Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#81 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 March 2009 - 04:33 PM

Малко инфо за мистерията с фактурите за ток на жената - от сайта на ЧЕЗ по абонатния номер.
Прикачена снимка
Останала е неплатена сметката за февруари - 173,13лв. Тя е прогнозна - нали сега има тримесечно отчитане на електромерите, та два месеца се плащат междинни сметки, на третия се отчита реалното потребление и се изравнява.

За случая - инфо във фактурата от 06.02.2008г.:

II-ра месечна вноска 173.17 лв
Срок за плащане от 07.04.2009 до 21.04.2009
При неспазен срок на плащане електрозахранването Ви
ще бъде преустановено след 8:00 часа на 02.05.2009!
срок за следващо отчитане от 24.04.2009 до 30.04.2009

Т.е. следващата фактура ще е на същата сума. Информация за начина на промяна (намаляване) прогнозните сметки - ТУК.

За жалост в този момент мога да помогна само с това инфо... :ca_003:

#82 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 14 March 2009 - 07:28 PM

Искам само да уточня че малкото тигрово коте се казва Тиги, а Нерончо е с болни очета, но вече е по добре.Тиги и двете големи котки са кастрирани в клиниката.Ох, голяма бъркотия с този случай.За желаещите да помогнат за лечението и ваксинирането на котките, моля да изпращат даренията на сметката на "Приятели на котката", уточнявайки , че е за случая с бабата.
От евентуалните приемни семейства не се иска да търсят дом или да говорят с кандидатите.Ние ще го правим това.
Munk, смяташ ли че на безплатните кастраций ще се справят и с хернията или и този котьо ще мине през клиниката??
Детенцето е момиченце.
Хора, човеците там са 2 , а котките 20!! Трябват пари за храна!!
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   rouver_beccary Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 09:19 PM

Като за начало, наистина стана бъркотия.Не съм много наясно с тези неща, така че ако някой има възможност нека побликува точно от какво се нуждаят животинките и за всяко нещо колко ще струва, същото и за детенцето разбира се.И когато такъв списък се побликува във форума, да се направи списък със желаещите да дарят средства, кои са и какво и колко ще дадат.За повечето от котетата ще се намери подслон, както виждам скоро ще има обяви за котетата и по други сайтове.Лечението на животинките е поето, такаче да помислим за детето.Всички средства които се съберят били те за животинките, било за детето да се дадат на подателката на темата, нека тя да уточни как й е удобно.Съжалявам че немога да помогна относно организацията за помоща, но скоро заминавам и няма да мога да поема ангажимент.Мога да даря дрехи за детето, а относно кучетата.Те са стари, но ако здравословното им състояние е добро (с изключение на слепотата) нека да останат в дома на бабата, предполагам тя е свикнала с тях и явно полага грижи за обезпаразитяването, такаче за детето няма да има опасност.

#84 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 14 March 2009 - 10:10 PM

Така ще е по сложно.Защо Вало да се занимава с парите за животните?Тя няма кола,за да купи храна от склад и да я закара....няма тя да плаща сметката в клиниката??Доброволци от нащите среди ще се справят с безплатните кастараций.Остава плащането на лечението на част от котките в клиниката и да се носи периодично храна.
Някой каза че ще дарят 20кг суха за котките.Това до края на месеца ще оправи положението.
За кучетата има обещани 5 кг.но трябват още 10кг до края на месеца.
Храна за животните може да се носи до мен или да се приведът пари на нашето дружество, аз се ангажирам да купиа на цени на едро и да закарам.
Там няма тоалетни за котките, ходят коя къде свари....може би като намалеят малко да помогнем и с тоалетни, но сега ще е голям разхот за толкова котки.
ЗА детето може да се напазарува пак, този път и неща за хладилник- мляко, сирене, яица, масло, сокове....За това както искат желаещите да помогнат- пари по сметката на форума или да ги предават на някой който ще ходи на адреса.
Все още за нито едно коте няма нов дом, нито приемно семейство!!!Кастрация и пак в мизерията е за сега положението!
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2009 - 10:10 PM

добре, да подредим отново нещата:
за детенцето - valo знае какво е занесето и нека пусне информация какво още е нужно.
не е писано за него тук умишлено, но поне хубавата новина, която се надявам, че няма да се сърдите, че споделям - по думите на Маги - детенцето е много усмихнато и ведро :)

за действията:

1. търсят се клетки за превоз на котки - който има клетка за превоз на котки, нека ми пише на лични: брой клетки, кога са налични и до кога може да се ползват

2. търсят се хора с кола, които имат свободно време сутрин, от 8 докъм 11 часа за превоз до Немския кастрационен център, където кастрацията е безплатна - превозва се котето в бокс, изчаква се за кастрация и се връща - нек апише или тук, или на мои лични. за точен ден за извозване и кастрация - ще се уточняваме с valo, кога е удобно и ще се стиковаме - и с това се ангажираме ние. (ако Нерон се кастрира там и е нужно доплащане за хернията, сдружение "На ти с природата" ще я поеме от нашето събиране на средства в Южния парк)

3. търсят се попечители на някоя от 9-те котки (засега) - моля, питайте познати, приятели, някой, който може да поеме грижа за коте за едва, две, три седмици, месец. в този случай - дори и да нямат възможност да поемат храна - ще се намери. за задомяването, ако не могат да отговарят на телефони - отново, както dora7511 писа, ще се уреди и това. просто трябва място и общуване. със всеки, който иска да помогне - може да се подходи индивидуално според случая - какво може и какво не може да направи.

4. пари за лечение и целият отчет по лечението - колко пари за какво по коте, ще се публикуват от Сдружение "Приятели на котката", което се нагърби с тази нелека задача, но имат възможност, така че нека ги подкрепим!

ваксините на всички котки и обезпаразитяването, както писах по-горе, сме готови да поемем като сдружение - ние (за тези, които не знаят "ние" кои сме ето линк: ЦЪК).

така че, за момента:
пари се търсят за лечението на котетата

другото е ентусиазъм и желание.

заплювайте си мачоци, моля :)
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2009 - 01:58 PM

Днес са оставили още 2x10 кг котешка храна и 15кг кучешка при Ели, така че ще има за още известно време. На снимките мачетата не изглеждат чак толкова зле, по описанието очаквах да видя някакви скелети, ще се оправят за нула време.

#87 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 March 2009 - 02:04 PM

Има интерес от Мюнхен за Мърко ( черното коте с малко биало по жратлето и около мустаците) и за Мила -2 ( бялата синеочка , която е в клиниката).Тя е кастрирана, но Мърко не е.А за заминаване освен че трябва да са кастрирани, трябва и да са ваксинирани.Всичко това отнема време.Ще имаме категоричен отговор през седмицата.Но кастрацията сие спешна.
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 March 2009 - 06:35 PM

Забравих да призова, тези двамцата се нуждаят и от временен дом!! Бела се лекува от гъбички и не може да се върне при бабата.А в клиниката стои в клетка.Лечението на гъбите може и в къщи да се провежда!Аз вече имам 4 броя временно при мен, няма накъде!
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 10:43 AM

вече има раздвижване. заедно с fdisk от форума, аз и още един човек от нашето орг, ще транспортираме котките за кастрация в сряда - 18 март, сутринта. нямаме транспортни клетки. моля, ако някой може да ни услужи с такива. нека ми пише, за да ги вземем. надявам се, с две коли, на веднъж да изтеглим поне 7-8 котки.

за ваксините - има ли доктор да ги ваксинира мачоците на място. плащаме му.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 12:05 PM

тъй като се оказа, че хората, които не са регистрирани във форума, не могат да видят снимките на животните, направих набързо едно файлче. Ако имате желание, може да го препращате до приятели и познати.
за момента се събраха 5 транспортни клетки - 2 от bushkata :beer:
надявам се да се появят и нови.

файлчето, което прикачам го имам в уърд и може да се правят постоянно редакции. - ако някое коте се вземе, веднага ще се махне от файлчето, или пък да се допълни инфо по него.

стискам палци мачоците да си намерят временни убежища.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 12:20 PM

munk, аз ще мога да дам един бокс, а на втория, който е голям не мога да му намеря проклетата вратичка! Разбрахме се утре да го дам на колежката, тъй като и тя ще ти кара.
Ако имате нужда от транспорт през седмицата, аз сигурно ще мога да се измъкна някой от дните и да отида на бачкане чак към обяд, така че казвай!

За съжаление в момента не мога да приема никоя от животините, т.к. майка ми си е в БГ и ще припадне ако взема още някое вкъщи (имам 2 котки, 1 мачок и 1 мъжко куче), но евентуално по-нататък бих могла да взема някоя маца...
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 12:54 PM

Здравейте приятели! Много неща направихте за това кратко време и подкрепата, която оказвате на жената от една страна и на нас от друга е страхотна! Вчера се сдобихме с дарение от едни мили хора, които предоставиха общо 35кг. суха храна за кучетата и котките, както и някои неща за детенцето. В сряда ще се срещнем с хората от форума, за да се организират кастрациите. Утре ще приемем и дарението от Карлово. От отдела проявяват търпение виждайки добрата работа по случая. На първо място мога да кажа, че детето има нужда някой да обучи баба му как да го храни рационално за неговата възраст - това е наша задача, още с утрешното ни посещение се заемаме с този процес. До сега детето предимно се е хранило с кебабчета отпускани от някакъв човек, който държи закусвалня и му е жал за бабата, но това не е добра храна за големи, та камо ли за деца на такава малка възраст и то ежедневна храна.

Показване на мнениетоgrima, в Mar 16 2009, 11:20 AM, написа:

munk, аз ще мога да дам един бокс, а на втория, който е голям не мога да му намеря проклетата вратичка! Разбрахме се утре да го дам на колежката, тъй като и тя ще ти кара.
Ако имате нужда от транспорт през седмицата, аз сигурно ще мога да се измъкна някой от дните и да отида на бачкане чак към обяд, така че казвай!

За съжаление в момента не мога да приема никоя от животините, т.к. майка ми си е в БГ и ще припадне ако взема още някое вкъщи (имам 2 котки, 1 мачок и 1 мъжко куче), но евентуално по-нататък бих могла да взема някоя маца...

#93 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 16 March 2009 - 01:08 PM

Във връзка с храненето на детето. Не е ли удачен вариант да се направи месечен абонамент на детето в някоя млечна кухня или детска градина (едно време можеше да се взима храна за дете, което не ходи на градина. Сега не знам)? Така храната ще е 1. Сигурна 2. Разнообразна 3. Подходяща и не на последно място -няма да се налага бабата да готви. Сигурна съм, че пари за такъв "абонамент" ще се съберат, поне за един-два месеца.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 16 March 2009 - 01:11 PM

valo радваме се , че сме били от помощ!
Главни виновници за това сте всички Вие тук-от форума и дано нещата да потръгнат.
Ако може с още нещо да се се включим-насреща сме.

#95 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2009 - 01:12 PM

Идеята на Илит ми се струва супер.
дали имат наблизо детска кухня и бабата дали ще може да ходи да я взима обаче :cc_012:

#96 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 02:34 PM

Всяко неходещо дете на градина може да взима храна от кухня. Цената варира за всеки район. За доставка на място се доплаща около 3лв. На мен ми излиза за седмица + доставка 13лв.
Мога да поровя в нета за кухня в района (?), но трябва някой да запише детето. Плаща се всеки петък за следващата седмица. Но това съвсем не е достатъчно на ден за дете на тази възраст. Трябват и плодове и сокове
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#97 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2009 - 07:20 PM

kai tina, остави ли при Бобадова храната??Ако да, утре ще я взема.
Munk, ако смяташ че котака с хернията е по особен случай, може по път да го оставите в Антим.Аз ще ги предупредя ако кажеш??
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2009 - 07:24 PM

Мдам:))
Остави ги;)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 07:31 PM

За детската кухня и ние ще проверим, това е много добър вариант. Да, детето наистина има нужда от дохранване освен детската кухня, но тя на първо време ще е много полезна, както за рационалното хранене, така и за облекчаване на бабата.

#100 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2009 - 10:00 PM

Имам една клетка, надявам се тези дни да не ми трябва, да не ми се разболее мачок. Предполагам, че става въпрос за два-три дни ползване. Ако искате да я вземете от мен, обаче, аз не мога да я нося никъде, обадете на ЛС. Живея в центъра, на място ужасно за паркиране - Раковски-НДК, но може бързо да отскочите да я вземете.

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни