Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#221 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2009 - 04:53 PM

Да, този писане е кастриран.
Цитат(bushkata @ Aug 23 2009, 11:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ок, значи и за него можем да пускаме вече обяви. Кастриран ли е?

#222 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 August 2009 - 08:54 AM

Елица, дай някакъв и-мейл, който да пиша в обявите, защото на много места се изисква.
User's Signature

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2009 - 09:46 AM

elitsa.georgieva@abv.bg и elitsa@detebg.org са двете пощи, които постоянно проверявам:)
Цитат(Fullmoon @ Aug 24 2009, 07:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Елица, дай някакъв и-мейл, който да пиша в обявите, защото на много места се изисква.

#224 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2009 - 09:57 AM

Здравейте хора! Само искам да кажа, че детската градина на детето е платена за два месеца от дарител и черно бялата котка на бабата е задомена. Стискайте палци да не върнат котанката и всичко да е наред. Ето снимка на котанката.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#225 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 August 2009 - 10:12 AM

Цитат(valo @ Aug 26 2009, 07:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето снимка на котанката.

Котанката доколкото си спомням всъщност е котанчо md_064.gif. А имаш ли идея къде е задомен? Него си спомням, че и го искаше уж някаква съседка от близък блок. Даже бях изненадана, когато преди месец каза, че си е още там. Първи септември наближава ... ако ще водиш котките за кастрация определено е хубаво да е скоро, за да имат време да се възстановят след операцията, а не хем да са навън хем прясно кастрирани. Никой ли не се намери да ти помогне с транспорт?

#226 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2009 - 11:50 AM

Всъщност май наистина е котанчо,но нали има и момиче досущ като него та ето това не разбрах, дали е момичето или момчето, но май наистина е момчето...Да, за тази съседка става дума-тя го е взела. Не, нямам транспорт за животните все още dh_188.gif
Цитат(MechoPuh @ Aug 26 2009, 08:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(valo @ Aug 26 2009, 07:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето снимка на котанката.

Котанката доколкото си спомням всъщност е котанчо md_064.gif. А имаш ли идея къде е задомен? Него си спомням, че и го искаше уж някаква съседка от близък блок. Даже бях изненадана, когато преди месец каза, че си е още там. Първи септември наближава ... ако ще водиш котките за кастрация определено е хубаво да е скоро, за да имат време да се възстановят след операцията, а не хем да са навън хем прясно кастрирани. Никой ли не се намери да ти помогне с транспорт?

#227 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2009 - 10:44 AM

Хора, двете некастрирани котки на бабата вече са кастрирани. Спешно се търсят временни домове за тях Става дума за бялата албиноска котка и още една трицвета мацорана. Котките се възстановяват добре, но не е добра идея да се връщат пак у дома на бабата, където ще са изложени на глад и евентуално изхвърляне след посещението на отдела, така че ако някой има възможността да помогне за временен дом, докато се възстановят писанките и позагладят косъма, нека да помага.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#228 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 11:38 AM

Здравейте всички!
Миналата седмица и тази съм болна от проклетия летен грип, което ми попречи да присъствам при посещението на експертите от Отдела в дома на бабата. Но от колежка, която е провела разговор със служителка от Отдела след посещението научих, че Отделът е много доволен от работата, която до момента е свършена с котките и семейството, но въпреки това идущата седмица, т.е. тази, която започва от 14.09.09 смятат да идат в дома на жената и да "изведат", т.е. изхвърлят навън част от котките независимо от това, че са кастрирани с паспорти и т.н. Колежката ми каза, че служителката от отдела й е споменала, че е взето решение в дома на жената да бъдат оставени 5-6 котки от най-възрастните, а останалите да бъдат пуснати навън....При посещението им са преброили общо 14 котки, като този път са преровили дома и са казали, че това е окончателната бройка на животните, което означава пък, че през времето когато отсъствах от работа жената е задомила сама още две котки, защото, когато ходих аз бяха 17, после тя задоми чрно-бялата котка и останаха 16, последно са били 14. В момента в дома на жената няма некастрирани котки. Всичките млади животни са с паспорти и са в задоволително здравословно състояние. Някои от тях особено след кастрацията са понапълнели значително и са придобили хубав вид. Освен това намаляването на бройката им, както и по-редовното хранене, което се случи с подкрепата на вас - доб роволците от този форум, които предоставихте неведнъж храна за животните и хората в домакинството определено е спомогнало и за подобряване на емоционалното състояние на животните - видимо са по-спокойни и дори вече има котки, които идват да ми се галят и да сядат в скута ми, а преди бягаха от мен и се криеха, може би защото пазеха спомен за дните, в които ги наблъсках в клетките, когато ги изнасяхме да ги кастрират. Наблюдавам също, че детето е много привързано към тях. постоянно ходи след някоя от котките, вика ги по имена, гали ги, радва им се и не ги дърпа и мачка, както повечето деца на нейната възраст. Тя все пак е само на 3 годинки и въпреки всичко е много внимателна към животните - хваща ги внимателно, когато ги вдига, участва, когато баба й им приготвя ядене. Имам предвид, че що се отнася до детето, то не се чувства пренебрегнато заради котките, освен това, бабата не го неглижира, когато съм отишла то винаги е било добре облечено в чисти дрехи, сресано, с прически, които бабата му прави - разноцветни фибички и панделки. Навсякъде в дома има играчки и снимки на детето и майка му сложени в рамка. Вчрно е, че повечето неща, които има жената са от помощи от доброволци, но когато има пари в себе си, тя винаги купува лакомства за детето или играчка, никога не я лишава. Веднъж отидох без предупреждение в дома и заварих бабата и внучето тъкмо как се прибират отвън. жената сподели, че няма почти никакви пари, че само жълти стотинки са й останали, защото е напазарувала за котките и детето и наистина в торбичката имаше пилешки фенери за котките и два пакета кайма и толумбички за детето.... Споделям всичко това с вас, защото според мен като човек от една страна и като професионалист от друга е немислимо извеждането на детето от дома и настаняването му в институция... То е отглеждано от баба си с много обич и макар че жената определено си има своите проблеми, много емоционално натоварена е, преживяла е много загуби в живота си и някои е преглътнала - други не, в това се корени и отчаяното й отнмошение към животните - тя доскоро бе убедена, че като ги събира от улицата им помага и ги спасява и не си даваше сметка, че няма възможността да се грижи добре за тях и ги излага на риска от глад, болести и какво ли не, като ги трупа в дома си и те неконтролируемо се размножават. Всеки в този живот си има своя багаж и своя история, така е ис тази жена, не се опитвам да я оправдавам или нещо подобно, тя е направила грешки, от които произтичат определени последици - миналото няма как да променим, нито по отношение на котките в семейството, нито по отношение на хората. В случая аз гледам към настоящето и бъдещето на това семейство и това което виждам е шанс за промяна и определено по-добър живот и за животните и хората в това домакинство. Промяна в жената и отношението й към проблема има, напредък също. Опитът ми в работата ми е доказал, че такава глобална промяна се случва бавно и с цената на много труд, както от самите хора, така и от подкрепящите ги, важното е да има потенциал да се случи, а в тази жена има такъв потенциал и има желание за справяне с проблемите. тя все още е много слаба и неуверена, иска да се бори и да промени живота си, но все още често пада и е на крачка да се предаде....и тогава й е нужна подкрепящата ръка, която да я вдигне и гласът, който да й каже, че не е нищожество и че е ценен за себе си и за близките си човек, че си струва да се бори, че има хора, които вярват в нея.....От февруари месец тази година водя тази борба и вие хората от този форум много ми помогнахте, всъщност вие сте единствените, които помогнахте. Разбирате ли, аз също трябваше да се справя с доста дилеми в този случай - тъкмо когато жената се закрепяше емоционално и в семейството започваше да се промъква лъч светлина - се случваха някакви гадости - я съседите й ще я притиснат и ще пуснат сигнали до къде ли не само и само да я изгонят, забравяйки, че3 преди тя да се нанесе в това жилище предишният собственик го е бил превърнал в клоака, защото е бил клошар и какво ли не е изпълзявало от там, миришело е двойно повече от сега, но не са сьмеели да му правят проблеми, да не говори, че жената, когато се е нанесла е направила ремонт и всички боклуци сама е изнесла навън и е приела да отглежда 6-те котки на предишния собственик, който като си е тръгнал ги е зарязал там - те са едни от най-старите животни в домакинството в момента. Друг момент е, когато държавните служители без оглед на свършената къртовска работа и без оглед на напредъка по случая помитаха с гръм и трясък всичко, което досега сме постигнали и пак се връщахме в изходно положение. Но аз нямам намерение да се отказвам, нито да предам гласуваното ми доверие. Още по-малко мога да се примиря с нехуманно отношение към животните или към детето....Ще направя каквото е по силите ми, за да реша случая в интерес и на животните и на хората от домакинството. искам да споделя с вас още един успех - майката на детето иска да се върне и да си го гледа, сега й търся работа, момичето е младо, едва 20-годишно, но няма средно образование, учила е до 10-ти клас, съгласна е да работи каквото и да е, само да е законно. Няма да навлизам в подробности, но с оглед на обстоятелствата това може би е един от най-големите успехи постигнати по случая, след развитието на проблема с котките и кастрирането и обезпаразитяването им, което пак наблягам - се случи с вашата помощ. искам да кажа, че няма как да забравя протегнатата навреме от вас ръка за помощ и наистина съм благодарна на всички вас от дъното на душата си! Защото това ме накара мен самата да повярвам, че няма невъзможни неща и си струва да се боря аз самата!
Сега, след като изписах толкова много бяснения, пак се обръщам към вас за помощ. Хора, нека заедно помогнем на жената и не допуснем Отдела да изхвърли животните навън! Нека който има някаква идея как да задомим поне временно част от котките да ми пише, защото ситуацията продължава да е кризисна и трябва да действаме бързо. Аз съм насреща с клетката си и с готовността си да реагирам на всякакви инициативи. За жалост кола нямам, но ако трябва и пеша ще изнасям една по една котките, стига да им намерим поне временни осиновители. Всички вие знаете колко трудно е да се задомят животни над 1-годишна възраст, но не е невъзможно, просто трябва време, а Отделът не е съгласен повече да ни го дава, като той си има своята прагматична причина за това, но това не решава проблема...
Котките в домакинството, както и хората, поне докато си намерят работа имат нужда от храна. Котките имат нужда от хапчета за паразити. Аз съм насъбрала купчина обяви за работа и когато се върна на работа тръгвам с жената и дъщеря й да видим, дали някъде ще им се усмихне късметът. От друга страна ми се върти идеята да привлечем по някакъв начин ветеринарен лекар, който да може да направи домашно посещение в дома на жената, да прегледа котките и да даде становище за актуалното им здравословно състояние, като ако всичко е наред с тях това може да накара Отдела евентуално да преразгледа решението си за насилственото извеждане на котки и дете от домакинството, защото тяхната основна мотивация е, детето да живее извън риск за живота и здравето, ако котките не представляват такъв риск и има медицинско лице, което да го установи, може би ние ще спечелим още време, за да задомим част от котките.....
Това е ,което исках да кажа, вярно, че пимсото ми стана объркано, но се надявам да ми простите за това. Трябва да призная, че самата аз съм емоционално свързана с този случай и ми е трудно да остана безпристрастна.
В края на писмото си пак апелирам: Който има някакви идеи как да помогнем на това семейство нека ги хвърля към мен.
Благодаря на всички, които взеха тази житейска история присърце и помагат с каквото могат!

#229 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 11:52 AM

Забравих да добавя, че домакинството има нужда от перилни и почистващи препарати.... Храната също им е към привършване, преди да изляза в болнични им накупих храна за четиридесетина лева, защото тогава нямах по-голяма възможност, но вече са я изразходвали. Хубавото в случая е, че детето ходи на градина, а баба му и майка му са готови да почнат работа. Стискайте палци да вземат поне една от двете на работа, защото тогава ситуацията ще се закрепи значително.

#230 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2009 - 05:35 PM

Спешно търсим приемни домове за седем от писанките. Моля, ако има някой възможност нека помогне.

#231 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 September 2009 - 07:05 PM

От Приятели на котките сме предвидили суха котешка храна да дадем за котките на бабата. Аз утре ще напазарувам и някакви хранителни продукти да занесем за детенцето.
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2009 - 02:44 PM

Благодаря на Fullmoon за предоставените чували с котешка храна, както и за закупените хранителни продукти за семейството!

#233 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 17 September 2009 - 08:27 PM

Mоже би Вало ще обясни по подробно.Но с няколко реда:Имаше ултиматум до днес 5 котки да бъдат изведени от там или социалните ги водят на евтаназия!Останалите 9 по мои данни котки можело да останат.
В отчаянието си Вало ми се обади и днес взехме 4 котки, утре още една.Сега се надяваме социалните да се кротнат.

Проблемите ,които възникват обаче са следните:

1. Нужни са по 100 лв месечно за наем на помещението където са настанени.Обгрижването физически всеки ден ще е от нас.Ако бяха дадени на хотел , най-оптимистичната цена би била 5лв. на котка на ден.Което за 5 котки рави 750лв.на месец.
2.Нужни са храна и тоалетна за котките.Ние и без тях си бяхме задлъжнели и затруднени с останалите котки , за който сме поели грижа.
3.Търсят им се и временни и постоянни домове.Временни като начало , за да се социализират котките.Не са диви, но са поуплашени.
4.Ако във времето им се отвори шанс да заминат-още средства за паспорти, чипове и транспорт.

Изведените котки са кастрирани без един черно-бях хубавец с по-дълъг косъм.Подозирам ,че е бил скрит от уплах или бабката го е скрила( тя проявява афинитет към някои котки и не иска да ги дава), когато са водени всички за кастрация.Котака е в Антим за клъцване на топките.
Призовавам , кой с каквото може да помага, че ние не сме всемогъщи!
Тия дни ще снимаме спасените.

User's Signature

Качена снимка

#234 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 07:06 PM

Здравейте! Ето снимки на изведените котанки и котанчовци. В момента отделът се е кротнал, след като бяха изведени, но сега стои въпросът с финансите за престоя на котрките на мястото, където са. На месец издръжката им струва 100лв. общо, а трябват и храна и тоалетни. Освен това се събират и пари за ваксини, чипове и транспорт за чужбина, защото както е тръгнало явно писанките няма да имат шанс да бъдат задомени в България. Спешно се търсят временни домове за котките, където да могат да се социализират. Всъщност Дора е описала всичко, което трябва в момента в предния постинг. След всичката свършена работа до тук не бива да допускаме крах тъкмо сега, когато има шанс котанчетата да намерят щастие и добри стопанимакар и в чужбина. От мноя страна ще се включвам в директната грижа за котанките и съм агитирала всички познати и приятели за набиране на средства. Освен това съм агитирала и няколко колеги, които вземат присърце тази история и са обещали да се включат па макар и със скромни суми. Каквото мога и аз ще заделям, но то ще е крайно недостатъчно, за да заминат и 5-те котанки за чужбина. Призовавам всеки, който може да се включи във финансова подкрепа по случая да помогне. парички могат да се превеждат на сметката обявена тук във форума, като се пише за кой точно случай са. Благодаря предварително на всички, които желаят да помогнат!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#235 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 22 September 2009 - 10:14 PM

Мда...100лв е наема на помещението, другото е отделно-силикон, храна.
Двата котарака-черно бял и оранжевия са прекрасни и по атрактивни и явно са били укрити от бабата.Не са кастрирани при акцията за масовото им кастриране в Студентски град.Е, единият вече е , а другият е в клиниката и му предстои,та ето и още разходи.
Котките не са диви като Дружбенските или Надежденските, но са уплашени и контактът с хора в истински дом ще е много полезен за тях!!

User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 01:18 PM

Вчера ходих пак в Суходол да ги видя котанките. Добре са. Този път нямаше "инциденти" по пода и си бяха ходили в котешката тоалетна. Добре си бяха хапнали - едната паничка бе почти празна. Но са все още много стресирани и когато ме усетят, че влизам се гушат на рафтовете. Иначе ми дават да ги галя и не ми ръмжат. Най-стресирани са трицветката и черно-белият красавец. Треперят, когато ги докосвам.Жълтият вече е кастриран и се очаква днес да се прибере в Суходол при другите.Аз смятам, че при повече грижа и човешко внимание котките бързо ще се отпуснат, но там няма как да е постоянно присъствието ни, за това най-добър вариант за котките са временни домове, където ще могат успешно да се социализират. Виждам, че напредват адски бързо, за сега поне да не им е уроки. Вече са свикнали къде да ходят по нужда, а при бабата ходеха навсякъде, особено като им се препълни легенът с вестници, който бабата им слагаше. Fullmoon закупи и дари още три легена за котките, но бабата не ги използва и пак им туря на тези котки, които са у тях в старите два легена само накъсани вестници, които се похабяват само след едно ходене и миришат ужасно.
Искам да кажа също, че котките на бабата, които в момента са в Суходол са много мили създания и ако им се даде шанс ще станат прекрасни домашни любимци!

#237 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2009 - 08:40 AM

Котките на бабата, които в момента са в Суходол, вече започват успешна социализация.Трицветката вчера почти слезе при мен от рафта, на който се крият принципно. Докато я галех замърка от удоволствие, а тигровата изревнува и я цапардоса с лапа по главата. Успокои се чак когато започнах да галя двете едновременно с двете си ръце. Мъжките още не поддават така както женските, но се надявам с търпение и упоритост и тях да накараме да се отпуснат. Отново призовавам за помощ, ако някой може да вземе някоя от котките във временен дом - тогава социализацията ще се случи с много по-бърз темп.

#238 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2009 - 11:32 PM

Черно- белия кот ( Марк) вече се гали и мърка.
Но Тиги(тигровата мома) и Гордън ( оранжевия хубавец) са болни.Дамата е с темперетура, сополки и доста немощна.
Гордън е с течащо око и леко разстройство...и на двамата усложненията май са от ринотрахеит.И двамата успях да занеса (в 22ч.) в клиниката , където бяха прегледани и набоцкани с антибиотик, Имунофан и мехлеми в очите.
Ех, че дълъг и уморителен ден!
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 12:45 PM

Хора, социализацията на котките на бабата, които са в Суходол се случва все по-бързо и все по-успешно. Обаче сега те спешно се нуждаят от подкрепата на всеки, който може да помогне - нужно е да се съберат средства за заминаването им в чужбина. Както и за самия престой в Суходол. Нека заедно им помогнем да намерят по-доброто си бъдеще при грижовни стопани и обградени с внимание.
Всеки който има желание и възможност да се включи със средства, като помощ за заминаването на котанките - нека го направи на сметката, която я има тук обявена във форума, като отбелязва, че става дума за котките на бабата с детето.
Благодаря на всички, които помогнахте и продължавате да помагате тези изтерзани животинки да получат новия си шанс!
Благодаря предварително и на всички, които ще се включат в помагането занапред, защото аз вярвам, че с дружни сили ще успеем да помогнем на котанките да заминат за домове, където ще са желани, обичани и обгрижвани!
И не на псоледно място призовавам отново, всеки който има възможност да вземе някоя от котките на бабата във временен дом - да пише, защото процесът със социализацията им ще се ускори двойно, ако животните са в истински дом, където ще бъдат наблюдавани регулярно и като здравословно състояние и като емоционално такова и приспособяването на животните ще се случи много по-успешно. Човешкото присъствие и внимание са от особена важност за тези същества, които сега в Суходол виждат човек само веднъж дневно, за по максимум час - час и нещо и след това отново стоят сами до следващото посещение, което продължава не по-дълго от предното. И виждам как някои от котките вече с нетърпение чакат вратата да се отвори и да чуят гласовете ни. Просто много им липсва човешкото присъствие и ласка. Колкото и да ги галим и успокояваме, все пак един час-час и половина на ден далече не е достатъчен и то за толкова много животни, за да може всяко от тях да се почувства обичано, закриляно и спокойно. Ето защо временен дом за някое такова животно ще е глътка живителен въздух и ще му даде много по-големи шансове за успешно задомяване.

#240 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 11:38 AM

как се развиват нещата с котките в Суходол и другите при бабата?
от дарение от фирма Nutram заделихме 15 кг суха храна за котките на бабата. ще я предадем по dora7511. вие преценете за кои е нужна по случая.

кои котки останаха при бабата и остават ли там завинаги? другите задомени/заминали? има ли детето храна, дрехи?
като имате време някой път, драснете ред.
стискам палци.
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема