Dog.bg Форуми : Красота VS Здраве

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Красота VS Здраве Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2012 - 11:59 AM

Показване на мнениетоWaikikii, в 29 February 2012 - 07:26 PM, написа:

Не се отварят.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 March 2012 - 10:30 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 01 March 2012 - 11:59 AM, написа:

Не се отварят.

M, да свалено е заради авторски права. Ако го намеря другаде, ще споделя.

#63 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2012 - 11:41 PM

Ние със Сайка виждаме десетки различни кучета всеки ден и смело мога да твърдя, че по-малко пт 1/3 от населението са с родословни кучета!Огромна част от англичаните, въпреки средствата си изобщо не предпочитат развъдниците и не признават стандарти! Срещаме се всеки ден с адски много кучета в парка и все още не съм видяла такова от развъдник! Затова пък с охота се купуват и продават вcякакви смесици и точно от тях тръгват разни породи като labradoodle. cockapoo, boxadoodle.... Който не ми вярва може да провери в сайтове за продажба на кучета като напише google/ buy a dog in UK или най-лесното в gumtree . Мешките по никакъв начин не отстъпват на породоподобните и дори се предлагат на сериозни цени.
Аз лично мога да ги поздравя за едно, че всички осиновяват! Имаме голям развъдник, в които всеки е бил и поне 50% от кучетата са от там, ама никой не е стъпвал на изложбите в Westminster Kennel Club, въпреки че и 2 са на 30 мин. път от нас.
Обсъждали сме неведнъж темите за развъдниците и родословните кучета и те изобщо не вярват в качеството или не знам и аз как да се изразя на тези кучета и казват, че парите които могат да дадат за родословно кухе са неоправдани, след като има толкова много за осиновяване!
Много често съм започвала да говоря за стандарт на хъски и обяснявам за височини и килограми, а те ми се смеят и ми викат, че само с линията съм я гонила и с кантара ... И все пак евала на тези хора, защото сигурно 70-80% от хората гледат кучета и то гледат ял живот, а няма нито едно куче по улицата и приютите им са на светлинни години от нашите!
p.s Абе от филма разбрах едно, гаранции за нищо няма, така че всеки със здраве :)
p.s http://www.youtube.c...h?v=GhXHFOrBbEc прочетете и коментарите под филма, който лично аз не можах да го изгледам , защото съм със слабо сърце;(
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#64 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 10:08 AM

Показване на мнениетоSaika, в 01 March 2012 - 11:41 PM, написа:

Ние със Сайка виждаме десетки различни кучета всеки ден и смело мога да твърдя, че по-малко пт 1/3 от населението са с родословни кучета!Огромна част от англичаните, въпреки средствата си изобщо не предпочитат развъдниците и не признават стандарти! Срещаме се всеки ден с адски много кучета в парка и все още не съм видяла такова от развъдник! Затова пък с охота се купуват и продават вcякакви смесици и точно от тях тръгват разни породи като labradoodle. cockapoo, boxadoodle.... Който не ми вярва може да провери в сайтове за продажба на кучета като напише google/ buy a dog in UK или най-лесното в gumtree . Мешките по никакъв начин не отстъпват на породоподобните и дори се предлагат на сериозни цени.
Аз лично мога да ги поздравя за едно, че всички осиновяват! Имаме голям развъдник, в които всеки е бил и поне 50% от кучетата са от там, ама никой не е стъпвал на изложбите в Westminster Kennel Club, въпреки че и 2 са на 30 мин. път от нас.
Обсъждали сме неведнъж темите за развъдниците и родословните кучета и те изобщо не вярват в качеството или не знам и аз как да се изразя на тези кучета и казват, че парите които могат да дадат за родословно кухе са неоправдани, след като има толкова много за осиновяване!
Много често съм започвала да говоря за стандарт на хъски и обяснявам за височини и килограми, а те ми се смеят и ми викат, че само с линията съм я гонила и с кантара ... И все пак евала на тези хора, защото сигурно 70-80% от хората гледат кучета и то гледат ял живот, а няма нито едно куче по улицата и приютите им са на светлинни години от нашите!
p.s Абе от филма разбрах едно, гаранции за нищо няма, така че всеки със здраве :)
p.s http://www.youtube.c...h?v=GhXHFOrBbEc прочетете и коментарите под филма, който лично аз не можах да го изгледам , защото съм със слабо сърце;(

Аз съм привърженик на чистопородното развъждане.

За съжаление, голяма част от хората в манията за неповторимост или за избиване на комплекси стигат до крайности, които водят до пълна деструктивност на породите.

В днешно време прави чест на тази категория хора, която просто обича кучетата, без да робува на снобизъм и полага много повече грижи за бездомни, безпородни, осакатени. Това е показател за две неща:

Първо, че по земята все още има Човеци и

Второ, че по земята все още има и изроди, за които кучето е просто средство за задоволяване на мегаломански амбиции, средство за печелене на пари, предмет, който да ги направи значими ако не другаде, поне в собствените им очи.

User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2012 - 12:22 PM

И аз съм ЗА чистопородното развъждане, ама не на всяка цена! Комплексите на някой за титли и победи, които водят до такива последици с нищо не подобряват породите и изобщо развитието им вбъдеще! Аз съм обаче и ЗА нечистопородните кучета, които също има нужда от дрижи и любов! Не съм и никога няма да развъждам моите породоподобни или безпородни, или нечистопородни (както искате ги наричайте), по простата причина, че аз искам да имам дом.люимец и приятел, а не машинка за пари и никога няма да изглупея толкова МНОГО, че да си правя експерименти с него!!!! Повечето хора развъждат точно по тази причина-парите и евтините им кучета вървят доста добре. Е, да то гаранции няма, ама както може да си вземеш болно куче, така може да си вземеш и здраво, което да живее 15-16 години,а тука ясно се видя че и за тези от развъдник 100% гaрaнция няма.

p.s.масата англичани наричат pedigree dog, куче, което е родено от 2 породоподобни родители,а не куче с родословие, пак може да погледнете кучетата, които се продават в интернет
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#66 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 12:38 PM

А защо се смесват двете понятия - чистопородно развъждане и изложбено развъждане. Това което вреди е изложбеното развъждане. Само и само да се постигне по-ефектно куче се правят какви ли не експерименти.

Ако го нямаше чистопородното развъждане, сега нямаше да говорим за породи, а изложбеното развъждане или както е модерно да се нарича изложбена кинология е на път да унищожи породите. Осеобено след като вече е гарнирана с много пари и се е превърнала от хоби в бизнес.

Списъка на така наречените изпортени породи от тази пошла изложбена мания нараства с много бързи темпове. И което е най-лошото, в този списък попадат все повече и повече работни породи.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#67 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 02:09 PM

Показване на мнениетоvano, в 02 March 2012 - 12:38 PM, написа:

Списъка на така наречените изпортени породи от тази пошла изложбена мания нараства с много бързи темпове. И което е най-лошото, в този списък попадат все повече и повече работни породи.

Точно !!!
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 March 2012 - 07:53 PM

vano
Много хубав постинг, само бих вметнала че не съществува такова понятие като "Изложбено развъждане". Размножаване на кучила с цел да се получат шампиони не е развъждане. И обратното - истинско развъждане не цели колекциониране от титли.
Истински развъдчик спокойно възприема както изложбени успехи, така и изложбените неуспехи на кучето си. За него са важни не титлите, а съъъъъвсееееем други неща.

Изложбите са си изложби, развъждането си е развъждане. Може да има супер-шампион, който никога не е пускан за скачка. И обратното - може да има обикновен представител на породата без да е звездата на ринга, но абсолютно здрав, с нормална анатомия, движения и характер.
Целта на развъждането красотата и здравето да вървят ръка за ръка. Целта на изложбите е друга.
Лошото идва когато зее цялата пропаст между красотата и здравето. Като в този случай, например, това е победител на конкурс за най-грозното куче в Калифорния:

Прикачена снимка

Не помня чистопородно голо перуанско куче ли беше или мелез, но самият факт че в САЩ вече се провеждат конкурси, където побеждават ето такива същества трябва да говори поне нещо за извратеното ни общество.
И не мисля че това куче е здраво, дори да е най-красивото за стопанина си.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#69 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 10:10 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 07:53 PM, написа:

Изложбите са си изложби, развъждането си е развъждане.

Та какво са всъщност изложбите, че нещо май не схващам от написаното по-горе !?
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 March 2012 - 10:18 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 02 March 2012 - 08:10 PM, написа:

Какво са изложбите - за кого?
Зависи за кого говорим. Ако говорим за развъдчик - те са необходимо зло. Развъдчиците са принудени да играят спрямо определени правила на изложбен терен, ако искат да развъждат. Точно както размноженците се възползват от изложбен терен и правила за да злоупотребят със стандарта и да го пречупят през своята си призма.

На нещастен зрител зад ринга му остава само да стиска зъби и да не заема нито едната, нито другата страна.
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 10:24 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 10:18 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 02 March 2012 - 08:10 PM, написа:

Какво са изложбите - за кого?
Зависи за кого говорим. Ако говорим за развъдчик - те са необходимо зло. Развъдчиците са принудени да играят спрямо определени правила на изложбен терен, ако искат да развъждат. Точно както размноженците се възползват от изложбен терен и правила за да злоупотребят със стандарта и да го пречупят през своята си призма.

На нещастен зрител зад ринга му остава само да стиска зъби и да не заема нито едната, нито другата страна.

http://www.scribd.co...%B5%D0%BC%D0%B8
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 10:31 PM

Nicholay Atanassov
Ооо, ако вие пак ще се помъчите да напъхате темата до старото противопоставяне "Работни срещу шампиони" то сте закъснял поне с пет години.
Този филм съм го гледала и няма да повторя предишните си грешки да повтарям че "Кинология е наука" - приятна ви вечер, вие изобщо не проумяхте за какво ви говоря.

Бонтировка при болонките! Представих си го само за секунда. Благодаря, беше забавно.
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 10:53 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 10:31 PM, написа:

Nicholay Atanassov
Ооо, ако вие пак ще се помъчите да напъхате темата до старото противопоставяне "Работни срещу шампиони" то сте закъснял поне с пет години.
Този филм съм го гледала и няма да повторя предишните си грешки да повтарям че "Кинология е наука" - приятна ви вечер, вие изобщо не проумяхте за какво ви говоря.

Бонтировка при болонките! Представих си го само за секунда. Благодаря, беше забавно.

Всяко животно, което участва в развъден процес се подлага на комплексна преценка. Дали ще я наречем бонитировка или не, това е факт. И нито съм го измислил аз, нито е моя приумица. Невежеството остава за сметка на невежите !

Колкото до противопоставяне "работни срещу шампиони", за мен такова нещо няма. Това е глупост, целяща да оправдае снобизъм, но не и наука!

И ако някой не е наясно с развъждането, неговите принципи и закони, да не казва хоп, преди да е скочил!

User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 11:05 PM

Цитат

не съществува такова понятие като "Изложбено развъждане".Размножаване на кучила с цел да се получат шампиони не е развъждане. И обратното - истинско развъждане не цели колекциониране от титли.
Истински развъдчик спокойно възприема както изложбени успехи, така и изложбените неуспехи на кучето си. За него са важни не титлите, а съъъъъвсееееем други неща.

Да напомня само.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 11:13 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 11:05 PM, написа:

Цитат

не съществува такова понятие като "Изложбено развъждане".Размножаване на кучила с цел да се получат шампиони не е развъждане. И обратното - истинско развъждане не цели колекциониране от титли.

Да напомня само.

Прочел съм го достатъчно внимателно, за да ми се напомня.

Къде съм казал нещо за "изложбено развъждане". Този термин за мен е въведен от търгашите:

Ражда кучката кученца, всичките от едно кучило (а и да не са) и той ги обявява:

Пет клас - еди колко си лева
Шоу клас - еди колко си лева
Работен клас - еди колко си лева.

Е, и ?!

Цялата изложбена система на многопородните организации не е нищо друго от едно шоу, изпразнено от съдържание, въртящо се около пари - дали ще е под формата на купи, сертификати или директни продажби, всичко е сведено до бизнес и няма нищо общо с изложбата като елемент от селекцията. Защото изложбата е именно елемент от селекцията !
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 11:19 PM

Nicholay Atanassov
Извинявайте, явно въобще не сте го прочел, щом ще ми се наложи да го копи-пействам и за трети път.
Сега от пусто в празно на три страници ли ще преливаме едно и същото? И ще въртим до обезумяване в кръг това което казваме и вие и аз в постингите си?

Пак? Отново? Ок, Добре, мен не ме мързи да копи-пейстна отново, и без това пиша абсолютно същото което твърдите и вие:
- не съществува такова понятие като "Изложбено развъждане".Размножаване на кучила с цел да се получат шампиони не е развъждане. И обратното - истинско развъждане не цели колекциониране от титли.

Надявам се да не ми се налага и да го подчертавам с червено?
Господине, последното време докато не сме имали виртуални диалози много повече от вас разбрах какво става с чистопородното развъждане в обществото ни и какво става с размножаването всъщност.

Между развъждането и размножаването с приставки определено правя разлика. Познавам и двата лагера не само в България. И аз НАСТОЯВАМ че понятието "изложбено развъждане" не съществува.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 11:24 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 11:19 PM, написа:

Nicholay Atanassov
Извинявайте, явно въобще не сте го прочел, щом ще ми се наложи да го копи-пействам и за трети път.
Сега от пусто в празно на три страници ли ще преливаме едно и същото? И ще въртим до обезумяване в кръг това което казваме и вие и аз в постингите си?

Пак? Отново? Ок, Добре, мен не ме мързи да копи-пейстна отново, и без това пиша абсолютно същото което твърдите и вие:
- не съществува такова понятие като "Изложбено развъждане".Размножаване на кучила с цел да се получат шампиони не е развъждане. И обратното - истинско развъждане не цели колекциониране от титли.

Надявам се да не ми се налага и да го подчертавам с червено?
Господине, последното време докато не сме имали виртуални диалози много повече от вас разбрах какво става с чистопородното развъждане в обществото ни и какво става с размножаването всъщност.

Между развъждането и размножаването с приставки определено правя разлика. Познавам и двата лагера не само в България. И аз НАСТЯВАМ че изложбено развъждане не съществува.

Ами Госпожо, нали и аз много ясно го написах: Прочел съм го достатъчно внимателно, за да ми се напомня.

Говорим за едно и също и не виждам какъв е проблема.
Единственеят проблем за мене е, че ми се вменява нещо, което никога не съм твърдял и никога не бих твърдил (беше нещо за вкарването на работни и шампиони или нещо подобно).
И другото: тонът на насмешка, че току виж съм заговорел за бонитировка и на болонка. Да, и за бонитировка на болонка мога да говоря!

А това, че сте разбрала повече от мен за развъждането е похвално, само дано да е така!
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 11:38 PM

Nicholay Atanassov
Няма как да стане бонтировка на болонка, йорки или померан според линка, пратен от вас където има цитирам следното:
"Комплексна преценка (бонитировка) на кучето.За ефективност на развъдния процес може да се говори само, когато на всекиразплодник или по-точно – на всяко куче, предвидено да се включи в развъждането, еизвършена бонитировка. Тя се базира на четири отделни преценки –
по произход,по екстериор и конституция, по работни качества ,по потомство."

Какви работни качества на декоративни породи, моля ви се? Мама-тати шампиони, екстериора е чудесен, дават добри деца - какви работни качества предвиждате за породи без работни изпитания?
Тест за психика ли визирате?
Вие забравихте едно основно нещо: кучетата ги плодят хората. И селекцията вече отдавна не зависи от науката като цяло а само от желанието на всеки минувач да плоди животните си. За да се върнат хората уважението към науката трябва като за начало да не им се насаждат шаблоните от рода на "шоу-класа".
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 11:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 11:38 PM, написа:

Nicholay Atanassov
Няма как да стане бонтировка на болонка, йорки или померан според линка, пратен от вас където има цитирам следното:
"Комплексна преценка (бонитировка) на кучето.За ефективност на развъдния процес може да се говори само, когато на всекиразплодник или по-точно – на всяко куче, предвидено да се включи в развъждането, еизвършена бонитировка. Тя се базира на четири отделни преценки –
по произход,по екстериор и конституция, по работни качества ,по потомство."

Какви работни качества на декоративни породи, моля ви се? Мама-тати шампиони, екстериора е чудесен, дават добри деца - какви работни качества предвиждате за породи без работни изпитания?
Вие забравихте едно основно нещо: кучетата ги плодят хората. И селекцията вече отдавна не зависи от науката като цяло а само от желанието на всеки минувач да плоди животните си. За да се върнат хората уважението към науката трябва като за начало да не им се насаждат шаблоните от рода на "шоу-класа".

Сега лекции ли да изнасям?

Всяка порода е създадена с конкретна цел. До тук ясно ли е.

Изключвам такива, които са плод единствено на снобизъм (например булдога или съвременния вариант на дългокосместия сенбернар).

"Кучетата ги плодят хората" - много научно казано. Също като Стефчо Попов: "Тази кучка аз съм я плодил".
Кучетата ги плодят кучета. А процесът, дали ще е обикновено ръзмножаване или развъждане е под контрола на човека.

В науката няма "шоу-клас". Защото всяко животно е комплекс от ексериор (ако на това му викате шоу), произход, потомци, ползователност.

За повече обяснения, хонорар !

(последното в кръга на шегата!)

User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 11:47 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2012 - 11:38 PM, написа:

А-а-а, ето че нещо може да излезе, когато се разсъждава...
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема