Детенце и котки в беда!
Публикувано: 18 March 2009 - 06:15 PM
но сигналът е ясен - трябва да бързаме с котките и изнасянето оттам.

Публикувано: 18 March 2009 - 06:17 PM
С доста лека ръка отделят детето от домашната среда. Доколкото видях, само една жена си е направила труда да прочете цялата тема тук...
Публикувано: 18 March 2009 - 06:28 PM
Публикувано: 18 March 2009 - 10:01 PM
Много ми се иска да успеем да намерим дом за повечето животинки, за да не са трън в очите на всезнаещите и всеможещите, но и най-вече заради самите мацанки!
Тъй като в момента не мога да взема при мен никоя от животинките, мога ли да осигурявам финансова помощ за 1-2 мацинки? Какъв е начина? Момичета, пишете ми, че нали съм новак тук...

Публикувано: 19 March 2009 - 01:12 AM
Нищо лошо, но такъв голям форум е статистическо отражение на ЦЯЛОТО бг общество и като такъв, си отразява същите статистически порции простотия и агресия, каквито характеризират обществото ни.
Учудих се, като прочетох, че сте се обърнали именно към този Форум, понеже в някакви минали години четох извадки от дискусии именно между мамите, срещу пУмиярите, в които бойки мами се канеха (и се хвалеха) как собственоръчно ще изтребват, тровят, и т.н животни.
Иначе ми е много полезен този форум, често отивам там за справка - как се почиства запушена кафеварка, къде се продават заключалки за хладилник и други подобни. За теми от морално естество не го ползвам - вж. по-горе статистическото съответствие.
Публикувано: 19 March 2009 - 09:46 AM
Публикувано: 19 March 2009 - 01:40 PM
Една от кастрираните преди 2 дни котки е хремава, може би трябва да се занесе до клиника близо до бабата. Също така един черен котарак на 20 години е с доста опадала козина, особено по главата, може да е някаква инфекция, така че може би и него трябва да го погледне лекар.
Клетките съм ги прибрал у нас, общо 5 броя - една моя и 4 чужди (надписани). Munk, може да ми звъннеш събота или неделя да се разберем дали ще минеш да ги вземеш или аз да ги закарам някъде.
Моля, който ходи до бабата скоро, да сподели как са животинките, всичко ли е ОК след операциите.
П.П. Споделям мнението на Гатофила за форума, чието име не споменаваме, но в който се събират разни мами - имам подобни наблюдения, из форума се шири простотия, селяния и жестокост колкото искаш. Аз лично не очаквах това от един почти изцяло женски форум, но явно съм сбъркал.
Публикувано: 19 March 2009 - 07:21 PM
Благодаря на всички помагащи по темата.
Публикувано: 19 March 2009 - 08:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 March 2009 - 07:47 PM
dora7511, в Mar 21 2009, 03:49 PM, написа:
Публикувано: 22 March 2009 - 12:05 PM
преди малко Лигличката пристигна във времения си дом. След посещението при ветеринаря и смяната на обстановката е доста стресирана и засега се скри под леглото. Надявам се да преодолее шока и да се успокои.
Иначе вида на котката е...да ти се свие сърцето. Следях темата, но определено не очаквах скелетчето, което получих. Подготвена й е един чувал висококачествена храна и след малко грижи предполагам, че от котето ще стане един прекрасен другар. Изключително мила и кротка изглежда, дано да привикне към обстановката.
Иначе получихме котката кастрирана и ваксинирана против бяс. След посещението при чичко доктор котето получи вътрешно и външно обезпаразитяване и като бонус още една ваксинка срещу Микроспория.
Следващата неделя ще го посетим за още една ваксина.
Котето се нуждае определено от баня(доста неприятно за мен и моята чувствителност към миризми), но засъжаление това ще се случи 10 дни след последната ваксина, която ще й се сложи.
Снимки ще сложа, когато котето се поуспокои и стресът й попремине.
Публикувано: 22 March 2009 - 03:13 PM
Публикувано: 22 March 2009 - 04:05 PM
MechoPuh, в Mar 22 2009, 02:13 PM, написа:
Няма как да стане. Имаме достатъчно стаи, но това означава да я затворим в помещения, които не стъпваме и съответно не отопляваме(а имаме и друга котка, която ползва тоалтената). Вярвам, че с времето нещата ще се наредят, но засега котето наистина е много стресирано и ще ни приоритет да се отпусне в дома ни дори и да ни понацапа малко, ще го преглътнем.
Иначе съм удивена от мацаната, свила се е под леглото и не мърда. Два часа я молихме да излезе и тя ама направо треперийки от страх излезе и започна да се гали и мърка. Хем я е страх, хем мърка, хапна малко, което е добре. Наистина ще стане прекрасна котана като малко по заякне. Просто й е нужно малко време.
П.П Ще се обаждаме от време на време, надявам се все с хубави новини.
П.П2 Наистина се надявам да се появат и други кандидати ако не за осиновители, то поне да ги подслонят временно, защото животинките наистина имат нужда от помощ. То това тяхното си е било мъчение.
Публикувано: 23 March 2009 - 10:42 AM
аз обмислям вариант едно коте да го направим офис коте за кратко, но да видим дали ще успея.
освен хубавата новина за Лигла, имам и една тъжна. Котето Рико е починало няколко дена след операцията. Не искам да навлизам в коментари каква би могла да бъде причината, но това е фактът. Бабата прие нещата спокойно и за миг не е отправила обвинения, макар й да й беше тъжно.
Качвам отново списъка с котетата, които трябва да задомим или временно да приютим. Има и една корекция във възрастта на Рижко - не бил на 15, а към 4-5. И е прекрасен котарак! Аз от котки не разбирам особено, но той е впечатляващ..
Айде, дано както Лигла беше номер 1, и на Китайката да й провърви бързичко, пък и на другите. Котетата вече са кастрирани, до ден-два ще са вътрешно и външно обезпаразитени, и ваксините са им закупени. Изчаква се да им мине пост-оперативният период, за да се ваксинират. Имат паспорти.
Прикачени файлове
-
Info_popechiteli_23032009.pdf (207.97K)
Брой сваляния: 86

Публикувано: 23 March 2009 - 11:54 AM
Малко тъпо, че във формуляра не се е събрал ИТН, защо са го направили с повече място, пък после реже, не знам, но се надявам другите данни да са достатъчни. Ще проверявам периодично кога ще бъде отразено на сайта на ЧЕЗ.

Тази сметка е прогнозна. Трябва да възстановим на azzy 100 лв, а след месец ще има още една на сметка на същата стойност. След това мисля, че при отчитането ще е надплатено, така че ще има въздух.
Публикувано: 23 March 2009 - 03:09 PM
Искам да подаря на детенцето едно юрганче.Дрешки имам повече за момиченце,и то по-малко,но ще видя все пак дали няма да стане нещо.Ще видя и с какво друго мога да помогна.Може ли хората,които ходят на посещения в дома да се свържат с мен на ЛС за да се разберем как да стане предаването на вещите?

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.