Шоколадов котарак търси помощ!
Публикувано: 09 July 2009 - 02:04 PM
Съдбата ни срещна с него на бул. Васил Левски до едни кофи за боклук, където се беше свил в ужасно състояние - с буца на челюстта, неспособен да се храни, с козина в лошо състояние, отпаднал. Решихме да му помогнем с каквото можем и онзи ден го хванах и заведох до Добро хрумване. Засега работната диагноза е актиномикоза и го чакаме да се повлияе от инжекциите с антибиотици до 2 седмици и буцата да започне да се смалява. Лечението обаче ще трябва да продължи 2 месеца, антибиотиците могат да се дават и на хапчета два пъти дневно.
Моля, ако някой от вас има възможност да се грижи за него за периода на лечение, да се свърже с мен или Anelia.
Котаракът е много дружелюбен, мъркав, гушклив. На цвят е тъмнокафяв, затова реших, че му отива името Шоко!
В момента е грозничък от болестта, но пък е толкова добричък. Anelia ще му пусне снимки.
С огромна благодарност приемаме и парична помощ за покриване на сметката в клиниката. Засега сме оставили нещичко, но то няма да стигне дори и за тази седмица.
Публикувано: 10 July 2009 - 10:44 AM
Няма как - сега е малко болен и не изглежда много представително, но няма от какво да се плашите.
Аз бях в клиниката и като оставим настрана факта, че е малко разхвърлян и не подрежда много имуществото си, зачислено му в клетката, иначе е голям бандит и отворко

Публикувано: 10 July 2009 - 10:47 AM
И ти се бута в ръцете да го галиш, заемайки възможно най-мазни пози :)

Докторите се произнесоха - на не повече от 4 години е (при условие, че котките спокойно доживяват до 17-18, то тоз направо е младеж). Хич не се впечатлява от ръжащи насреща му кучета в клиниката. Мога на шега да кажа, че това е котка-питбул - сега заради болестта на брадичката пуска същите лиги, и има същата мутренска физиономия:

ИМА ОГРОМНИ СТРАХОТНИ ЖЪЛТИ ОЧИ, които за жалост винаги светеха от светкавицата на фотоапарата и така и не можах да уловя неверотния му поглед :( Той като цяло си е едър и с дълги краци :)

Малко е кльощав, мръсен и проскубан в момента, но това са все поправими неща :)
Представям си какво е преживял и колко ли мечтае да се оправи и заживее нормално, милия ми оптимист...
Ето ги всички снимки на пирата
Пожелавам му някой да успее да съзре красотата му още преди да е спаднала подутината на брадичката!
Публикувано: 10 July 2009 - 11:42 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 July 2009 - 02:13 PM

Днес му бяхме на посещение и д-р Бобадова много го похвали. Образуванието започва да намалява, тъканите му са живи, малко кървят де, но това е добър признак в сравнение с гнойта от миналата седмица.
Благодарим за грижите на целия екип, благодарим и на всички оставили трохички за него. Той много обича посещенията и да го галят, така че айде народе .....

Публикувано: 16 July 2009 - 05:19 PM
Fullmoon, в Jul 16 2009, 12:13 PM, написа:
Да, и аз имам такива наблюдения - бяхме при него във вторник и определено подутината под брадичката беше започнала да спада и имаше по-малко гной

Да, бе - а ние като бяхме там, само го хулеше - че бил голям мърляч (в което има доза истина, щото звяра обича да се въргаля в еко-тоалетната си, и дори след баня пак не му личи)

Аз наистина оставих трохички, но Елена е покрила цялата сметка до момента, доколкото разбрах - така че браво на нея!

Е, тука не мога да си изкривя душата - преде та се къса туй готино магаре, умира за ласки и внимание

Публикувано: 30 July 2009 - 02:21 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 04 August 2009 - 10:10 AM
Публикувано: 04 August 2009 - 10:17 AM
Беше отложена.
Публикувано: 14 August 2009 - 09:13 AM
Благодарим на д-р Иванов и д-р Кирилов, които направиха всичко за него.
Днес ще отида на "свиждане", но по телефона ми казаха, че операцията е била тежка и са откъртили нещо страшно от челюстта му и дори се е наложило да отстранят и парче от нея. Сега е важно възстановяването да мине добре, да се продължава упорито с антибиотиците, за да не се допусне възпаление. Евентуално възпаление би създало условия за реактивиране на актиномикозата.
Ако всичко се развива добре, Шоко ще може да се нарече излекуван чак след месец, дори два.
Бихме искали да помолим за някаква финасова помощ, от тези, които биха могли да отделят нещичко.
Публикувано: 21 August 2009 - 03:41 PM
Диване с диване! Обаче апетит не му липсва - успява да дъвче и гранулки, което показва добро зарастване.
Да му стискаме палци. Ако някой има път към Добро хрумване, да не пропусне да го погали.

Публикувано: 07 September 2009 - 09:10 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 08 September 2009 - 07:01 PM
Сметката му расте, а аз не смогвам да я погася. Оставих 50 лева, но останаха неколкократно повече за плащане. Ако някой има желание и възможност да се включи, ще съм ви задължена.
Публикувано: 09 September 2009 - 06:59 PM
Спираме единия антибиотик.
Резултатите от посявката излезнаха. Диагнозата се потвърди. Актиномикоза.
Много добре, че ще се спре единия антибиотик. Благодаря за грижите.

Публикувано: 14 September 2009 - 10:06 PM