Ми разбира се, че ако не се обучава през това време а само се носи нашийника след края на действието му ще се върне всичко. Няма нищо съмнително, всичко е ясно. ДОкато се ползва нашийника действа /аз лично го приемам как помощно средство да речем при пътуване, водене на лекар, някаква манипулация, и разбира се, при обучение/ Иначе акъла ми не го побира кой си представя, че със слагането на един нашийник се оправят всички поведенчески проблеми на кучето? Това да не е робот, който да може да бъде програмиран чрез този нашийник....
Beaphar - успокояващ нашийник Редуцира стрес и проблеми в поведението.
Публикувано: 23 November 2009 - 08:49 PM
Старахотно е клипчето!!! Там има хармония м/у човек и куче!!! Но това е танц,базиращ се на изпълнение на определени команди, които не са в контраст с характера на кучето!Това не е отказ от характерната му за темперамента изява,сиреч не е отказ от характерното му за него лаене!А това означава,че всичко друго е по-лесно от присъщото му!
Всички знаем че съществуват кучета с прекален темперамент, за които честото лаене е част от техния характер.В такива ситуации не завиждам на стопаните им,защото непременното отказване на кучетата им от лаенето може да е за сметка на т характера и виталността на техните кучета.Т.е.кучетата вследствие на "обучението им"могат да станат подтиснати и депресирани! Или по-точно да станат това което не са.А това съсипва животното.
Не знам дали точната рецепта в случая не е друга,като кастарация например.
Съществуват и нашийници с електрошок за форстриране,които аз не бих препоръчала,защото ако кучето е със слаба психика,може безвъзвратно да бъде унищожено.
Всички знаем че съществуват кучета с прекален темперамент, за които честото лаене е част от техния характер.В такива ситуации не завиждам на стопаните им,защото непременното отказване на кучетата им от лаенето може да е за сметка на т характера и виталността на техните кучета.Т.е.кучетата вследствие на "обучението им"могат да станат подтиснати и депресирани! Или по-точно да станат това което не са.А това съсипва животното.
Не знам дали точната рецепта в случая не е друга,като кастарация например.
Съществуват и нашийници с електрошок за форстриране,които аз не бих препоръчала,защото ако кучето е със слаба психика,може безвъзвратно да бъде унищожено.

www.streletz.eu
Публикувано: 24 November 2009 - 07:42 AM
Цитат(samotnata @ Nov 23 2009, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе акъла ми не го побира кой си представя, че със слагането на един нашийник се оправят всички поведенчески проблеми на кучето? Това да не е робот, който да може да бъде програмиран чрез този нашийник....
Ами има такива хора и техните разсъждения са,че носейки нашийника в неприятни ситуации,кучето се чувства добре и започва да ги свързва с приятно усещане.Така след известно време примерно неприятната доскоро разходка става приятна и когато се махне след време нашийника те просто продължават да свързват разходката с това приятно чувство.Нещо такова...Затова ми е съмнително,прекалено е хубаво за да е истина.Малко като хилядите препарати за отслабване,с които отслабваш без усилие

Само че това са все теоретични разсъждения,ако някой е ползвал на практика този нашийник ще е интересно да сподели.
Публикувано: 02 December 2009 - 06:34 PM
Цитат(evae @ Dec 2 2009, 06:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,
някой дали го е използвал при страх от раздяла? Нашето куче не иска до стои само, непръкснато лае и става изключително неспокойно.
някой дали го е използвал при страх от раздяла? Нашето куче не иска до стои само, непръкснато лае и става изключително неспокойно.
Аз не съм гоползвала, но както ми обесняваха ветеринаря, точно за такива случаи били тези феромони... Особено ги препоръчват за малки кученца, когато се разделят от майката или как-то е във Вашия случай.