Детенце и котки в беда!
Публикувано: 11 March 2009 - 11:39 AM

Публикувано: 11 March 2009 - 12:40 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 11 March 2009 - 12:53 PM
1. За животните - какво и колко
2. Лично за детето
2. Лично за бабата
4. За всички /ток например/
Защото сега ще се събере 50кг ориз да кажем, а хората няма как да го сготвят. След като стане ясно какво се иска, всеки ще каже какво точно ще покрие. За толкова животни средно толкова храна за месец. Хапчета, лекарства, пари за прегледи. Като се покрият първостепенните нужди да се видят другите и да продължим да помагаме, може би всеки месец различни хора, докато горе-долу да се закрепи положението и да се разреши проблем с животните.
Публикувано: 11 March 2009 - 01:01 PM
Ще пусна и тема в бгмама, нека само мине срещата утре, за да видим на място какви са приоритетие и какви са нуждите. От отношението там, че животните са много не се притеснявам - нали и нашата идея е да се намали бройката им.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 March 2009 - 01:39 PM
поне 4 души с коли, и няколко клетки - за транспорт на животните за снимки за ТВ или до лекари
може да поемем ваксините на животните и евентуално част от лечение на някои котета - кучета
може да купим част от храната за животните за някакво време.
няколко идеи:
може би целево събиране на дрешки, пари, храна за бабата и детето
може да се говори за безплатни кастрации на котките в Немския кастрационен център.

Публикувано: 11 March 2009 - 01:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 11 March 2009 - 02:27 PM

Публикувано: 11 March 2009 - 02:45 PM
bushkata, в Mar 11 2009, 01:36 PM, написа:
Определено не може и не бива да се кара на конвейр. По-добре с малко по-бавни темпове и по-качествено и разумно. Все пак надявам се никой не очаква проблеми натрупвани с години да се решат за дни. Да не говори, че ако ще и всички тук да си съберем всички клетки 25 броя няма как да докараме. Нека първо да видим какво ще преценят утре хората, които идат на място, а после ще съставяме план за действие. Като гледам снимките си мисля, че все пак не е толкова трагично положението и поне лечение няма да се налага, но може и да се лъжа. Просто последните такива места, които съм посещавала още на пръв поглед бяха в пъти по-мизерни (За справка темата ми за Надежденската събирачка на котки, там също няма отопление, а на хигиената не се държи много много. За апартамента и животните на Елисавета пък да не отварям дума.) Ваксини също не могат да се слагат на животните още от вратата, а първо трябва да се прецени здравословното им състояние. Така че нека сме разумни и търпеливи до утре. После с дружни усилия мисля, че ще се справим някак.
Публикувано: 11 March 2009 - 03:29 PM
Публикувано: 11 March 2009 - 03:37 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 11 March 2009 - 03:47 PM
Публикувано: 11 March 2009 - 03:59 PM
hubavajena6, в Mar 11 2009, 02:38 PM, написа:
Чудя се дали някой от хората, които утре ще ходят до жилището не може да вземе провизиите и за животните и за хората. Все пак прехраната е най-належаща. Само трябва да са неща, които не се развалят и не изискват съхранение в хладилник поради липсата на ток в момента.
Публикувано: 11 March 2009 - 04:06 PM
MechoPuh, в Mar 11 2009, 04:08 PM, написа:
hubavajena6, в Mar 11 2009, 02:38 PM, написа:
Чудя се дали някой от хората, които утре ще ходят до жилището не може да вземе провизиите и за животните и за хората. Все пак прехраната е най-належаща. Само трябва да са неща, които не се развалят и не изискват съхранение в хладилник поради липсата на ток в момента.
Не се чуди може,аз исках още днеска да ги закарам но днес щяло да има проверка от агенцията за защита на детето и не било твърде удачно да се носят помощите точно днес,вече съм се уговорила с Ели за петък привечер, ще се срещнем и ще закараме помоща която мога аз да предоставя.
За съжаление и аз работя и то седем дена в седмицата и тъй като не зная точно в кой момент със сигорност ще имам възможност за среща затова се уговорихме за петък!
Публикувано: 11 March 2009 - 04:34 PM
На срещата май няма да дойда - много хора станаха, просто няма смисъл да сме цяла делегация. Ако има нещо конкретно, кажете. Щом има хора с коли, ще можем да се възползваме от безплатните кастрации.
Сега ще пусна и тема в бгмама, с цел да се съберат парите за тока по-бързо.
п.п. За вещите предлагам който ще ходи така или иначе отново там, да определи среща тия дни, удобна за всикчи и да събере всичко на куп.
ТЕМАТА в бгмама.

Публикувано: 11 March 2009 - 04:39 PM
Срещата се отлага за петък сутринта в 10:00ч. Тогава ще отидем трима човека на адреса, ще направим още снимки, а хората от форума ще кажат мнението си за ситуацията със животните и здравословното им състояние. Ние също ще занесем дрехи и обувки, както и храна.
На въпроса за заснемането от Телевизия - не е добра идея, това ще наруши конфиденциалността, а и има доста документация, която самата жена ще е длъжна да попълни при евентуално участие по телевизията. Такова участие може да се случи само ако тя сама потърси такъв вариант, но не е добре да я насочваме ние към такова решение, защото тук стои държавен орган, на който няма да му хареса това.
Днес малко по-късничко ще напиша и абонатния номер на електромера на жената, ще й се обадя, за да я помоля да го продиктува.
Публикувано: 11 March 2009 - 05:19 PM
Публикувано: 11 March 2009 - 08:07 PM