Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#121 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2009 - 06:15 PM

bush, повечето мами, с които аз говорих, като чуха за тая история, първа реакция без грам мисъл в главата - котките вън! ужас! безумие! да се махне детето. тая е луда и т.н. колко малко хора, а пък социални работници още повече, има с мисленето на valo, и поне за мен, изключително правилно - малко по-трудоемко решение, но качествено и с полезен ефект за всички.
но сигналът е ясен - трябва да бързаме с котките и изнасянето оттам.
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 06:17 PM

Бушка, нямаше начин да предположиш развитието в бгмама. Не смятам, че който и да е от тук би очаквал подобно.

С доста лека ръка отделят детето от домашната среда. Доколкото видях, само една жена си е направила труда да прочете цялата тема тук...

#123 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 06:28 PM

bushkata, писах ти на лични - ще пиша и тук: няма за какво да се чувстваш виновна - ти и останалите от форума тук, както и от "Сдружение приятели на котката" и Фондация "На ти с природата" сте хората, които най-много сте помогнали на жената и детето до този момент. Вие увладяхте кризисна ситуация и експедитивно я разрешихте - от вашата дейност - така безвъзмездна и всеотдайна много институции - както държавни така и неправителствени - трябва да взимат пример, за да може наистина да се помага на многото нуждаещи се и изпаднали в безизходица хора в нашата малка страна! Аз мога да кажа, че ресурсът, който имате вие и който раздавате с пълни шепи е ресурс, който най-трудно се намира в днешно време: това е ресурсът на вашата духовност и съпричастност, с който посрещата чуждите проблеми и ги приемате, като свои. Всеки един човек от този форум, който се отзова на нашия апел за помощ е влязъл в нашите сърца дълбоко, защото всеки един жест, който направихте тук не само ни доказа, че хуманността у хората не е мъртва, но ни доказа, че щом в сърцето на човек има увереност и желание за постигане на нещо - наистина няма невъзможни неща и че събрани заедно под мотото на дадена кауза хората са страшна сила, която може да срине дори закостенели догми. Много емоционален стана този мой постинг, но така чувствам нещата и искам да кажа, че вярвам че ще успеем да излезем от тази ситуация, а мамите в бг.мама просто първо трябва да се научат да разбират нещо преди да го коментират и да се опитват да го заклеймяват, защото животът е динамичен, в него няма статични състояния и никога не знаеш какво ще донесе утрешния ден и дали опитът ти ще е достатъчен, за да го посрещне.

#124 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 10:01 PM

ооооффффффффффф, ще ми простите за израза, но дано тези плиткоумни мамита не доведат до извеждането на детенцето от единствения дом, в който го даряват с истинска любов! Стискам палци да се размине и valo, да успеете да се преборите на този фронт!
Много ми се иска да успеем да намерим дом за повечето животинки, за да не са трън в очите на всезнаещите и всеможещите, но и най-вече заради самите мацанки!
Тъй като в момента не мога да взема при мен никоя от животинките, мога ли да осигурявам финансова помощ за 1-2 мацинки? Какъв е начина? Момичета, пишете ми, че нали съм новак тук...
:eyes:
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2009 - 01:12 AM

Как пък не знаете социалния и ментален състав на форума БГ-мама? Нищо лошо, това е един от, ако не и най-големия от българските форуми. В него дори се организират политически демонстрации и акции.
Нищо лошо, но такъв голям форум е статистическо отражение на ЦЯЛОТО бг общество и като такъв, си отразява същите статистически порции простотия и агресия, каквито характеризират обществото ни.
Учудих се, като прочетох, че сте се обърнали именно към този Форум, понеже в някакви минали години четох извадки от дискусии именно между мамите, срещу пУмиярите, в които бойки мами се канеха (и се хвалеха) как собственоръчно ще изтребват, тровят, и т.н животни.
Иначе ми е много полезен този форум, често отивам там за справка - как се почиства запушена кафеварка, къде се продават заключалки за хладилник и други подобни. За теми от морално естество не го ползвам - вж. по-горе статистическото съответствие.

#126 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 19 March 2009 - 09:46 AM

Как е баланса откъм средства ? Къде в момента трябват повече пари - за животинките или за бабата и детенцето, или и за двете ?
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#127 Потребителят е офлайн   fdisk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 01:40 PM

Петте котки, кастрирани вчера са ОК по думите на бабата (не съм ги видял лично). Днес кастрирахме още две - един котарак и една бременна котка, вече са върнати обратно на бабата и се възстановяват от упойката. Трябваше да занесем още една женска, но беше доста дива и уплашена и никой не успя да я хване, така че остава за по-натам евентуално. Паспортите на кастрираните кокти са у бабата, ако потрябват за осиновителите.
Една от кастрираните преди 2 дни котки е хремава, може би трябва да се занесе до клиника близо до бабата. Също така един черен котарак на 20 години е с доста опадала козина, особено по главата, може да е някаква инфекция, така че може би и него трябва да го погледне лекар.
Клетките съм ги прибрал у нас, общо 5 броя - една моя и 4 чужди (надписани). Munk, може да ми звъннеш събота или неделя да се разберем дали ще минеш да ги вземеш или аз да ги закарам някъде.
Моля, който ходи до бабата скоро, да сподели как са животинките, всичко ли е ОК след операциите.

П.П. Споделям мнението на Гатофила за форума, чието име не споменаваме, но в който се събират разни мами - имам подобни наблюдения, из форума се шири простотия, селяния и жестокост колкото искаш. Аз лично не очаквах това от един почти изцяло женски форум, но явно съм сбъркал.

#128 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 19 March 2009 - 07:21 PM

И аз да докладвам:трицветната маца е вече в Суходол при другите ни котки.Бялата Бела е още в клиниката, имаше малко разстройство, но се подобрява.От там се връщам, хапваше и не беше правила "тортички" на памперса си.Скоро и нея ще вземем.Двете малки котета са също при нашите.Черния Нерончо е харесан в Германия, но ще чака ваксина и пътуващи хора през април и ще лети.А тигровото младо писе има кандидати тук , с които преговаряме.Утре ще закупя от склад ваксини и обезпаразитяващи за ввсички котки със съдействието на "НА ти с природата"!И пудра за бълхички ще купим.Може би в неделя или началото на др. седмица ще напудрим и обезпараз.наред!
Благодаря на всички помагащи по темата.
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 March 2009 - 08:47 PM

Браво хора!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#130 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 21 March 2009 - 05:49 PM

Купихме ваксини , пудра и хапчета за паразити.На стойност 217 лв.Бялата маца е при мен вече, казва се Бианка!Съвсем скоро ще отида с някого за помощ да обезпаразитим!Дарената храна закарана ли е??
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2009 - 07:47 PM

Дарената храна е закарана, а утре предстои с дама с ник vesi от форума да отидем до жената, защото тя желае да предостави дарение от храна и дрешки за детето:)Кажи когато можеш за ваксините и ще се координираме:)

Показване на мнениетоdora7511, в Mar 21 2009, 03:49 PM, написа:

Купихме ваксини , пудра и хапчета за паразити.На стойност 217 лв.Бялата маца е при мен вече, казва се Бианка!Съвсем скоро ще отида с някого за помощ да обезпаразитим!Дарената храна закарана ли е??

#132 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 March 2009 - 08:33 AM

Само информирах че ваксини вече има.РАно е да се слагат, котките са скоро кастрирани.А за обезпаразитяването ще се справая.
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 12:05 PM

Здравейте,
преди малко Лигличката пристигна във времения си дом. След посещението при ветеринаря и смяната на обстановката е доста стресирана и засега се скри под леглото. Надявам се да преодолее шока и да се успокои.

Иначе вида на котката е...да ти се свие сърцето. Следях темата, но определено не очаквах скелетчето, което получих. Подготвена й е един чувал висококачествена храна и след малко грижи предполагам, че от котето ще стане един прекрасен другар. Изключително мила и кротка изглежда, дано да привикне към обстановката.

Иначе получихме котката кастрирана и ваксинирана против бяс. След посещението при чичко доктор котето получи вътрешно и външно обезпаразитяване и като бонус още една ваксинка срещу Микроспория.

Следващата неделя ще го посетим за още една ваксина.

Котето се нуждае определено от баня(доста неприятно за мен и моята чувствителност към миризми), но засъжаление това ще се случи 10 дни след последната ваксина, която ще й се сложи.

Снимки ще сложа, когато котето се поуспокои и стресът й попремине.

#134 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 March 2009 - 03:13 PM

Всички, които сме съпричастни към темата сме благодарни за жеста, който правите. Искам само да Ви кажа, че котетата, които ние взехме от бабата нямат хигиенни навици и е твърде вероятно и Лигла да е така. По-добре ограничете достъпа и до едно помещение само в дома ви, за да се приучи по-бързо да използва котешката тоалетна. Аз искрено вярвам, че съвсем скоро тя ще се научи къде какво се върши. Просто в онзи дом не е имало пригодени места за тази цел.

#135 Потребителят е офлайн   dindi19 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 04:05 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в Mar 22 2009, 02:13 PM, написа:

Всички, които сме съпричастни към темата сме благодарни за жеста, който правите. Искам само да Ви кажа, че котетата, които ние взехме от бабата нямат хигиенни навици и е твърде вероятно и Лигла да е така. По-добре ограничете достъпа и до едно помещение само в дома ви, за да се приучи по-бързо да използва котешката тоалетна. Аз искрено вярвам, че съвсем скоро тя ще се научи къде какво се върши. Просто в онзи дом не е имало пригодени места за тази цел.

Няма как да стане. Имаме достатъчно стаи, но това означава да я затворим в помещения, които не стъпваме и съответно не отопляваме(а имаме и друга котка, която ползва тоалтената). Вярвам, че с времето нещата ще се наредят, но засега котето наистина е много стресирано и ще ни приоритет да се отпусне в дома ни дори и да ни понацапа малко, ще го преглътнем.
Иначе съм удивена от мацаната, свила се е под леглото и не мърда. Два часа я молихме да излезе и тя ама направо треперийки от страх излезе и започна да се гали и мърка. Хем я е страх, хем мърка, хапна малко, което е добре. Наистина ще стане прекрасна котана като малко по заякне. Просто й е нужно малко време.

П.П Ще се обаждаме от време на време, надявам се все с хубави новини.
П.П2 Наистина се надявам да се появат и други кандидати ако не за осиновители, то поне да ги подслонят временно, защото животинките наистина имат нужда от помощ. То това тяхното си е било мъчение.

#136 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 10:42 AM

dindi19, Лигла има голям късмет с вас и съм сигурна, че скоро ще се успокои на новото си местенце. навярно за първи път има шанса да живее някъде, където конкуренцията й за внимание и храна е само едно коте, а не 30...тези животинки там се нуждаят от добро отношение за няколко седмици и ще бъдат прекрасни домашни любимци за всеки, но трябва да се появят хора, които биха могли да им дадат тази възможност, като вас.

аз обмислям вариант едно коте да го направим офис коте за кратко, но да видим дали ще успея.

освен хубавата новина за Лигла, имам и една тъжна. Котето Рико е починало няколко дена след операцията. Не искам да навлизам в коментари каква би могла да бъде причината, но това е фактът. Бабата прие нещата спокойно и за миг не е отправила обвинения, макар й да й беше тъжно.

Качвам отново списъка с котетата, които трябва да задомим или временно да приютим. Има и една корекция във възрастта на Рижко - не бил на 15, а към 4-5. И е прекрасен котарак! Аз от котки не разбирам особено, но той е впечатляващ..

Айде, дано както Лигла беше номер 1, и на Китайката да й провърви бързичко, пък и на другите. Котетата вече са кастрирани, до ден-два ще са вътрешно и външно обезпаразитени, и ваксините са им закупени. Изчаква се да им мине пост-оперативният период, за да се ваксинират. Имат паспорти.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2009 - 11:54 AM

Днес е последният срок за плащане на следващата сметка за електричество. Затова преведох събраните 70 лв. по сметката плюс 103.17 от мен и я платих.
Малко тъпо, че във формуляра не се е събрал ИТН, защо са го направили с повече място, пък после реже, не знам, но се надявам другите данни да са достатъчни. Ще проверявам периодично кога ще бъде отразено на сайта на ЧЕЗ.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Тази сметка е прогнозна. Трябва да възстановим на azzy 100 лв, а след месец ще има още една на сметка на същата стойност. След това мисля, че при отчитането ще е надплатено, така че ще има въздух.

#138 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2009 - 11:56 AM

Показване на мнениетоmunk, в Mar 23 2009, 10:42 AM, написа:

dindi19, Лигла има голям късмет с вас

гарантирам!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2009 - 12:33 PM

munk, Благодаря за прикачения файл с актуалната информация за котките. Вече го ъпдейтнах на сайта на сдружението.
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 03:09 PM

Едва сега попадам на темата и я чета...Не я четох цялата.
Искам да подаря на детенцето едно юрганче.Дрешки имам повече за момиченце,и то по-малко,но ще видя все пак дали няма да стане нещо.Ще видя и с какво друго мога да помогна.Може ли хората,които ходят на посещения в дома да се свържат с мен на ЛС за да се разберем как да стане предаването на вещите?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни