Dog.bg Форуми : Шая се нуждае от помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шая се нуждае от помощ мама-куче и нейните незнайно колко дечица

#121 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 September 2009 - 12:17 PM

Дойдоха хората,гледаха я Мини и май я харесаха....запазиха я до вторник(сякаш пък има опашка за нея....)Тя ми се вижда унила,не играе повърна сутринта,ама се моля да е от преяждане....че лапаха без да дъвчат,много бяха гладни милите.
Иначе хората са страхотни,така ги харесах.....бащата е американец,не говори български....а момиченцата са сладурани wub.gif ,изпокараха се коя да гушка мърлата ab_041.gif Ама ще ходят да гледат и друго кученце и ще изберат ,държат да е женско заради характера ,ще го кастрират...абе идеални са,така ми се иска да я вземат,поне за някое да съм спокойна..
Туко-що ми се обади Евгения да приготвям Шая за кастрация,стискайте палци за маймуната,така ми е притеснено,дано всичко мине леко и безпроблемно.

User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#122 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2009 - 02:19 PM

Взеха Шая за кастрация,кучинка се държа перфектно,влезе в колата кротко и без проблем,гък не каза но си личеше колко е уплашена.
Ще ми я върнат утре следобяд,защото някой трябвало да мине да костатира колко кучета са кастрирани.
Умирам от притеснение.
Междувременнно малките пак бяха адски бъхлясали,та ги пудрих с тапилан.Трудна е борбата с паразитите eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 September 2009 - 10:44 PM

Днес не успях да видя Шая,че отсъствах от града след един и половина а още не бяха я докарали.Междувременно сутринта ходих до двора два пъти и двата пъти заварвам вратата широко отворена....по телефона от момичетата разбрах,че и при връщането на Шая пак е била отворена вратата eg_033.gif Явно нарочно.....някой иска кученцата да излязат.....Имало е проблеми от страна на племенника и на съседите,разбрах от дядото.И ултиматуми - "да се разкарат тия песове" Аз се прибрах преди малко и съм много притеснена какво ще заваря утре сутрин.А ми се обадиха кандидатите за Мини че ще я вземат утре ae_085.gifИ то перфектни кандидати. Моля се всичко да е наред и при Шая и при бебетата ud_009.gif
Другото ми голямо притснение е че са зашили Шая с конци ,дето трябва да се махат....въпреки че настоявах да са от резорбируемите и щях да платя за това.Много ме е страх сега да не се изкорми,казаха че доста се е близала....Очаква ме кошмарна нощ,стискайте ни палци.
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 21 September 2009 - 12:01 AM

Стискаме!
Като се ближе, месцето наоколо подпухва и конците потъват(впиват се на вътре).Дано не ги дърпа !
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 21 September 2009 - 01:06 AM

Чери ,спокойно,не се притеснявай за конците,така е правилно! smile.gif Всичко ще е наред с Шаята ae_085.gif Всичко ще зарастне много бързо докато се осъзнаеш,а после лесно се махат.За кучица не мисли,а се съсредоточи върху малките да ги опазиш докато им излезе късметът с най-страхотните стопани!Физически не мога,но мислено съм с теб! smile.gif
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#126 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 09:09 AM

Тази сутрин заварих цялата врата омазана в кръв,както и локвички кръв около вратата.Тъй като сме запушили пролуките за да не излизат кученцата тя се е промушила през вратата за да излезе а там има резе,дано не се е нанизала на него.Хукнах да я търся и я открих отсреща на строежа,жива ,гладна и жизнена.Благодаря ти Боже.Хапна с апетит,даже излезе и ме изпрати до службата.Ходи по-бавно,но намери сили да ми помаха с опашка.Доколкото можах да огледам,няма разпрано,чудя се откъде е тази кръв.Сега ще ходя при нея за по-подробно наблюдение.Да я ограничавам ли с храната- изяде 1 кюфте и 3 кренвирша.

Малките са добре,лапат като хали ab_041.gif Очаквам осиновителите на Мини към 11,дядото дето щеше да взема Алфи се отказа,забранила му е внучката дето го гледа....
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:17 PM

Ето на каква гледка се натъкнах сутринта.
Преди малко разбрах,че се била заклещила на вратата и накакви деца повикали човек който и помогнал да излезе....
А като я взимали от клетката вчера за да я върнат се напикала от страх.....рядко се случвало дори и при бездомните и им направило впечатление на хората.Явно все попадам на малтретирани кучета.Дано да се намери дом и за тази изстрадала душичка.Много добра майка е ,все гледа да си гушка децата,дори и сега ,когато краката не я държат и треперят.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:23 PM

Ето я Мини с с новото си семейство.Има още една кака,ама днес не беше дошла.Стахотни хора,записаха си датите на обезпаразитяванията и вече се бяха обадили на ветката за инструкции...Извади късмет малката wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 01:27 PM

Прегледай раната и конците, ако можеш измии с кислородна вода, риванол и намажи с гентамицин!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#130 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:38 PM

А другите още се надяват да намерят и те своя дом.Дано дочакат.....

Дунда с кривото ушенце.....Вчера не искаше да яде,а коремчето и беше слепено.Днес не и обърнах внимание покрай грижите за Шая.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:44 PM

Цитат(Lutchezar @ Sep 21 2009, 02:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Прегледай раната и конците, ако можеш измии с кислородна вода, риванол и намажи с гентамицин!

Мисля,че конците са си на мястото,от едно място сълзи,кръв няма ,ама тя се ближе....,....ако успея ше я снимам после да кажете наред ли е всичко.Имам гентамицин 1% за ветеринарна употреба,добре ли е или човешки трябва.
Обаждах се и на мойта ветка,но днес не е в града.Кога да мисля за махането на конците и може ли на място да се махнат,за да не я стресираме пак да я караме до изолатора.

User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:49 PM

Ето го и Бето,най-големия добродушко.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:51 PM

А Алфи е отворко.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:55 PM

И накрая Вълчо,мамин убавец

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 01:59 PM

И Шая се надява на дом и стопанин

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 03:08 PM

Цитат(чери1 @ Sep 21 2009, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам гентамицин 1% за ветеринарна употреба

Няма проблем, ветеринарния е по-концентриран от хуманния, предполагам че имаш от "червените" тубички.

Виж онова клепоухо със "слепеното коремче" - виж дали пие вода, виж дали няма някъде разстройство или повръщано - провери дали не е обезводнено - хващаш кожата на гърба примерно с 2 пръста завърташ и гледаш дали се връща бързо - ако си стои сприщипана - значи е много зле, ако се връща веднага - супер е. Ако е обезводнено - значи има проблем!!! Провери конюктивите и венците - дали са порцеланено-бели - това също е проблем - трябва да са розови. Поне имаш няколко кученца и може да сравняваш.

Имай предвид че от обезводняване малко кученце умира за по-малко от 24 часа, а обезводняването винаги е вторично - има нещо друго което го предизвиква.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#137 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 03:34 PM

Ей сега тичам на проверка за Дунда.Вчера ми направи впечатление,че изобщо не благоволи да дойде даже да види какво има за ядене.После се напъваше да ака,но нищо не изкара,само една капка нещо като слюнка,прозрачно.
После пи вода.Махаше с опашка,не изглеждаше умираща.
Днес не ми направи впечатление някое да стои отстрани,имаше борба за храната,ама може и да не съм я видяла в суматохата.Сега ще видя венците и кожите на всички.

User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 04:46 PM

Ох,нямат край притесненията ми.Дунда е добре,даже хапна.

Обаче Шая кърви доста- целия и заден крак по вътрешната страна по бута и надоло е в кръв.
Тичах спешно и докарах доктор да я погледне ,каза че всичко е наред,действително няма скъсани или извадени конци.Раната сълзи ...На мен обаче ми е много притеснено,вече доста кръв загуби милата.Няма апетит,едва хапна няколко късчета консерва...
Лежи унила на цимента под колата .
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   rescue Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2009 - 06:37 PM

Цитат(чери @ Sep 21 2009, 05:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ох,нямат край притесненията ми.Дунда е добре,даже хапна.

...На мен обаче ми е много притеснено,вече доста кръв загуби милата.Няма апетит,едва хапна няколко късчета консерва...
Лежи унила на цимента под колата .

Можете да й дадете витамин С - 3-4 таблетки - действа кръвоспиращо.
Стискам ви палци! Успех!

#140 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 07:16 PM

А откъде тече тази кръв? От операцията за кастрация или се е съдрала някъде? Измийте я с вода / в чешмяната има дори и хлор и е елементарният дезинфектант / подсушете с чисто парцалче или марля и вижте точно откъде кърви!

Ако е капилярно кървене /драскотини и ожулвания спрете с памуче с кислородна вода - подръжте притиснато няколко минути/. Ако е нещо по-сериозно трябва доктор. Ако е вътрешен кръвоизлив - има анемично побеляване на конюктивите и венците, пада температурата - студени лапи и уши, също се усеща на ръка в теменната област - обикновено е по-топла от ръката като се пипне - приятно леко затопляне е нормалната температура - та при вътрешен кръвоизлив - има отпадналост и т.н. Като начало я завийте, затоплете и я водете на доктор!
User's Signature

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни