Кандидат-холандци отбор1-25 спасени; отбор2-47 спасени; отбор3-35 спасени
Публикувано: 03 August 2009 - 09:34 AM
бяхте споменали, че ще има място и за кучовци, които ще заминат не "държавна поръчка", а попечителите да им поемат разходите.
Има някои кучета от теми във форума, на които бих помогнал с финансиране на подготовката им по заминаването ако сметнете, че покриват критериите.
Бети - кучето, което няколко пъти са го блъскали
темата
Простреляното в гръбнака куче, но нямам линк за нея
Брайт-Кресцент темата
мерси
Публикувано: 03 August 2009 - 09:47 AM
За да заминат тези кучове трябва да има месец от ваксините
за съжаление - никой не е ваксиниран а времето тече
и има реална опасност да изпуснем това пътуване и 25 нещастника да си останат тук
този път като се тегли чертата и се види колко не достигат няма кой да ги извади и даде
за да се случи и това пътуване
Публикувано: 03 August 2009 - 10:00 AM
За да заминат тези кучове трябва да има месец от ваксините
за съжаление - никой не е ваксиниран а времето тече
и има реална опасност да изпуснем това пътуване и 25 нещастника да си останат тук
този път като се тегли чертата и се види колко не достигат няма кой да ги извади и даде
за да се случи и това пътуване
Колко пари са необходими за ваксини? Разбирам, че това е най-спешния разход.
Публикувано: 03 August 2009 - 10:25 AM
Публикувано: 03 August 2009 - 10:34 AM
което включва ваксина и чип
само ваксината незная колко е след малко ще пиша
за ваксини и второ обезпаразитяване са необходими около 220
като 200лв са ваксините за всички 20 кученца
Може да се превеждат по сметката на mil_
Публикувано: 03 August 2009 - 12:54 PM

fanfann, много ми хареса това за държавната поръчка

След като смятахме, делихме, плюнчихме пръсти и чесахме глави, за "платеното обучение" сметката излезе 200лв на куч. Като частни ученици

Имахме 5 бебета, с ваксини още от миналия път. Бяха резерви, милите и щяха да са първите за новия транспорт, ама -на. Всичките са си лепнали междувременно краста. Егати каръка ги гони.
Публикувано: 03 August 2009 - 01:30 PM
Ако слагаха, нямаше стотици кучета да измират, но уви...
Публикувано: 03 August 2009 - 01:38 PM
п.п. Това с ваксините е тъпо, меко казано. Имам наблюдение от друг град където кучетата се кастрират, ваксинират, чипират, обезпаризитяват, издава им се паспорт и едва тогава се пускат на свобода.
Публикувано: 03 August 2009 - 02:28 PM
Не сте разбрали, навсякъде се слага само ваксина бяс, законът го изисква, 1лв. е дозата за едно куче. Никъде не слагат поливалентна ваксина. А и не биха могли - трябва да мине поне седмица от кастрацията. Никъде не слагат и микрочип , защото в закона е казано "микрочип или трайна маркировка" - затова им татуират номер на ухото. Микрочипирането е скъпо мероприятие, никоя община не го финансира. Навсякъде издават паспорти, но от обикновените - с тях не могат да пътуват в чужбина. Не ги и обезпаразитяват, защото това значи да се дадат таблетки на два пъти през 14 дни - няма как да стане, нали?
С една дума, няма такъв град, за съжаление.
Публикувано: 03 August 2009 - 03:43 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 August 2009 - 03:57 PM
Преди два месеца гледам, че братчето го няма. Къде е - питам, били го дали на някакъв овчар, идваше ми да ги гръмна. Та сега поне сестричката да живее като бял човек, жалко за момчето. И двете кучета са уникално добрички и социализирани, разтапят се от удоволствие, когато им се обърне внимание. Не знам коя е тая кукувица, дето си ги беше "ангажирала", сигурно е някоя връзкарка, ама бял ден да не види.
Третата и седмата снимка са две съквартирантки на Дългунчо, сега Макс-Швейцареца.
А шестата снимка - моля ви, стискайте палци да замине и това момиче, спасете ме от нея. Докато съм в заграждението, тя ми е качена почти на главата, всичките ми тениски са с дупки на гърба вече, няма спасение. А е тежичка, не знам Кикита как се справя. Лигаво същество на ен-та степен.
Правих още много снимки, но нещо се прецака и ги няма във фотоапарата. Така че в петък - пак.
Публикувано: 04 August 2009 - 09:36 AM