Бела - желязната лейди
Публикувано: 02 December 2009 - 01:30 AM
Бела е добре като за след операция. Няма температура, слага й се антибиотик. Днес вече е ставала да пишка, заварих я след като беше свършила работата на около 10м от леглото си, но нямаше сили да се върне и се наложи да я пренесем. Вчера не са й давали да става, при нея са стояли дежурните студенти и тя си слагала главицата на коленете им и така. През нощта си е измъкнала абоката от крака и днес се наложи да й сложат друг на гушката, че не са й останали вени на краката. Хапна си малко и нещо й се приспа/ще я видите на снимките/. Сега остава само да чакаме.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 02 December 2009 - 09:20 AM
Ох, сигурно всички чакаме добри новини за милата изстрадала красива гушка- мекушка. Много е мъчително това чакане. Надявам се за последен път да чакаме и всички несгоди и болки забрави много бързо момичето. Кураж и търпение, tuty!!!
Публикувано: 02 December 2009 - 06:18 PM
Там, където съм правила вчерашните снимки, приемната на клиниката, даже беше доста топло, вижда се, че е настанена до климатика и не само заради топлото, а там плочките не се пързалят. Нашето момиче днес се е чувствала по-силна, започнала да се разхожда навсякъде и да прави бели. Наложило се "личният" й лекар цяла сутрин да реже гуми за да застелят бокса й в стационара/там денонощно върви радиатор/, та да не се пързаля. Сега е вече там. Бела има привилегията да има лекар, който да й прави всички назначени манипулации, обгрижва я непрекъснато, на него се оплакваме и хвалим за всичко и това той върши съвсем доброволно, другите животинки ги лекува дежурния лекар, такава е практиката тук, защото лекарите четат лекции, водят практика, изпитват, пишат статии... Нашия доктор, обаче, винаги намира време за Бела,страхотно отзивчив е.
Бела тук си е намерила доста приятели, вчера се шегуваха, че вече могат да сложат и нейна снимка на календара, който ще правят за клиниката. Моля се, моля се тези операции да са й последните!
Бела тук си е намерила доста приятели, вчера се шегуваха, че вече могат да сложат и нейна снимка на календара, който ще правят за клиниката. Моля се, моля се тези операции да са й последните!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 02 December 2009 - 10:05 PM
Цитат(tuty @ Dec 2 2009, 04:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моля се, моля се тези операции да са й последните!
И ние така, tuty! Стискаме палци

Публикувано: 07 December 2009 - 01:38 AM
Пак имаме проблеми. Изолирали са два вида бактерии, kоито се повлияват единствено от baytril, вече го слагаме. Утре ще преценят дали да го приложат и локално, може би ще се наложи разреза на операцията да се отвори целия, както предишния път, да се правят промивки и да се чака вторично зарастване. Не знам за кой път ще напиша "мъки", измъчи се много Бела. Свижданията ни преминават в бокса, тя си лежи, галим се, храним се и си приказваме.
Още не са ни казали колко струва операцията й. Там си приключват на края на месеца и може би искат да видят дали няма да се наложи и нещо друго.
Благодаря на всички, които отделят място в сърцето си за Бела! Благодаря на PURSI, tey4e, Elizd, Sarka_bs, майната и mil, kоито ни изпратиха парички за операцията на Бела! Бъдете много, много здрави и щастливи!
Още не са ни казали колко струва операцията й. Там си приключват на края на месеца и може би искат да видят дали няма да се наложи и нещо друго.
Благодаря на всички, които отделят място в сърцето си за Бела! Благодаря на PURSI, tey4e, Elizd, Sarka_bs, майната и mil, kоито ни изпратиха парички за операцията на Бела! Бъдете много, много здрави и щастливи!

Публикувано: 10 December 2009 - 06:30 PM
Парите, които се събраха стигат за операцията и за антибиотика, който й взехме. Казаха ни , че операцията ще струва 268лв., а антибиотика е 67лв. Мисля, че ни правят някаква отстъпка, защото първия път, когато оперираха пак двата крака, беше доста по-скъпа. Утре ще ходя и ще платя. Благодаря на всички, които подкрепиха Бела и с парички, така на нас ще ни е по-лесно да й купуваме глезотийки. С храната определено я глезим, но тя не е много ящна и от това хапне малко, от другото малко и така я караме. Съобразяваме се все пак, че ако при това обездвижване и ние я тъпчем, ще сложи килограми, които ще тежат на краката й.
Тя все още почти не става, не я извеждаме от бокса, за да не замърси разреза на десния крак, тя все на него лежи, а разрезът е отворен малко, да може да изтича ексудата. Има там някаква инфекция, затова и вдига температура. Дано да се овладее, защото пак няма да започне вкостяване.
Ето малко снимки.
Тя все още почти не става, не я извеждаме от бокса, за да не замърси разреза на десния крак, тя все на него лежи, а разрезът е отворен малко, да може да изтича ексудата. Има там някаква инфекция, затова и вдига температура. Дано да се овладее, защото пак няма да започне вкостяване.
Ето малко снимки.

Публикувано: 10 December 2009 - 06:43 PM
Ох,горкото животинче,толкова искам да се оправи,толкова много преживя и изтърпя.И като гледам снимките,как тъжно си е сложила главичката настрани,сърцето ми се къса.Стискам палци от сърце това да е последното препятствие за нея и за вас!

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 13 December 2009 - 01:23 AM
Бела вчера ме изненада. Четири месеца и половина все лежи на дясната си страна, но първо нейния лекар ми каза, а после и аз се убедих с очите си, че вече ляга и на лявото си краче. Не знам дали да се радвам или - не. Това може да означава, че дясното много я боли или лявото вече е по-добре. Ще разберем чак когато й направят снимка. Иначе изглежда вече по-добре, даже искаше да излезе от бокса, но мисля, че е още рано и си стояхме вътре.
В петък платих операцията й. Ето касовия бон.
В петък платих операцията й. Ето касовия бон.

Публикувано: 13 December 2009 - 06:50 PM
Цитат(dmm @ Dec 2 2009, 06:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Моля се, моля се тези операции да са й последните!
Не си сама в молитвите. Всички стискаме палци и желаем кучица да се оправи час по-скоро.

И аз съм с вас!!!