Dog.bg Форуми : ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (155 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

#2421 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 August 2009 - 10:41 PM

Няма нищо лошо в това "куче в клетка" , когато стопанина го няма, даже напротив. Клетката е най-безопасното място за едно кученце когато е само. Няма как да изяде цветята в къщи и после да си "изповръща червата" или пък недай Боже летателен изход или да се скъса после от диариа или да нагризе някой кабел и да го намерите изстинало вече. Запомнете кучетата нямат нашите скрупули и нашата идиотска втора сигнална система.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2422 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2009 - 10:48 PM

Не искам много да давам съвети при положение че има много по-компентни хора от мен,но моят личен опит с трите ми кучета до сега ,е че първо ги научавам на команда "НЕ",което значи че не само за игра,а и за храна от земята,желание да се качи на дивана,лай,ровене в саксии и всичко което не ми харесва.Сега мога смело да кажа,че ме няма в къщи по 8 часа,а Прити не е докоснала нищо.

#2423 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 07:58 AM

Здравейте, Лидия! Искрено се надявам това, за което ме предупреждавате да не се сбъдне. Вероятно не всеки собственик на йорки си е правил ремонт и е сменял мебелировката. Исками се и ние да не сме в това число. Да, вярно е, че му се радваме, но зорко бдим за пакости, които ни очакват. Именно за това съм благодарна на този форум, за насочващото внимание и предупреждения. Но и съм склонна да мисля, че не можем да охарактеризираме всички кученца макар и от една порода. Всяко си има характер, различно се поддава на възпитание и в тази връзка мисля, че има изключения. Не мога да кажа, че имаме кой знае какъв опит с кученца. Имали сме само едно - каракачанка, която гледахме една година в апартамента ни. Сега пак си е при нас, но е пазач. И то какъв! Поздрави!

#2424 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 03:54 PM

Цитат(jimmy_ivanov @ Aug 5 2009, 11:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не искам много да давам съвети при положение че има много по-компентни хора от мен,но моят личен опит с трите ми кучета до сега ,е че първо ги научавам на команда "НЕ",което значи че не само за игра,а и за храна от земята,желание да се качи на дивана,лай,ровене в саксии и всичко което не ми харесва.Сега мога смело да кажа,че ме няма в къщи по 8 часа,а Прити не е докоснала нищо.

Много съм съгласна с това което си написал. Имала съм голямо куче,лесно го научих на команди и добро възпитание, но там играеше вестника. Като го цапнех по задника и много добре ме разбираше какво е -не и не там. Тук обаче работата е много различна. Това не смея да го пипна. Аз като го взема ме е толкова страху,че ще го счупя,само кокалчета и косми. Не мога да и посегна изобщо. Вярвай ми много се карам,непрекъснато се вика по нея,но тя изобщо не обръща внимание,честно казано , направо като все едно,че не ни чува. Аз за това се притесних,че може да е нещо проблем с ушичките, със слуха де. Изобщо не сме я оставяли сама,все някой има при нея-дежурен.
Ох дано успея да надвия на ината и лиготията на този дребосък!

#2425 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 05:22 PM

mama na Bari и sisis4a не си мислете, че ще можете да бъдете изключението на собствениците на по едно йорки. Няма йорки, което да живее само и което да не е разглезено и техните стопани да не правят много компромиси. повярвайте. И аз съм минала по тази пътека.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2426 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 05:50 PM

Цитат(sisis4a @ Aug 6 2009, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(jimmy_ivanov @ Aug 5 2009, 11:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Много съм съгласна с това което си написал. Имала съм голямо куче,лесно го научих на команди и добро възпитание, но там играеше вестника. Като го цапнех по задника и много добре ме разбираше какво е -не и не там. Тук обаче работата е много различна. Това не смея да го пипна. Аз като го взема ме е толкова страху,че ще го счупя,само кокалчета и косми. Не мога да и посегна изобщо. Вярвай ми много се карам,непрекъснато се вика по нея,но тя изобщо не обръща внимание,честно казано , направо като все едно,че не ни чува. Аз за това се притесних,че може да е нещо проблем с ушичките, със слуха де. Изобщо не сме я оставяли сама,все някой има при нея-дежурен.
Ох дано успея да надвия на ината и лиготията на този дребосък!

Наистина трябва да намерите заместител на вестника:тънка пръчица или назнам нещо по-леко.Дъщеричката на Прити остана при нас до 2 месечна възраст,а на месец и седмица знаеше че "НЕ" е звързано с неприятно за нея чувство.Да,крехки са и миловидни,но трябва да разберат кой е "водача на глутницата"!

#2427 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 05:56 PM

А и забравих да спомена,че все пак това е териер-едни от най-енергичните и пакостливи кучета,така че заемайте се здравата да поработите с тях до като е време!

#2428 Потребителят е офлайн   sisis4a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 09:44 PM

Цитат(jimmy_ivanov @ Aug 6 2009, 06:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А и забравих да спомена,че все пак това е териер-едни от най-енергичните и пакостливи кучета,така че заемайте се здравата да поработите с тях до като е време!

Запрятам ръкави,възпитанието започва!

#2429 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 11:02 PM

Леле Митко така да обидиш малката мадама ... и това било кавалер eg_033.gif

Използването на кошарки от плат за малки деца е много удобно и безопасно когато не сте в къщи!!! ae_085.gif
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#2430 Потребителят е офлайн   jimmy_ivanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 11:19 PM

О... при мен повишаването на тон си върши добре работата,а всички си живеят щастливо с куп играчки,въпроса е да се разбере кое е разрешено и кое не. ab_041.gif

#2431 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 07:55 AM

За сега и моят строг тон върши работа. Но все пак сме само на 3 месеца. Ми... аз реших така: Сега Буба - котето живее на терасата, а глезльото Бари се шири в хол от 40 кв.м. Ако посмее да почне да върши пакости, ще им сменя къщите. Като го оставя на терасата само с леглото си, ще видим какви пакости ще измисли. Ааамаха! be_107.gif

#2432 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 08:17 AM

Да ви попитам и още нещо. Някъде в темите прочетох, че когато кученцето съжителства с коте е необходима ваксина против гъбички. На 12 сме на трета ваксина и ще попитам доктора, но бих искала да чуя и вашето мнение. Имайте предвид, че живеем в апартамент и котето не излиза на вън, Благодаря!

#2433 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 08:22 AM

Аз съм против тези ваксини.... но доктора знае най добре ba_025.gif
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#2434 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 08:51 AM

аз живея в къща и тъй като кучетата излизат на двора през който минават съседските котки, задължително им слагам ваксина против гъбички. Преди години брах ядове с ротвайлера и сега предпочитам да се застраховам. Гъбичките са много упорити и лечението е дълго.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2435 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 02:17 PM

Мери е затворена в 1/4 от стаята като ме няма, а там са само тоалетната и, леглото и водичката и. Пак намира какво да изяде- възглавничката си, памперсите, играчките си. Разбира от "не", но само когато я наблюдавам. Днес и сложихме за 2ри път 2рата ваксина и се моля да не изяде пак нещо и да се разболее. Веднъж да приключим с ваксините и няма да я оставям в къщи сама. Дори и акитата си яде по някога- доктора каза че можело да и липсват някакви хранителни вещества и калций, но ушите и са изправени отдавна.
User's Signature

Качена снимка

#2436 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 06:56 PM

Всички малки кучета ядат лайна. С времето спират. Това за изгризването на нещо друго при някой си остава за цял живот.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2437 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 August 2009 - 10:46 PM

Рокси ядеше мноооогоо акита просто съм се побъркала собствените не но като излезе в двора започпва подред.Това беше докато стана на 5 месеца и започнахме да и даваме мултивитами защото според вета и либсвало нещо...работата и е там че вече 3 месеца ги пие всеки ден по половин и можже ли да ми казете може ли да я предозираме или нещо от сорта..
User's Signature

Качена снимка

#2438 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 August 2009 - 11:23 PM

Онзи ден се зачетох в един стар брой на едно списние и прочетеното ме потресе сега ще си позволя да го пусна тук надявам се да не ми се сърдите(за тези които са го чели съжелявам ab_041.gif )Ето:
''АЗ СЪМ МАЛКА И САМОТНА.СТОЯ ЗАТВОРЕНА ТУК,НЕ УСЕЩАМ ПОЧТИ НИЩО,НЕПОЗНАВАМ НИКОГО.СПОМЕНИТЕ ЗА МАЙКА МИ СА СА ДОСТА СМЪТНИ.РАБОТАТА И БЕШЕ ДА РАЖДА ПОТОМСТВО И ТЯ Я ВЪРШЕШЕ ДОБРЕ.РАЖДАШЕ ПО ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА.КОГАТО СЕ РОДИХМЕ НИЕ,МАМА БЕШЕ ТОЛКОВА ОТСЛАБНАЛА,ЧЕ НЕ УСПЯ ДОРИ ДА НИ ПОГЛЕДНЕ.ДЪРЖАТ НИ В ГОЛЯМ САНДЪК,ХРАНЯТ НИ С БИБЕРОНИ.КОРЕМЪТ МИ МЕ БОЛИ ПОЧТИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ,СТУДЕНО МИ Е,ПОКРИТА СЪМ С ПАРАЗИТИ,КОИТО МЕ РАЗЯЖДАТ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН.НЕ МОГА ДА СИ ОТВОРЯ ОЧИЧКИТЕ,ЗАШОТО СВЕТЛИНАТА МЕ ПРОНИЗВА И МЕ БОЛИ.НЕ МЕ ЛЕКУВАТ.ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН,КОГАТО НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ МЕ ПРИЕМЕ В ДОМА СИ И ЩЕ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН.ДОТОГАВА ТРЯБВА ДА ОЦЕЛЯВАМ.КОЙТИ НЕ ОЖИВЕЕ,ГО ОТНАСЯТ В ГОЛЕМИ ТОРБИ ЗА СМЕТ.СТРАХЪТ МЕ КАРА ДА МРАЗЯ.''
Това е историята на котрнце попаднало на зоо борса или зоомагазин изводите си ги правете сами..Мен ме докосна много тази история и реших да я напиша тук.
User's Signature

Качена снимка

#2439 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 08:13 AM

Цитат(малка_Рокси @ Aug 8 2009, 12:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Онзи ден се зачетох в един стар брой на едно списние и прочетеното ме потресе сега ще си позволя да го пусна тук надявам се да не ми се сърдите(за тези които са го чели съжелявам ab_041.gif )Ето:
''АЗ СЪМ МАЛКА И САМОТНА.СТОЯ ЗАТВОРЕНА ТУК,НЕ УСЕЩАМ ПОЧТИ НИЩО,НЕПОЗНАВАМ НИКОГО.СПОМЕНИТЕ ЗА МАЙКА МИ СА СА ДОСТА СМЪТНИ.РАБОТАТА И БЕШЕ ДА РАЖДА ПОТОМСТВО И ТЯ Я ВЪРШЕШЕ ДОБРЕ.РАЖДАШЕ ПО ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА.КОГАТО СЕ РОДИХМЕ НИЕ,МАМА БЕШЕ ТОЛКОВА ОТСЛАБНАЛА,ЧЕ НЕ УСПЯ ДОРИ ДА НИ ПОГЛЕДНЕ.ДЪРЖАТ НИ В ГОЛЯМ САНДЪК,ХРАНЯТ НИ С БИБЕРОНИ.КОРЕМЪТ МИ МЕ БОЛИ ПОЧТИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ,СТУДЕНО МИ Е,ПОКРИТА СЪМ С ПАРАЗИТИ,КОИТО МЕ РАЗЯЖДАТ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН.НЕ МОГА ДА СИ ОТВОРЯ ОЧИЧКИТЕ,ЗАШОТО СВЕТЛИНАТА МЕ ПРОНИЗВА И МЕ БОЛИ.НЕ МЕ ЛЕКУВАТ.ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН,КОГАТО НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ МЕ ПРИЕМЕ В ДОМА СИ И ЩЕ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН.ДОТОГАВА ТРЯБВА ДА ОЦЕЛЯВАМ.КОЙТИ НЕ ОЖИВЕЕ,ГО ОТНАСЯТ В ГОЛЕМИ ТОРБИ ЗА СМЕТ.СТРАХЪТ МЕ КАРА ДА МРАЗЯ.''
Това е историята на котенце попаднало на зоо борса или зоомагазин изводите си ги правете сами..Мен ме докосна много тази история и реших да я напиша тук.

ud_009.gif Наистина има много жестоки хора , но това не означава , че всички са такива!!.. Но все пак дано да са по-малко ненормалните..

User's Signature

Качена снимка

#2440 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 03:43 PM

Вината е на онези, които продължават да купуват от зооборси и по този начин подпомагат съществуването им. eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (155 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни