Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#21 Потребителят е офлайн   natikot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2009 - 11:39 AM

Струва ми се най-спешно да се пусне тока на семейството.Не отговорихте дали ще поемете ангажимент да го направите.Не по задължение(служебно) Да се даде номер на сметка или адрес за пощенски заем,където да изпратим пари и ако имате желание да поемете отговорността да внесете сумата,за да се възтанови електричеството в дома им.Трудно ми е да си представя какво ядат хората,да не говорим,че зъзнат.Ако ми кажете къде да изпратя пари и продукти,ще опитам това да стане преди следващото ви посещение.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 12:40 PM

Аз също бих желала да се включа в помоща за храна на животните, бабата и детето. Дрешки и обувки мога да дам. Ако има вариант да се срещнем преди посещението ще емного хубаво, ако не може и на следващото посещение. Пари за ток също бих дала, но си мисля, че с еднократна помощ няма да сме много в полза на бабата.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#23 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 March 2009 - 12:53 PM

Наистина първо трябва да има списък на първостепените необходими неща:
1. За животните - какво и колко
2. Лично за детето
2. Лично за бабата
4. За всички /ток например/
Защото сега ще се събере 50кг ориз да кажем, а хората няма как да го сготвят. След като стане ясно какво се иска, всеки ще каже какво точно ще покрие. За толкова животни средно толкова храна за месец. Хапчета, лекарства, пари за прегледи. Като се покрият първостепенните нужди да се видят другите и да продължим да помагаме, може би всеки месец различни хора, докато горе-долу да се закрепи положението и да се разреши проблем с животните.

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 March 2009 - 01:01 PM

Утре ще направим среща - няколко човека и Вало. Нека видим нещата на място и какато писа rodegunda - да степенуваме после нещата. Като начало мисля, да съберем пари веднага да се пусне тока, после да се купи храна за хора и животни. После може да се съберат на едно място вещи, които можем да съберем и те имат нужда от тях и да им се занесат. Постепенно да се кастрират котките, лекуват и т.н. След което, дай боже, нещата влезнат в релси и всеки месец да се помага с най-необходимото.
Ще пусна и тема в бгмама, нека само мине срещата утре, за да видим на място какви са приоритетие и какви са нуждите. От отношението там, че животните са много не се притеснявам - нали и нашата идея е да се намали бройката им.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 01:39 PM

много трагична история. говорих с valo и й предложих каквото можем да помогнем, като организация.
поне 4 души с коли, и няколко клетки - за транспорт на животните за снимки за ТВ или до лекари
може да поемем ваксините на животните и евентуално част от лечение на някои котета - кучета
може да купим част от храната за животните за някакво време.

няколко идеи:
може би целево събиране на дрешки, пари, храна за бабата и детето
може да се говори за безплатни кастрации на котките в Немския кастрационен център.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 01:47 PM

munk, страхотно. И утре ще има няколко човека. Щом и вие и още, както се вижда, много хора предлагат помощ - значи само трябва да се организират нещата. Ще се получи. След срещата утре се надявам да могат вече да се подредят нещата и да започнем от някъде. Най-хубавото е, че сме много желещите за помощ и ще можем да си разпределим задачите.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#27 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2009 - 02:22 PM

имам питанка
неможе ли да се говори с Немския кастрационен център
да направят компромис и да работят една събота

... може би попрекалих

п.с.
моторизирана съм
но не мога от днес за утре

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 02:27 PM

Нека видим състоянието на котките първо. Възможно е да се окаже, че трябва да се стабилизират първо, тогава да се кастрират. Макар че, ако има бременни, разгонени и т.н. то кастрацията няма да може да чака. Тогава ще говорим с центъра за кастрации и кога. Така или иначе няма да е добре да се кастрират всички котки на веднъж и жената да се окаже с 10-15 животни след операция, излизащи от упойка и т.н. По-лесно е да се занесат всички на куп, но ми се струва рисковано. Може би на порции по няколко през определен период от време.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2009 - 02:45 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Mar 11 2009, 01:36 PM, написа:

По-лесно е да се занесат всички на куп, но ми се струва рисковано. Може би на порции по няколко през определен период от време.

Определено не може и не бива да се кара на конвейр. По-добре с малко по-бавни темпове и по-качествено и разумно. Все пак надявам се никой не очаква проблеми натрупвани с години да се решат за дни. Да не говори, че ако ще и всички тук да си съберем всички клетки 25 броя няма как да докараме. Нека първо да видим какво ще преценят утре хората, които идат на място, а после ще съставяме план за действие. Като гледам снимките си мисля, че все пак не е толкова трагично положението и поне лечение няма да се налага, но може и да се лъжа. Просто последните такива места, които съм посещавала още на пръв поглед бяха в пъти по-мизерни (За справка темата ми за Надежденската събирачка на котки, там също няма отопление, а на хигиената не се държи много много. За апартамента и животните на Елисавета пък да не отварям дума.) Ваксини също не могат да се слагат на животните още от вратата, а първо трябва да се прецени здравословното им състояние. Така че нека сме разумни и търпеливи до утре. После с дружни усилия мисля, че ще се справим някак.

#30 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2009 - 03:29 PM

Преди малко в телефонен разговор с Ели разбрах че задълженията по сметката за тока възлизат на около 400лв. така че давайте предложения как и дали ще е възможно да се събере сумата да се платят задълженията,аз също мога да помогна с храна за котките и провизии за бабата и детето а следващия месец ще мога да помогна и с дрешки за малкото човече.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 03:37 PM

Не сме малко хората, които искаме да помогнем, мисля, че няма да има проблем за събирането на парите за сметката на тока. Казала съм на 2 колежки, които също ще помогнат когато се разбере какво точно ще трябва. Но на първо време ще трябва да се плати тока, колкото и да е той.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#32 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2009 - 03:43 PM

Въпрос-дали е възможно на първо време да се плати една част от тока и да се пусне същия а останалата сума на раззсрочено плащане-това го задавам като опция ако не се събере цялата сума бързо и наведнъж?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 03:47 PM

Отново благодаря на всички, които искате да помогнете. Може би най-добър вариант за набиране на финасови средства ще е ако всеки, който желае ги изпраща към сметката на форума, както разбрах че там имат лице, което се грижи за отчетността на изразходваните средства. Разбрах също, че сдружение "Приятели на котката" имат банкова сметка към която може да се насочват дарения, които се използват за ваксини, храна, лекарства за подобни случаи, като този на бабата, което е много добър начин да се помогне без да се предоставят директно парични средства на жената, а се изразходват по предназначение, за задоволяване на конкретните нужди.

#34 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2009 - 03:59 PM

Показване на мнениетоhubavajena6, в Mar 11 2009, 02:38 PM, написа:

също мога да помогна с храна за котките и провизии за бабата и детето

Чудя се дали някой от хората, които утре ще ходят до жилището не може да вземе провизиите и за животните и за хората. Все пак прехраната е най-належаща. Само трябва да са неща, които не се развалят и не изискват съхранение в хладилник поради липсата на ток в момента.

#35 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2009 - 04:06 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в Mar 11 2009, 04:08 PM, написа:

Показване на мнениетоhubavajena6, в Mar 11 2009, 02:38 PM, написа:

също мога да помогна с храна за котките и провизии за бабата и детето

Чудя се дали някой от хората, които утре ще ходят до жилището не може да вземе провизиите и за животните и за хората. Все пак прехраната е най-належаща. Само трябва да са неща, които не се развалят и не изискват съхранение в хладилник поради липсата на ток в момента.

Не се чуди може,аз исках още днеска да ги закарам но днес щяло да има проверка от агенцията за защита на детето и не било твърде удачно да се носят помощите точно днес,вече съм се уговорила с Ели за петък привечер, ще се срещнем и ще закараме помоща която мога аз да предоставя.
За съжаление и аз работя и то седем дена в седмицата и тъй като не зная точно в кой момент със сигорност ще имам възможност за среща затова се уговорихме за петък!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 04:34 PM

Имам конкретно питане: има ли някой, който е в състояние да плати тока (около 400 лв е). Убедена съм, че парите ще се съберат, но трябва да минат два-три дена, а това е най-належащо. Чакам Вало да каже номер на електромер, за да се плати (друг е въпросът, че аз не знам къде се плаща).
На срещата май няма да дойда - много хора станаха, просто няма смисъл да сме цяла делегация. Ако има нещо конкретно, кажете. Щом има хора с коли, ще можем да се възползваме от безплатните кастрации.
Сега ще пусна и тема в бгмама, с цел да се съберат парите за тока по-бързо.

п.п. За вещите предлагам който ще ходи така или иначе отново там, да определи среща тия дни, удобна за всикчи и да събере всичко на куп.

ТЕМАТА в бгмама.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 04:39 PM

Здравейте отново!
Срещата се отлага за петък сутринта в 10:00ч. Тогава ще отидем трима човека на адреса, ще направим още снимки, а хората от форума ще кажат мнението си за ситуацията със животните и здравословното им състояние. Ние също ще занесем дрехи и обувки, както и храна.
На въпроса за заснемането от Телевизия - не е добра идея, това ще наруши конфиденциалността, а и има доста документация, която самата жена ще е длъжна да попълни при евентуално участие по телевизията. Такова участие може да се случи само ако тя сама потърси такъв вариант, но не е добре да я насочваме ние към такова решение, защото тук стои държавен орган, на който няма да му хареса това.
Днес малко по-късничко ще напиша и абонатния номер на електромера на жената, ще й се обадя, за да я помоля да го продиктува.

#38 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 11 March 2009 - 05:19 PM

Aз ще ходя в петък с Вало.Ако някой е подготвил нещо - храна за хората, котките, дрехи...и съм му на удобно място, до утре вечер приемам нещата.Ще ги слагам направо в колата.Да уточня, живея на Стамболийски, близо да пазара Д.Петков.Мислете и сабирайте днес и утре и утре вечер може да се видим, да не ходим празни.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 08:07 PM

Разбрах, че при спрян ток трябало да се подаде молба, че и да се чака (отделно от плащането). НЯкой да има идея дали е така и ако е така - кой подава молбата и изобщо...?
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 March 2009 - 08:23 PM

Най-логично е да го подаде титулярът, тоест човекът, чието име седи на сметките. Но и затова се плаща такса, за самото включване. Аз също имам дрехи, но си мисля, че това май е най-малкото, от което се нуждае тази жена в момента.
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни