ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 31 October 2008 - 07:30 AM
много ме радва ентусиазмът, с който отглеждаш твоето кученце ;),но бих те посъветвала нещо,което ще ти е най-полезно.НЕ ВЗИМАЙ СЪВЕТИ ОТ "НЯКОЙ"!израза "КАЗАХА МИ" означава че НЕ го познаваш този,който ти е КАЗАЛ това страшно нещо-някой тротоарен специалист вероятно срещнат в морската градина или в градинката пред блока.Друго много важно нещо писано не веднъж из темите на нашият форум-всяко кученце е уникално само по себе си-без значение каква порода е.Дано ти прави впечатление,но нито един развъдчик в този форум НЕ ОБОБЩАВА.Едни кученца страдат от една болест-други от друга,трети са си здрави цял живот и от нищо не страдат-при всяко е индивидуално-никой няма да се наеме да ти отговори на въпрос,което е цял научен труд в продължение на десетки години.Книгата на Сабрина Паризи е идеален наръчник за отглеждане на домашен любимец от общ характер-в нея има и весели истории и сантименталности и болести и за хранене дори и за шоугруминг.В НЕЯ ТЯ СПОДЕЛЯ СВОЯ ОПИТ-КАК ТЯ ОТГЛЕЖДА СВОИТЕ КУЧЕТА-СЪЩО НЕ ОБОБЩАВА.Ако я няма на книжния пазар в града ви,поръчай си я от интернет-ще ти свърши много добра работа,а и на всички други стопани на йоркита.След още десет години и аз мога да се пробвам да направя подобно нещо с образувателна цел и да се продава на масовия пазар,но за сега това,което предлагам на стопаните на моите кученца ги устройва напълно,и мен също.
Опитай се ти да произведеш нещо с много труд и в продължение на дълъг период от време и съседката ти да си купи също такова нещо,произведено от друг човек и да ти звъни през пет минути на вратата и да те пита-кажи това,кажи онова.Сигурна съм,че ще я пратиш още на второто и питане да пита там,където си е броила парите.ДАНО НЕ СЪМ ПРОЗВУЧАЛА ГРУБО,но това е добре да се знае от всички собственици на йоркита-настоящи и бъдещи.
ОБИЧАЙТЕ СИ КУЧЕНЦАТА,ТАКА КАКТО ВИ ОБИЧАТ ТЕ-ТАКИВА,КАКВИТО СТЕ!РАДВЙТЕ ИМ СЕ!-ТОВА СА ЦЕННИ МИГОВЕ И ЗА КУЧЕНЦАТА И ЗА СТОПАНИТЕ.
(не им бъркайте из дупките да ги теглите колко изяли и колко изпикали-ОБИЧАЙТЕ ГИ КАТО ЛИЧНОСТИ!) ;)

здрави и красиви
www.yorkibows.com
Публикувано: 31 October 2008 - 08:02 AM
Цитат
Как мина първата нощ в къщи?
по принцип е най-трудна
:blink:
Голям е душко и е много умен! 1-вия ден ме събуди в 3:30 после в 6 ( но аз така или иначе ставам в 6:30) Иначе с пишкането проблеми нямаме - пускам го на земята, той отива на вестника и каквото има да прави го прави! Много е палав и игрив и само ни гризка ръцете, затова му купих кожени солетки - много го "кефят" ;D И така от нас! Много целувки на всички! :wub:
п.с. - Миси е станала голяма красавица! :wub:
Публикувано: 03 November 2008 - 10:45 AM
Имам две деца на 11 и на 5 г., които много искат да си имат кученце и тъй като живеем в апартамент , се спряхме на йоркширски териер. Проучих породата и след като установих, че е безопасна за деца с дихателни проблеми , а моите и двете имат такива, реших да им купя точно такова мъниче.
Въпросът ми е на каква възраст е препоръчително да го взема, с оглед приучването към хигиенни навици? Спряла съм се на определен развъдник, от който ще го купя, но те имат и бебета на около 50 дена и по-големи кученца на 3-4 мес.
Публикувано: 03 November 2008 - 04:17 PM
Цитат
Имам две деца на 11 и на 5 г., които много искат да си имат кученце и тъй като живеем в апартамент , се спряхме на йоркширски териер. Проучих породата и след като установих, че е безопасна за деца с дихателни проблеми , а моите и двете имат такива, реших да им купя точно такова мъниче.
Въпросът ми е на каква възраст е препоръчително да го взема, с оглед приучването към хигиенни навици? Спряла съм се на определен развъдник, от който ще го купя, но те имат и бебета на около 50 дена и по-големи кученца на 3-4 мес.
и на 50 дни и на 3-4 месеца все ще си Ви трябва кофата и парцала. Ако обаче не е бебе, а вече на 7-8 месеца, дори на година вече няма да имате такъв проблем, но пък кучетата отгледани в развъдници в повечето случай не са научени да се извеждат на разходка. Те вършат своите физиологични нужди на така наречените памперси, което си е пък удобство защото няма да се претеснявате, че закъснявате за определения час на извеждане. Аз имам 3 кучета и мога да ви кажа, че не бих си взела бебе, ако не мога постоянно да съм си вкъщи. Бебетата кучета са едни малки унищожителни тайфуни. Все пак всеки трябва сам да си прецени каква отговорност и какви ангажименти може да поеме.
Публикувано: 03 November 2008 - 06:05 PM
Миси е на почти 4 месеца и още си ходим на памперса и си пражим белички тук там.Аз знам че поне до 6 месечна възраст няма как да очаквам да е по-различно.
Лидия качете снимки на вашите кученца .До сега не съм ги виждала.
Как се справяте с 3?
Публикувано: 03 November 2008 - 06:09 PM
Цитат
Миси е на почти 4 месеца и още си ходим на памперса и си пражим белички тук там.Аз знам че поне до 6 месечна възраст няма как да очаквам да е по-различно.
Как се справяте с 3?
Боже, кога порасна малката принцеса? :o Толкова голяма ли е вече.. :P radinaa качи скорошно нейни снимки да я видя каква ГОЛЯМА красавица е станала!! :wub: :wub: :wub: :yahoo:
Публикувано: 03 November 2008 - 09:05 PM
Цитат
Как се справяте с 3?
ще кача, но ако бяхте дошли на Специалката в Пд щяхте да ги видите на живо и не само мойте. Имаше много и хубави кучета. Иначе някъде по назад ги има и трите заедно с бебето ми. Справям се. Не е трудно важното е този от който си ги взел да е компетентен и да ти даде правилните съвети останалото е на всеки в ръцете. Не очаквай след 6 месец да е кой знае колко по-различно, по някога става и по-лошо :blink:
Публикувано: 03 November 2008 - 10:34 PM
по лошо????????
оле,ужас.аз ги гледах последно в галерията ама то беше към 14.януари миналата година или тази ли??? :(
О аз много исках да дойда и да ви видя всички наживо,вас и красивите ви любимци,но уви,бях на работа и нямаше как.Кога пак ще има такова изложение?Тогава ще се опитам да дойда.
Аз си мисля по нататък живот и здраве като поодрасне Миси да си взема още една красота,но този път от развъдник,но ще видим
Публикувано: 03 November 2008 - 11:38 PM
Малко са хората който познавам досега, които като си вземат едно йорки остават само с него :blink:
Иначе новия сезон изложби започва края на Март.
София - 15.11
София - 16.11
София - 06.12
Двата САС!В-а в Бургас още се уточняват.
това са най-скорошните и последни изложби.
Публикувано: 06 November 2008 - 08:41 PM
В апартамента няма как,сега си имам само Луси и Миси и ако нещата вървят добре може и още един животински член на сем,ейството да си взема.