Здравейте,
преди около 2 седмици забелязах, че кучето ми е много отпаднало. Породата му е болонка и е на 13год.. Заведох го веднага на лекар, там направиха пълна кръвна картина и се установи, че има повишени левкоцити 19000 и понижени тромбоцити, всичко това придружено с висока температура. Докторката ме увери, че ще започнат лечение и че няма нищо обезпокоително. Кучето ми продължи да поддържа температура и да се влошава. Направихме биохимия и се установи повишение на чернодробните ензими АСАТ И АЛАТ, настоях веднага за ехограф, който бе направен на следващия ден. От това изследване се установи, че има 2 две образувания с размери около 7 мм и 4 мм., които имат структура с тази на жлъчния мехур и били пълни с течност, назначиха и мертонидазол към терапията. Последваха 2 дни на системи след което започнахме да се храним самостоятелно и преминахме на диетична консерва за чернодробни проблеми на марката ХИЛС, продължихме да слагаме венозно и подкожно назначеното лечение, след тази кошмарна седмица се върна лекуващият лекар на кучетата ми и той изказа становище, че най- вероятно кучето е било ухапано от кърлеж, което е предизвикало тази висока температура и тези изменения в ПКК и , че проблемите в черния дроб сме ги открили случайно покрай нерзположението на кучето ми. Минахме на таблетна форма на лечение у дома. Днес бяхме на контролен преглед и се установи, че от показателите на ПКК всичко е влезло в нормата без левкоцитите 24000, а тромбоцитите бяха 616, което силно ме обезпокои, не сме правили биохимия, заради лекарствата, които приемаме и те ще окажат влияние на АСАТ , АЛАТ И АФ. Докторът отново смени лечението, само че не запомних името на новото лекарство. Никой не се ангажира със заключение по въпроса, нито какви са тези образувания в черния дроб- тумори, кисти, абцеси. Моля Ви за съвет.
болно куче болонка
Публикувано: 10 July 2009 - 12:36 PM
Пишете в темата "Ветеринарен кабинет"
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +