Хранене и грижи за ротвайлера!

Публикувано: 03 January 2012 - 10:09 AM

Публикувано: 17 January 2012 - 05:23 PM

Публикувано: 17 January 2012 - 09:01 PM
 !
 !

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

Публикувано: 17 January 2012 - 09:13 PM

Публикувано: 17 January 2012 - 09:17 PM
 Goliath, в 17 January 2012 - 09:13 PM, написа:
Goliath, в 17 January 2012 - 09:13 PM, написа:
аз 2 и 2 за ротове не знам, обаче егати въпросите дето задаваш ... не е нужно да си имал ротвайлер за да си отговориш на тези въпроси ... кучето се храни 4 пъти докато е малко .. и се храни според описанието на етикета на храната.. може ЛЕКО да завишиш това което пише.., ама тия хранения дето праскаш ...
И поработи малко над писането и кирилицата като цяло ...

Публикувано: 17 January 2012 - 10:10 PM

Публикувано: 19 January 2012 - 09:17 AM
 Бяхме давали преди от зеления-Перформата и той не беше лош.
 Бяхме давали преди от зеления-Перформата и той не беше лош.

Публикувано: 26 January 2012 - 02:48 PM
Наскоро си взех Ротвайлерче, на 60 дена е, тежи към 3-4 кг. Не го храня по часове, но яде по 3-4-5 пъти на ден гранули и домашна храна... винаги има в купичката хапване.
Чета във форуми и гледам , че на 3-4 месеца кучетата са на по 10 кг... Моят защо е толкова малък??? Как и кога да го храня и с какво??
Аз имам и още едно куче (м/у пинчер и доберман) - мелез, тя мн е страх от др кучета, включително и от малкия, който е мъжки. За 1 м още бяга от него .... В момента се страхувам тя да не му направи нещо, а после ще се опасявам от обратното.
Моля за съвети и мнения! Благодаря предварително! :))

Публикувано: 26 January 2012 - 05:33 PM
 Kalarikiki, в 26 January 2012 - 02:48 PM, написа:
Kalarikiki, в 26 January 2012 - 02:48 PM, написа:
Здравей,
РАСОВИТЕ ротвайлери на двумесечна възраст тежат м-у 6 и 8 - 9-10 кг., че и нагоре понякога . Ако нямаш родословие не е нужно да коментираме темата по-нататък, не го казвам за да се заяждам, просто това е положението.
Кучето ти или НЕ Е РАСОВО или е крайно слабо и недохранено, което може да се дължи на много фактори. Един от тези фактори е постоянното наличие на храна в купичката на кучето. Кучето се храни само в определен час и в мига, в който спре да яде, купичката трябва да изчезне ... при мен важи правилото на "десетте секунди" в това отношение.

Публикувано: 28 January 2012 - 02:36 PM
Искам просто да разбера дали бъркам някаде. Намерих си грешката! - "Един от тези фактори е постоянното наличие на храна в купичката на кучето. Кучето се храни само в определен час и в мига, в който спре да яде, купичката трябва да изчезне ..." ще си я поправя! :)) Благодаря все пак. Ако има нещо пак ще ви питам, но се надявам моят Рой да стане голям :))) Казаха ми да не се притеснявам и че ще дръпне рязко в ръстежа, но да видим :))

Публикувано: 28 January 2012 - 03:25 PM
 Kalarikiki, в 28 January 2012 - 02:36 PM, написа:
Kalarikiki, в 28 January 2012 - 02:36 PM, написа:
Ми щом няма значение защо задаваш въпроси? И щом си имаш някои , дето "ти казали, че ще дръпне рязко в рЪстежа", какво търсиш тук да ни занимаваш с тегобите си. И кой те пита дали си го обичаш или дали ще си го гледаш...нима допускаш, че ние не обичаме и не гледаме нашите?
Изрично ти казах, че не желая да се заяждам с теб, но мозъкът ти преработи само нужното за да се почувства засегнато егото ти (влез в гугъл да прочетеш нещо по темата ЕГО). Ако случайно разбереш нещо от написаното ще е добре и да започнеш да наблягаш и на правописа, че на неграмотните хора никак не им е леко в живота. На кучетата с неграмотни стопани също не им е по-леко между другото ...

Публикувано: 31 January 2012 - 07:49 PM
 ShiBumi_GirL, в 28 September 2011 - 04:41 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 28 September 2011 - 04:41 PM, написа:
Да ще Ви излезе по-скъпо,но ще знаете ,че храните качествено малчото.

Публикувано: 31 January 2012 - 07:56 PM

Публикувано: 02 February 2012 - 10:24 AM
 Нова съм тука,така,че ако въпросите ми не са към тази тема,моля да ме извините. Да започна от начало.Взехме си мъжки ротвайлер скоро.В момента е на 2 месеца и 9 дни.Тъй като това ни е първото куче от такава голяма порода взехме да се чудим за някои неща-дали са нормални или не.Нямаме много опит в отглеждането и се притесняваме.Първото нещо,което ме притеснява-кученцето ни много хапе,някой път ми се струва,че хапе на игра,друг път не съвсем,ядосва се,ръмжи ме,лае ме,а имаме и малко дете и се притеснявам от последиците след това.Нормално ли е и дали след като си смени зъбките ще продължава по същият начин да хапе,само да вметна,че не хапе като някое пинчерче
  Нова съм тука,така,че ако въпросите ми не са към тази тема,моля да ме извините. Да започна от начало.Взехме си мъжки ротвайлер скоро.В момента е на 2 месеца и 9 дни.Тъй като това ни е първото куче от такава голяма порода взехме да се чудим за някои неща-дали са нормални или не.Нямаме много опит в отглеждането и се притесняваме.Първото нещо,което ме притеснява-кученцето ни много хапе,някой път ми се струва,че хапе на игра,друг път не съвсем,ядосва се,ръмжи ме,лае ме,а имаме и малко дете и се притеснявам от последиците след това.Нормално ли е и дали след като си смени зъбките ще продължава по същият начин да хапе,само да вметна,че не хапе като някое пинчерче  ,напротив-захапката му доста боли :) Другото,което-тежим вече около 9 килограма,на мен ми се струва,че е добре за възрастта си,но се притеснявам да не са много тези килограми и да не се стигне до някой рахит.Ще съм ви много благодарна ако ми отговорите и още веднъж казвам ако въпросите ми не са точно за тука да ме извините.Имам и още въпроси,но малко по малко ще ги задавам ако ме изтраете изобщо де
 ,напротив-захапката му доста боли :) Другото,което-тежим вече около 9 килограма,на мен ми се струва,че е добре за възрастта си,но се притеснявам да не са много тези килограми и да не се стигне до някой рахит.Ще съм ви много благодарна ако ми отговорите и още веднъж казвам ако въпросите ми не са точно за тука да ме извините.Имам и още въпроси,но малко по малко ще ги задавам ако ме изтраете изобщо де  
   Всичко хубаво!
 Всичко хубаво!

Публикувано: 02 February 2012 - 10:35 AM

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +