Dog.bg Форуми : Пъпки от вътрешната страна на лактите (под мишниците) при НОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пъпки от вътрешната страна на лактите (под мишниците) при НОК

#21 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2009 - 10:41 PM

Да, но ние нямаме пъпки, нито обриви, нито каквото и да е зачервяване. Кожата им е розова и чиста като на всеки един самоед. Риванол няма как да ползвам, защото са бели и нали се сещате как ще се оцветят. Ще стоят жълти доста време и ако решим да ходим на изложба няма да можем.
Честото мокрене с вода няма ли да доведе до гъбички. Козината им съхне много трудно. Ако не ползвам сешоар дори в топло време като сега са влажни и на другия ден. Миенето по 3 пъти на ден със сапун нямали да доведе до изсушаване на кожата и да се задълбочи проблема (например да се появи пърхут и да се наруши PH-то)
Не мисля че проблема е в аналните жлези. Кучетата са малки - едното е на 8 месеца, а другото на година и 4 месеца. Знам как да проверя дали са пълни и съм го правила - не са.
Тази вечер на разходка срещнахме 2 хъскита. И те са със същия проблем. Стопанина сподели, че било невродермит или нещо подобно (не се сещам с точност). Вета му дал едни кристали подобни на бучки захар, които се дават една седмица по схема и им минало. Не го получават за първи път и така се лекуват. Дали и при нас е това?

#22 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2009 - 07:58 PM

Здравейте! да кучето ми е немска овчарка.
Днес рано сутринта направихме едно посещение при един лекар който разбра от какво е чрез най различни иследвания каза ,че е някаква алергия която е причинила пъпките а те са се инфектирали от мръсната трева по време на разходките, предписа ни " Omerazol Sinfamed" 20mg cápsulas EFG , "Kefloridina Forte/cafelexina" , "Dacotrín 30mg" всичко това са капсулки ( големи хапчета ) zz_020.gif също ни предписа и специален шампоан на име: "ADO-CLORHEXIDINA CHAMPÚ / 25 mL. Започваме леченито тази вечер и надявам се това да ни помогне с тези гадни пъпки.
Благодаря ви за взетото участие доста ми помогнаха вашите съвети, ще продължавам да пиша по темата. re_037.gif
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни