Dog.bg Форуми : ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (155 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

#2801 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2010 - 01:19 PM

Не много отдавна коментирахме пак въпроса с пишкането и акането на бебе-куче, но не мога да се сетя в коя тема б еше., защото непрекъснто объркваме тематиката на темите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2802 Потребителят е офлайн   sweet_chery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 01:25 PM

Цитат(durka @ Jan 15 2010, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво значи с добро няма да стане..Вие какво очаквате от бебе-куче?Където пожелаете там да ходи да пика и то при положение,че цял ден е само???

Боже господи............горкото животинче.......(емонка,дето се прекръствам и се заравям в дълбок гроб)!

Вчера гледах една обява в без дом,дето си подаряват кучето,щото(ще се опитам да цитирам):Пикаело в целият апартамент! Кучето е среден шпиц. zz_020.gif

Е те какво очакват?Ако е малко е нормално да пишка тук и там, ама ако е голямо и не са го научили те са си виновни, макар че никога не е късно да се научи една животинка, стига да се има желание.
User's Signature

Качена снимка

#2803 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 01:39 PM

Винаги съм казвала, че когато си вземе човек бебе-куче както си го възпита така то ще се държи като порасне. Новия собственик сам трябва да мине през моментите на възпитание. Наказание-похвала и награда. За разлика от нас хората кучетата по-бързо се научават стига да има кой да ги учи.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#2804 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 03:04 PM

Durka i SWEET Chery, помолих за съвети, коментаритре ви не са особено уместни ea_103.gif
"Горкото куче" не е определението, което похожда на Йоли. Смятам че си живее живота и се радва на огромна любов и внимание от наша страна.
Просто се опитвам да я науча и възпитам правилно и затова моля за СЪВЕТ, не за порицание.
Всяко едно същество се учи чрез похвала, награда, наказание и пример.
Тъй като вкъщи нямаме друго куче, което да даде пример, ще трябва да пробвам с другите похвати.
Всичко на което искам да науча кучето е за нейно добро.
Лидия и аз си спомням, че някъде из форума беше писано на тази тема, но не мога да открия темата smile.gif Извинявам се, ако се включвам неуместно в общата тема.

ПП: купих някаква книга за обучение, ще видим дали става за нещо ae_085.gif

#2805 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 04:14 PM

Цитат(oddbo kolev @ Jan 15 2010, 01:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Durka i SWEET Chery, помолих за съвети, коментаритре ви не са особено уместни ea_103.gif
"Горкото куче" не е определението, което похожда на Йоли. Смятам че си живее живота и се радва на огромна любов и внимание от наша страна.
Просто се опитвам да я науча и възпитам правилно и затова моля за СЪВЕТ, не за порицание.
Всяко едно същество се учи чрез похвала, награда, наказание и пример.
Тъй като вкъщи нямаме друго куче, което да даде пример, ще трябва да пробвам с другите похвати.
Всичко на което искам да науча кучето е за нейно добро.
Лидия и аз си спомням, че някъде из форума беше писано на тази тема, но не мога да открия темата smile.gif Извинявам се, ако се включвам неуместно в общата тема.

ПП: купих някаква книга за обучение, ще видим дали става за нещо ae_085.gif

В общи линии е това: когато се изпишка или изака там където не преценяваш, че не трябва казваш: "не" и го плесваш с вестника, взимаш го и го носиш там където искаш да прави тези неща: "казваш тук добре, добро куче" и го погалваш. Всеки път кагато свърши там където не трябва получава наказанието с плясване на вестник, като го направи там където трубва получава похвала, погалване, мила дума и награда.
Абе не го написах много литературно, но се ндявам, че схвана основното.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2806 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 05:13 PM

Благодаря Лидия!
В общи линии точно това правя, но с леко разтръскване на вратлето, не с вестник.
Ще бъда постоянна и се надявам на скорошен резултат (ще пробвам и с вестник).

Иначе, когато купувах днес книгата от зоомагазина и ме попитаха каква порода ми е кучето, реакцията беше "ми те са глупави животни - йоркитата, на нищо няма да го научите!" Лелеее, щях този да го плесна с вестнига, глупак! eg_033.gif

#2807 Потребителят е офлайн   anabell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:YORKSHIRE TERRIER FOR EVER

Публикувано: 15 January 2010 - 08:05 PM

Проблема с физиологи4ните нужди на бебе найстина е неприятен но мисля , че с любов и търпение ще постигнете вси4ко .Има една малка подробност не о4аквайте 4удеса от бебе ку4е все пак 4овешките бебета до 1 година са с памперс представете си без памперс бебе на 6 месеца лазещо по земята ако му се до ака или пишка нима ще има по разли4но поведение от вашето ку4е бебе ако там където се намира там ще стане работата :)) много майки има тук мисля 4е ще се съгласят с мен ....
Според мен е едно и също просто всяко нещо има своето време af_089.gif помня каква борба беше с племенника ми да го нау4им да седи на гърне , така 4е не о4аквайте 4удеса от бебе-ку4е което на 5 месе4на възраст има мозъ4е колкото орех4е ....
Много любов и търпение ...
User's Signature

"QUALITY NEVER HAPPENS BY CHANSE "
MADE IN MEASURE KENNEL
facebook :Ekaterina Dineva

www.madeinmeasure.com

тел. 00 359 879 832 322

#2808 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:11 PM

Цитат(oddbo kolev @ Jan 15 2010, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря Лидия!
В общи линии точно това правя, но с леко разтръскване на вратлето, не с вестник.
Ще бъда постоянна и се надявам на скорошен резултат (ще пробвам и с вестник).

Иначе, когато купувах днес книгата от зоомагазина и ме попитаха каква порода ми е кучето, реакцията беше "ми те са глупави животни - йоркитата, на нищо няма да го научите!" Лелеее, щях този да го плесна с вестнига, глупак! eg_033.gif

Еми сигурно хората от зоомагазина са си направили изводите от това на какви глупави хора са пробудвали подобия на породата и са решили, че след като хората са глупави, значи и породата е такава, защото човек избира за приятел някой с когото си прилича.
Не знам каква книга си си купила и дали ще ти е от полза.
Това с разтърсването на вратлето също става и върши работа, но аз лично не го практикувам, защото ми е по лесно да плесна няколко задничета с вестника едновременно от колкото да порастърся няколко вратлета поотделно.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2809 Потребителят е офлайн   CaRrY Икона

• Крадец на души
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 08:33 PM

Цитат(lidiya @ Jan 15 2010, 07:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това с разтърсването на вратлето също става и върши работа, но аз лично не го практикувам, защото ми е по лесно да плесна няколко задничета с вестника едновременно от колкото да порастърся няколко вратлета поотделно.

ab_041.gif

#2810 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 09:25 PM

[

Кой ти каза, че няма да ти дам данни за родословието? Нещо си се объркала ми се струва. Ще ти дам винаги и данни за родителите и ще ти кажа къде да си ги провериш. Ако обаче съм измамник разбира се, че ще измисля един милион глупости и ще се опитам да те убедя, че са верни.
Родословията не се превеждат. Аз лично не знам да могат да се превеждат имена. Всеки клуб по породи си има своя уникален изглед на родословие и тип хартия.
Не казвам, че не може да се фалшифицира. То пари без проблем фалшифицират та какво остава за родословия.
Само, че няма как да се фалшифицира записа в Племенната книга на дадената федерация и в Племенната книга на дадения породен клуб.
Първия сигнал за всеки, че е възможна измама е цената на кучето. В родословието на всяко куче са описани 30 бр кучета, които са негови родители, баби, дядовци, прабаби, прадядовци, прапрабаби и прапрадядовци. Те са вписани със своите уникални номера. Хайде сега се замисли труда на колко човека стои зад това да се появи едно единствено кученце с легитимен произход? И колко според теб струва този труд? 500 - 600- 700 лв?
Вярно е й друго, че има хора, които си купуват куче с легитимен произход, и после започват да си го разплождат както им хрумне, но на родословни родители децата, внуците и т.н. не са родословни ако връзката не е проконтролирана и отговорника по развъдна дейност не е дал съгласие за нея и не е оформил документацията. Така, че кученцата си остават просто приличащи на породата. Не всяко куче с родословие се развъжда. Затова в кинологията кучетата са разделени на три класа.
[/quote]

Мисълта ми беше че след като давате родословията на всеки уж желаещ да си купе куче , той може да го копира и да продаде още 10 кученца със тези данни , а те са достоверни !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2811 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 09:53 PM

Мисълта ми беше че след като давате родословията на всеки уж желаещ да си купе куче , той може да го копира и да продаде още 10 кученца със тези данни , а те са достоверни !
[/quote]

Нещо пак не съм се изразила простичко. Йоркширски териер няма как да има родословие преди 3 м възраст по-често след навършване на 6 м възраст. Ще ти дам договор за покупко-продажба и пълна информация за родители баби, дядовци и т.н. и къде да си ги провериш, но оригиналнато родословие ще получиш по-късно, а не докато само си любопистваш.
Не зам как ти хрумна, че на всеки давам копие от родословието, след като от 10 кандидти ми е трудно един да избера.
И това ми напомня как това лято изритах един кисал гъзар дето търсеше играчка на силиконовата си кукла и почна да ми обяснява как всичко се купувало с пари или с много пари.
Е няма някой дето може да ми оцени труда и аз решавам дали е добрия другар на "Х" кученцето.
който не му харесва има достатъчно измамници да хвърли 500-700 лв и да пали свещи да му оживее кученцето, а на какво ще прилича като порасне и дядо Боже не знае

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2812 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 10:03 PM

http://forum.dog.bg/-t9913.html темата за Пишкането......

а относно родословието , явно не ви се отдава да мислите като мошеник....
Казвам го директно и прекратяваме че явно хората няма да разберат как да различат оригинал от менте родословие..
Идвам във вас , не съм лигла нямам силикон , усмихната съм много и гледам разбиращо , показвате ми родословието , не давате , показвате , взимам даннте .... извинявам се , но казвам че бих желала да се застраховам от измама.
Моето куче има кученца , в този момент , нали се сещата аз куче няма да си купувам изобщо , с ВАШИТЕ , ДАННИ започвам да продавам моите кученца . Това исках да кажа , но явно не мога да обясня , как хората да се предпазят от този тип измама щом родословието като документ освен печат няма друга защита?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2813 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2010 - 10:16 PM

Цитат(Molibaby @ Jan 15 2010, 08:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://forum.dog.bg/-t9913.html темата за Пишкането......

а относно родословието , явно не ви се отдава да мислите като мошеник....
Казвам го директно и прекратяваме че явно хората няма да разберат как да различат оригинал от менте родословие..
Идвам във вас , не съм лигла нямам силикон , усмихната съм много и гледам разбиращо , показвате ми родословието , не давате , показвате , взимам даннте .... извинявам се , но казвам че бих желала да се застраховам от измама.
Моето куче има кученца , в този момент , нали се сещата аз куче няма да си купувам изобщо , с ВАШИТЕ , ДАННИ започвам да продавам моите кученца . Това исках да кажа , но явно не мога да обясня , как хората да се предпазят от този тип измама щом родословието като документ освен печат няма друга защита?

Ето ти още по-простичко обяснение ако кучето е българско трябва да е York Anastasia или Made in measure. Всичко останало е измама. Няма как куче произведено в легитимен развъдник в "Х" страна на Европа или Русия и бившите федерации да се продава в България на възрас около 50 дни и да е с легитимнно родословие.
Много питаш сега, но я ни кажи от къде е товоето куче и какво ти казаха за да си го вземеш точно от там?
Това също ще бъде много полезно за новите кандидат-собственици. Нали искаш да им помогнеш и да ги предпазиш от измама?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2814 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2010 - 12:09 PM

Питам именно за това , защото моето куче е от зоомагазин. Имаме следната ситуация. Разхождам се аз , и минавам покрай един магазин , виждам Моли на витрината , влизам вътре питам може ли да я подържа за малко . Дават ми я . В този момент установявам , че я обичам, и това е моето куче. Кучето се взима.
Не чета нищо из нета . Не ровя из форуми . Не предполагам за съществуването на федерации. Смятам че изложбите на кучета за красота като МИС България.
Взима кучето и започвам да си търся приятели с такива кучета искам да си общувам със себеподобни. Попадам тук.
Кучето ми е здраво ,тежи 2,450 кг , проблем със зоомагазина имаше в последствие беше отстранен.
Никога не съм смятала че имат ангажимент към мен и кучето ми.
Това може би обяснява въпросите ми относно родосровието. И надявам се тези които само четат , защото се притесняват да питат да не звучат глупаво от вашите отговори да се информират правилно.
Може да звучи наивно историята ми , но пак ще ви кажа 80 процента от хората си купуват кучета така. Не защото са глупави , аз ни се влюбих в колата си , нито в лап топа си , като ги купувах бяха инвестиция. А Моли имам защото обикнах нея. не родословието и , не прародителите и , просто самата нея.
Четох знам има много изиграни хора и пострадали , разпитвам ,за да могат четейки и те да се насочат към правилното място , а и мен като питат приятели от къде да си купят куче да не ги пратя в зоомагазина.

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2815 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2010 - 01:05 PM

Вижте темата не е за спор и едната страна е права и другата ! Молибебе е права харесала си е кученцето и го е взела ... слава богу е станало хубаво йорки ... но колко СА излъганите хора с йоркита който не са това за което са мечтали... няма да се отклонявам тема на друг разговор!
Само ще кажа т. е повторя ... родословието не е ЕКСТРА НИТО ДИГА ЦЕНАТА НА ЕКЗЕМПЛЯРА ! То е безплатно към всяко кученце когато съществува това е документ за произход !
И веднага ви давам пример ... кореспондирайки преди няколко дена с хора който искат да си купят бебе те ми изпращат снимка на бебето и снимка на други три кученца .... като ми обесняват че са им казали лявото куче е баща на майката а дясното на бебето ... дотука супер ... ДА АМА КУчЕТАТА СЕ ОКАЗАХА МОЙ И ЛЯВОТО И ДЯСНОТО КУЧЕ СА БРАТЯ !!!!!!!!!!!! е вуйчото демек заплодил племенницата zz_020.gif супер за романа "Декамерон" и супер за хора разбиращи от ИНБРИДИНГ ! Но инбридинг се прави от специалисти... човека беше шокиран аз още повече от безотговорността на някой хора ... а жената с женската ....ДОРИ НЕ ЗНАЕЛА !!!!
Оставам изводите за вас ... аз знам какви ще са проблемите в кучилото ....
Ако кинологията беше просто кифла с прясно мляко за закуска всеки щеше да я яде ... но ние носим отговорност за живи същества !
Аз официално не съм против магазини и борси но нека взимат родословни кучета посредничат както фирмите за недвижими имоти а не утре брат да се запложда със сестра заради някой дето е взел 200 лв надценнка ... ТОВА Е ВЕЛКА БЕЗОТГОВОРНОСТ!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#2816 Потребителят е офлайн   Nell_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2010 - 02:12 AM

тъкмо сте захванали темата за родословията, та и аз от своя страна бих искала да ви попитам нещичко. Преди да вземем Марти проверих зоо магазините тук на остров Корфу. В един от тях имаше 2 месечен йоркширски териер. Цената беше 800 евро. Продавачката ми обясни, че ще получа документ с родословието на кучето след около 2-3 седмици до месец след покупката му. Въпросният документ тук го наричат Педигрии. Както и да е, на мен ми се стори някак странна цялата тази ситуация. Та в тази връзка да попитам - възможно ли е това ??? Или може би измамниците не са само в пределите на родната ни БГ

#2817 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2010 - 04:53 AM

Цитат(Nell_s @ Jan 17 2010, 01:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
тъкмо сте захванали темата за родословията, та и аз от своя страна бих искала да ви попитам нещичко. Преди да вземем Марти проверих зоо магазините тук на остров Корфу. В един от тях имаше 2 месечен йоркширски териер. Цената беше 800 евро. Продавачката ми обясни, че ще получа документ с родословието на кучето след около 2-3 седмици до месец след покупката му. Въпросният документ тук го наричат Педигрии. Както и да е, на мен ми се стори някак странна цялата тази ситуация. Та в тази връзка да попитам - възможно ли е това ??? Или може би измамниците не са само в пределите на родната ни БГ

Може и да е възможно. Въпреки, че развъдчиците предпочитат да дават кучетата на директни собственици. Всеки иска да види при кого отива кученцето. Пидигрито или родословието не се издава още на следващия ден в който се е родило кученцето. Обикновенно минават няколко месеца. Даже и на хората актовете за раждане са готови 1 месец след раждането.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2818 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2010 - 12:54 PM

Цитат(Nell_s @ Jan 17 2010, 01:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Здравейте
Нека цената не Вие е определяща за родословието !!!
Проверете дали кученцето има татуировка и микрочип без тях ако всичко е нормално не може да излезне от развъдник въз основа на номерата може да се обадите във федерацията там те имат всички данни още от заплождането!
Имате и друга алтернатива капарирайте го и кажете че ще го вземете като бъдат готови документите ... ако са съвестни хора ще Ви разберат ... но ако има горепосочените тату или микрочип който разбира се Вие да проверите мисля че няма да има проблем !!!
И тук много от борсите и магазините продават родословни кученца и както казах това не е ЕКСТРА КАКТО Е В БГ екстрата е кой са родителите в педигрито ae_085.gif .... това за нас лудите де ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Успех и ни зарадвайте със снимки!!!
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#2819 Потребителят е офлайн   Nell_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2010 - 02:05 PM

Благодаря ви момичета smile.gif за щастие си имам вече едно хубаво и здраво момченце, но задавам въпроса, тъй като се ориентирам към второ йорки . Иска ми се още едно момченце ab_041.gif иначе Марти е от БГ от частен дом.

#2820 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2010 - 08:01 PM

Здравейте,

ние вече си имаме едно сладко коте на гости.
Вчера бяхме на разходка и видяхме на пътя между бистрица и Железница да изхвърлят едно коте от някакъв джип! ud_009.gif
Обърнахме колата и го намерихме сгушило се край пътя. Веднага отидохме на доктор и се оказа, че котето е добре. сега двете с Йоли си играят и се гушкат - много са сладки. Котето има чудесни хигиенни навици, така че може да повлияе положително и на кучу af_089.gif
Сега търсим дом на малкото коте - вече има няколко желаещи ab_041.gif

Алекс.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (155 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »