Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 21 July 2010 - 01:02 PM
п.с не разбирам много,просто аз така бих постъпила
Публикувано: 21 July 2010 - 10:11 PM
Публикувано: 21 July 2010 - 10:34 PM
nadia990109, в 21 July 2010 - 10:16 PM, написа:
Не, не е "само за периода" . Тепърва ще става по-лошо и по-лошо ако не вземете мерки. Ако си направите труда да изчетете темата от самото начало ще можете да си отговорите на въпросите, а ако не успеете да разберете за какво иде реч, наистина ще е по-добре за здравето на семейството ви, да се лишите от животното, което не сте подготвени да гледате. Единствената ви алтернатива е да се обърнете към професионалист за помощ. В момента имам на обучение два точно такива случая. И двете кучета са над едногодишна възраст и "към момента" представляват сериозна заплаха за семействата си и околния свят. Освен да се вайкат, че преди година не са слушали съветите ни и да харчат сериозни пари, на стопаните не им остава друг избор...
С най-добри чувства
ом
Публикувано: 01 August 2010 - 04:33 PM
nadia990109, в 19 July 2010 - 07:37 PM, написа:
.Изчетох доста статии и книгиза възпитанието на кучетата,но не се получава!Ще чакам отговор-благодаря!
Мдааааа така...
1.Взехте си "Ротвайлерче" на шега?!

2.Някога си в последствие ,започна да ви харесва даже?!

Лошо ,че е форум и има правила,които колкото и да ме сърбят пръстчетата,ще се опитам да не наруша и да овладея инстинкта да Ви кажа точно какво мисля по вашият случаи...
Иначе е простичко обеснението...
Вие преди да го вземете на шега този ротвайлер,не се ли поинтересувахте,не прочетохте ли малко повече?!

Живо ме интересува кой малоумник Ви продаде кучето ,и всъщност откъде го взехте?!

Хапе казвате.....Еми цялото ви семейство(с отявлени лидерски качества) е Нищо за него,защото просто явно сте избрали неподходящо куче,за неподходящ дом.. Или по точно казано, ЧЕСТИТО имате си нов глава на семейството,които ще определя правилата, и ако не вземете в най скоро време мерки,със сигурност ще ви четем по вестниците... и пак някои ограничен мозък, ще нададе вой за забрана на породи и защо?!.....Защото НИКOЙ от властимащите и гениални закономислители

Съвет от сърце.....По най бързият начин проявете характер,покажете на кучето кой е Водача на глутницата и какви са правилата(Спешно се свържете с компетентен човек или училище),но запомнете,че ротвайлерът е куче,което цял живот ще опитва да ви подчини,ако усети,че има мегдан

P.с...Всички въпроси и запитвания са риторични...

И точно тук е мястото да вметна,Защо според мен са така наложителни някои законови норми,като психотест на един евентуален бъдещ стопанин,разпитване до 9-то коляно в стил... Дали,кога,как,какво,защо и т.н и т.н...
И при грешка злобно наказание,да служи за пример....Така само ще се тръгне в правилната посока.
Извинявам се на всички,но щях да гръмна ,ако не си бях казала...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 02 August 2010 - 09:56 AM
KOKO_ko, в 01 August 2010 - 09:13 PM, написа:

Както и да е....Броих до 10,ма не ми се получи,даже се влоши ситуацията....Днес ще пробвам с валериан или валидол,че не е на добре работата...и ще видим...

Публикувано: 11 August 2010 - 10:29 PM
Бих искала да науча как най-добре да отгледам моята малка Кари която скоро ще навърши 40 дена ище си я взема в къщи .
Искам да знам ако има някой от Варна да ми препоръча добър ветеринар при който да се съветвам за всичко свързано с нея.
Ще съм ви благодарна за указаната помощ.
Публикувано: 12 August 2010 - 09:47 AM
tedi1231, в 11 August 2010 - 10:34 PM, написа:
Бих искала да науча как най-добре да отгледам моята малка Кари която скоро ще навърши 40 дена ище си я взема в къщи .
Искам да знам ако има някой от Варна да ми препоръча добър ветеринар при който да се съветвам за всичко свързано с нея.
Ще съм ви благодарна за указаната помощ.
Добрата практика предполага малкото куче да се взима от новите си стопани след навършване поне на 60 дневна възраст. В комплект с животното ти се полага поне ветеринарен паспорт, в който да са отразени направените досега ПОНЕ 3 ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНИЯ и минимум ЕДНА ВАКСИНА (срещу гана и парвовироза).
Ако в твоя случай има неспазено което и да е от горните условия, те съветвам да преосмислиш вземането на малката сладка Кари ... всичко това може да бъде предпоставка за едно нелеко начало на живота на това животинче.
Успех!
Публикувано: 12 August 2010 - 12:46 PM
Барт от скоро си е харесал всички котки в квартала и където види котка започва да я гони...обаче пада луда гонитба...даже скимти след нея защото неможе да я хване.
С котките който не бягат и не ги е старах-няма проблем...души ги и скача аколо тях за да си играят.Но по никакъв начин немога да го спра като тръгне да гони някоя ...проблема е ,че хората се плашат като го видят засилен,а и пресича улиците без да го интересува нищо друго.
Ако аз видя първа котката му давам команда "на място" и той се спира и ме чака да дойда да го вържа...но ако котката тръгне да бяга и той тръгва след нея и вече не чува и не изпълнява нищо.
Моля за съвет как да се справя.
Публикувано: 12 August 2010 - 01:55 PM
Krasi i Bart, в 12 August 2010 - 12:51 PM, написа:
Барт от скоро си е харесал всички котки в квартала и където види котка започва да я гони...обаче пада луда гонитба...даже скимти след нея защото неможе да я хване...С котките който не бягат и не ги е старах-няма проблем...души ги и скача аколо тях за да си играят.Но по никакъв начин немога да го спра като тръгне да гони някоя ...проблема е ,че хората се плашат като го видят засилен,а и пресича улиците без да го интересува нищо друго.
Никак не е далеч времето, когато тази на пръв поглед забавна игра ще се превърне в безмилостен лов на котки, които за секунди ще губят живота си в челюстите на сладкия Барт. Още по-интересно ще стане, когато гоненето на плячка ще се е превърнало във фатална страст, водеща кучето под гумите на случайно профучаващата наблизо кола, което пък от своя страна ни води до това да пишем преждевременно в темата за това, как любимците ни чакали под мостовете на дъгите ... такива ми ти работи ... всякакви съвети освен " ГОНЕНЕТО НА КОТКИ Е СТРОГО ЗАБРАНЕНО!" са преливане от пусто в празно ... простичко правило и толкоз!
Публикувано: 12 August 2010 - 03:09 PM
KOKO_ko, в 12 August 2010 - 01:00 PM, написа:
Krasi i Bart, в 12 August 2010 - 12:51 PM, написа:
Барт от скоро си е харесал всички котки в квартала и където види котка започва да я гони...обаче пада луда гонитба...даже скимти след нея защото неможе да я хване...С котките който не бягат и не ги е старах-няма проблем...души ги и скача аколо тях за да си играят.Но по никакъв начин немога да го спра като тръгне да гони някоя ...проблема е ,че хората се плашат като го видят засилен,а и пресича улиците без да го интересува нищо друго.
Никак не е далеч времето, когато тази на пръв поглед забавна игра ще се превърне в безмилостен лов на котки, които за секунди ще губят живота си в челюстите на сладкия Барт. Още по-интересно ще стане, когато гоненето на плячка ще се е превърнало във фатална страст, водеща кучето под гумите на случайно профучаващата наблизо кола, което пък от своя страна ни води до това да пишем преждевременно в темата за това, как любимците ни чакали под мостовете на дъгите ... такива ми ти работи ... всякакви съвети освен " ГОНЕНЕТО НА КОТКИ Е СТРОГО ЗАБРАНЕНО!" са преливане от пусто в празно ... простичко правило и толкоз!

P.S....Иначе Krasi i Bart ,супер готино си разказалa случката....Чак забавно звучи....Осъзнай се навреме и гледай,ако можеш ,обаче да не се превръщаш в Новия Стивън King....

Публикувано: 12 August 2010 - 04:03 PM
Купих си дълго и здраво въже и ще го разхождам с него и като засечем котка ще му подавам командата"на място" и ще го дърпам рязко ако се засили да я гони.След това лакомство и така...дано да се получи.Но както бях написала дори да настигне някоя котка нищо не и прави...върти и опашка и скача около нея.
Ако някой има идея за друг подход,моля да пише.
Публикувано: 12 August 2010 - 04:31 PM
Krasi i Bart, в 12 August 2010 - 04:08 PM, написа:
Проблемът с такива "вечно търсещи" като теб е, че всъщност си имате своя си си стройна теория, а задавате въпроси ей така за спорта. На мен лично не ми е нито забавно, нито интересно да чета, как точно твоето куче настигало котката и нищо не и правело. Нито ще си първата, нито последната, която в скоро време с изненада ще гледа в безжизнените очички на удушеното от кучето и коте.... Или вземи предвид добронамерените съвети, които ти дадохме, или бягай на детската площадка да разискваш и философстваш по темата ...
Публикувано: 12 August 2010 - 04:37 PM
Krasi i Bart, в 12 August 2010 - 03:08 PM, написа:
На мен лично ми идва все по силно желание да се гръмна ,или да подбера най големия възможен камък и право към езерото...
Sory....Днес много си личи ,че не съм си взела успокоителните....Има и такива моменти в живота...

Хайде успех иначе с приключението наречено ротвайлер...
P.S...Моля от сърце,някои ,който е по устойчив психически,да даде адекватно решение на така описаният и учудващ казус

Публикувано: 12 August 2010 - 07:51 PM
Публикувано: 12 August 2010 - 07:59 PM
Krasi i Bart, в 12 August 2010 - 06:56 PM, написа:

Мдаааа след това послание,отправено от някои ,които има и е поел грижа 3a....
Спокоооо промених си мнението...Не е вече склонност към самоубийство....Много усилено за тебе мисля...

Остави шегата настрана...
Еми осъзнай се бе човек...Задаваш тъпи и неформулирани конкретно въпроси...Как да ти отговори някои адекватно....Чак и претендираш....Ужас....