Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#741 Потребителят е офлайн   vvww Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 March 2009 - 02:32 PM

Цитат

кучето отдавна трябваше да мине на двукратно хранене.

Какво да направя дай преложения, за да може Аресито да се оправи,ще му давам по 2 пъти, но по колко??, все ми се струва, че е гладен..и ако може дай снимки на свод на пръстите. Мерси

#742 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2009 - 03:02 PM

Показване на мнениетоvvww, в Mar 9 2009, 12:32 PM, написа:

Цитат

кучето отдавна трябваше да мине на двукратно хранене.

Какво да направя дай преложения...

Предложението ми е да прочетеш тази тема от 1-ва до 17-та страница.

ето ти и малко нагледен матРял относно постав на лапите:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#743 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2009 - 03:20 PM

Ако минете на висококачествени гранулки на опаковката има таблица с грамажа според възваста и килограмите. Мисля, че някои марки храни имаха и специални за ротвайлери. Освен в този раздел и в "Къщата на кучето" има също тема за храненето. Огледай хубаво форума, има страшно много полезна информация.

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Mar 9 2009, 02:02 PM, написа:

Предложението ми е да прочетеш тази тема от 1-ва до 17-та страница.

Правилно, но можеше да бъде написано и по мило.

#744 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 09:52 AM

Показване на мнениетоvesi792007, в Mar 9 2009, 04:20 PM, написа:

Правилно, но можеше да бъде написано и по мило.

Написано си е съвсем нормално. Какво значи по-мило?
Това е форум,в който се дават съвети,не се "ухажваме" . :gm_168: :gn_167: :gb_163:

#745 Потребителят е офлайн   vesi792007 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2009 - 10:20 AM

Показване на мнениетоMorti, в Mar 10 2009, 11:02 AM, написа:

Написано си е съвсем нормално. Какво значи по-мило?
Това е форум,в който се дават съвети,не се "ухажваме" . :gm_168: :gn_167: :gb_163:

Спам: Ако може да спестиш спама в хубавата тема. Аз си дадох предложението към потребителя и направих кратка забележка. Твоето си е чист спам, така че ми спести и нов отговор.
Но все пак да обясня какво имам в предвид: Всеизвестно е, че новите потребители в един форим са по плахи и са се включили във конкретна тема, защото търсят съвет, което предполага желание да направят нящата както трябва, това което се стреми и този форум. Нормално е да им се обясни, че първо трябва да четат и тогава ако не разбират нещо да питат. За това и забележката на др. Коко е абсолютно на място. Просто като нов потребител е хубаво да е по "мило" написано примерно с добавяне на една емотикинка като тази :ns22: например- един вид на прав път си, че се интересуваш, ама първо прочети. Веднага създава желание и подтиква потребитела да се интересува повече. Не става въпрос за "ухажване" а подкрепа на хората, които искат да се грижат по добре за питомците си.

#746 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 10:42 AM

:zz_218: интересно,да......... :oa_092: спирам спама от уважение към форума :rd_139:

#747 Потребителят е офлайн   vvww Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2009 - 11:32 AM

Изчетох темата, бих казала, че има доста противоречиви мнения! Благодаря за снимковия материал, разбрах за какво иде реч...довечера сме при ветеринаря и ще обърне внимание и на това :ga_082:

#748 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 06:53 AM

Да ви попитам,хубаво ли е след натоварваща разходка или игри,да се дава по някое сурово,или варено яйце,знам че при хората е полезно,пречи ли да давам,ако не,по колко може да се дава и колко често и кога,мерси предварително
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#749 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2009 - 08:57 AM

Извинявам се, че се намесвам, но тъй като също имам доста енергично куче - аз му давам две сварени яйца с черупките, седмично. Също считам, че повече ще са вредни, тъй като са доста силна храна.
User's Signature

Качена снимка

#750 Потребителят е офлайн   ep_silver Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2009 - 09:08 PM

[b]

Показване на мнениетоazzzy, в Mar 20 2009, 05:38 PM, написа:

Стига бе хора! Това сериозно ли? Вашите така ли са те възпитавали, като си бил малък и си слагал в устата каквото намериш?

Ми пробвай ти да обясниш на кучето с думи, аз казвам при мен какво е помогнало да избегна перфорация на червата, перитонит, гастрит, натравяне и др. много неприятни последици от яденето на боклуци при разходка, и единственото нещо което може 9 волтова батерия е да стегне мускулите на езика,нито болка нито каквито и да било лоши последствия, ако не си го пробвал/а като дете пробвай ;) А в същото време строгия нашийник да речем според теб по добър начин за отнасяне към кучето ли е? Нали и той се използва за да научи кучето на нещо чрез дискомфорт, въпреки че никога не съм и не смятам да ползвам такъв нашийник, има доста хора които го ползват нали?
User's Signature

The Devil u Know is Better than the Angel u Don't!

#751 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2009 - 10:57 PM

Тук научавам все по-невероятни неща :zz_226: Ротвайлерът верно е глупако устойчиво нещо...
User's Signature

Качена снимка

#752 Потребителят е офлайн   ep_silver Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2009 - 12:05 AM

Показване на мнениетоbenyb, в Mar 20 2009, 08:57 PM, написа:

Тук научавам все по-невероятни неща :zz_226: Ротвайлерът верно е глупако устойчиво нещо...

Всеки си има мнение но (не го пожелавам на никой) ако си имал/а 2 кучета който са умрели от отрявяне поради простата причина че са изяли някакви боклуци по време на разходка, можеби би ме разбрал/а. Човека има въпрос, аз му давам отговор (както са направили хората преди мен) не съм казвал да направи точно това.

П.П. Кучето ми го разхождам без каишка и намордник ( на повод е само на непознати места). Колокото до намордника не бих му сложил докато има глутници улични кучета. Но това си е лично мое Мнение , както и това което съм написал преди това и не го налагам на Никого.
User's Signature

The Devil u Know is Better than the Angel u Don't!

#753 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 07:28 PM

Имам един въпрос към по-опитните. Имам мъжко кученце на 2 месеца, което е при мен от близо 2 седмици. Докато яде по някой път изхвърля част от храната си извън купичката. Днес направи същия номер и при опита си да сложа храната обратно в купичката му той ми изръмжа. Чел съм, че не би трябвало да е така, и че това е признак на неподчинение. При което аз издърпах купичката за да му покажа, че съм по силен от него и трябва да не ми ръмжи. Искам да питам дали реакцията му се дължи на факта, че е от прекалено малко време при мен и още не е разбрал кой е лидера и дали с времето ще разбере, ако не - как да му покажа :?

#754 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 08:49 AM

Показване на мнениетоToHu_MeTaHa, в Apr 1 2009, 08:28 PM, написа:

Имам един въпрос към по-опитните. Имам мъжко кученце на 2 месеца, което е при мен от близо 2 седмици. Докато яде по някой път изхвърля част от храната си извън купичката. Днес направи същия номер и при опита си да сложа храната обратно в купичката му той ми изръмжа. Чел съм, че не би трябвало да е така, и че това е признак на неподчинение. При което аз издърпах купичката за да му покажа, че съм по силен от него и трябва да не ми ръмжи. Искам да питам дали реакцията му се дължи на факта, че е от прекалено малко време при мен и още не е разбрал кой е лидера и дали с времето ще разбере, ако не - как да му покажа :?

Кучето се оформя със силно доминиращ характер!колкото и да ти е мъчно ще трябва здраво да го "мачкаш"....наказание за всеки опит за неподчинение...аз използвам силно стисксане с пръсти зад врата близо до плешките, леко издигане и разтърсване във въздуха,а после натискане до земята (така обикновено майката наказва непослушните кутрета) заедно с думи съдържащи повече буквата "р" и изречени силно и гневно....след месец ефекта е поразителен...кученцето просто става меко като пластелин и до годината вече е верен послушник..и вече ще се стряска само от гневните думи!..Но внимавай!!!... Нямаш за цел да го тормозиш и да му причиниш страдание!целта е то да разбере,че си по-силен от него...и това трябва да стане до 1 година!!!после вече няма да можеш да се докажеш!...и дупе да ти яко!!!

#755 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 10:18 AM

ами аз мисля,че трябва да го храниш от раката си за да разбере,че не искаш да му вземеш храната
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#756 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 11:20 AM

Показване на мнениетовинету, в Apr 2 2009, 09:49 AM, написа:

...аз използвам силно стисксане с пръсти зад врата близо до плешките, леко издигане и разтърсване във въздуха,а после натискане до земята (така обикновено майката наказва непослушните кутрета)

Ще го пробвам. До сега за наказание използвах хващане за врата и разтръскване, ако и това не помогне го притискам да легне до като се успокои но явно не му дайства. Почвам с новия метод. Благодаря! :)

#757 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 02:11 PM

Показване на мнениетоnavar, в Apr 2 2009, 02:00 PM, написа:

Показване на мнениетоToHu_MeTaHa, в Apr 2 2009, 10:20 AM, написа:

Показване на мнениетовинету, в Apr 2 2009, 09:49 AM, написа:

...аз използвам силно стисксане с пръсти зад врата близо до плешките, леко издигане и разтърсване във въздуха,а после натискане до земята (така обикновено майката наказва непослушните кутрета)

Ще го пробвам. До сега за наказание използвах хващане за врата и разтръскване, ако и това не помогне го притискам да легне до като се успокои но явно не му дайства. Почвам с новия метод. Благодаря! :)

аз ти предлагам, следващия път когато му бръкнеш в купата и те изръмжи да му отпереш един як шамар. повярвай ми помага.по принцип съм против кучето да бъде бито,но това е един от малкото случаи в които един шамар помага

опитвал съм и двата метода...но първо шамарът трябва да е точно по темето(по гърба и особено по таза или дупето рискувате да осакатите животно!..тазът на ротвайра е изкрючително крехък!) и второ ефектът е далеч по-малко запомнящ се....нещо повече при силно доминиращо животинче това предизвиква ответен отговор и ефектът е индуциране на агресия...пиша това защото имам вече втори ротвайлер,а и с доста други съм наблюдавал....
И все пак не забравяйте,че животните също имат свой индивидуален характер и темперамент!Преди да изберете метод за възпитание проучете много внимателно характера и темперамента на своя приятел!
колкото до общите принципи на обучение те не са сложни,но трябва стриктно да се спазват принципите на степенуване.
1.Сложност за изпълнение на командата. -първо заучаване !!!..задължително на пусто и безлюдно място-кучето не бива да отвлича вниманието си с нищо!!!
-втора степен...изпълнение на вече заучената команда сред хора
-трета степен-изпълнение на заучената команда освен между хора и между кучета(най-трудна за изпълнение)
2.Заучаване на командата и стимул за изпълнеиние(награда)-първа степен(кучето тепърва заучава действието) принуда,храна, дума и жест,втора степен(кучето вече знае какво да изпълнява!)-храна,дума и жест,впоследствие храната отпада постепенно и остават думата и жеста...ако желаете за някои команди после може да остане само жеста...
3.наказание...винаги едно също при всяко неподчинение..в началото дума(но с коренно различна интонация) и физическо съприкосновение..впоследствие само думата и сменената интонация стават достатъчни!Внимание !!!..наказанието не трябва да закъснява с повече от 5 -10 сек!!!Ако закъснеете по-добре нищо не правете,защото кучето вече не прави връзка между наказанието и нарушението което е извършило...става ненужен тормоз!

#758 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 03:20 PM

Приложих му метода със стискането зад врата когато ме изръмжа дърпайки крачола ми. Като го притиснах към земята изскимтя доста силно. Задържах го така известно време при което Аякс се успокои, стоя мирен няколко секунди и започна отново.Ще изпробвам и удрянето по темето при следващата проява на мъжество, но според мен ще му е нужно време да се научи да ми се подчинява.Ако не се научи става зле работата :X

#759 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 10:18 PM

Моя ветеринар каза, че кучето трябва да се къпе не по- често от веднъж месечно. И също така каза, че си има специални шампоани за кучета ;)

#760 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 09:15 AM

Показване на мнениетоToHu_MeTaHa, в Apr 2 2009, 04:20 PM, написа:

Приложих му метода със стискането зад врата когато ме изръмжа дърпайки крачола ми. Като го притиснах към земята изскимтя доста силно. Задържах го така известно време при което Аякс се успокои, стоя мирен няколко секунди и започна отново.Ще изпробвам и удрянето по темето при следващата проява на мъжество, но според мен ще му е нужно време да се научи да ми се подчинява.Ако не се научи става зле работата :X

Не сменяй начина на наказване!!!!Ще объркаш животинката!!!А това,че скимти означава,че има ефект!Продължавай да го наказваш по същия начин при всяко провинение,но използвай и точно определена дума(нека да съдържа повече букви "Р")....впоследствие "наказвай" само с дума!

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни