал как 7 месечен ротвайлер изпълнява команди (някои от които вече само със знаци) и то в присъствие на други кучета....а ако споменеш за "доктора с ротвайлера" почти няма човек с куче в Морската градина,който да не ме познава....и да знае какво представляваше моя покоен и непрежалим Бъки №1 и какво е сега Бъки №2...

във Варна познавам двама доктори с ротвайлери ( само за сведение и не че има някакво значение) ... пък да не говорим какво би станало, ако ти дойдеш до София и питаш "за орлин с ротвайлера" ... уффф, не издържах да не си начеша езика :) ... съжалявам и се извинявам на всички, четящи тази латинодрама!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#771 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 06 April 2009 - 07:38 PM

Пък ако питаш за лудия темерут с лулата и неконтактния рот съвсем всички ще се сетят

#772 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 12:11 PM

Имах същия проблем с моя сегашен рот...беше като прахосмукачка...и повръщачка естествено...никакви наказания не помогнаха...точно обратното накараха го като лапне нещо бързо да бяга от мен за да го излапа скрито.Единствено намордника ме спаси от тази беда.Носи го само 1 месец (но освен това увеличих и дозата на калция...това е друга причина бързо израстващото куче да яде каквото му попадне) и проблема се реши....постепенно го научих и да изплюва ако лапне нещо непозволено(научи се изненадващо бързо!) и сега съм сравнително по-спокоен...но никога не спирам да наблюдавам дали няма докато души да се отдаде на изкушението да налапа нещо...
Та наистина намордника му е майката.....проверено е вече...

МОД.

Ти не се уморяваш явно да пишеш откровени глупости и то със замаха на световен капацитет. Сещам се например поне още ПЕТ причини, поради които едно подрастващо, а и едно вече израснало куче да яде каквото му попадне!

И сега внимавай: получаваш първо предупреждение за даване на вредни и опасни съвети на тема отглеждане и дресура на кучета. Следващите ти забавно генерирани умотворения просто ще бъдат трити без предупреждение.

#773 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 01:29 PM

Съвета за намордника като средство за отказване от яденето на боклуци от земята май не не съм го дал аз!Просто потвърдих,че намордника е правилно средство....А никъде не съм казал,че единствено недостигът на калций е причина да се яде всичко(и най-вече пръст и клечки) от земята....но това е само една от причините...не казвам,че няма други...
Колкото до опасни съвети.....ами не знам дали знаеш,но метоклопрамида(церукал,деган),който ти смело препоръчваш да се дава на малки кученца преди пътуване, не се дава на малки деца,защото предзвиква гърчове....същото става и при малки(че и при големи )кучета....можеш да попиташ уважавания от мен д-р Венци Тодоров...той също не ме вярваше в началото...докато не видя с очите си!
Съвети давам само там където имам опит...теоретичен и практически...не разбирам от селекция,не разбирам от стандарти,не разбирам от специализирано отглеждане на порода кучета....кучето за мен е член от семейството и аз се грижа за него като за човек....то е равнопоставен пациент заедно с всичките ми други хора-пациенти и над неговото здраве треперя точно толкова колкото и над здравето на хората за които се грижа...както и да звучи това!

МОД.

АЗ пък никъде не съм казал, че си казал, че това е единствената причина кучето да яде всякакви боклуци. Само те цитирах, а цитатът си е все със същия заряд на неграмотност и самонадеяност, лъхащи от него: "увеличих и дозата на калция...това е друга причина бързо израстващото куче да яде каквото му попадне".. знай, че яденето на "каквото му попадне" не е причина да се увеличава калция, уважаеми г-н капацитет!Следя много внимателно какво се пише тук, повярвай ми! Ще те помоля да не се опитваш да ми даваш тълкувателни пояснения на тема "ама аз исках всъщност да кажа..."Предупредих те учтиво да отидеш във ветеринарния форум, където да се развихриш на воля. Ако не ме разбираш правилно ще се наложи да отправя второ предупреждение към теб и на първо време да нямаш достъп до форума за една седмица. Та така...сам си реши, ако естествено гласовете в теб не надделеят!

#774 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 08:36 PM

Показване на мнениетовинету, в Apr 10 2009, 11:29 AM, написа:

Колкото до опасни съвети.....ами не знам дали знаеш,но метоклопрамида(церукал,деган),който ти смело препоръчваш да се дава на малки кученца преди пътуване, не се дава на малки деца,защото предзвиква гърчове....същото става и при малки(че и при големи )кучета....можеш да попиташ уважавания от мен д-р Венци Тодоров...

Нито го знам кой е Венци Тодоров, нито ме интересува. Със сигурност ще е нещо много специално, щом ти го уважаваш! Ако го познавах, можеше и аз да го уважавам, че и да пиша за него по форумите...истината е че даже не съм и чувал за него, което сигурно ще да е някакъв много сериозен мой пропуск...а относно церукала, който смело препоръчвам: давал съм церукал на повече от 20 кучета от породата ротвайлер и никое досега не се сгърчи, което в крайна сметка едва ли е някаква извадка в твоя начетен и мъдър свят. Нека също така ти спомена, че към ВСЕКИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ има приложен списък с ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ и СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ, който ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА ПРОЧЕТЕ преди да го употребява. И последно: познавам не един или двама много кадърни ветеринарни лекари и твоя Венци не е измежду тях, затова запази си извадката на тема ветеринарни капацитети, за местата, които посветените като теб посещават...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#775 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2009 - 04:33 PM

На знам как е тук във форума,но на конгресите и симпозиумите в които съм участвал модераторът координара изказванията,а не налага само своето мнение.....и никога не използва обидни думи!

МОД.

Никой не налага своето мнение. Никой не те и обижда. Освен ако не искаш да се чувстваш обиден!И то на конгрес, да не говорим пък че и на симпозиум...

Това мнение е редактирано от KOKO_ko: 12 April 2009 - 08:28 PM
Причина за редакция: Потребителят многократно беше предупреден да спре да изтъкве невероятните си качества на клиницист (каквото и да означава това, както и да дава откровено вредни мнения на тема здраве и дресура)

#776 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2009 - 10:45 AM

Нямам желание да влизам в спорове за каквото и да било, само искам да уточня , че според мен не е редно да се споменава името на Ветеринарен лекар , и то с изказване , което може и да не е направено от него. :(
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#777 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2009 - 08:27 PM

Показване на мнениетовинету, в Apr 11 2009, 05:33 PM, написа:

На знам как е тук във форума,но на конгресите и симпозиумите в които съм участвал модераторът координара изказванията,а не налага само своето мнение.....и никога не използва обидни думи!

МОД.

Никой не налага своето мнение. Никой не те и обижда. Освен ако не искаш да се чувстваш обиден!И то на конгрес, да не говорим пък че и на симпозиум...

През 80-те години имаше партийни събрания :ae_085: ...достатъчно си възрастен за да си спомняш за това...там спорове нямаше...и само мнението на партийния секретар беше правилното..той дирижираше и решаваше какво ще бъде "общественото" мнение..никой не можеше да бъде по-умен от него!!!!

МОД.

Макар и с десет дена закъснение - отличен анализ, винету! Искрено се надяваме да не си бил репресиран от властта преди 1989, в противен случай приеми искрените ни съболезнования!

#778 Потребителят е офлайн   BRITA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 10:20 AM

Преди да сложим препарата за бълхи, кърлежи....изкъпахме нашата сладурана с FRISKIES но за малки кученца. Синът ми сложи препарата на кучето и след около две седмици забелязахме пърхут на козината - към опашката...Как се премахва пърхута?!
User's Signature

Качена снимка

#779 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 02:26 PM

аз искам да попитам-знам че не е хубаво кучето да се къпи често с шампоан и с други препарати.Моят въпрос е дали му пречи ако се къпи в река или язовир,защото Сайман почти всеки ден плува
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#780 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 04:04 PM

споделям напълно мнението на mahorec и navar!!!Не къпането,а къпането с миещи вещества е вредно за всички животни...променя киселинността на кожата и нарушава естествената антибактериална бариера...последствията са екземи,гъбични и бъктериални кожни инфекции,алергии... ,А сухата и люшеща се кожа с появата на "пърхут" освен всичко може да бъде и признак на тежко заболяваоне на вътрешните органи...бъбречна недостатъчност например...тогава заедно с пърхута се променя и миризмата на козината...от повишеното ниво на уреята в резултат от нарушената бъбречна функция....така,че Махорец и тук е абсолютно прав....
А колкото за къпането като хигиенна процедура при животните....ама правете го без шампоан....Единствено къпането с морска вода изисква след това допълнително обливане със сладка вода....

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни