Dog.bg Форуми : Доберманче пребивано с камъни си търси дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберманче пребивано с камъни си търси дом Други 18 кучета спешно си търсят дом!

#1 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 04 August 2009 - 08:56 AM

Това е нещастният доберман Роман от Димитровград, който отчаяно и спешно си търси дом.

Роман е на 2 години и е спасен от димитровградско село, където селяните са се опитвали да го убият с камъни. Още има рани по цялото тяло от жестоката саморазправа с невинното животинче.

Има хигиенни навици и е много чист и послушен. Вероятно е живял в дом, защото си отваря вратите с муцунка. Вероятно е бил жестоко бит и малтретиран, защото от най-малкия шум и повишаване на тон се плаши и ляга на земята. Спешно търсим добри хора за Роман, които да го направят свое семейно куче.

Както ви информирахме преди дни, приюта в Димитровград затваря врати на 1-ви септември. Повече от 18 кучета, настанени в животновъдния обект, ще трябва да го напуснат. За всички тях д-р Светлана Петрова отчаяно се опитва да намери дом. Тези животни са останали, защото не могат да се адаптират обратно на улицата или никога не са живели там. Все още няма намерено алтернативно място където бездомните животни да бъдат настанявани в очакване някой да ги осинови. Така единствената алтернатива за чисти от безпризорни кучета улици, е те да бъдат убивани. Така шефката на приюта в Димитровград д-р Светла Петрова коментира ситуацията с единствения останал кучешки приют в областта.

Имаме един месец да помогнем, като си осиновим куче от приюта в Димитровград.

За Роман звънете на тел.: 0898 550 342, той е отчаян и се надява

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 04 August 2009 - 09:00 AM

Пуснете му тема в раздела за осиновяване на кучета и котки, а не в раздела за дружествата! Тук не е мястото на тази тема.

#3 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 August 2009 - 10:51 AM

dh_188.gif dh_188.gif dh_188.gif

Имам чувството, че ние -хората сме започнали да се израждаме вече в изверги. Представям си как се държат със себеподобните си подобни изроди.

#4 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 05 August 2009 - 09:08 AM

Не мога да разбера защо изобщо сте пуснали темата. Преди няколко дни Ви писах, че имам нещо предвид за Роман, но за да задействам евентуалното му осиновяване в чужбина, ще ми трябва повече информация за него. Вие ми отговорихте да звъня по телефона, за да получа отговори на въпросите си. Та в момента основният ми въпрос е-щом дори не Ви се занимава с това, да ми напишете 2-3 реда за Роман, какво очаквате да се случи, за да се спаси кучето?
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 05 August 2009 - 09:48 AM

Илит, ама тази госпожа Ж.Попова само пуска темата, тя не е информирана и не може да ти каже нищо. С.Петрова е тази,която трябва да отговори, а тя не борави добре с компютрите и не влиза в този сайт въобще. Аз знам, че кучето е намерено преди около 5 дни в някакво село, Димитровградско. Като характер е много добро и гальовно, ходи след С.Петрова и иска да се гушка и гали. Там има и други кучета не е проявило агресия към тях. Ееее, толкова знам аз.
Мога да говоря със С.Петрова и тя ще ти даде повече информация.

#6 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 August 2009 - 12:45 PM

Цитат(Илит @ Aug 5 2009, 10:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да разбера защо изобщо сте пуснали темата. Преди няколко дни Ви писах, че имам нещо предвид за Роман, но за да задействам евентуалното му осиновяване в чужбина, ще ми трябва повече информация за него. Вие ми отговорихте да звъня по телефона, за да получа отговори на въпросите си. Та в момента основният ми въпрос е-щом дори не Ви се занимава с това, да ми напишете 2-3 реда за Роман, какво очаквате да се случи, за да се спаси кучето?

Темата пуснах по молба на Светлана и каквото знам съм го написала. Както вече казах, повече информация може даполучите от нея, но лично или по тел., защото тя не ползва често интернет. Обясних Ви много ясно, че нищо повече не знам.

Как по-ясно да обясня, че се опитвам да помогна на кучето и Светлана, но трябва да се свържете с нея. Май чакате Роман да Ви се обади лично. Е, той за жалост, не може да го стори.

#7 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 August 2009 - 12:55 PM

Доста излишна ирония. Интерсно ако Илит трябва да се обажда на всички, на които е решила да помогне и да ги ръчка да дават информация, дали ще й стигне времето и парите, да си плати сметките. Вие, след като искате да помогнете, можехте да вземете телефона на Илит и да го предадете на тази Светлана, тя да се обади. Все пак кучето е неин ангажимент и тя би трябвало да е активната, когато й се предлага помощ.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#8 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ&quot;][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 05 August 2009 - 01:04 PM

Светла Петрова има телефона на Илит и то от доста време. Разговаряли са по други поводи и то Петрова се е обаждала.
Мисля,че тя не е в течение на нещата тук и затова и не се обажда. В момента има организиране полета на други кучета и не вдигна телефона, аз преди малко й се обаждах за да я уведомя за това тук. Свързах се със С.Петрова тя ще се обади на Илит и ще даде отговори на въпросите за Роман. Жената не знае въобще,че има въпроси към нея за кучето. Явно някои хора обичат само да си пишат и не мислят,че може да опропастят полета и шанса на кучето, имам предвид именно Ж.Попова.
Г-жа Ж.Попова, тона ви е недопустим с молбата за помощ за Роман.

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 August 2009 - 05:05 PM

Цитат(SMitreva @ Aug 5 2009, 02:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Свързах се със С.Петрова тя ще се обади на Илит и ще даде отговори на въпросите за Роман.

ba_025.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#10 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 August 2009 - 05:15 PM

Цитат(bushkata @ Aug 5 2009, 06:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(SMitreva @ Aug 5 2009, 02:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Свързах се със С.Петрова тя ще се обади на Илит и ще даде отговори на въпросите за Роман.

ba_025.gif

ea_103.gif Еми извинявайте, ама колкото пъти се опитвам да помогна в този форум, всички реагират толкова странно и дръпнато, че вече и тона ми се промени. Извинявам се на всички за тона, но аз също не мога да си позвола да звъня на всички, които молят за помощ.

Тези дни се свързвам трудно със Светлана.

#11 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 09 August 2009 - 08:37 AM

Ще се направя, че не съм прочела нищо от по-горното...
Ето малко снимки на Роман:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ&quot;][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 09 August 2009 - 08:40 AM

Радвам се,че са изпратени снимките,сега продължаваме по програмата ba_025.gif
Илит пак те моля заради самото куче, остави писаниците във форума, направи всичко заради него.

#13 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 09 August 2009 - 08:49 AM

Проблемът с намиране на място за Роман не е толкова голям, колкото друг проблем -намиране на средства за пътуването му. За съжаление немския приют, на който писах за него, има желание да помогне, като го вземе, но не могат да се включат във финансирането на транспорта... Опитвам се да изнамеря спонсорство, стискайте палци, че при толкова много спешни случаи, нуждаещи се от финанси, надали ще се съберат пари от форума... То ме е срам и да помоля вече dry.gif
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 August 2009 - 12:26 PM

Стискаме палци дано да го спонсорират. Ако се провали спонсорството ти пиши за каква сума става въпрос и да сложат темата в спешните случай за събиране на пари. То кучето не е виновно за да е на улицата. Дано уредиш нещо!!!! ba_025.gif

#15 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 August 2009 - 02:53 PM

Цитат(Илит @ Aug 9 2009, 09:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Проблемът с намиране на място за Роман не е толкова голям, колкото друг проблем -намиране на средства за пътуването му. За съжаление немския приют, на който писах за него, има желание да помогне, като го вземе, но не могат да се включат във финансирането на транспорта... Опитвам се да изнамеря спонсорство, стискайте палци, че при толкова много спешни случаи, нуждаещи се от финанси, надали ще се съберат пари от форума... То ме е срам и да помоля вече dry.gif

браво! Успех на Роман ! За каква сума приблизително става дума? да преценим можем ли да помогнем и ние?

#16 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2009 - 04:39 PM

gabipap вече прати първото дарение за него, така че събирането започна smile.gif

#17 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 August 2009 - 03:00 PM

Колко трябва да съберем?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#18 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 07:44 AM

Тъй като Роман няма да пътува преди началото на септември (през август приюта не приема нови кучета, нещо като лятна ваканция са), а и ми казаха да изчакам с набирането на средства (те щели да помислят за варианти), не съм проверявала колко и как... Дори не зная дали има директни полети до Дортмунд me_065.gif
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 08:28 AM

Има на WizzAir, те са нискобюджетна компания, но не знам как стоят нещата за карго на животни.

#20 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 09:19 AM

Уви, те не транспортират животни...
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1