Dog.bg Форуми : Пухкава лигла

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пухкава лигла

#61 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 November 2009 - 11:35 PM

wub.gif Хайде и сладката и муцунка да видим. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 January 2010 - 02:52 PM

smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#63 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2010 - 02:59 PM

Прекрасната мускетарка wub.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 03:42 PM

Питка-любопитка:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#65 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2010 - 08:07 PM

ud_009.gif Ама нейната опашка е като на паун! Пу-пу, много е красива wub.gif А с това черничкото, което е като мустак, сякаш е от маскен бал. Наистина има нещо мускетарско. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 03:03 PM

Дори не зная как да го напиша.
Фактите са, че се оказа, че не можем да осигурим на Тай безопасен дом. Живеем в къща, имаме много балкони. Тай, свободолюбив дух, може би заради първите си мисеци на улицата или просто си е такава, но успяваше да избяга няколко пъти. Като катерица слиза по някакви мега тънки клончета на една лозница и хуква да скита по чуждите дворове. Един път беше скочила над два метра от парапета на балкона до най-тънките клони на едно близко дърво. Във всеки двор има куче/та, има улици с натоварено движение. За съжаление е неосъществим лукс да я пусна да скита, макар да я виждам, че има огромна нужда от това. След месеци на психичски гърчове и опити да измисля вариант да я задържа се примирих с реалността. Не мога да й осигуря безопасен дом. Нямам финансите, за да го направя. Отново - всичко опира до финанси. eg_033.gif
Или накратко казано - който няма условия, да не си взима животно. Това е положението. Изводите си остават за мен, надскочих се. Но и не очаквах да е такава упорита скитница. Другите ми две котки не са си и помисляли да правят подобни изпълнения. Ако видите от къде слиза, ще си помислите че е невъзможно.
За това беше предложена за осиновяване. Там котка се дава само в дом, който е предварително пригоден за това. Т.е. обезопасен.
Вчера разбрах, че ще пътува в една дестинация, за което бяха нужни 100 лв. Намерих ги, за което съм безкрайно благодарна на Норт.
Днес вече дестинацията е друга. Сумата също, денят за заминаване - тоже. Трябва да пътува заедно с Кали в петък. До тогава за двете са нужни още около 220 лв.
Много ми е трудно да пиша това. Едно, че трябва да се разделя с нея. Когато знаеш, че приемаш някого в дома си временно е едно, когато си го приел като член на семейството ти - съвсем друго. Ще се спукам от мъка. За сина ми да не говорим. А това, че трябва отново да моля за помощ, след като съвсем скоро правих същото, молейки за Борко - това ме съсипва, при положение, че се чуствам и виновна за ситуацията.
Но това е - ще си нося теглото от необмисленото си решение и ще ви помоля за помощ. Отново.
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 03:21 PM

Може би казвам глупост - но не може ли да се направи заграждение в двора ви като по приютите за котки? Знаеш за какви говоря, затворени отвсякъде? Повече пари ли ще струва, отколкото за път или вече е късно?

#68 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 03:30 PM

Мислих го - обезопасяване на всикчи балкони, като начало. Снежанка го беше направила за един, далеч по-малък от нашия - излезе й по спомен около 350 лв. Смятай ако са два и то всеки два пъти по-голям. Да не говорим и за излаз на волиера на двора, което би било идеалния вариант.
Проучвах цени, варинати. Само за една скапана плоскост, с която обезопасихме ъгъла, от който скочи на дървото дадохме 35 лв. Това е само едното ъгълче на балкона. Наиситна става сума за сума над или около 1000 лв за да се направи наистина безопасно и сигурно.
Другия вариант е да живее, както сега след бягствата, само в стаята на сина ми. В една стая, без излаз на слънце и въздух. Тази млада и свбодолюбива котка. Мисля, че е егоистично да я заключа там в очакване на по-добри дни, които никой не знае кога ще дойдат.
Това опитах да обясня на сина ми, че ще сме егоисти ако я задържим заключена в неговата стая. Разбра ме, но само по принцип. Емоциите и привързаността са нещо отделно.
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 03:34 PM

Не искам да те тормозя с въпроси, но ... Как можеш да си сигурна, че новите й стопани ще обезопасят всичко? Или като я видят каква е свободолюбива, ще сметнат за нормално да я пускат да се разхожда свободно?
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 03:39 PM

Ще я пратя с писмо, обясняващо желанието и способностите й да бяга.
Вчерашния варинат беше да е в малък град, с къщи, където беше идеално - там би могла да скита, както пускат котките си в много подобни градчета. И което би било истински рай за нея.
Днес се разбра, че са я поискали в Мюнхен. От там нататък разчитам на отговорността на задомяващите там, които правят проверки на домовете, преди да дадат животно.

User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2010 - 04:29 PM

Напоследък рядко пиша тук, повече чета. Обаче на тая история с Тай не мога да не се изкажа smile.gif

Цитат
Ще я пратя с писмо, обясняващо желанието и способностите й да бяга.

Писмото не трябва ли да е преди изпращането? Ами ако хората, които ще я вземат, след като го прочетат преценят, че не могат да се справят с нея или с нужното обезопасяване? Знам, че няма време за писмо, прочетох в друга тема, че спешно трябва да замине, ама..... Бушка.... аз не бих я дала.

Сигурно най-малко очакваш да кажа това, но така го мисля.
Просто се поставям на твое място. Как да се разделя с нея, когато:
1. Толкова дълго време ти трябваше за да се решиш да вземеш ново коте за твое, а не просто да гледаш оборотни котки.
2. Свикнахте с нея, обичате я, виждам от снимките как й се радвате, дори да прави щуротии. Най-вече сина ти ще страда от раздялата с нея. И ти ще страдаш, но най-вече той. Защото това е "вашето" коте. При други обстоятелства не сте се привързвали така към приходящите котки, защото предварително сте тръгвали с нагласата, че те са временно у вас. Обаче... сега случая е друг.
3. Пращаш я някъде в неизвестното. Макар, да се знае, че германци и т.н. европейци се отнасят отговорно към животните, все пак не знаеш дали ще й осигурят необходимото обезопасяване, или просто ще изчезне яко дим някой ден.
4. Не си "вчерашна" коткарка, та да не знаеш как да се справиш с тая малка дивачка ab_041.gif Знам, пари струва, ама нали знаеш българина какво е казал: "няма начин да няма начин".
5. Вярно е, че моя балкон глътна сума ти пари, но той изискваше по-специална конструкция. Може би при теб ще отпаднат част от необходимите материали. Що пък да не "заградиш" и само половината?

Казваш, че
Цитат
може би заради първите си месеци на улицата или просто си е такава

Не мисля, че няколко месеца и то като бебе са определящия фактор, макар че знае ли човек. По-скоро си е такава - любопитна, свободолюбива и най-вече не разбираща страхотиите, които могат да й се случат на улицата (докато не й се случат недай боже). Жив пример за това е моята Сиса. Сисето живя близо 5-6 години на улицата. Пострада жестоко. Вече 2-3 години е домашна котка и въпреки всичко напира да бяга. Може би я влече мириса на въздуха, спомените, звука на чуруликащите птички. Но Сиса е живяла повече навън, отколкото вътре, затова при нея имам обяснение за желанието й за бягство. При Тай по-скоро е детското й любопитство, което може би с времето ще преодолее.

Част от проблема е, че другите ти котки никога не са имали склонност към бягства. Затова имат и достъп до балконите. Не си можела да знаеш, че Тай ще е толкова упорита - е, вече го знаеш ab_041.gif
На твое място бих си я задържала. И някъде напред във времето бих действала по обезопасяването. Бавно и полека, когато има някоя свободна стотинка.... Да, егоистично звучи, но..... дори да е принудена още време да живее само в една стая, може пък това да я кротне, като разбере че няма път навън. Пък и не казвай, че няма слънце, доколкото си спомням оная стая е баш с южно изложение, а и имаше мрежа на прозореца.

Е, това е от мен. Рекох го, както ми иде отвътре. Надявам се, да не съм засегнала никого с мнението си.

#72 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2010 - 06:01 PM

Аз напълно я разбирам Бушката.
Едната ми персийка ходи по покривите и няма как да я спра или да обезопася 20кв. тераса и още една 10кв.
Всеки път съм в стрес, когато я чакам да се прибере. Качва се и на комините отгоре, където също може да падне. eg_033.gif Кастрирана е, но това не я промени ни най-малко. Говоря за 7 етаж.
Ако има добър и безопасен вариант за рошлата, защо да не замине?
Моята не дава да я пипнеш, няма на кой да я предложа, затова ще си треперя за нея.
На Рошлата пожелавам безопасен дом!

#73 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 08:00 PM

Засега Тай няма да пътува.

С това си решение в последния момент ужасно обърквам плановете за Кали, за това ще помоля да помогнете за нейното пътуване.
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 08:20 PM

Не че искам да спамя темата, нито да давам неискани съвети, но прекрасно знам как се чувстваш, Бушка и вярвам, че каквото и решение да вземеш, ще е правилното. Минах през нещо такова със Сивушка и знам колко е мъчително. Стискам палци нещата да се наредят и скоро да бъдеш спокойна за бъдещето на Тай!
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни