това с родословията е много тъпо , честно

Ето взимаме за пример мен.... така аз никога не съм виждала родословие , никакво . И отивам да си купя куче и какво Мария дел сол .. мол ... трол... бенедикт 5 та и баща лучо дел ... бон .. трон ... пон маркас секундо и това ме устройва харесва ми как звучи . И е написано със златни букви на красив пергамент вързан с пандела лелеле

ми аз се вързах да ви кажа .
Еми много простичко. Родословието трябва да има номер и дата и знак на съответна федерация. Звъниш в съответната федерация примерно във Франция и питаш има ли вписано родословие под еди какъв си номер с име на куче еди какво си и родители еди каквиси.
Пълен абсурд.. ако се процедира така ще процъфтяват измамите и теб да помоля да ми дадеш данни за родословието и ти няма да ми ги дадеш
Обяснявам защо:
1, Предполагам родословието е придружено с нотариално заверен превод , аз френски не говоря... Взимам имената на родителите номера на родословието , и казвам че ще проверя , до седмица съм напълнила с такива родословия всички нелегитимни търговци на йоркита

Печата ще ми струва три лева
2. звънЯ във франция по някакъв начин

съм намерила служителката която по цял ден дава информация на цял свят за йоркита им, казвам номера и имената на родителите и за един ден такива като мен се обаждат 50 броя само за България ,защо защото проверяват фалшиво родословие

с истински имена на родителите , и какво ще каже Мадам - да такива има!
3. Няма ли защитна лента , иридисцентна ивица , релефен печат или каквото щете е обречено родословието.
Та мисълта ми беше не за мен , на мен не ми е нужно за другите , будалите , покажете снимка на защитата на родословието или по надежден начин , ако има такъв да не бъдат мамени с готини фалшификати,
Кой ти каза, че няма да ти дам данни за родословието? Нещо си се объркала ми се струва. Ще ти дам винаги и данни за родителите и ще ти кажа къде да си ги провериш. Ако обаче съм измамник разбира се, че ще измисля един милион глупости и ще се опитам да те убедя, че са верни.
Родословията не се превеждат. Аз лично не знам да могат да се превеждат имена. Всеки клуб по породи си има своя уникален изглед на родословие и тип хартия.
Не казвам, че не може да се фалшифицира. То пари без проблем фалшифицират та какво остава за родословия.
Само, че няма как да се фалшифицира записа в Племенната книга на дадената федерация и в Племенната книга на дадения породен клуб.
Първия сигнал за всеки, че е възможна измама е цената на кучето. В родословието на всяко куче са описани 30 бр кучета, които са негови родители, баби, дядовци, прабаби, прадядовци, прапрабаби и прапрадядовци. Те са вписани със своите уникални номера. Хайде сега се замисли труда на колко човека стои зад това да се появи едно единствено кученце с легитимен произход? И колко според теб струва този труд? 500 - 600- 700 лв?
Вярно е й друго, че има хора, които си купуват куче с легитимен произход, и после започват да си го разплождат както им хрумне, но на родословни родители децата, внуците и т.н. не са родословни ако връзката не е проконтролирана и отговорника по развъдна дейност не е дал съгласие за нея и не е оформил документацията. Така, че кученцата си остават просто приличащи на породата. Не всяко куче с родословие се развъжда. Затова в кинологията кучетата са разделени на три класа.